Avustralya Gezilecek Yerler

Güney Yarım Küre'de bulunan Avustralya hiçbir toprak parçasını komşu olmayan bir ada ülkesidir. Avustralya gezisi için ülkenin gezilecek görülecek yerlerini okurlarımızla paylaşıyoruz.
Avustralya Gezilecek Yerler

Avustralya Hakkında Bilgi

  • Avustralya, kendi adını taşıyan Avustralya (Okyanusya) kıtasının en büyük toprak parçasıdır. 
  • Başkenti Canberra'dır.
  • Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Endonezya ile komşudur.
  • 24 milyon civarında nüfusa sahiptir.
  • Para birimi Avustralya Doları'dır.
  • Canberra ile birlikte toplamda 51 ili vardır.
  • Avustralya, her yıl en yaşanılır 5 ülkeden biri olarak seçilmektedir.
  • Avustralya ekonomisinde tarım ve hayvancılık çok önemlidir.
  • En büyük şehri Sidney'dir.
  • Resmi dili İngilizce'dir.
  • Avustralya, ılıman iklime sahiptir.
  • Avustralya, vize isteyen ülkeler arasındadır.
  • Biftek, kuzu eti ve taze deniz ürünleri yerli yemekleridir.

Avustralya Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Avustralya'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Avustralya'daki gezilecek yerler listesi
  • Avustralya müzeleri
  • Avustralya'da yer alan tarihi mekanlar
  • Avustralya'daki turistik noktalar
  • Avustralya'da otel önerileri
  • Avustralya'da nerede ne yenir?
  • Avustralya'da ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Avustralya'ya ne zaman gidilir?
  • Avustralya festivalleri nelerdir?

Canberra (Kanberra)

Avustralya'nın başkenti olan Canberra, en büyük şehirler arasında sekizinci sıradadırCanberra, büyük bir yapay gölün etrafına kurulmuş ulusal anıtlar, müzeler ve galeriler ile planlı bir şehirdir. Bir çalı başkenti olarak, Canberra mükemmel bisiklet, bahçeler, parklar, yürüyüş ve doğa rezervleri ile açık havada eğlenmek için harika bir yerdir. 

canberra.jpg


Sidney Limanı Köprüsü

Sidney'in Milsons Point ve Millers Point merkez ilçelerini birbirine bağlayan ve burada demiryolu, araç, bisiklet ve yaya trafiğini sağlayan ikonik bir yapıdır. 1923 ve 1932 yılları arasında inşa edilen kemer köprü 1.149 metre uzunluğa ve 49 metre genişliğe sahiptir. Sudan yüksekliği 49 metre olan köprünün kendi yüksekliği 141 metredir. 49 metreyle dünyanın en geniş köprüsü olan Sidney Liman Köprüsü en güzel manzaralarını ayaklarınızın altına seriyor. Avustralya'nın gezilecek noktalarından biri olan köprü mutlaka görülmelidir. Sidney'de gezilecek yerler hakkında ayrıntılı bilgi için Sidney Gezilecek Yerler adlı içeriğimizden yararlanabilirsiniz.

sidney-limani-koprusu.jpg


Sidney Opera Evi

Dünya'nın en mükemmel binalarından biridir. Danimarkalı meşhur mimar John Utzon'un tasarladığı Sidney Opera Evi, 1973 yılından bu yana hizmet vermektedir. 5532 kapasiteli muazzam bina, yaklaşık 2 hektarlık bölgeyi kapsamaktadır. Modern mimari tarzıyla oluşturulan opera binasının en yüksek noktası 67 metre olup genişliği 118, uzunluğu ise 183 metredir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'de bulunan yapı Avustralya gezisinde ilk adreslerinizden biri olmalıdır.

sidney-opera-evi.JPG


Büyük Okyanus Yolu

Avustralya'nın Ulusal Miraslarından biri olarak kabul edilen yol, tam 243 km boyunca uzanmaktadır. 1932 yılında hizmete açılan Büyük Okyanus Yolu Torquay ve Allansford Victoria kentleri arasında Avustralya'nın güney-doğu kıyıları boyunca keyifli bir yolculuk imkanı sunmaktadır. Bu yolun en önemli özelliği I. Dünya Savaşı'ndan sağ kurtulan askerlerin ölen silah arkadaşlarının anısına yaptıkları bir anıt sembol niteliği taşımasıdır. Avustralya'nın turistik yerlerinden birine çevrilen Büyük Okyanus Yolu aynı zamanda Dünya'nın en büyük savaş anıtı olarak bilinmektedir. 

buyuk-okyanus-yolu.jpg


Bondi Plajı

1851 yılında kurulan plaj, bölgenin en hareketli yaz turizm merkezlerinden biridir. 10 bin kişi kapasitelidir ve yaz aylarında neredeyse her gün tıklım tıklım dolmaktadır. Sidney'in doğu kesiminde yer alan Bondi Plajı, Bondi Bay olarak da anılmaktadır. Avustralya'da yaz turizminin merkezi haline gelen plajın ismi (Bondi) Aborjin dilinde 'Kayalar' anlamına gelmektedir. Yaz aylarında Avustralya gezisindeyseniz Bondi Plajı'nda denize girerek serinleyebilirsiniz.

bondi-plaji.jpg


Büyük Set Resifi

Quuensland kumsalı yakınlarında tam 900 ada ve 2,900 resifden meydana gelen ve yaklaşık 345 kilometrekarelik alanı kapsayan bir resif bölgesidir. Yeryüzünün en değerli ve en geniş resif alanı olarak dünyaca tanına bölge binlerce canlının oluşturduğu ve harika görüntüler oluşturan doğal servettir. 1981'den bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan bölge Avustralya seyahat rehberinizin başlarında yer almalıdır.

buyuk-set-resifi.jpeg


Darling Limanı

Sidney'de şehir merkezine bitişik ünlü bir limandır. Geniş yürüyüş yolları ve dinlence alanları sunan Darling Limanı, özellikle 2000 Yaz Olimpiyat Oyunları'ndan sonra dünyaca ünlü bir buluşma noktası haline gelmiştir. Turistik yapılar, lüks restoranlar, ünlü kafeler ve otellerle dolu olan bölge, günün her saati cıvıl cıvıldır. Sidney'in en önemli kamusal alanı olan Darling Limanı 18 hektarlık bir alanı kapsamaktadır.

darling-limani.jpg


Uluru

Ayers Rock olarak da anılan bölge merkezi Avustralya'nın Northern Territory (Kuzey Toprakları'nın) güney kesiminde bulunan büyük bir kumtaşı oluşumudur. Dağı andıran bölge yerli halk Aborjinler için kutsal bir mekan olarak kabul edilmektedir. Kumtaşı yapının çevresinde kaya mağaraları ve su çukurları gibi oluşumlar da mevcuttur. UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde de yer alan bölge Kata Tjuta Ulusal Parkı içerisindedir. Uluru Avustralya'nın görülecek yerlerinden biridir.

uluru-002.jpg


Avustralya Savaş Anıtı

1941 yılında inşa edilen anıt türünün en mükemmel yapılarından biridir. Avustralya Savaşları'nda hayatını kaybeden askerlere adanan anıt aynı zamanda ülkenin silahlı kuvvetlerini destekleyen kurum ve kuruluşlara da ithaf edilmiştir. İçerisinde ulusal bir askeri müzeyi de barındıran anıt, Sidney'in Canberra bölgesinde yer almaktadır. Anıt; türbe, asker mezarı, müze, araştırma merkezi gibi bölümler içermektedir ve Avustralya'nın tarihi yerlerinden biridir.

uluru-003.jpg


Melbourne Kraliyet Botanik Bahçesi

Melbourne'de Yarra Nehri'nin güney kıyısında bulunan mükemmel bir botanik bahçesidir. 38 hektarlık bölgeye 1846 yılında kurulan Kraliyet Botanik Bahçesi, kentsel park olarak hizmet vermektedir. 10 binden fazla egzotik ve yerli türü içeren peyzajlı bahçeler Avustralya'nın en turistik yerlerindendir. Her yıl 1 milyon civarında ziyaretçi çeken botanik bahçe, Yarra Nehri'yle mükemmel bir ahenk içerisindedir.

melbourne-kraliyet-botanik-bahcesi.jpg


Kakadu Ulusal Parkı

1979 yılından bu yana milli park olarak ilan edilen bölge, 19,804 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. Ülkenin Northern Territory (Kuzey Toprakları) olarak bilinen bölgesinde bulunmaktadır. Bu bölge Dünya'nın en önemli Uranyum madeni rezervlerine sahip olmasıyla da tanınmaktadır. Her yıl 250 bin civarında turist çeken bölgede mükemmel kayalıklar, ormanlar, sulak alanlarda; timsah, manda gibi canlı türleri bulunmaktadır. 

kakadu-ulusal-parki.jpg


Victoria Ulusal Galerisi

Bölgede NGV olarak bilinen kurum, Avustralya'nın en ünlü sanat müzelerinden biridir. Melbourne kenti Kilda Yolu üzerinde bulunan Victoria Ulusal Galerisi ülkenin ilk müzesi olması bakımından önemlidir. 1861 yılında kurulan galeride şu anda tam 70 bin sanat eseri sergilenmektedir. Ulusal ve uluslararası sanatçıların heykel, resim, tablo ve tasarım çalışmalarının yoğun ilgi gördüğü kurum yılda yaklaşık 2 milyon misafir ağırlamaktadır. 

victoria-ulusal-galerisi.jpg


Kraliçe Victoria Binası

Sidney'in en merkezi noktalarından birinde oluşturulan yapı, ünlü mimar George McRae tarafından tasarlanmıştır. 1893 ve 1898 yılları arasında inşa edilmiştir ve ülkede 19. yüzyılın sonunda yapılan en önemli bina olarak ün elde etmiştir. Romanesk Revival mimari tarzını yansıtan Kraliçe Victoria Binası ilk yıllarında pazar olarak kullanımış ve daha sonra birçok farklı amaca hizmet etmiştir. Sidney'in simge yapılarından biri olan bina 190 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindedir.

kralice-victoria-binasi.jpg


Avustralya'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Avustralya, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konum haline gelen Avustralya ülkesini konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde Avustralya'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Avustralya'nın en iyi otelleri;


Comfort Hotel Sydney Airport 

Sidney şehrinde yer alan ziyaretçi puanlamasından 7.0 puan alan Comfort Hotel Sydney Airport, 4 yıldızlı oteldir. Özellikle balayına giden çiftlerin tercih ettiği bu otel ziyaretçilerine özel imkanlar sunmaktadır. Tüm odalarında meşe zemini ve mermer banyolu bir dekorasyon sergileyen Comfort Hotel Sydney Airport, aynı zamanda otopark hizmeti, 24 saat açık resepsiyon, havaalanı hizmeti veriyor.

comfort-hotel-sydney-airport .jpg

Adres: 185 Princes Hwy, Arncliffe NSW 2205, Avustralya

Telefon: +61 2 9567 8910

Fiyat: Ortalama 30€ ile 50€ arasındadır.


Junee Tourist Park 

Junee'de bulunan Junee Tourist Park ücretsiz Wi-Fi, klima ve bahçe erişimine sahip konaklama birimleri sunmaktadır. Mikrodalga fırın, ekmek kızartma makinesi ve su ısıtıcısı da mevcuttur. Tatil parkında açık yüzme havuzu bulunmaktadır. Bu tesiste barbekü ve çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Wagga Wagga, Junee Tourist Park'a 45 kilometre uzaklıktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.3 puan alan Junee Tourist Park, 4 yıldızlı oteldir.

june-tourist-park.jpg

Adres: 2 Sunnyside Rd, Junee NSW 2663, Avustralya

Telefon: +61 2 6924 1316

Fiyat: Ortalama 20€ ile 50€ arasındadır.


Seaberry Lake View Cowes Phillip Island

Özel balkonundan Seaberry Gölü'nün muhteşem manzarasını sunan bu modern tatil evinde 2 banyo, 12 kişilik yemek masası ve barbekü olanakları mevcuttur. Seaberry Lake View Cowes Phillip Island çocuk oyun alanının yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yollarına 2 dakikalık yürüme mesafesindedir. Arabayla Cowes Plajı'na 5 dakikada, Smiths Plajı'na 10 dakikada ulaşılabilir. Tam donanımlı mutfakta gurme yemekler hazırlayabilir ve ardından sağlanan bulaşık makinesini kullanarak yıkayabilirsiniz. Kahve makinesi, çamaşır makinesi, DVD oynatıcı, düz ekran TV ve klima da mevcuttur. Ziyaretçi puanlamasından 8.6 puan alan Seaberry Lake View Cowes Phillip Island, 5 yıldızlı oteldir.

seabery-lake-view-cowes-philip-island.jpg

Adres: 7 Pobblebonk Pl, Cowes VIC 3922, Avustralya

Fiyat: Ortalama 40€ ile 100€ arasındadır.


The Esplanade Motel

Bu tesis ayrıca ayrıca Lakes Entrace şehrindeki en iyi puan alan konumlardan birinde bulunuyor. Bu bölgedeki tesislerle karşılaştırıldığında konuklar burasının konumunu daha çok beğeniyor. Ziyaretçi puanlamasından 8.5 puan alan The Esplanade Motel, 3 yıldızlı oteldir. Bu tesis ayrıca Lakes Entrance şehrindeki en iyi fiyat ve fayda oranına sahip. Bu şehirdeki diğer tesislerle karşılaştırıldığında konuklar paralarının karşılığında daha fazlasını alıyor.

the-esplanade-motel.jpg

Adres: 568 The Esplanade, Warners Bay NSW 2282, Avustralya

Telefon: +61 2 4948 9666

Fiyat: Ortalama 10€ ile 50€ arasındadır.


Casuarina Oceans Retreat

Casuarina'da yer alan Casuarina Oceans Retreat'te fitness merkezi ve bahçe bulunmaktadır. Tüm odalar özel banyoludur. İki yataklı odaların tümünde talep üzerine düz ekran TV temin edilmektedir. Çamaşır ve kurutma makineleri de mevcuttur. Casuarina Oceans Retreat'in konukları, yerel plaj da dahil olmak üzere Casuarina ve çevresinde düzenlenen etkinliklerin keyfini çıkarabilirler. Ziyaretçi puanlamasından 8.2 puan alan Casuarina Oceans Retreat, 5 yıldızlı oteldir.

casuarina-oceans-retreat.jpg

Adres: 768 Casuarina Way, Casuarina NSW 2487, Avustralya

Telefon: +61 401 843 730

Fiyat: Ortalama 20€ ile 50€ arasındadır.


Avustralya Nerede Ne Yenir?

Avustralya'nın hemen hemen dünyanın her bölgesinden gelen göçmen yapısı, ülkenin yerli mutfağını bir hayli etkilemiş ortaya birçok farklı kültürlerin bileşkesi olarak uluslararası zenginlikte bir yemek kültürü ortaya çıkmıştır. Gelişmekte olan bir mutfak kültürüne sahiptir. Bunun nedeni Avustralyalıların kaliteli yemeğe olan düşkünlüğüdür. Avustralya'da kilo almak kolaydır ama sağlıklı yemek yemek daha kolaydır. Birçok yemek doğal gıda maddelerinden yapılır. Avustralyalılar iyi bifteğin, kuzu etinin, lezzetli ve taze deniz ürünlerinin özellikle kabuklu deniz mahsulünün, harika meyve ve sebzelerin tadını büyük bir keyifle çıkarırlar. İşte Avustralya'nın en iyi restoran ve kafeleri;


The Boathouse on Blackwattle Bay

Avustralya en restoranları arasında yer alan The Boathouse on Blackwattle'da öğle yemeği, akşam yemeği, ve gece eğlencesi vardır. The Boathouse on Blackwattle, vejetaryon dostudur. Her türlü alkol bulunduran bu restoran aynı zamanda en çok taze deniz ürünleri vermektedir.

the-boathouse-on-blackwattle-bay.jpg

Adres: 123 Ferry Road Glebe, Sidney, Yeni Güney Galler NSW 2037 Avustralya

Telefon: +61 2 9518 9011

Fiyat: Ortalama 35€ ile 45€ arasındadır.


Caffe Amici

Avustralya'da yer alan Caffe Amici sade bir menü olmayan sade bir italyan restoranıdır. Sarımsaklı ekmek, lezzetli ve cömert hizmete başlamıştır. Vejetaryen dostu olan bu restoran öğle yemeği ve akşam yemeği vermektedir. Otoparkı da bulunan bu restoran dışarı yemek servisi de yapıyor. 

caffe-amici-001.jpg

Adres: 353 Middle Country Rd, Selden, NY 11784-2533

Telefon: +1 631-698-0818

Fiyat: Ortalama 8€ ile 30 € arasındadır.


Room 10

  Sidneyde yer alan bu cafe küçük bir cafedir. Sıcak kanlı insanları ile dolu bu şehirde aç kalmanız gerçekten de imkansız. Harika ve temiz havası ile içinizi ferah yapabilecek bir yer olan Room 10, en çok sandviçi ile ünlüdür. 

room-1.jpg

Adres: 10 Llankelly Pl, Potts Point NSW 2011, Avustralya

Telefon: +61 432 445 342


Avustralya'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Avustralya’nın ulaşım sistemi oldukça gelişmiştir. Trafiğin soldan aktığı nadir ülkelerden biridir. Trafikte yaya güvenliği yönünde alınan kurallar vardır. Avustralya otobüs, tramvay, vapur, metro, ulusal-bölgesel hava alanlarından oluşan gelişmiş bir toplu taşıma sistemine sahiptir. Eyalet içinde ve eyaletler arasında çok sayıda otobüs ulaşım hizmeti bulunmaktadır. Bu durum özellikle de yurtdışından gelen öğrenciler için büyük nimet niteliğindedir. Uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği ulaşım şekli ‘Austrailpass’ adı verilen 14-21-30 günlük Avustralya’da sınırsız tren yolculuğu yapmaya yarayan bir ulaşım şeklidir.

avustralya-ulasim.jpg


Avustralya'ya Ne Zaman Gidilir?

Avustralya'da iklim okyanus akıntılarının itici gücüne bağlıdır. Kurak ve nemli dönemler görülmektedir. Dolayısıyla buraları ziyaret etmek için bahar ve sonbahar tercih edilmelidir. Sydney gibi güney bölgelerde ise iklim her mevsim gitmeye elverişlidir. Güney yarımkürede olan Avustralya'da yaz ayları aralık, ocak ve şubat aylarına denk gelmektedir.

avustralyaya-ne-zaman-gidilir.jpg


Avustralya Festivalleri ve Zamanları

Avustralya, her yıl çeşitli  festivaller düzenlemektedir. Bu ülkede üç adet film festivali yapılmaktadır. Bunlar; Adelaide Film Festivali, Sidney Film Festivali ve Tropfest Kısa Film Festivali'dir. Sydney Mardi Gras, 1979'dan beri her yıl Sidney'de düzenlenen bir LGBTI onur yürüyüşü ve festivalidir. Kendi türünde dünyadaki en büyük festivaller arasındadır. Ayrıca Avustralya'da en çok turist çeken etkinliklerden biridir.

avustralya-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


Avustralya'da Gece Hayatı

Sidney’de geniş ve farklı yelpazeye sahip bir gece yaşamı bulunuyor. Sidney’in eşcinsel bölgesi olarak adlandırılan Oxford Caddesi; kafeler, barlar ve gece kulüpleri ile tıka basa doludur. The Rocks ve King Street Wharf bölgeleri ise daha çok üst gelir grubuna hitap eden mekanların bulunduğu yerlerdir. Liman manzaralı mekanların terasları mükemmel bir manzaraya sahip olmakla birlikte oldukça pahalıdır. Ancak bütçeyi sorun yapmıyorsanız buna fazlasıyla değeceğinden emin olabilirsiniz. 


Cafe Sydney

Cafe Sydney, Sindey'de mükemmel manzarayı karşınıza çıkaran mekanların başında geliyor. Liman, liman köprüsü, Sidney Opera Binası ve tarihi Custom House Kütüphanesi görüş alanınızdadır. Cafe Sydney, kokteyllerin ve geniş yelpazedeki nezih şarapların tadını çıkaracağınız bir nokta. Rezervasyon yapmanız önerilir.

cafe-sydney.jpg

Adres: 5 Sydney Customs House, 31 Alfred St, Sydney NSW 2000, Avustralya

Telefon: +61 2 9251 8683


Grasshopper

Sidney'in Melbourbe vari tipik küçük barlarından olan Grasshopper, kaçırılmaması gereken noktalarından biridir. Yemek öncesi iki kadeh içmek için güzel bir noktadır. Envai çeşit kokteylleriyle birlikte zengin şarap listesinden tadabilirsiniz.

grasshopper.jpg

Adres: 1 Temperance Lane, Sidney, Avustralya


Opera Bar

Sidney Opera Binası'nın gölgesinde, kesintisiz su manzarası ve lokasyonu ile rakipsizdir. Opera Bar, günün sonunda arkadaşlarınızla bir şeyler atıştırıp bir iki kadeh içmek için ideal bir noktadır.

opera-bar.jpg

Adres: Sydney Opera House, Macquarie St, Sydney NSW 2000, Avustralya

Telefon: +61 2 8587 5900


Arq

Sahip olduğu ses sistemi ve aydınlatma açısından Sidney’in en favori mekanlarından biridir. İki kademeli kulüpte, sorunsuz bir şekilde dansın, müziğin ve eğlencenin keyfini sürebilirsiniz. Burası, aynı zamanda LGBT bireylerinin de en önemli uğrak noktalarından biridir.

arq-001.jpg

Adres: 16 Flinders Street, Taylor Square, Sidney, Avustralya

Telefon: +61 2 9380 8700


NeOldu.com / Tatil

Önerilen İçerik: Avustralya Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.