Sidney Gezilecek Yerler

Avustralya'nın en önemli merkezlerinden biri olan Sidney tarihi ve turistik açıdan da ülkenin önemli kentlerinden biridir. Sidney seyahatlerinize rehber olabilmek adına şehrin gezip görmeniz gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Sidney Gezilecek Yerler

Sidney Hakkında Bilgi

  • Sidney, Avustralya'nın en önemli merkezi konumundadır.
  • Ülkenin ekonomik, siyasi ve kültür-sanat merkezi olarak tanınan kent, Avustralya'nın en tarihi yerleşim alanları içerisinde bulunuyor.
  • Yaklaşık 5 milyon nüfusu vardır.
  • Yılda ortalama 300 günü güneşli geçer.
  • Zengin bir doğaya sahiptir.
  • Sidney nüfusunun %40'ı Avustralya doğumlu değildir.
  • 2000 yılında düzenlenen yaz olimpiyatları sayesinde dünyadaki ünü daha da artmıştır.
  • Jackson Limanı'nın kıyılarında kurulmuştur.
  • Avustralya'nın en büyük, en kalabalık ve en çok turist çeken şehridir.

Sidney Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Sidney'de gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Sidney'de ki gezilecek yerler listesi
  • Sidney müzeleri
  • Sidney'de yer alan tarihi mekanlar
  • Sidney'de ki turistik noktalar
  • Sidney otel önerileri
  • Sidney'de nerede ne yenir?
  • Sidney'de ulaşım nasıl sağlanır?
  • Sidney'e ne zaman gidilir?
  • Sidney festivalleri nelerdir?

Sidney gezilerinize rehber olabilmek için ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Jackson Limanı

Sidney Limanı, Orta Limanı, Kuzey Limanı ve Lane Cove ve Parramatta nehirlerinin sularında bulunan doğal bir limandır. Yollar ve Denizcilik Hizmetleri tarafından yönetilen bölge Avustralya'nın en turistik limanı durumundadır. Sidney Limanı Ulusal Parkı adaları ve suların çekildiği kıyı alanları, yüzme noktaları, yürüyüş ve piknik alanları ile tam bir cazibe merkezidir. Birçok etkinliğin ve yılbaşı kutlamalarının en çok tercih edilen noktası konumundaki Jackson Limanı Sidney seyahatinizdeki ilk keşif noktalarınızdan biri olmalıdır. 

jackson-limani.gif


Sidney Limanı Köprüsü

Kentin iki yakasını birbirine bağlayan demiryolu, araç, bisiklet ve yaya trafiğini sağlayan mükemmel bir kemer köprüdür. Yalnızca Sidney'in değil tüm Avustralya'nın en önemli ve sembolik yapılarından biri olan köprü, kent sakinleri tarafından yalnızca 'Köprü' olarak anılır. 1932 yılında inşa edilen köprü, tam 1.149 metre uzunluğa sahiptir. Sudan yüksekliği 49 metre olan Sidney Liman Köprüsü toplamda 141 metre yüksekliğe sahiptir.

sidney-limani-koprusu-001.jpg


Sidney Opera Evi

Kentin simgesi haline gelen bu bina geçtiğimiz yüzyılın en meşhur eserlerinden biridir. Danimarkalı tanınmış mimar Jorn Utzon tarafından tasarlanan yapının en yüksek noktası 67 metredir. Toplam 1000 odası bulunan Sidney Opera Evi tüm bölümleriyle beraber 5532 kişi kapasitelidir. 1973 yılında hizmete açılan mükemmel bina UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer almaktadır.

sidney-opera-evi.jpg


Sidney Kulesi

1970 yılından yapımına başlanan kule kentte yer alan bir gözlem ve telekomünikasyon kulesidir. Toplam yüksekliği 309 metredir ve bu rakam Sidney Kulesi'ni Avustralya'nın en yüksek yapılarından biri yapmaktadır. 3 adet asansörle iniş çıkışların sağlandığı modern kule, Sidney seyahatine çıkan turistlerin en fazla ilgi duyduğu yapılardan biridir.

sidney-kulesi.jpg


Kraliçe Victoria Binası

Sidney'in iş merkezi bölümünde bulunan tarihi bir binadır. Ünlü mimar George McRae tarafından tasarlanan yapı, Romanesk Revival mimari usulüyle oluşturulmuştur. 1893 ve 1898 yılları arasında inşa edilen bina, 190 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve tam 58 metre yüksekliğindedir. Alışveriş merkezi olarak yapılan bina Sidney'in en değerli yapılarından biridir. 

kralice-victoria-binasi-002.jpg


The Rocks

Avustralya'nın New South Wales bölgesinde Sidney İş Merkezi bölgesinin kuzeybatısında yer alan tarihi ve turistik bir alandır. 20 hektarlık bir bölgeyi kapsayan The Rocks bölgesi adını 1788 yılında burada oluşturulan kumtaşı binalardan almaktadır. The Rocks koloni döneminden kalma yapılarıyla her yıl yüz binlerce turistin gönlünü fethetmeye devam ediyor.

the-rocks-001.jpg


Sidney Deniz Yaşamı Akvaryumu

Yaklaşık 700 türden tam 13 bin deniz canlısına ev sahipliği yapan dünyaca meşhur bir akvaryumdur. 1988 yılından bu yana hizmet veren Sidney Deniz Yaşamı Akvaryumu'nda deniz canlılarının yanı sıra deniz bitkileri de bulunmaktadır. Jurassic Seas, Discovery Rockpool, Shark Walk başta olmak üzere tam 14 adet temalı bölgeye sahiptir ve toplamda 2 milyon litrelik suya sahiptir.

sidney-deniz-yasami-akvaryumu-001.jpg


Bondi Sahili

Bondi Bay olarak da bilinen sahil Sidney'in en meşhur kumsalı olarak bilinmektedir. 1851'de açıkan sahil yaklaşık 10 bin kişi kapasitelidir. Avustralya yerlileri Aborjinlerin dilinde 'Bondi' kelimesi 'kayalar' olarak tercüme edilir. 1882 öncesinde kamu kullanımına kapalı olan sahil bu tarihten itibaren halka açılmıştır. Sidney'de denize girilebilecek en muhteşem sahillerden biridir ve çevresi birçok eğlence merkezi, tatil köyü gibi mekanlarla doludur.

bondi-sahili-001.jpg


Aziz Meryem Katedrali

Sidney kentinin Aziz Meryem Yolu üzerinde bulunan tarihi katedral, İngilizlerin meşhur mimarlarından William Wardell tarafından tasarlanmıştır. 1865 ve 1882 yılları arasında inşa edilen manevi yapı, Neo-Gotik mimari usulüyle oluşturulmuştur. Roma Katolik kilisesi olarak hizmete açılan katedral hala aktiftir. Kuleleri 75 metre yüksekliğe sahip olan Aziz Meryem Katedrali 107 metre uzunluğunda ve 24 metre genişliğindedir. Sidneylilerin en önemli dini mekanı konumundaki ibadethane kentin görülmesi gereken tarihi yerlerinden biridir.

aziz-meryem-katedrali.jpg  


Lane Cove National Park (Şerit Koyu Ulusal Parkı)

372 hektarlık devasa alan Sidney kent merkezine yaklaşık 10 km mesafededir. Bölge Lane Cove Nehri kıyısına yakın arazilerde Pennant Tepeleri ve Wahroonga etekleri boyunca uzanır. 1938 yılında ulusal park olarak ilan edilen bölge engebeli bir araziye sahip olup çok sık ormanlarla kaplıdır. Ulusal parktaki nehirler kano ve kürek sporuna uygun olduğundan yılın her döneminde yoğun talep görmektedir. Muhteşem manzaralara sahip olan bu milli park mutlaka gezilmelidir.

lane-cove-national-park.JPG


Sidney'de Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Sidney, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konum haline gelen Sidney şehrini konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde Sidney'de konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Sidney'in en iyi ve en uygun otelleri;


Swissotel Sydney 

Sidney şehrinin kalbinde yer alan Swissotel Sydney, alışveriş, gezi ve kültürel aktivitelerin keyfini çıkarmak için ideal bir konumdadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.1 puan alan Swissotel Sydney, 5 yıldızlı oteldir. 

swissotel-sydney.jpg

Adres: 68 Market St, Sydney NSW 2000, Avustralya

Telefon: +61 2 9238 8888

Fiyat: Geceliği ortalama 125 € ile 305 € arasındadır.


Hilton Sydney

Hilton CBD'de yer alan Hilton Sydney, kentin en büyük otel sağlık kulübü ve ünlü brasserie'sinde kaliteli yemekler sunmaktadır. Sidney'in tüm turistik mekanlarına erişim sağlayan Town Hall tren istasyonu 3 dakikalık yürüme mesafesindedir. Sydney Hilton'daki geniş odalar, lüks banyo ve LCD TV gibi modern olanaklar sunmaktadır. Bazı odalarda karartma perdeleri ve çalışma alanı bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.5 puan alan Hilton Sydney 5 yıldızlı oteldir.

hilton-sydney.jpg

Adres: 488 George St, Sydney NSW 2000, Avustralya

Telefon:  +61 2 9266 2000

Fiyat: Geceliği 94 € ile 378 € arasındadır.


Sofitel Sydney Darling Harbour

Sofitel Syney Darling Harbour, konuklarında Sidney siluetinin ikonik manzarasının yanı sıra çatı katındaki sonsuzluk havuzu ve modern fitness merkezi gibi birinci sınıf olanaklarda tam anlamıyla eşsiz bir konaklama deneyimi sunmaktadır. Dünyaca ünlü Sidney Opera Binasının ve Sidney Limanı Köprüsü'nün bulunduğu Circular Quay ise otele sadece 3,8 km mesafede yer alıyor. Sofitel Sydney Darling Harbour'un zarif odalarının tamamında ücretsiz Wİ-Fİ erişimli düz ekran Akıllı LED TV ve muhteşem bir manzara mevcuttur. Her banyoda en kaliteli kaplamalar kullanılmıştır. Ziyaretçi puanlamasından 9.1 puan alan Sofitel Syney Darling Harbour 5 yıldızlı oteldir.

sofitel-syney-darling-harbour.jpg

Adres: 12 Darling Dr, Sydney NSW 2000, Avustralya

Telefon: +61 2 8388 8888

Fiyat: Geceliği 172 € ile 327 € arasındadır.


Hyatt Regency Sydney

Sidney'in Merkezi İş Bölgesi'nin kalbindeki Darling Limanı'nın yanında bulunan Hyatt Regency Sydney adlı Avustralya'nın en büyük lüks oteli, hem iş hem de tatil amaçlı seyahat edenler için mükemmel seçimdir. Merkezi bir yerde bulunan Hyatt Regency Sydney, Uluslararası Kongre Merkezi'ne ve Barangaroo'ya yaklaşık 15 dakikalık yürüme mesafesindedir. Ziyaretçi puanlamasından 9.0 puan alan Hyatt Regency Sydney 5 yıldızlı oteldir.

hyatt-regency-sydney.jpg

Adres: 161 Sussex St, Sydney NSW 2000, Avustralya

Telefon: +61 2 8099 1234

Fiyat: Geceliği 123 € ile 274 € arasındadır.


InterContinental Sydney Double Bay

InterContinental Sydney Double Bay, Sidney Şehir Merkezi'nin dışına arabayla 10 dakikalık mesafede lüks bir konaklama imkanı sunuyor. InterContinental Double Bay, Sydney Opera Binası'na arabayla 10 dakikalık mesafededir. Çeşitli alışveriş ve yemek mekanı seçenekleri 10 dakikalık yürüme mesafesindedir ve Sidney Uluslararası Havaalanı 20 dakikalık sürüş mesafesindedir. Ziyaretçi puanlamasından 9.1 puan alan InterContinental Double Bay 5 yıldızlı oteldir.

intercontinental-sydney-double-bay-001.jpg

Adres: 33 Cross Street, Double Bay, Sydney NSW 2028, Avustralya

Telefon: +61 2 8388 8388

Fiyat: Geceliği 120 € ile 297 € arasındadır.


Sidney'de Nerede Ne Yenir?

Sidney son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Birbirinden güzel yemeklere sahip olan Sidney mutfağı, sizleri yeni tatlar ile buluşturacaktır. Son yıllarda oldukça turist akınına uğrayan Sidney, kaliteli hizmet veren restoran ve kafelere sahiptir. Peki ya Kenya'da nerede ne yenir? İşte Sidney'in en iyi restoran ve kafeleri;


The Boathouse on Blackwattle Bay

Avustralya en restoranları arasında yer alan The Boathouse on Blackwattle'da öğle yemeğiakşam yemeği, ve gece eğlencesi vardır. The Boathouse on Blackwattle, vejetaryen dostudur. Her türlü alkol bulunduran bu restoran aynı zamanda en çok taze deniz ürünleri vermektedir.

the-boathouse-on-blackwattle-bay-001.jpg

Adres: 123 Ferry Road Glebe, Sidney, Yeni Güney Galler NSW 2037 Avustralya

Telefon: +61 2 9518 9011

Fiyat: Ortalama 35€ ile 45€ arasındadır.


La Renaissance Patisserie (The Rocks)

Sidney'in göbeğinde yer alan La Renaissance Patisserie, servis dostu ve verimli bir yerdir. Bu kafe Avrupa mutfağına özenerek yapıyordur ve vejetaryen dostudur. Bu kafe kruvasanlarıyla meşhurdur. Bu kafe, cumartesi ve pazar günleri, 08:00 ile 18:00 saatleri arasında, diğer günler ise 07:00 ile 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

la-renaissance-patisserie--001.jpg

Adres: 47 Argyle St, Sidney, Yeni Güney Galler 2000 Avustralya

Telefon: +61 2 9241 4878

Fiyat: Ortalama 3 € ile 15 € arasındadır.


The Grounds of Alexandria

Hoş bir sabah aile kahvaltısı için çok güzel bir yerdir. Etrafta dolaşıp baktığınız her yerde farklı ve ilginç şeyler bulacaksınız. Bu kafe, latte'si ve çok kızarmış ekmek üzerinde avakadosu ile ünlüdür. The Grounds of Alexandria cumartesi ve pazar günleri 07:30 ile 22:00 arası, diğer günler ise 07:00 ile 22:00 arasında hizmet vermektedir.

the-grounds-of-alexandria.jpg

Adres: 7a/2 Huntley St, Alexandria NSW 2015, Avustralya

Telefon: +61 2 9699 2225

Fiyat: Ortalama 6 € ile 15 € arasındadır.


Gazzi Cafe & Restaurant

Güler yüzlü personelleriyle dikkat çeken Gazzi Cafe harika yiyecek ve güzel kahvesiyle meşhurdur. Akdeniz kahvaltısını kendisine örnek alan bu cafe & restaurant dikkatleri üstüne çekmeyi başarmış durumdadır. Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch öğünleri bulunmaktadır. Gazzi Cafe, cumartesi ve pazar günleri 07:30 ile 15:00 arası, diğer günler ise 07:00 ile 16:00 arası hizmet vermektedir.

gazzi-cafe--restaurant.jpg

Adres: World Square Shopping Center, 680 George St, Sydney NSW 2000, Avustralya

Telefon: +61 2 9264 8637

Fiyat: Ortalama 5 € ile 20 € arasındadır.


Four Frogs Creperie Circular Quay

Fransız mutfağına meraklıysanız bu restoran tarzı cafe tam size göre. Sidney'in en iyi restoranları arasında yer alan bu restoran, eşsiz yemekleriyle sizleri karşılamakta. Kahvaltı, öğle yemeği, brunch, akşam yemeği ve alkol hizmeti veren Four Frogs Creperie Circular Quay, Avustralya'nın en büyük şehri olan Sidney'de yer almaktadır.

four-frogs-creperie-circular-quay.jpg

Adres: 1 Alfred St, Sydney NSW 2000, Avustralya

Telefon: +61 2 9241 2277

Fiyat: Ortalama 3 € ile 20 € arasındadır.


Sidney'de Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Metropol yaşam tarzını destekleyebilmek için toplu taşıma sisteminin önemi oldukça mühimdir. Sidney bu alanda oldukça gelişmiş bir şehirdir. Hem turizm sezonundaki yoğunluğa cevap verebilmek, hem de şehir sakinlerinin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla ulaşıma gerekli önem verilmiştir. Otobüsler, raylı sistem ve vapur/feribot seferleri, şehrin geneline yayılmış durumda.Şehirde bilet sistemi olarak Opal Card kullanılıyor. İstasyonlardan doldurulan kartlar bütün toplu taşıma araçlarında geçmektedir. Ayrıca Sidney'de artık tek kullanımlık bilet olarak sadece Opal Single Trip Ticket kullanılmaktadır.

Şehir İçi Bilet Fiyatları

  • Otobüs: Tam A$2.40 - A$4.70, İndirimli A$1.20 - A$2.30 (Hatlara göre)
  • Ağır Raylı Sistem: Tam A$4 - A$8.80, İndirimli A$2 - A$4.40 (Mesafeye göre)
  • Hafif Raylı Sistem: Tam A$3.80 - A$4.80, İndirimli A$1.90 - A$2.40 (Hatlara göre)
  • Feribot: Tam A$6.20- A$7.60, İndirimli A$3.10 - A$3.80

sidneyde-ulasim-nasil-saglanir-001.jpg


Sidney'e Ne Zaman Gidilir?

Avustralya Güney yarım kürede bulunduğundan, Sidney'in en sıcak ve en çok turist çeken yaz dönemi Aralık-Şubat aralığıdır. Sörf yapmak, güneşlenmek, denize girmek isteyen gezginler için bu dönem idealdir. Mart ayında da hava sıcaklıkları genel olarak yüksektir ve bu dönemde de denize girmek mümkündür.

sidneye-ne-zaman-gidilir-001.jpg


Sidney'e Nasıl Gidilir?

Türkiye'den dünyanın diğer ucu diyebileceğimiz Sidney'e direkt uçuşlar bulunmamaktadır. Sidney'e birçok firmanın aktarmalı uçuşlarıyla gidebilirsiniz. Aktarma olarak Singapur'u seçebilirsiniz böylece Türkiye'den 11 saatte Singapur'a ardından ise 8 saat daha giderek Sidney'e ulaşabilirsiniz. Yani Türkiye'de başladığınız yolculuk , bekleme sürelerini de sayarsak 20 saatten fazla sürmektedir.

sidneye-nasil-gidilir-001.jpg


Sidney Festivalleri ve Zamanları

Sidney, her yıl çeşitli  festivaller düzenlemektedir. Bu ülkede dört adet film festivali yapılmaktadır. Bunlar; Sydney French Film FestivaliSidney Film Festivali, Sydney German Film Festivali ve Lavazza İtalian Film Festivalidir. Sydney Mardi Gras, 1979'dan beri her yıl Sidney'de düzenlenen bir LGBTI onur yürüyüşü ve festivalidir. Kendi türünde dünyadaki en büyük festivaller arasındadır. Ayrıca Avustralya'da en çok turist çeken etkinliklerden biridir.

sidney-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


Sidney'de Gece Hayatı

Sidney’de geniş ve farklı yelpazeye sahip bir gece yaşamı bulunuyor. Sidney’in eşcinsel bölgesi olarak adlandırılan Oxford Caddesi kafelerbarlar ve gece kulüpleri ile tıka basa doludur. Liman manzaralı mekanların terasları mükemmel bir manzaraya sahip olmakla birlikte oldukça pahalıdır. Ancak bütçeyi sorun yapmıyorsanız buna fazlasıyla değeceğinden emin olabilirsiniz. 


Home

Ününü kendi yaratan Home, Sidney’in en popüler kulüplerinden biridir. Dört farklı odada çalınan 4 farklı müzik, değişik müzikler seven farklı insanları bir çatı altında toplar. Aynı zamanda dinlenme alanı, balkon ve VIP lounge bulunan kulüpte, çok pahalı içkiler de bulunur. Bu nedenle ne içtiğinize dikkat etmelisiniz.

home-bar-001.jpg

Adres: 101/1-5 Wheat Road, Cockle Bay Wharf, Sidney, Avustralya


Soho

Kings Cross’a gezinme mesafesinde olan Soho, Sidney’in dikkat çeken gece kulüplerinden biridir. İki kata yayılmış dünya standartlarında ses sistemi olan kulüp, aynı zamanda sanat eseri bir ışıklandırma sistemine sahiptir. Göz kamaştırıcı bir iç tasarıma sahip olan Soho, daha ilk girişte sizi büyüler.

soho-bar.jpg

Adres: 171 Victoria Street, Potts Point, Sidney, Avustralya


Sydney Entertainment Centre

Sidney’deki en ünlü canlı müzik mekanlarından biri de Sydney Entertainment Centre’dır. Çok yönlü olmasıyla tanınır. Leonard Cohen’den Pink’e, Tom Jones’tan Lady Gaga’ya ve John Mayer’e kadar çok sayıda dünyaca ünlü isim mekanda sahne almıştı/almaktadır. Bu sanatçıların hayranları, yüksek bilet fiyatlarına aldırmadan konserlere akın ederler.

sydney-entertainment-centre.jpg

Adres: 35 Harbour Street, Darling Harbour, Sidney, Avustralya


Önerilen İçerik: Avustralya Gezilecek Yerler

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.