Tokyo Gezilecek Yerler

Japonya'nın başkenti Tokyo Dünya'nın en büyük metropollerinden biridir. Tarihi ve turistik yerleriyle her yıl milyonlarca turist çeken Tokyo'nun gezip görmeniz gereken yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Tokyo Gezilecek Yerler

Tokyo Gezilecek Yerler

  • Tokyo’daki müzeler
  • Tokyo’daki turistik noktalar
  • Tokyo’da nerede kalınır?
  • Tokyo otel önerileri
  • Tokyo şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Tokyo’da ne yenir?
  • Tokyo restoran önerileri
  • Tokyo gece hayatı
  • Tokyo gece kulübü önerileri

Tokyo Hakkında Bilgi

  1. Japonya’nın başkenti ve en kalabalık şehridir.
  2. Nüfusu 35 milyon olarak bilinmektedir. 
  3. Dünyanın en pahalı şehirlerinden birisidir.
  4. Doğunun başkenti olarak anılmaktadır.
  5. Tokyo’nun eski adı Edo’dur.
  6. 1868 yılında İmparator Meiji buranın ismini tokyo olarak değiştirmiştir.
  7. Tokyo’nun yerel saati ülkemizden 6 saat ileridir.
  8. Tokyo’da birçok tarihi yapı bulunmaktadır. 
  9. Tokyo metrosu dünyanın en büyük metrolarından birisidir.
  10. Tokyo gece hayatıyla ünlü olan bir şehirdir.
  11. Tokyo Borsası dünyanın ikinci büyük borsası kabul edilmektedir.

Japonya'nın başkenti Tokyo, Sumida Nehri'nin akış noktasında bulunmaktadır. Kentin toplam yüzölçümü alanı yaklaşık 2.166 kilometrekaredir. 35 milyonu bulan nüfusuyla Dünya'nın en kalabalık merkezlerinden biri olan Tokyo, aynı zamanda yaşam standartlarının yüksek olduğu kentlerin başında gelir. Büyük Okyanus'un çevrelediği bir ada ülkesi olan Japonya'nın başkenti Dünya'nın en pahalı megakentlerinin başında gelmektedir. Teknolojik gelişmeleriyle tanınan Japonya'nın bu teknolojiyi en yoğun yaşayan merkezi Tokyo, tarihi ve turistik yerleri bakımından da Doğu Asya'nın en önemli bölgelerinden biridir. Kent birçok park, saray, tapınak, kule, köprü ve başka turistik yerleriyle ünlüdür. Tokyo tatili için şehrin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Meiji Tapınağı

Tokyo'da İmparator Meiji ve eşi İmparatoriçe Shoken'in ilahlaştırılan ruhlarına ithafen oluşturulan bir Şinto tapınağıdır. 1915 ve 1920 yılları arasında selvi ağacı ve bakır materyalleri kullanılarak geleneksel Nagare-zukuri mimari stiliyle yapılan tapınak, Japonların milli değerlerinden biri olarak kabul edilmektedir. II. Dünya Savaşı'nda 1939 ve 1945 yılları arasında gerçekleşen hava saldırılarında ağır hasar gören Meiji Tapınağı toplanan yardımlarla 1958 yılının Ekim Ayı'nda tekrardan tamir edilerek hizmete açılmıştır. Tapınak 70 hektarlık bir ormanlık alanda bulunmaktadır ve burası Tokyolular için en önemli rekreasyon alanlarından biridir. Tokyo gezi rehberinize ülkenin en kutsal mekanları arasında gösterilen Meiji Tapınağı'nı mutlaka eklemelisiniz.

meiji-tapinagi-001.jpg

Adres: 1-1 Yoyogikamizonocho, Shibuya, Tokyo 151-8557, Japonya

Japonya Gezilecek Yerler


Senso-ji Tapınağı

Kentin Asakusa olarak bilinen bölgesinde yer alan tarihi bir Budist tapınağıdır. MS 645 yılında inşa edilen ibadethane Japonların ünlü sinema oyuncuları Utaemon Ichikawa, IX Ichikawa Danjuro, Yoarashi Okinu ve VIII Ichikawa Danjuro'nun ebedi istirahatgahıdır. Senso-ji, Tokyo'nun en tarihi ve önemli tapınaklarından biridir. Bodhisattva Kannon'a adanan ibadethane her yıl yüz binlerce insanın katıldığı kentin en popüler festivali 'Sanja Matsuri'ye ev sahipliği yapan tapınak, Tokyo'nun tarihi yerlerinden biridir.

senso-ji-tapinagi.jpg

Adres: 2 Chome-3-1 Asakusa, Taitō, Tokyo 111-0032, Japonya


Tokyo İmparatorluk Sarayı

Japonya İmparatorunun ikametgahı olan saray, İmparatorluk Ailesi'nin özel konutlarına, müze ve idari ofislerini kapsayan mükemmel bir komplekstir. Bahçeleri dahil toplam alanı 3.41 kilometrekarelik sahayı içine alan saray, Eski Edo Kalesi'nin de bulunduğu şahane bir yapılar bütünüdür. 1868 ve 1869 yılları arasında oluşturulan saray kompleksi başkentin en önemli sembolik yapılarındandır. Tokyo gezisinde ziyaret edilmesi gereken noktalardandır.

tokyo-imparatorluk-sarayi-001.jpg

Adres: 1-1 Chiyoda, Tokyo 100-8111, Japonya


Tokyo Ulusal Müzesi

1872'de kurulan eski bir Japon müzesidir. Ülkenin ilk ve en büyük sanat müzesi olarak bilinen kurum, Japon sanat eserlerinin yanı sıra Asya'nın arkeolojik koleksiyonlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 110 bin nesnenin sergilendiği müze Viyana, Paris gibi Avrupa'nın önemli merkezlerinde bulunan müzelere geçici sergiler için çeşitli koleksiyonlar göndermektedir. Tokyo Ueno Parkı içinde yer alan müzede metal araç gereçler, kılıçlar, heykel ve çizim gibi çalışmalar sunuluyor. Japonca, İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, Korece, Fransızca ve İspanyolca bilgi alabileceğiniz müze, her yıl yaklaşık 1,5 milyon dolayında ziyaretçi çekiyor. Tokyo tatilinde Japon kültürüne ait eserleri bulabileceğiniz Tokyo Ulusal Müzesi'ni gezmeden kentten ayrılmayınız.

tokyo-ulusal-muzesi.jpg

Adres: 13-9 Uenokoen, Taitō, Tokyo 110-8712, Japonya


Tokyo Kulesi

Başkentin Shiba-koen İlçesinde yer alan Tokyo Kulesi, bir telekomünikasyon kulesi olarak kullanılan ikonik bir yapıdır. 333 metre yüksekliğindeki kule, Japon mimar Tachu Naito tarafından tasarlanmıştır. Paris'in sembol yapısı Eyfel Kulesi'ni andıran yapı, yine ona uygun olarak dizayn edilmiştir. 1958 yılında açılan kulenin bugüne kadar yaklaşık 150 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edildiği belirtilmektedir. Tokyo'nun turistik yerlerinden biri haline gelen kırmızı beyaz boyanmış şahane kule kesinlikle görülmelidir.

tokyo-kulesi-001.jpg

Adres: 4 Chome-2-8 Shibakoen, Minato, Tokyo 105-0011, Japonya


Ueno Park

Tokyo'nun Ueno bölgesinde geniş bir kamu parkıdır. Bu park eskiden Kan'ei-ji Tapınağına ait topraklarda 1873 yılında kurulmuştur. Japonya'nın ilk parklarından biri olarak bilinen bölge kiraz çiçekleri ile doldurulmuştur. Bahar aylarında pespembe açan çiçekleriyle rengarenk görüntüler oluşturan park, Japonya'nın en popüler şehir parklarından biridir. Yılda 10 milyon civarında ziyaretçi çeken Ueno Park, Japonya'nın turistik yerleri arasında yer alıyor.

ueno-park.jpg

Adres: Tokyo 105-0011, Japonya


Tsukiji Balık Pazarı

Dünya'nın en büyük toptan gıda pazarlarından biridir. Pazar Sumida Nehri ve üst sınıf Ginza alışveriş bölgesi arasında, Tokyo'nun merkezinde Tsukiji'de yer almaktadır. Geniş balık tezgahlarında aradığınız her çeşit balığa rastlayabilirsiniz. İrili ufaklı tam 900 lisanslı balıkçıya ev sahipliği yapan pazarda popüler balık restoranları bulunuyor. Tokyo'nun görülecek yerlerinden biri olan pazarda Japonların meşhur yemeği 'Suşi'nin tadına bakabilirsiniz. 

tsukiji-balik-pazari.jpg

Adres: 5 Chome-2-1 Tsukiji, Chūō, Tokyo 104-0045, Japonya


Tokyo DisneySea

Yaklaşık 71 hektarlık alanı kapsayan Tokyo DisneySea, 2001 yılından bu yana hizmet veren önemli bir temalı parktır. Walt Disney Firması'nın karakterleri ve lisanslı temalarının bulunduğu eğlence merkezi 2013'te 14 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Bu rakam Tokyo DisneySea'yi Dünya'nın en çok ziyaret edilen temalı parkları arasına sokmuştur. 7'den 70'e tüm Tokyoluların ve kente gelen turistlerin dikkatini çeken muhteşem temalı parkta zaman geçirmekten büyük zevk alacaksınız.

tokyo-disneysea-001.jpg

Adres: 1-13 Maihama, Urayasu, Chiba Prefecture 279-0031, Japonya


Gökkuşağı Köprüsü

Kawasaki Heavy Endüstri firması tarafından yapılan mükemmel bir asma köprüdür. Sumida Nehri üzerine kurulan köprü, Minato semtinde bulunuyor. Sudan yüksekliği 126 metre olan köprünün direkleri 126'şar metredir. Toplam uzunluğu 798 metredir ve 49 metre genişliğindedir. 1993 yılında tamamlanarak hizmete açılan köprü geceleri kırmızı, beyaz ve yeşil renkli ışıklandırmalarıyla Tokyoluları büyülüyor. 

gokkusagi-koprusu.jpg

Adres: Minato, Tokyo 105-0000, Japonya


Takeshita Caddesi

Başkent Tokyo'da Harajuku moda butikleri, kafe ve restoran gibi yüzlerce işletmeyle dolu yalnızca yayalara açık meşhur bir caddedir. Aradığınız her şeyin orijinalini bulabileceğiniz bu cadde, dünyaca ünlü Amerikan ve Japon mallarının güvenle satın alınabileceği önemli bölgelerden biridir. Tokyo'da özellikle giyimine özen gösteren genç bayan ve erkeklerin uğrak mekanı haline gelen meşhur caddeyi gezerek alışveriş yapabilirsiniz.

takeshita-caddesi.jpg

Adres: Shibuya, Japan


Ginza Bölgesi

Ginza Bölgesi denilen yer Japonya’nın büyük şehirlerini birbirine bağlayan şehrin beş eski yolunun kesiştiği yolun üzerinde yer almaktadır. Ginza Bölgesi Tokyo’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin en başında gelmektedir. Ginza District, şehrin en işlek alışveriş bölgeleri arasında yer almaktadır. Burası ülkemizdeki Nişantaşı ile benzerlik göstermekte fakat ondan daha geniş bir bölgeye yayılmaktadır. Yüzyıllar boyunca ülkenin ticaret merkezi olan bu bölge; ünlü markalara, seçkin mağazalara, gösterişli yapılara ve dev alışveriş merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır.

ginza-bolgesi.jpg

Adres: Chūō, Tokyo 104-0061, Japonya


Shibuya

Dünyanın ve Japonya’nın en yoğun kesişim noktalarından biri olan Shibuya Meydanı; fast-food lokantaları, eğlence mekanları, karaoke barları ile Tokyo’nun hareketli şehir hayatını gözler önüne sermektedir. Shibuya Meydanı çevresindeki yüksek neon ışıklı binalar gün ağarıncaya kadar muazzam bir görüntü oluşturmaktadır.

shibuya.jpg

Adres: Shibuya, Tokyo, Japonya


Tokyo Metropolü Hükûmeti Binası

Tokyo Metropolü Hükûmeti Binası (Tokyo Metropolitan Government Building), Tange Kenzō tarafından tasarlanmıştır ve 1991’de tamamlanmıştır. Bu görkemli yapı şehrin en yüksek binalarından birisidir. İhtişamlı çift kuleleri ile Shinjuku bölgesinin merkezinde yükselmektedir. 202 metre yüksekliğindeki bu iki ayrı kuleye gelişmiş asansörler eşlik etmektedir. Japonya’da yer alan ünlü Fuji Dağı, bu yapının gözlemevinden kolaylıkla görülebilmektedir.

tokyo-metropolu-hukûmeti-binasi.jpg

Adres: 2 Chome-8-1 Nishishinjuku, Shinjuku, Tokyo 163-8001, Japonya


Yoyogi Park

Yoyogi Park’ın, Tokyo’yu gezmeye gelen turistler için ve burada yaşayan halk için oldukça önemli bir yeri vardır. Güneşli ve sıcak hafta sonlarında Tokyo halkının uğrak yeri olan ve yıl boyunca farklı etkinliklerin organize edildiği Yoyogi, stresinizi ve yorgunluğunuzu atabileceğiniz şehrin ortasında mükemmel bir görüntü oluşturan doğal alanlar arasında bir numaradır.

yoyogi-park.jpg

Adres: 2-1 Yoyogikamizonocho, Shibuya, Tokyo 151-0052, Japonya


Akihabara Electric Town

Akihabara, Japonya’nın elektronik cennetidir diyebiliriz. En popüler ve en büyük elektronik eşya komplekslerinden biri olan Akihabara Electric Town’da aradığınız her şeyi bulabilmeniz mümkündür.

akihabara-electric-town.jpg

Adres: Taitō, Tokyo 110-0006, Japonya


Kabukicho

Kabukicho, ülkenin en ünlü kırmızı ışık bölgesi (Red-Light District) olarak bilinmektedir. Kabukicho, Yasukuni-dori’den birkaç blok ötede yer almaktadır. Alışılmışın dışında kabarelerin, go-go barların, striptiz kulüplerinin, peep show etkinliklerinin ve aşk otellerinin sırasıyla dizildiği Kabukicho sokak, yerli yabancı herkesin oldukça ilgisini çeken Japonya’ya özgü bir alandır.

kabukicho.jpg

Adres: Shinjuku, Tokyo 160-0021, Japonya


Nakamise

Nakamise, 250 metre boyunca uzanan bir alışveriş caddesi olarak Japonya’da ün salmış bir bölgedir. Bu cadde boyunca atıştırmalık yiyeceklerin satıldığı, hediyelik eşyaların ve yöresel tatların yer aldığı dükkanlar bulunmaktadır. 17. Yüzyıla dayanan bu cadde Japonya’nın hala en önemli alışveriş merkezleri arasında yer almaktadır.

nakamise.jpg

Adres: 1 Chome-36-3 Asakusa, Taitō, Tokyo 111-0032, Japonya


Tsukiji Fish Market

Tsukiji Balık Pazarı (Tsukiji Fish Market), Tokyo’nun en ünlü balık pazarıdır diyebiliriz. Günlük 2000 tondan fazla deniz mahsülünün satıldığı devasa balık pazarı Japonya’nın kültürünü daha yakından görmek adına Japonya’da görülmesi gereken yerler arasındadır. Yüzlerce çeşit ürünün sergilendiği balık pazarında, Maguro (mavi yüzgeçli orkinos) gibi büyük balıklar, kilo hesabına göre açık artırma ile satışa sunulmaktadır.

tsukiji-fish-market.jpg

Adres: 5 Chome-2-1 Tsukiji, Chūō, Tokyo 104-0045, Japonya


Tokyo Şehir İçi Ulaşım

Japonya’nın ulaşımının baştacı olan demiryolu hatları tüm şehri baştan aşağı sarmış durumdadır. Şehrin her köşesinde istasyon, ya da demiryolu vardır. Ancak farklı farklı şirketler işlettiğinden aynı isimde birçok istasyon olabilmektedir. Metro istasyonlarının çok fazla sayıda çıkışı bulunmaktadır bu yüzden gideceğiniz yere hangi çıkıştan ulaşabileceğinize iyice emin olmanız gerekmektedir. Yanlış çıkıştan çıktığınızda bu size saatler kaybettirebilmektedir.

tokyo-metro.jpg

Tokyo’da aynı zamanda ulaşım alternatifi olarak otobüsler de kullanılmaktadır. Fakat otobüs hatları çok gelişmiş olmalarına rağmen turistler için biraz karmaşık olabilmektedir bu yüzden sıklıkla tercih edilen bir alternatif değildir. Taksi seçeneği her şehirde olduğu gibi burada da oldukça sık tercih edilen bir alternatiftir fakat taksilerin Tokyo şehir içindeki gezintiniz için çok pahalı olacağını söylemeliyiz.

tokyo-sehir-ici-ulasim.jpg


Tokyo’da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Shinagawa Prince Hotel

Shinagawa Prince Hotel, Haneda Havaalanı'na trenle sadece 25 dakikalık mesafede yer almaktadır. JR Shinagawa Tren İstasyonu'nun hemen yanında faaliyet gösteren bu otel, Shibuya’ya trenle 5 durak, Shinjuku’ya  ise 16 dakika uzaklıktadır. Tokyo İstasyonu trenle 11 dakika uzaklıktadır.

shinagawa-prince-hotel.jpg

Adres: 108-8611 Tokyo Prefecture, Minato-ku, Takanawa 4-10-30, Japonya


Grand Nikko Tokyo Daiba

Japonya'daki ilk Grand Nikko oteli olan Grand Nikko Tokyo Daiba, 1 Temmuz 2016 tarihinde hizmete açılmıştır. Odaiba'nın Tokyo Körfezi bölgesinde yer alan bu tesis, Tokyo'nun merkezine en yakın şehir otelidir. JR Tokyo İstasyonu'na monorayla ve trenle 20 dakikada ulaşılabilinmektedir.

grand-nikko-tokyo-daiba.jpg

Adres: 135-8701 Tokyo Prefecture, Minato-ku Daiba 2-6-1 , Japonya


Sakura Hotel Nippori

Sensoji Tapınağı ve Yasukuni Tapınağı'na trenle ulaşılabilir bir noktada yer alan Sakura Hotel Nippori, Sendagi İstasyonu'na sadece 4 dakikalık yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Gezi, elverişli toplu taşıma ve alışveriş ile ilgilenen gezginler için harika bir seçenektir ve sıklıkla turistler tarafından tercih edilmektedir.

sakura-hotel-nippori.jpg

Adres: 113-0022 Tokyo Prefecture, Bunkyo-ku Sendagi 3-43-15, Japonya


Nishitetsu Inn Shinjuku

Shinjuku Nishitetsu Inn, Shinjuku Central Park'a ve Tokyo Büyükşehir Hükümet Binaları'na 750 metre uzaklıkta yer almaktadır. Shinjuku Semti, alışveriş, sıcakkanlı bölge halkı ve yöresel zevkleri olan turistler için tercih edilmesi gereken oteller arasındadır.

nishitetsu-inn-shinjuku.jpg

Adres: 160-0023 Tokyo Prefecture, Shinjuku-ku, Nishishinjuku 7-23-2, Japonya


Hotel Rose Garden Shinjuku

Isetan Alışveriş Merkezi 15 dakikalık, Shinjuku Gyoen Ulusal Bahçesi ise 20 dakikalık yürüme mesafesindedir. Shinjuku Tren İstasyonu 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Nishi Shinjuku Metro İstasyonu'nun yanında ve Tokyo Büyükşehir Hükümet Binası'na 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Hotel Rose Garden, ücretsiz internet içeren odalar ve 2 yemek seçeneği sunmaktadır.

hotel-rose-garden-shinjuku.jpg

Adres: 160-0023 Tokyo Prefecture, Shinjuku-ku, Nishishinjuku 8-1-3, Japonya


Tokyo’da Ne Yenir? 5 Yemek Önerisi

Onigiri

Onigiri Japonya’da son zamanlarda sıklıkla tercih edilen Japon sandviçleridir. Kurutulmuş yosun ile kaplı sushi pilavından yapılan ve ortasında Japon eriği turşusu bulunan sandviçlerdir. Bu sandviçlere isteğe bağlı olarak karides, tavuk, ton balığı, somon balığı da eklenebilmektedir.

onigiri.jpg


Okonomiyaki

Okonomiyaki; un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası olarak adlandırılmaktadır. Genellikle Japonya’daki restoranlarda hamuru ve malzemeleri ayrı ayrı servis edilmektedir. Misafirler masada bulunan ızgara üzerinde kendi isteğine göre karıştırıp yiyebilmektedirler.

okonomiyaki-001.jpg


Sukiyaki

Sukiyaki, Japonya’nın en lezzetli yemeklerinden birisidir. Masa üzerinde bir ısıtıcı, onun üzerine de kaynar su ile dolu bir tencere koyularak servis yapılan bir yemektir. İnce kesilmiş etler, çeşitli sebzeler ve mantarlar ile yapılmıştır. Yiyecek kişiler bu malzemeleri masadaki kaynar suya batırıp ısıtır ve ellerinde bulunan içinde çiğ yumurta olan kâselere batırarak yerler.

sukiyaki.jpg


Tempura

Tempura, Japonya’daki en lezzetli ve popüler yemeklerden birisidir. Tempura ekmek  kırıntılarına batırılmış deniz mahsülleri, sebze veya mantarların bir tava üzerinde kızgın yağ ile kızartılması ile yapılmaktadır. Portekiz yemeği olan Tempura dünya tarafından Japon mutfağına ait olarak bilinmektedir. Çünkü günümüzde en iyileri burada yapılmaktadır. 

tempura-001.jpg


Udon

Karabuğday ve buğday unundan yapılan Soba gibi servis edilen Udon, lezzetli bir Japon yemeğidir. Makarna gibi incedir ve çeşitli ekler ile tercihe göre sıcak veya soğuk olarak yenilebilmektedir. Udon, Soba’ya göre daha kalın ve daha açık renktedir.

udon.jpg


Tokyo’da Nerede Yemek Yenir? 5 Restoran Önerisi

Tenshige

Üç kadın ahçının yemeklerinin ünüyle anılan bu restoranda Japonya’nın mutfak kültürünün en iyi lezzetleri misafirler için hazırlanmaktadır. 

tenshige.jpg

Adres: 3-6-10 Akasaka, Minato, Tokyo 107-0052, Japonya


Momose

Momose restoran da biraz sıra beklemeniz gereken fakat kesinlikle beklediğinize değecek Japon mutfağının en iyi lezzetlerini hazırlayan bir mekandır. Ülkenin en iyi tempuralarının burada yapıldığı söylenmektedir. Öğle yemeklerinin de sıklıkla tercih edilen mekanlarından birisidir.

momose.jpg

Adres: 3-7-12 Kudan Minami | Kudan Tamagawa Bldg. B1F, Chiyoda 102-0074, Tokyo Prefecture


Tsujita

Tsujita Tokyo ve Dünya'nın birkaç yerinde yer alan ünü duyulmuş büyük bir restoran zinciridir. Bu mekanda tsukemono ve ramen en popüler tabaklar arasındadır. Ramen erişte çorbası gibi bir tabak ve Tsukemono ise turşu salatasıdır. Bu restoran yerli ve yabancı turistlerce sıklıkla tercih edilmektedir. 

tsujita.jpg

Adres: Kandaogawamachi, Chiyoda 101-0052, Tokyo Prefecture


Soranoiro

Soranoiro, serbest tarzda Ramen ve erişte gibi ürünlerle yemekler hazırlanıp sunulan bir mekandır. Soya soslu ramenleri ve sebzeli ramenleri ile meşhur olan bu restoran vejetaryen menüsüyle de farklı damak tatlarına ve tercihlere de yer vermektedir.

soranoiro.jpg

Adres: Japonya, 102-0093 Tokyo, Chiyoda, Hirakawacho


Sushi Sho

Sushi Sho'da,  Bara Chirashi denilen deniz mahsüllerinden, sebzelerden ve yumurtadan yapılan bir pirinç kasesi bu restoranın en iyi lezzetlerindendir. Ayrıca akşam yemeği için de Sushi Sho'da Omakase tercih edebilirsiniz.  Omakase, Japon restoranlarında bulunan farklı fiyat aralıklarında belirlenen, şefin sizin için seçtiği menüdür.

sushi-sho.jpg

Adres: Japonya,160-0004 Tokyo, Yotsuya, 1−11


Tokyo Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

H2 International Bar

Japonya’nın başkenti Tokyo, gece hayatı yönünden çok renkli ve hareketli bir şehirdir. H2 International Bar, şehrin en iyi kokteyllerinin hazırlandığı ve dünya alkollerinin yer aldığı keyifli bir mekandır. 

h2-international-bar.jpg

Adres: 3-6-7 Yotsuya | Kaida Bldg 2F, Shinjuku 160-0004, Tokyo Prefecture


Mogambo Tokyo

Mogambo Tokyo, Tokyo şehrinin en canlı ve en hareketli dans mekanlarından birisidir. Yeli yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen bu mekan keyifli bir gece geçirmek isteyenler için birebirdir. 

mogambo-tokyo-001.jpg

Adres: 7-14-5 Roppongi | 2F Yamato Bldg., Minato 106-0032, Tokyo Prefecture


Magical Shibuya Bar Hopping

Magical Shibuya Bar Hopping, şık tasarımı, loş ışıkları ve samimi atmosferi ile görenleri içeri girmeye davet eden şehrin en güzel kokteyllerinin hazırlandığı şirin bir mekandır. 

magical-shibuya-bar-hopping.jpg

Adres: Shibuya Station, exit to Hachi-ko, in front of Green Train, Şibuya 150-0043, Tokyo Prefecture


Deathmatch in HELL

Deathmatch in HELL, Tokyo’nun loş atmosferi  ve güzel müzikleriyle keyifli gecelerin tercih edilen mekanlarından birisidir. Şarap tadımı yapmak için oldukça uygun olan bu mekanda eğlenmemeniz imkansızdır. 

deathmatch-in-hell.jpg

Adres: Shinjuku Golden-gai 3 Bangai, Shinjuku 160-0021, Tokyo Prefecture


ageHa

Tokyo’nun en büyük sahnesine sahip bu mekanda dünyaca ünlü DJ performansları ve ünlü sanatçıların sahne aldığı dev bir konser alanı ve dans merkezidir diyebiliriz. Her zaman çok kalabalık olan bu mekan için önceden bilet almanızı öneririz.

ageha.jpg

Adres: 2-2-10 Shinkiba, Koto 136-0082, Tokyo Prefecture

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi


JAPONYA GEZİ REHBERİ

Japonya Gezilecek Yerler

Osaka Gezilecek Yerler

Nagoya Gezilecek Noktalar

Aomori Gezi Rehberi

Gifu Gezilecek Yerler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum