Venedik’te Mutlaka Tatmanız Gereken 20 Meşhur Lezzet

İtalya'nın gözde bölgelerinden biri olan Venedik'te tadına bakmadan dönmemeniz gereken meşhur ve yöresel lezzetleri sizin için derledik.
Venedik’te Mutlaka Tatmanız Gereken 20 Meşhur Lezzet

Her yıl yüz binlerce turist, İtalya’nın en gözde bölgelerinden bir tanesi olan Venedik’e akın ediyor. Bu sebeple hem ülkemizden hem de dünyanın birçok farklı noktasından giden turistlerin ilk merak ettiği soru “Venedik’te ne yenir?” oluyor. Bundan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz Venedik'te tadına bakmadan dönmemeniz gereken en meşhur lezzetlerden oluşuyor.

İşte Venedik'in en meşhur lezzetleri...

Carpaccio

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik şehrini gezerken bir yere oturup etli bir yemek yemek isterseniz eğer, Carpaccio tam da ağzınıza layık bir lezzet. Venedik'te başlangıç yemeği olarak sunulan Carpaccio, birçok farklı sos ile tatlandırılır. Bunun yanı sıra roka ve parmesan ile de servis edilen Carpaccio, oldukça hafif bir yemek olması sebebiyle Venedik’te kesinlikle tatmanız gereken lezzetler arasında bulunuyor.

Baccala Mantecato

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik’te ana yemekten önce önünüze birçok çeşidi bulunan başlangıç yemekleri sunulur. Bu başlangıç yemekleri arasında Venedik’te en popüler lezzet ise Baccala Mantecato’dır. Baltık denizinden çıkarılan kurutulmuş morina balığının uzun saatler boyunca kısık ateşte pişmesiyle hazırlanıyor. Krema haline gelen bu yemek, sarımsak, zeytinyağı ve karabiberle de lezzetlendiriliyor. Sofralara garnitür olarak da çok yakışan Baccala Mantecato, kurutulmuş morina balığıyla da servis ediliyor.

Bigoli in Salsa

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

İtalyan mutfağı bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan makarnanın farklı bir türü olan Bigoli in Salsa, sardalya sosu ile yapılan Venedik'in yöresel bir yemeği. Tam buğday unuyla hazırlanan spagetti, soğan ve kurutulmuş sardalyanın buluştuğu bu harika yemek hem öğle hem de akşam öğünleri için lezzetli ve doyurucu oluyor.

Rotalo

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik'in en meşhur adaları arasında yer alan Murano ve Burano'da hafif lezzetler aradığınızda yiyebileceğiniz Rotalo, çok sevilerek tüketilen bir yemek. Krepe benzer bir lavaş içerisinde salam, bacon, ton balık ve diğer bir sürü balık çeşidiyle yenilen bu lezzet, mutlaka tatmanız gereken yemekler arasında yer alıyor.. Adalardan gezerken kesinlikle gezmenizi öneririz…

Sarde in saor

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik'in en meşhur lezzetleri arasında bulunan Sarde in saor, hem tatlı hem de ekşi lezzeti bir arada sevenlerin mutlaka tatması gereken bir yemek. Kuru üzüm, çam fıstığı ve soğanın sardalya ile buluşmasıyla elde edilen bu yemek, genellikle meze olarak tüketilse de ana yemek olarak da tüketebileceğiniz bir lezzet.

Cichetti

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Aşk şehri Venedik’te akşam yemeğinden önce takıldığınız mekanlarda şarap ile beraber tüketebileceğiniz Cichetti, dilim dilim olan ekmeklere farklı mezeler sürülmesiyle hazırlanıyor. İsteğe göre servisten önce fırına verilen bu lezzetli yemek, akşamları hafif atıştırmak istediğinizde tercih edebileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor.

Pasta e Fasioi

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

''Venedik'te ne yemeliyim?'' diye düşünüyorsanız eğer önerebileceğimiz lezzetler arasında bulunan Pasta e Fasioi, makarna ve fasulyenin bir arada olduğu halidir. Bildiğimiz makarnaların aksine daha sulu olan bu yemek, soğan, sarımsak, havuç, domates sosu ve zeytinyağıyla enfes bir lezzet sunuyor.

Scampetti Con Polenta

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik’in en meşhur lezzetleri arasında yer alan Scampetti con polenta, bölgede üretilen mısır unundan yapılıyor. Şehirde Osmanlı izlerinin olduğuna en iyi kanıt olan bu yemek, ülkemizden giden birçok turistin ilgisini çekiyor. Mısır unu içerisinde küçük karides parçalarının yer aldığı bu yemek, Venedik'te tadına bakmanız gereken lezzetler arasında bulunuyor.

Pincia

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik'in yöresel tatlıları arasında bulunan Pincia, şehrin en ünlü lezzetlerinden biri. İçerisine birçok kuru meyve konularak hazırlanan Pincia, üzerine kurutulmuş kaymak sürülerek servis ediliyor. Büyük küçük herkesin sevdiği bu tatlı, tıpkı bizdeki meyveli keki andırıyor.

Insalata di polpo

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Deniz ürünleriyle hazırlanan bir salata olan Insalata di polpo, Venedik'te tatmanız gereken lezzetler arasında bulunuyor. İçerisinde ahtapot, ton balığı, sardalya ve mini ahtapot bulunan bu lezzet, hem sağlıklı hem de besleyici olmasıyla ön plana çıkıyor.

Risotto

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

İtalya'nın meşhur yemeği olan Risotto, Venedik'e gidildiğinde kesinlikle denenmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor. Bizdeki pirinç pilavını anımsatan bu yemek, karides, ıstakoz ve balık türleriyle hazırlanıyor.

Risi e Bisi

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik'te ne yenir diye sorduğunuzda çoğu kişiden adını duyacağınız Risi e Bisi, pirinç ve bezelyenin ana malzeme olduğu sıra dışı bir lezzet. Çorba ile pilavın tam arasında bir kıvama sahip olan bu yemeğin içerisine genellikle domuz eti de konulabiliyor. Bu sebeple sipariş vermeden önce buna dikkat etmeniz gerekiyor.

Fegato Alla Veneziana

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik'te canınız sakatat istediği zaman tercih edebileceğiniz Fegato Alla Veneziana, dana karaciğer ve soğanın bir arada sotelenmesiyle hazırlanıyor. Venedik'in klasik yemekleri arasında bulunan Fegato Alla Veneziana, kızarmış ekmek dilimleriyle servis ediliyor.

Tiramisu

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

İtalya ve Venedik'te hangi tatlı yenir dendiği zaman akla ilk gelen hiç kuşkusuz Tiramisu oluyor. Ünü tüm dünyaya yayılan ve hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen Tiramisu; Mascarpone peyniri, likör, kahve, kakaonun kendisine özgü bir kekle buluşmasıyla hazırlanıyor.

Gelato

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Bizlerin alıştığı dondurmaya göre daha akışkan bir kıvamı olan Gelato, bütün İtalya'da olduğu gibi Venedik'te de vazgeçilmez lezzetler arasında bulunuyor. Birbirinden farklı meyvelerle hazırlanan bu enfes dondurma, Venedik sokaklarında gezerken sizi ferahlatacak harika bir lezzet.

Tramezzini – Tramezzino

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik'te atıştırmalık olarak yenilen Tramezzini ya da bir diğer adıyla Tramezzino, aslında bir nevi sandviç. Üçgen şeklinde dilimlenmiş ekmeklerin arasına mozarella peyniri, salam, domates ve rendelenmiş radicchiodan gibi birçok şarküteri ürünü eklenerek yeniyor. Sabah kahvaltılarda tercih edebileceğiniz bu lezzeti Venedik'te her yerde bulabilmek mümkün.

Moleche

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik'in meşhur lezzetleri arasında bulunan Moleche, sadece ilk ve sonbahar dönemlerinde yenebilen bir yemek. Venedik kanallarında yaşayan oraya özgü yengeçlerle yapılan bu yemek, patates püresiyle servis ediliyor.

Polenta

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Genellikle et ve balık gibi yemeklerin yanına hazırlanan Polenta; mısır unu, mozarella ve tereyağı ile hazırlanan enfes bir lezzet. İster sıcak ister soğuk tüketebileceğiniz bir yemek çeşidi olan Polenta, tıpkı bizdeki muhlamayı andırıyor.

Asiago

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik'e özgü bir peynir olan Asiago, İtalya'nın en ünlü peynir çeşitlerinden biri. Venedik'in geçmişten beri birçok yemeğine lezzet katan bu peynir, şehre gittiğinizde kesinlikle yemeniz ve satın almanız gereken ürünler arasında bulunuyor.

Fritole (Frittelle)

Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik'in geleneksel tatlıları arasında bulunan Fritole, genellikle karnaval ve festival zamanlarında yapılıyor. Tereyağı, yumurta, süt, şeker, un ve kuru üzümün karışımıyla yapılan bu tatlı, top şekline getirilerek yağda kızartılıp şekere bulanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Venedik'te Gezilecek Yerler

Venedik'te ne yenilir ve ne içilir?

Venedik'e gittiğinizde yiyip içebilecekleriniz arasında; Carpaccio, Baccala Mantecato, Bigoli in Salsa, Rotalo, Sarde in saor, Cichetti, Pasta e Fasioi, Scampetti con polenta, Pincia, Insalata di polpo, Risotto, Risi e Bisi, Fegato Alla Veneziana, Tiramisu, Gelato, Tramezzini – Tramezzino, Moleche, Polenta, Asiago, Fritole (Frittelle) ve grappa Venedik'te tadılması gereken lezzetler.

Venedik'te kahve nerede içilir?

Venedik'te kahve içilecek yerler arasında; Caffe Rosso Venezia, Caffe Florian, Serra dei Giardini, asticceria Tonolo ve Pasticceria Chiusso Venedik'in en iyi kahve mekanlarıdır.

Venedik'te kaç gün kalınır?

Venedik'i dolu dolu gezmek isterseniz 2-3 gün yeterli olacaktır. Gondol turlarıyla adalara gidebilir veya sadece San Marco Meydanı'nın çevresini turlayabilirsiniz.

Venedik'e hangi aylarda gidilir?

Venedik, Nisan ve Mayıs aylarında oldukça yoğun talep görse de Akdeniz ikliminden dolayı yılın her dönemi için gidilmeye uygun bir yerdir. Yaz kış turistlerin olduğu bu şehir, her zaman canlılığını korumayı başarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum