Sevilla Gezilecek Yerler

Sevilla 2 milyona yaklaşan nüfusuyla İspanya'nın değerli merkezleri arasında bulunuyor. Şehir gezilmesi gereken tarihi ve turistik yerler bakımından da zengindir. İşte, Sevilla'da gezilip görülmesi gereken yerler...
Sevilla Gezilecek Yerler

Sevilla Hakkında Bilgi

  • Roma hakimiyeti döneminde Betis olarak adlandırılırdı.
  • Sevilla, Tarihi Endülüs bölgesinin en büyük kentidir.
  • Toplam nüfusu şehir merkezi ve kasabalar ile beraber 1.758.720'dir. 
  • Sevilla`da Avrupanın üçüncü büyük katedrali mevcuttur.
  • Sevilla İspanya`nın flemenko merkezi olarak da kabul ediliyor.
  • Sevilla'nın kendine has Sevillano adı verilen bir dansı var.
  • Sevilla, bembeyaz ve labirente benzeyen sokakları, Arap mimarisinden izler taşıyan konakları, süslü sarayları, zarif bahçe ve avluları gibi pek çok farklı yapı ve kendine has özellikleriyle küçük olmasına rağmen barındırdığı kültürel ve tarihi mirasıyla diğer kentlerden ayrılıyor.
  • Sevilla, kendine has sosyal yaşamıyla da kültürünü harmanlayan kentin, renkli şenlikleri, heyecanlı festivalleri, büyüleyici Flamenko dansçıları, nefes kesen boğa güreşleri yapılmaktadır.

Sevilla Gezilecek Yerler

  • Sevilla'daki gezilecek yerler listesi
  • Sevilla'daki müzeler
  • Sevilla'daki yer almakta olan tarihi mekanlar
  • Sevilla'daki turistik noktalar
  • Sevilla otel önerileri
  • Sevilla gezi rehberi haritası

Sevilla Katedrali

Bölgede Gotik tarzı mimarinin önemli örneklerinden biri olan Sevilla Katedrali Katolik bir kilisedir. 1507 yılında açılan katedral uzun yıllar önce Dünya Mirasları listesine alınmıştır. Dünyanın en büyük ibadethanelerinden biri olarak bilinmektedir. Katedralin Giralda adlı çan kulesi tam 105 metre yüksekliğindedir. Şehre yalnızca Sevilla Katedrali’ni görmek için her yıl binlerce turist gelmektedir.

sevilla-katedrali-004.jpg

Adres: Av. de la Constitución, s/n, 41004 Sevilla, İspanya


Sevilla Arkeoloji Müzesi

Sevilla seyahatinizde şehrin tarihi hakkında en doğru bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Sevilla Arkeoloji Müzesi tarih öncesi dönemlerden, Romalılara kadar birçok arkeolojik kalıntı sergilenmektedir. En fazla ilgiyi ise yine Roma dönemine ait heykeller görmektedir. Müzedeki mozaik işlemeler de hayli dikkat çekicidir. İspanya’nın en zengin tarihi müzelerinden biridir.

sevilla-arkeoloji-muzesi-002.jpg

Adres: Plaza América, s/n, 41013 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 955 12 06 32


Real Alcazar

Real Alcazar İspanya’nın en ünlü kraliyet saraylarından biridir. Bu saray halen kraliyet ailesi tarafından kullanılmaktadır. Bu yönüyle Avrupa’da kullanımda olan en eski kraliyet sarayı olarak bilinmektedir. İspanya’daki birçok tarihi yapı gibi Alcazar da Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. Bu sarayın bahçesi çok ünlü ve geniştir. Bahçedeki göklere kadar uzanan palmiyelere bakmaya doyamayacaksınız.

alcazar.jpg

Adres: Patio de Banderas, s/n, 41004 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 50 23 24


Plaza de Espana

Plaza de Espana, 1928 yılından bu yana hizmet verene büyük bir meydandır. Meydanda yapay bir göl de var. Burayı çevreleyen yapının duvarlarına ustalıkla kazınan seramik işlemeler çok dikkat çekiyor. Burası kanal ve köprüleriyle adeta İtalya’nın Venedik şehrini anımsatıyor. Uzun süre buradan ayrılmak istemeyecek etrafı izlemeye doyamayacaksınız.

plaza-el-espana.jpg

Adres: Av de Isabel la Católica, 41004 Sevilla, İspanya


San Telmo Sarayı

Barok mimarisinin simgesel yapılarından biri olan San Telmo Sarayı 17. yüzyılda inşa edilmeye başlanmıştır. Merkezi avlusu, dört köşeyi oluşturan kubbeleri ve bahçesiyle dikdörtgen bir plan içerisine kurulmuştur. Sarayın eksiklerinin giderilmesi 18. Yüzyılın ortalarına kadar sürmüştür. Sarayda mükemmel heykeller bulunmaktadır. San Telmo Sarayı Sevilla seyahatlerinin en önemli adreslerinden biridir.

san-telmo-sarayi.jpg

Adres: 41004 Sevilla, Sevilla ili, İspanya


Parque de María Luisa

Guadalquivir nehri kıyısında yer almakta olan Parque de Maria, yürüyüş yollarını gölgelemekte olan yüzlerce ağacıyla, peri masallarını andırmakta olan tarihi binalarıyla, farklı tasarımları olan rengarenk banklarıyla, Mağribi havuzları ve çeşmeleri ile ziyaretçileri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Sevilla'da gezilecek yerler listemizde ilk gidilmesi gereken yerlerden biridir.

parque-de-maría-luisa.jpg

Adres: Paseo de las Delicias, s/n, 41013 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 955 47 32 32


Museo Bellas Artes de Sevilla

1594 yılında yapılan Museo Bellas Artes de Sevilla 20. yüzyıllın ilk dönemlerine ait çok sayıda görsel sanat eserlerinden oluşan koleksiyonlar yer almaktadır. Murilla, Zurbaran, Francisco Herrera the Younger ve Valdes Leal gibi Sevilla’nın ünlü resim ve heykel sanatçılarının değerli eserlerini müzede görebilirsiniz.

museo-bellas-artes-de-sevilla.jpg

Adres: Pl. del Museo, 9, 41001 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 955 54 29 31


Santa Cruz

Eski dönemlerde Yahudi azınlığın yaşadığı Santa Cruz, şehrin en önemli turistik bölgeleri arasında bulunuyor. Sevilla’nın en büyük kilisesi olan Sevilla Katedrali’nn yer aldığı bölge, farklı mimarisi ve daracık sokakları ile aşırı merak uyandırmakta.

santa-cruz.jpg


Torre del Oro

1220 yılında şehrin güvenliği için inşa edilen, askeri gözetleme kulesi ve cezaevi olarak kullanılan Torre del Oro (Altın Kule), 12 köşeli mimarisi ile ön plana çıkıyor. Günümüzde denizcilik müzesi olarak kullanılan tarihi yapı, üç farklı boyuta ve mimari üsluba sahip olan kulelerin oluşturduğu gizemli ambiyans sayesinde ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarmaktadır.

torre-del-oro.jpg

Adres: Paseo de Cristóbal Colón, s/n, 41001 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 22 24 19


Giralda

Gotik ve Barok üslubununu yansıtan mimari özellikleri ile dikkat çeken Giralda, şehrin en önemli sembollerinden biri sayılıyor. 1987 yılında UNESCO‘nun Dünya Mirasları listesine eklenen tarihi Giralda Çan Kulesi, Sevilla Katedrali ile birlikte görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

giralda.jpg

Adres: Av. de la Constitución, s/n, 41004 Sevilla, İspanya


Casa de Pilatos

Medinacelli Dükü‘nün esas olarak yaşadığı yer olarak bilinen Casa de Pilatos, Rönesans ve Müdeccen mimari tarzını yansıtan özellikleri ile şehrin en dikkat çekici yapıları arasında yer alıyor.  Değerli taşlar ve çiniler ile süslenmiş tarihi saray, hem bahçeleri hem de mimari yapısı ile turistlerin büyük beğenisini topluyor.

casa-de-pilatos.jpg

Adres: Pl. de Pilatos, 1, 41003 Sevilla, İspanya


Sevilla Boğa Güreşi Alanı

 Sevilla Boğa Güreşi Alanı (Plaza de toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla), boğa güreşi festivallerine ev sahipliği yapıyor. Şehrin en turistik ve en bilinen noktalarından biri olan alanın ana girişini vurgulayan ve Barok mimarisinden esintiler taşıyan kuleleri ve duvarları da en az festivaller kadar ilgi çekiyor.

sevilla-boga-guresi-alani.jpg

Adres: Paseo de Cristóbal Colón, 12, 41001 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 22 45 77


Museo del Baile Flamenco

Flamenko ile tanışmak ve izlemek isteyenler için en önemli yerlerden biri olan Museo del Baile Flamenco, farklı havası ile ziyaretçilerini etkilemeyi çok iyi biliyor. Özellikle dansa ilgi duyanların ve Sevilla kültürü ile iç içe olmak isteyenler flamenko müzesini ziyaret edebilirler

museo-del-baile-flamenco.jpg

Adres: Calle Manuel Rojas Marcos, 3, 41004 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 34 03 11


Palace of the Countess of Lebrija

16. yüzyıldan kalma tarihi Palace of the Countess of Lebrija, şehir merkezinde yer alıyor. Roma mozaikleri, zemin döşemeleri, sütunları, seramik kaplı duvarları, heykelleri ve dekorasyonu ile dikkatleri üzerine çeken sarayda büyük sanat koleksiyonları muhafaza ediliyor.

palace-of-the-countess-of-lebrija.jpg

Adres: Calle Cuna, 8, 41004 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 22 78 02


Monasterio de Santa Paula

1473 yılında Dona Ana de Santillan tarafından kurulan Monasterio de Santa Paula, Sevilla’nın kültür, sanat ve tarihi zenginlikleri hakkında bilgi vermektedir. İster manastırı ziyaret edin isterseniz de manastırda yer alan kalıcı sanat koleksiyonlarını görebilirsiniz.

monasterio-de-santa-paula1.jpg

Adres: Calle Sta. Paula, 11, 41003 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 53 63 30


Calle Sierpes

Şehrin en kalabalık ve hareketli caddesi olan Calle Sierpes, şehrin merkezinde yer alan alıyor. Alışveriş yapabileceğiniz çok sayıda mağaza ve dükkanı bünyesinde bulunduran ana cadde, Sevilla’nın önemli ticaret ve turistik noktaları arasında bulunuyor.

calle-sierpes.jpg

Adres: 41004 Sevilla, İspanya


Sevilla Gezilecek Yerler Haritası

Sevilla'da gezilip görülmesi gereken yerleri, kalınabilecek otelleri, Sevilla'nın eşsiz ve özet lezzetlerini tadabileceğiniz mekanları bu harita ile keşfedebilirsiniz.


Sevilla'da Nerede Kalınır ? Otel Tavsiyesi

Sevilla'da kalabileceğiniz ve memnun kalabileceğiniz en iyi en kaliteli otelleri sizin için derledik.

Aguilas5 Sevilla Suites

İçerisinde bir yüzme havuzu da bulunan Aguilas5 Sevilla Suites Son derece şık dekore edilmiş otelin en beğenilen yanı ise çalışanların beklentinin de üstünde misafirperverliği.

agulias5-sevilla-suites.jpg

Adres: Calle Águilas, 5, 41004 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 658 62 81 29


Hotel Palacio De Villapanés

Tarihi bir sarayda hizmet veren Palacio De Villapanés “lüks” teriminin karşılığı. Dekorasyon lüks, servis lüks, yemekler de lüks. Konum olarak hem Centro’nun alışveriş olanaklarına hem de tarihi bölgedeki yapılara çok yakın olan otelde keyifli oturulacak bir avlu, ve zengin menüsü olan bir restoran da yer alıyor. Sevilla’da nerede kalınır sorusuna bütçesi yüksek gezginler için en ideal çözüm

hotel-palacio-de-villapanés.jpg

Adres: Calle Santiago, 31, 41003 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 50 20 63


Hotel Casa Imperial

Yorucu bir günün sonunda odaya çıkmadan önce avluda birer kahve veya içki içmenin benzersiz bir keyif olduğu otelde Santa Maria La Blanca Kilisesi, Salvador Kilisesi ve Casa de Murillo’ya birkaç adım, Alcazar ve Catedral de Granada’ya yürüyerek 10 dakikalık mesafede. Otelde restoran yer almıyor (kahvaltı servisi dışında) ancak bölge yeme içme seçenekleri açısından son derece zengin. Üstelik muadillerine göre daha uygun fiyatlı bir seçenek.

hotel-casa-imperial.jpg

Adres: Calle Imperial, 29, 41003 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 50 03 00


Catalonia Giralda

Catalonia Giralda, rahatlığı, temizliği ve merkezi konumu sebebiyle tercih edilmektedir. İçerisinde fitness salonu ve yüzme havuzu da bulunan otelin restoranı da geniş bir menüye sahiptir. Şehrin tarihi yapıları yanında alışveriş olanaklarıyla da ilgilenen gezginler için Sevilla’da nerede kalınır sorusunun cevabı olmaktadır.

catalonia-giralda.jpg

 

Adres: Calle Sierra Nevada, 3, 41003 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 41 66 61

 


H10 Corregidor Boutique Hotel

Patio” adındaki tipik Endülüs evleri turistlerin favorilerindendir. Oraya gidip de sıradan bir binada konaklamak istemeyenlerin tercihi H10 Corregidor Boutique Hotel bununla birlikte Menüsü çok zengin olmasa da bir restoranı da olan otel Duque de la Victoria Meydanı, Las Duenas Sarayı ve Lebrija Müzesi’ne birkaç adım, Catedral de Granada ve Alcazar’a 15 dakika yürüme mesafesinde.

h10-corregidor-boutique-hotel.jpg

Adres: Calle Morgado, 17, 41003 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 38 51 11


Hotel Inglaterra

Hotel inglaterra'dan Sevilla Katedrali veya Alcazar yürüyerek birkaç adım mesafede. Tipik Endülüs yemeklerinin servis edildiği bir restoranı da bulunmaktadır. 19. yüzyıl stilinde mobilyalarla dekora edildiği için turistlerin beğenilerini toplamaktadır.

hotel-inglaterra.JPG

Adres: Plaza Nueva, 7, 41001 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 22 49 70


Puerta Catedral Apartments

Puerta Catedral Apartments,Kalmak için en önemli özelliği merkezi konum arayanlar için Sevilla Katedrali ve Alcazar'a bundan daha yakın otel bulmak imkansız. Son derece şık döşenmiş otelin stili minimalist.

puerta-catedral-apartments.jpg

Adres: Av. de la Constitución, 22, 41004 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 21 69 12


Sevilla Gece Hayatı

Sevilla'da kalıp da eğlenmemek olmaz diyenlerden olduğunuzu düşündük. Ve sizin için gece hayatında gidebileceğiniz mekanları derledik.

Sopa de Ganso

Canlı müzik ve harika içkilerle eğlence aramak isteyenlerin adresidir. Buraya gelenler memnun bir şekilde ayrılmaktadır.

sopa-de-ganso.JPG

Adres: Calle Pérez Galdós, 8, 41004 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 954 21 25 26


La Carboneria

Şehrin en gözde mekanlarından biridir. Buraya gelirseniz Flamenko  dansı izleyebilir. Harika müzik eşliğinde dans edebilir. Güze bir gece yaşayabilirsiniz.

la-carboneria-.jpg

Adres: Calle Levíes, 18, 41004 Sevilla, İspanya


Casa Anselma

Flamenko barları arasında bulunur. Buraya gidip özel ve sıra dışı dans ve gösteriyi izleyip güzel bir gece yaşayabilirsiniz.

casa-anselma.jpg

Adres: Calle Pagés del Corro, 49, 41010 Sevilla, İspanya

Telefon: +34 606 16 25 02


Sevilla'ya Ne Zaman Gidilir?

Sevilla, bir Akdeniz şehri olduğu için akla ilk olarak yaz mevsiminde gitmek gelebilir ancak sıcaklığın çok düşmemesi sebebiyle şehri yılın her döneminde ziyaret etmek uygundur. Aralık, ocak ve şubat ayları elbette Sevilla'nın en soğuk aylarıdır ancak birçok Avrupa şehrine nazaran kış daha yumuşak geçer. Sıcaklık 7-9 derecelerde gidip gelmektedir. Soğuk hava sizi zorlamasa da şehrin bol yağış alması seyahatinizi olumsuz etkileyebilir. Mart, nisan ve mayıs ayları Sevilla'nın en tatlı, en hoş aylarıdır. Hava ne soğuk ne sıcaktır. Yazın bunaltıcı sıcağına kalmadan bahar aylarında Sevilla'ya gitmek daha mantıklıdır. 

sevilla-fotograf-.jpg

Bu aylarda sıcaklık 21-26 derece civarındadır. Üstelik Sevilla'nın en önemli etkinlikleri olan Kutsal Hafta ve Nisan Festivali bahar mevsiminde gerçekleşir. Bir Akdeniz şehrine şüphesiz herkes yaz mevsiminde gitmekten yana olacaktır. Ama Sevilla yaz aylarının dezavantajı turist sayısının orantısız artması ve sıcaklığın 35 dereceyi aşmasıdır. Eylül, ekim ve kasım ayları ise Sevilla için yağmur aylarıdır. Ilık havada yağmur altında gezmeyi seviyorsanız sonbaharda Sevilla'ya gitmek daha mantıklıdır.

NeOldu.com / Tatil

İSPANYA GEZİ REHBERİ

İspanya Gezilecek Yerler

Zaragoza Gezilecek Yerler

Valensiya Gezilecek Yerler

Barselona Gezi Rehberi

Madrid Gezilecek Noktalar

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.