Kralın Günü Festivali - King's Day (Koninsdag)

Hollanda'da kutlanan Kralın Günü Festivali, ülkeyi ulusal renk olan turuncuya boyuyor.
Kralın Günü Festivali - King's Day (Koninsdag)

2013 yılında Beatrix'in tahtını oğlu Willem-Alexander'a devretmesi üzerine ülkede her yıl Kraliçe'nin Günü olarak kutlanan bayram, Kral'ın Günü adını almıştır. Festivalin ismi Kral'ın Günü olsa da Kraliçe'nin Günü gelenekleri ve özellikleri devam ediyor. 

kralin-gunu-bayrami.jpg

Festival, en çılgın 24 saatin geçtiği zaman çünkü yüz binlerce kişi katıldığı için trafik alt üst oluyor ve diğer 364 güne göre polis çok daha hoşgörülü davranıyor. Etknliklere müdahale edilemiyor. Festivalde dev çadırlar kuruluyor ve bu çadırlarda kutlamalar, konserler yapılıyor.

kralin-gunu.jpg

Festivalde Amsterdam sokakları turuncuyla kaplı oluyor ve sokak partileri, eğlenceli oyunlar adım başı karşınıza çıkıyor. Geçit töreni turuncu çiçeklerle süslenmiş yolda yapılıyor. Günler öncesinden hazırlıkların başladığı festivalde Türkler de caddelerdeki tezgahlarda yerlerini alıyor.

kralin-gunu-002.jpg

Neden turuncu? Hollanda bayrağı kırmızı, beyaz ve mavi olmasına rağmen bu festivalde neden turuncu önemli? Turuncu, kraliyet ailesinin rengi ve insanlar gri kıştan sonra canlı ve mutlu bir renk olan turuncu ile baharı karşılıyorlar. Bu yıl Nisan 2016'da gerçekleşecek olan Kral'ın Günü Festivali yine renkli ve hareketli anlara sahne olacak.

kralin-gunu-amsterdam.jpg

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.