İngiltere'de Gezilip Görülmesi Gereken 21 Popüler Yer

Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle İngiltere'de görülmesi gereken yerleri liste haline getirdik. İşte İngiltere'de gezilmesi gereken yerler...
İngiltere'de Gezilip Görülmesi Gereken 21 Popüler Yer

Herkesin rüyalarında yer alan İngiltere, saraylardan kiliselere, kalelerden müzelere kadar oldukça zengin gezi noktalarına sahip bir ülke. Geçmişle bugünün iç içe yaşadığı yer olarak tanımlayacağımız İngiltere zengin kültürüyle de birçok kişiyi kendisine çekiyor.

Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz İngiltere'ye seyahat düşünenler için gezilecek en iyi mekanlardan liste içeriyor. Saraylardan müzelere, doğal güzelliklerden kiliselere kadar birçok popüler noktaların bulunduğu listemiz, İngiltere'ye gidip görmeden dönmemeniz gereken yerleri içeriyor.

İngiltere'de Gezilmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Warwick KalesiWarwick CV34 4QUTarihi/Mimari
2York MinsterYork YO1 7HHTarihi
3Windsor SarayıWindsor SL4 1NJMimari/Tarihi
4Big BenWarwick CV34 4QUMimari
5StonehengeSalisbury SP4 7DETarihi
6Londra KalesiLondon EC3N 4ABTarihi
7Hampton Court SarayıEast Molesey KT8 9AUMimari/Tarihi
8Buckingham SarayıLondon SW1A 1AAMimari/Tarihi
9Clifton Asma KöprüsüBristol BS8 3PAMimari
10Bodiam KalesiRobertsbridge TN32 5UATarihi
11British MuseumLondon WC1B 3DGEserleri
12St Paul KatedraliLondon EC4M 8ADMimarisi/Tarihi
13Cotswolds AONBCheltenham GL54 3JHDoğası
14Salisbury KatedraliSalisbury SP1 2EJMimarisi/Tarihi
15Kensington SarayıWarwick CV34 4QUMimarisi/Tarihi
16Durham KatedraliDurham DH1 3EHMimarisi/Tarihi
17Framlingham CastleWoodbridge IP13 9BPTarihi
18Göller BölgesiWindermereDoğası
19Millennium KöprüsüLondonMimari
20Arundel KalesiArundel BN18 9ABTarihi
21Westminster SarayıLondon SW1A 0AAMimarisi/Tarihi

İngiltere'de Görülmesi Gereken 21 Yer

İşte İngiltere seyahatinizde görmeniz gereken yerler...

1. Warwick Kalesi

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

İngiltere'de görmeniz gereken yerler arasında bulunan Warwick Kalesi, 1068 yılından I. William tarafından Avon nehrinin kıyısına inşa ettirilmiştir. İlk yapıldığında ahşap olarak inşa edilen bu kale, zamanla birçok tahribata maruz kaldığından dolayı 12. yüzyılda tamamen taştan yeniden inşa edilmiş. Görkemli yapısıyla giden herkes tarafından beğenilen bu kale, ilk zamanlarda korunma amaçlı inşa edilse de 1604 yılında Kral James tarafından ev haline çevrilmiş. Kale içinde yer alan odalar, Edward ve Victoria’nın yaşamı hakkında birçok bilgiye yer verdiğinden dolayı İngiltere'de en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1926 406610
AdresWarwick CV34 4QU, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Kale içindeki yapılan etkinlikler harika, kale içi ziyaret ve etkinliklere katılım ile tüm gününüzü zevkle geçireceğiniz bir yer..

👤 Hem bina hem de park çok iyi durumda. Şahin gösterisi izlenmeyi hak ediyor.

2. York Minster

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Kuzey Avrupa'da bulunan katedraller arasında en büyüğü olan York Minster, 627 yılında ahşap olarak inşa edilmiş ve döneminin en görkemli yapıları arasında bulunuyordu. 741 yılında çıkan bir yangın sonucu yok olan bu katedral, 15. yüzyılda bugünkü halinde yeniden inşa edilmiş. İngiltere için oldukça önemli bir yapı olan York Minster, birçok turist tarafından da ziyaret ediliyor.

Telefon+44 1904 557200
Saat09:30-16:00
AdresDeangate, York YO1 7HH, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Gidilip görülmesi lazım. Güzel bir şehir gotik tarzda güzel bir katedral.

👤 İlham vermek ve hayranlık uyandırmak için inşa edilmiş ve bunu çok iyi başaran muhteşem bir bina.

3. Windsor Sarayı

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Ortaçağda yapılan ve maliyetiyle dillere destan olan Windsor Sarayı, Dünya'da içinde en uzun yaşanılan saray olarak da dikkat çekiyor. 268 tenis sahası büyüklüğünde olan ve aktif olarak 40 odanın hala kullanıldığı bu saray, II. Elizabeth'in hafta sonları konakladığı yer olarak da biliniyor. Rokoko, Gotik ve Barok mimariye sahip mobilyalarıyla kendisine hayran bırakan bu saray, kaleyi andıran görünümüyle de dikkat çekiyor.

Telefon+44 303 123 7334
Saat10:00-16:15 Salı-Çarşamba: Kapalı
AdresWindsor SL4 1NJ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Londra merkezine yaklaşık yarım saat mesafede, İngiltere kraliyet ailesinin yaşayan müzesi. Görülmesi gerekir.

👤 Kraliçenin yazlık sarayı yeri çok güzel yanında güzel bir park var.

4. Big Ben

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Londra'nın simgesi haline gelen Big Ben, Elizabeth kulesi olarak da anılıyor. 96.3 metre yüksekliğiyle dikkat çeken bu kule, Dünya'nın en büyük dört taraflı saatlerinden biri olarak ilgi görüyor.

Telefon+44 20 7219 4272
AdresWarwick CV34 4QU, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Londra için sembol olan yerlerin birisi. Özellikle son restorasyon sonrasında ziyaret etmek iyi olabilir.

👤 İhtişamı ve ilginç mimarisi ile yakından incelenmesi ve her bir yanının görülmesi gereken bir yer. Londra’nın simgesi. Gördüğü ilgiyi fazlasıyla hak ediyor. Uzaktan farklı, yakından farklı duran bir yapı. Her açıdan güzel.

5. Stonehenge

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

İngiltere'de görülmesi gereken yerler arasında bulunan Stonehenge, M.Ö 3000 yıllarından yapıldığı tahmin ediliyor. İbadet ve kutlamalar için yapıldığı tahmin edilen bu yapı ülkemizde yer alan Göbekli Tepe'yle olan benzerliğinden dolayı oldukça dikkat çekiyor. İngilizlerin kültürel miras simgesi olan bu anıt, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alıyor.

Telefon+44 370 333 1181
Saat09:30-15:00
AdresSalisbury SP4 7DE, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Kendinizi baska bir dünyadaymış gibi hissettiren görülmeye deger harika bir yer...

👤 Neolitik taş devri ile bronz çağı arasında oluşan bir anıt olan Stonehenge muhakkak görülmesi gereken insanlık tarihi için çok önemli bir yerdir.

6. Londra Kalesi

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Londra'nın önemli simgeleri arasında yer alan Londra Kalesi, İngiltere seyahatinizde gezi rotanızda yer alması gereken bir yapı. 1078 yılından I. William'ın emriyle inşa edilen bu kale, UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunuyor. İngiltere'nin en çok ziyaretçi alan tarihi yapılar arasında bulunan bu kale, kraliyet ailesi için hem ikametgah yeri hem de isyanlardan korunmak için inşa edilmiştir.

Telefon+44 20 3166 6000
Saat09:00-16:30
AdresLondon EC3N 4AB, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤Kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Canlandırmalar sizi o tarihe alıp götürüyor.

👤 Tarihi adeta size yaşatıyor yapı, kesinlikle tavsiye ederim.

7. Hampton Court Sarayı

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Thames nehrinin kıyısına yer alan Hampton Court Sarayı, 1514 yılında inşa edilmiş. Barok mimari tarzına sahip olan bu saray, 1838 yılından beri ziyaretçilere açık olmasından dolayı da ilgi görüyor. Geniş ve bakımlı bahçesiyle de hayranlık uyandıran bu saray labirentleriyle de ünlüdür.

Telefon+44 20 3166 6000
Saat10:00-16:00 Pzt-Salı: Kapalı
AdresHampton Ct Way, Molesey, East Molesey KT8 9AU, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Londraya geldiyseniz veya dahası Surrey bölgesindeyseniz, Hampton Court Sarayını atlamayın, mutlaka ziyaret edin. Kuru bir müze veya saray olmaktan çok, içinde tarihi süreç içinde giyinmiş ve davranan muhtemelen tiyatro eğitimi almış çalışanları, ses ve görsel efektleri, sürekli yenilenen aylık programları ile hem eğiten hem eğlendiren bir yer.

👤 Saray ve bahçesi oldukça keyifli bir yer.

8. Buckingham Sarayı

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

1703 yılında Neo-Klasik mimari tarzıyla yapılan Buckingham Sarayı, ismini Buckingham dükleri adına inşa edilen köşkten alıyor. Tam 77 bin metrekarelik dev bir alanı kapsayan Buckingham Sarayı 24 metre yüksekliğiyle giden herkesi kendisine hayran bırakıyor. İngiltere'nin en görkemli yapılarından biri olan ve Kraliçe II. Elizabeth'in kaldığı yer olarak da ilgi gören bu saray, nöbet değiştiren şövalyeleriyle de turistlerin dikkatini çekiyor.

Telefon+44 303 123 7300
AdresLondon SW1A 1AA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Buckingham Sarayı ve çevresi İngiliz Kraliyetinin ihtişamını sade görünümü...

👤 Yemyeşil Green Parkın karşısında mimarisi çok güzel İngiltere'nin en önemli yerlerinden birisi. Her gün milyonlarca ziyaretçi tarafından ziyaret edildiğine eminim.

9. Clifton Asma Köprüsü

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

İngiltere'nin Bristol şehrinde yer alan Clifton Asma Köprüsü, 19. yüzyılda inşa edilmiş. Şehrin en dikkat çekici yapıları arasında yer alan bu köprü, 412 metre uzunluğa ve 101 metre yüksekliğe sahip. Tasarımıyla bir kaleyi andıran bu köprü, manzarasıyla da gidenleri kendine hayran bırakıyor.

Telefon+44 117 973 1579
AdresBridge Rd, Leigh Woods, Bristol BS8 3PA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Muhteşem ötesi bir manzarası var. İngiltere'ye gelirseniz 1806 yılında inşasına başlayıp 1859 da tamamlanmış ve dönemi için mühendislik harikası bir köprü. Buraya gelmeye fazlasıyla değer.

👤 Sırf sevdiğim için işim olmasa da arabamla üstünde gidip geldiğim köprü. Gece vakti daha güzel ve romantik görünüyor.

10. Bodiam Kalesi

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

14. yüzyılda inşa edilen Bodiam Kalesi, Fransız istilasından korunmak ve geri püskürtmek amacıyla yapılmış. Klasik İngiliz kalesi örneği olarak gösterebileceğimiz bu yapı, etrafının sularla çevrili olması ve bahçesiyle de gidenlerin beğenisini kazanıyor.

Telefon+44 1580 830196
Saat10:00-16:00
AdresBodiam, Robertsbridge TN32 5UA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Şimdiye kadar bulunduğum en iyi kale. Çok güzel kalmış. İçeride pek çok şey görebilirsiniz. Göl ve kalenin yansıması fotoğraflamak için çok güzeldi.

👤 Bu kaleyi gerçekten seviyorum! Orada bir kereden fazla bulundum ve kesinlikle tavsiye ederim! Çok yoğun olmadığında oraya gitmeyi başarırsan çok büyülü.

11. British Museum

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

İnsanlık tarihi adına oldukça önemli eserlerin yer aldığı British Museum, Dünya'nın dört bir yanından getirilen tarihi eserlerle dolu. Yılda 6 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan bu müze, İngiltere'ye gidenlerin kesinlikle gezmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Ücretsiz olmasıyla da ziyaretçilerin beğenisini kazanan bu müzede toplam 7 binden fazla eser yer alıyor.

Telefon+44 20 7323 8299
Saat10:00-17:00
AdresGreat Russell St, London WC1B 3DG, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Dünyanın her yerinden birçok eserin yer aldığı bir müze. Giriş ücretsiz ve erken gelmek iyi olur. Çok kalabalık oluyor. İçerdeki eserler paha biçilmez.

👤 Dünyanın en büyük müzelerinden birisi Bütün milletlere, bölgelere ait eserleri toplu halde görebilirsiniz.

12. St Paul Katedrali

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

İngiltere'de görmeniz gereken bir başka yapı ise St Paul Katedrali. 17. yüzyılda yapılan St Paul Katedrali, Rönesans mimari tarzıyla dikkat çekiyor. Prenses Diana ve Prens Charles'in evlendiği yer olan bu katedral, bundan dolayı hem dini hem de siyasi olarak büyük öneme sahip.

Saat08:00-16:30
AdresSt. Paul's Churchyard, London EC4M 8AD, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok büyük muhteşem bir katedral mutlaka gezilmeli.

👤 Diana ile Charles’in evlendiği kilise. İhtişamlı, görülmeli.

13. Cotswolds AONB

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Avrupa'da yaşanılacak 6. güzel yer olarak seçilen Cotswolds bölgesi, İngiltere'nin en güzel köylerini barındırıyor. Doğal güzellikleri ve kireç taşından yapılan evleriyle turistlerin ilgisini gören bu bölge, temiz hava almak isteyenlerin de uğrak yeri oluyor. Koruma altına alındığından dolayı üzerinde oynamaların yapılamadığı bu bölge, tüm güzellikleriyle huzur veriyor.

AdresFosse Way, Cotswolds National Landscape Conservation Board Offices, Northleach, Cheltenham GL54 3JH, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Güzel bir bölge: çiçekler, güzel evler ve kiliseler, harika barlar ve cana yakın ve yardımsever insanlarla gerçek bir cennet. Şiddetle tavsiye edilir!

👤 Ziyaret edilmesi gereken yerler. Cotswold Bölgesi'nde çocuklar ve yetişkinler için birçok yer mevcuttur. Hiç pişman olmayacaksın.

14. Salisbury Katedrali

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

1220 ve 1320 yılları arasında yapılan bir Roma Katolik kilisesi olan Salisbury Katedrali, İngiliz mimarisinin ustalıkla hayata geçirilen eserleri arasında bulunuyor. İngiliz Gotik tarzını yansıtan bu katedral, 123 metre yüksekliğe sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Yapımı tam tamına 38 yıl süren katedral, İngiltere'de en fazla ziyaret edilen dini yapılar arasında bulunuyor.

Telefon+44 1722 555120
Saat09:30-16:00
AdresSalisbury SP1 2EJ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok güzel mekan görülmeye değer

👤 İhtişamlı mimarisi ve özellikle orta kulesi Salisbury'nin her yerinden görülebilen büyük bir katedral.. Stonehenge 'e gidiş / dönüşlerde uğramadan geçilmeyecek değerde bir yapı..

15. Kensington Sarayı

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

İngiltere'de görülmesi gereken yerler arasında bulunan Kensington Sarayı, Londra'da yer alıyor. 17. yüzyılda inşa edilen bu saray, ünlü mimar Christopher Wren tarafından yapılmış. Prenses Diana'nın da konakladığı yer olarak bilindiğinden dolayı yoğun ilgi gören bu saray, geniş bahçesiyle de hayranlık uyandırıyor.

Telefon+44 1926 406610
Saat10:00-16:00 Pazartesi-Salı: Kapalı
AdresWarwick CV34 4QU, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Kesinlikle burada geçirdiğim zamanı sevdim. Tarihi sevdiğim için bu kesinlikle harikaydı.

👤 İngiliz tarih meraklıları için harika bir yer. Mimari ve iç tasarım, Kraliyet geleneğine uygun olarak harikaydı.

16. Durham Katedrali

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Harry Poter filminin bazı sahnelerine ev sahipliği yapmasıyla ünlü olan Durham Katedrali, 1093-1280 yıllarında inşa edilmiş. Gotik tarzının ilk başlarında inşa edilen bu katedral, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. İngiltere'de gezilmesi gereken yerler arasında bulunan bu katedral, Kutsal Bakire Meryem, Mesih'in Katedrali gibi isimlerle de anılıyor.

Telefon+44 191 338 7178
Saat10:00-16:00
AdresDurham DH1 3EH, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. Mutlaka katedralin tepesine çıkın, manzarası çok güzel.

👤 Müthiş bir yer.

17. Framlingham Castle

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Tarihi yerleri sevenler için görülmesi gereken Framlingham Castle, İngiltere'ye giden çok az turist tarafından biliniyor. Bu sebeple kalabalık grupların fazla olmadığı ve rahatça gezeceğiniz yerler arasında bulunan bu kale, 1148 yılında inşa edilmiş. 1173-1174 yıllarında çıkan isyanlar sonucu tahribata uğrayan bu kale yıkıldı ve 1216'da içinde av evinin de yer aldığı bir kale inşa edildi. Bu sebeple oldukça dikkat çeken kale, manzarası ve yemyeşil alanlarıyla da gidenleri büyülemeyi başarıyor.

Telefon+44 370 333 1181
Saat10:00-16:00
AdresChurch St, Framlingham, Woodbridge IP13 9BP, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Bugün eşim ve iki yaşındaki oğlumla ilk kez ziyaret ettim. Online olarak önceden bilet rezervasyonu yapmak kolaydı ve tavsiye ederim.

👤 İlginç bir tarihe sahip muhteşem kale. Ziyarete değer!

18. Göller Bölgesi İngiltere

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

İngiltere'nin ikinci büyük ulusal parkı olan Lake District, ülkenin doğal güzelliklerini görmek isteyenlerin kesinlikle gitmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Yemyeşil alanları ve gölleriyle oldukça huzur verici bir ortama sahip olan Göller Bölgesi, piknik yapmak isteyenlerin de ilgisini çekiyor.

AdresWindermere, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Her açıdan güzel bir göl ve etrafta çok sayıda turistik yer var.

👤 Göl çevresi birçok turistin ziyaret ettiği doğal bir noktadır.İsterseniz güzel fotoğraflar çekebilirsiniz

19. Millennium Köprüsü

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Londra'da yer alan çelik asma Millennium Köprüsü, mimarisiyle turistlerin ilgi odağı oluyor. Sadece yayaların geçebildiği bu köprü, Thames Nehri üzerinde konumlanıyor. 1998 yılında yapımına başlanan bu köprünün yapımı toplam 3 yıl sürmüş. Nehrin üstünde yer alan diğer köprüleri de rahatlıkla görebileceğiniz bu köprü sunduğu manzarayla da beğeni topluyor.

AdresThames Embankment, London, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 St. Paul Katedrali’nin çok yakınında olan bu köprüden Thames nehrinin diğer tarafına geçiliyor. Köprünün üzerindeyken şehri ortadan ikiye bölen Thames üzerindeki diğer köprüleri de görebiliyorsunuz. Mesela Tower Bridge. Gökyüzü masmavi bir de bulutluysa şahane bir görüntü ortaya çıkıyor.

👤 Londra’da yaşayan fotoğrafçıladın uğrak noktalarından biridir. Benim de öyle😂

20. Arundel Kalesi

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Ortaçağ dönemlerinde inşa edilen Arundel Kalesi, İngiliz iç savaşında hasar gördüğünden dolayı 18. ve 19. yüzyılda restore edildi. 1. dereceden koruma altında olan bu kale, İngiltere'ye gidildiğinde gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1903 882173
AdresArundel BN18 9AB, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Muazzam bir yapı. Her türlü övgüyü hak ediyor. Kesinlikle görülmesi gerekir. Pişman olmazsınız.

👤 Çarpıcı bir kale, İngiltere'yi ziyaret ederken görülmesi gereken en iyi kalelerden biri olabilir. Bu yerin her santimi hayranlık uyandırıyor.

21. Westminster Sarayı

İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

İngiltere'de siyasetin kalbin attığı Westminster Sarayı, 11. yüzyılda inşa edilmiş. Birçok yangında tahribata uğrasa da ihtişamından birşey kaybetmeyen bu saray, 1512'ye kadar kraliyet ailesinin konakladığı yerler arasında bulunuyordu. 1000 odaya sahip olan bu saray Gotik mimarisiyle de oldukça ilgi görüyor. UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan bu sarayda devlet cenaze töreni yasası yer aldığından içinde ölmek yasak.

Telefon+44 1926 406610
Saat09:00-17:00 Cmt-Paz: Kapalı
AdresLondon SW1A 0AA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Gerçekten takdir ettiğim ikonik bir İngiliz tarihi parçası! Aslen Orta Çağ'da inşa edilen ve yüzyıllar boyunca şekillenen bu sarayın zenginliği şaşırtıcı.

👤 Görülmeye değer gerçekten ama sadece dışardan bakabiliyorsunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Londra'da Görülmesi Gereken YerlerOxford'da Görülmesi Gereken Yerler
Manchester'da Gezilecek YerlerBirmingham'da Gezilecek Yerler
Biristol'de Gezilecek YerlerYork'ta Görülecek Yerler
Livelpool'da Görülmesi Gereken YerlerPreston Gezilecek Yerler
Leeds'te Görülmesi Gereken YerlerBrighton'da Gezilecek Yerler
Carlisle'de Görülecek YerlerDerby'de Gezilecek Yerler
Hereford'ta Gezilecek YerlerWorcester'da Gezilecek Yerler
Newcastle'da Görülecek YerlerExeter'de Görülecek Yerler
Sheffield'de Görülecek YerlerChester'de Gezilecek Yerler
Bournemouth'ta Gezilecek YerlerNottingham'da Gezilecek Yerler

İngiltere'de görülmesi gereken yerler neresi?

İngiltere'ye gittiğinizde görmeniz gereken yerler arsında; Warwick Kalesi, York Minster, Windsor Sarayı, Big Ben, Stonehenge, Londra Kalesi, Hampton Court Sarayı, Buckingham Sarayı, Clifton Asma Köprüsü, Bodiam Kalesi, British Museum, St Paul Katedrali, Cotswolds AONB, Salisbury Katedrali, Kensington Sarayı, Durham Katedrali, Sandringham Estate, Framlingham Castle, Göller Bölgesi, Millennium Köprüsü, Arundel Kalesi ve Westminster Sarayı İngiltere'nin turistlik yerleridir.

İngiltere'de hangi şehirler gezilmeli?

İngiltere'de gezilmesi gereken şehirler arasında; Cambridge, Bath, Londra, Brighton, Exeter, Leicester ve Dover İngiltere'nin en turistlik şehirleridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum