Sahilleriyle Ünlü Bournemouth'da Gezilmesi Gereken 7 Yer

Uzun plajları ve berrak deniziyle ünlü olan Bournemouth'da gezilip görülmesi gereken yerleri sizin için liste haline getirdik. İşte o yerler...
Sahilleriyle Ünlü Bournemouth'da Gezilmesi Gereken 7 Yer

Uzun plajları ve berrak deniziyle ünlü olan Bournemouth, birçok şehre yakınlığından dolayı cazibe noktası haline gelmiş bir kent. İngiltere'nin Güney sahillerinin incisi görevini üstlenen Bournemouth, her yıl binlerce turistin İngiltere'de görmek istediği merkezler arasında bulunuyor.

Eğer sizde Bournemouth'u görmek ve uzun plajlarında serinlemek isterseniz içeriğimiz tam size göre! Bournemouth'a gidildiğinde görmeden dönülmemesi gereken yerleri içeren listemiz, plajlardan tarihi ve dini merkezlere kadar birçok popüler alandan oluşuyor.

Bournemouth'da Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Russell Cotes Sanat Galerisi ve MüzesiBournemouth BH1 3AAKoleksiyonları
2Bournemouth PlajıUndercliff RdDenizi/Plajı
3OceanariumBournemouth BH2 5AAHayvan Çeşitliliği
4St Peter's KilisesiHinton RdMimari
5Lower BahçesiWestover RoadBitki Çeşitliliği
6Hengistbury HeadUnnamed RdManzarası
7Bournemouth Hebrew CongregationBournemouth BH1Mimari

Bournemouth'da Gezilmesi Gereken 7 Yer

İşte Bournemouth'a gittiğinizde görmeniz gereken yerler...

1. Russell Cotes Sanat Galerisi ve Müzesi

Bournemouth'da Gezilecek Yerler

1897 yılında mimar Frederich Fogerty tarafından eşi Annie'ye doğum günü hediyesi olarak yapılan bir binada yer alan Russell Cotes Sanat Galerisi ve Müzesi, sanat severlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor. Annie Russell-Cotes'in kendi sanat koleksiyonunu bağışladığı müze, yapılan diğer bağışlarla her yıl daha da büyeyerek gelen herkesin tekrar tekrar ziyaret etmek istediği bir özelliğe sahip oluyor. Ayrıca yılda iki defa çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği bu müze, Bournemouth'da gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1202 128000
Saat10:00-17:00 Pazartesi: Kapalı
AdresEast, W Cliff Promenade, Bournemouth BH1 3AA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Şimdiye kadarki en sevdiğim müze. B'mouth'lu olmak beni gerçekten gururlandırıyor. Mutlaka görülmeli! Koleksiyonlar tek kelimeyle olağanüstü ve sadece iç mekanlar dudak uçuklatmaya yetiyor.

👤 Sanat ve el sanatları ilginizi çekiyorsa, ziyaret edilecek yer burası.

2. Bournemouth Plajı

Bournemouth'da Gezilecek Yerler

Bournemouth'da yüzmek isteyenlerin tercih ettiği bu plaj, hem şehirliler hem de turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Tertemiz suyuyla herkesi memnun eden Bournemouth Plajı, sadece deniziyle değil lunaparkı, iskeleleri ve restoranlarıyla dikkatleri üzerine topluyor.

AdresUndercliff Rd, Boscombe, Bournemouth BH1 3NZ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Bournemouth sahili uzun yürüyüşler yapmak , denize paralel uzanan yol boyunca bisiklet sürmek ya da kumsalda oturup denizin keyfini çıkarmak için çok ideal.

👤 Güzel bir plaj.

3. Oceanarium

Bournemouth'da Gezilecek Yerler

Bournemouth sahilinde bulunan Oceanarium, ziyaretçilerine okyanus hayatını sunuyor. Amazonlar, Akdeniz ve Büyük Okyanus'a kadar birçok canlı türünü bünyesinde barındıran bu akvaryum; köpek balıkları, kaplumbağalar ve yunuslarla büyük ilgi görüyor. Son teknolojiyle donatılan bu akvaryum ilk interaktif dalış kafesiyle de beğeni topluyor. Her yıl 200 binden fazla ziyaretçi çeken akvaryum, Bournemouth'da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1202 311993
Saat10:00-17:00
AdresOceanarium, Pier Approach, Bournemouth BH2 5AA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Her türden okyanus ve deniz canlıları vardı. Çok güzel bir yer.

👤 Personelin ilgisi, canlı çeşitliliğiyle çok güzel bir akvaryum.

4. St Peter's Kilisesi

Bournemouth'da Gezilecek Yerler

1879 yılında Gotik uyanış mimari tarzıyla inşa edilen St Peter's Kilisesi, İngiltere'deki en zengin mimariye sahip kiliseler arasında bulunuyor. Frankenstein'ın yazarı Mary Shelley'in dediklerine göre Frankestein'ın mezarı da bu kilisede yer alıyor. Bournemouth'da gezilip görülmesi gereken bu kilise, şehrin dini sembolleri arasında yer alıyor.

Telefon+44 1202 290986
Saat08:00-17:00
AdresHinton Rd, Bournemouth BH1 2EE, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok bakımlı ve çok güzel bir kilise. Sadece ayı görmek için bile gelinir.

👤 Çok güzel ve huzur verici bir kilise.

5. Lower Bahçesi

Bournemouth'da Gezilecek Yerler

Bournemouth şehir merkezinde yer alan ve hemen hemen bütün cazibe merkezlerine 5 dakikalık mesafede konumlanan Lower Bahçesi, doğayla baş başa kalıp huzur bulmak istenildiğinde tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Ayrıca dönem dönem birçok sergiye ve etkinliğe de ev sahipliği yapan bu bahçe, özellikle Noel zamanları çok güzel süslemelerle herkesi kendisine çekiyor.

AdresWestover Road, Bournemouth BH2 5AH, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Kışın da çok güzel bir park. Ağustosta da farklı güzel.

👤 Cidden çok güzel arkadaşlarınızla gezip saatlerce oturmalık bir mekan.

6. Hengistbury Head

Bournemouth'da Gezilecek Yerler

Dorset ilçesi sınırlarında yer alan Hengistbury Head, arkeolojik açıdan uluslararası önem taşıyor. Üst Paleolitik dönemden beri insan faaliyetinin olduğu ispatlanan bölgede, 'Warren Tepesi' adında turistik bir alan bulunuyor. Burada nesli tükenmekte olan kuş ve bitki türleri koruma altına alındığından dolayı herkes tarafından büyük bir ilgi görüyor. Bournemouth'da gezilmesi gereken yerler arasında bulunan Hengistbury Head, her yıl 1 milyon civarında turist ağırlıyor.

AdresUnnamed Rd, Bournemouth BH6 4EN, UK, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Manzarası çok güzel.

👤 Plajı, hayvanları ve manzarasıyla güzel bir alan.

7. Bournemouth Hebrew Congregation

Bournemouth'da Gezilecek Yerler

1911 yılında inşa edilen Bournemouth Hebrew Congregation, Mağribi Revival tarzının çağdaş bir Art Nouveau versiyonu olmasıyla dikkat çekiyor. 1960 yıllarında mozaiklerle yapılan Tevrat sandığıyla da dikkat çeken bu sinagog, Süleyman Mabedini yansıtan tasarımıyla beğeni topluyor.

Telefon+44 1202 557433
Saat09:15-15:15 Cmt-Paz: Kapalı
AdresWootton Gardens, Bournemouth BH1, UK, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok eski Sinagog hala günlük ayinler düzenliyor. Binanın bazı bölümleri yenilenmiş.

👤 Sıcak kanlı insanlarla dolu güzel bir sinagog.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Bournemouth'da gezilecek yerler neresi?

Bournemouth'da gezilecek yerler arasında; Russell Cotes Art Gallery & Museum, Bournemouth Plajı, Oceanarium, St Peter's Kilisesi, Lower Bahçesi, Hengistbury Head ve Bournemouth Hebrew Congregation Bournemouth'da görülmesi gereken yerlerdir.

Bournemouth nasıl bir şehir?

Londra'ya trenle 1.5 saat uzaklıkta olmasıyla oldukça dikkat çeken şehirler arasında yer alan Bournemouth, sahilleri ve ılıman iklimiyle ülkenin cazibe merkezleri arasında bulunuyor. Konserlerden alışveriş merkezlerine kadar eğlenceli ve aktivitesi bol bir şehir olan Bournemouth, kolay ulaşıma sahip olmasıyla turistleri kendisine çekiyor.

Bournemouth hangi bölgede?

İngiltere'nin Dorselt kontluğuna bağlı olan ve Güneyde yer alan Bournemouth, yerel idareye bağlı kentsel yerleşim yeridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.