Preston'da Gezilip Görülmesi Gereken 5 Yer

İngiltere'de Preston'a gitmek isteyenler için hazırladığımız bu içeriğimiz, şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerinden bir liste içeriyor.
Preston'da Gezilip Görülmesi Gereken 5 Yer

İngiltere'nin kuzey batısında yer alan Preston, 2002 yılından beri şehir olarak anılıyor. Şehir unvanını aldıktan sonra bünyesine birçok turist çeken Preston, sakinliğiyle de beğeni topluyor. Preston'da nerede gezilir? Preston'da görmeden dönülmemesi gereken yerler nelerdir gibi sorulara cevap verdiğimiz bu içeriğimiz, Preston'a gitmek isteyenler için rehber niteliği taşıyor.

Preston'da Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Hoghton TowerPreston PR5 0SHMimari/Tarihi
2Avenham and Miller ParkPreston PR1 8JPDoğası
3Harris MuseumPreston PR1 2PPEserleri
4Aziz Walburge KilisesiPreston PR2 2QEMimari
5Lancashire Infantry MuseumPreston PR2 8AAKoleksiyonlar/Eserler

Preston'da Gezilmesi Gereken 5 Yer

İşte İngiltere'de Preston şehrine gittiğiniz zaman gezmeniz gereken yerler...

1. Hoghton Tower

Preston'da Gezilecek Yerler

Adını sınırları içerisinde yer aldığı Hoghton Köyü'nden alan şahane kule, 12. yüzyılda inşa edilmiş.. Köyün zirve noktalarından birine konumlandırılan Hoghton Kulesi, Preston'un en önemli simgesi olarak biliniyor. Ünlü mimarlar Paley and Austin, Jawes Bertwisle ve Robert Dudley Oliver tarafından tasarlanan tarihi kule, bugünkü görünümüne 1560 ve 1565'li yıllarda geçirdiği restorasyon sonucu kavuşmuş. Preston'un turist çeken en önemli noktalarından biri olan Hoghton Tower, 170 metrelik yüksekliğiyle de hayranlık uyandırıyor.

Telefon+44 1254 852986
Saat11:00-15:00
AdresHoghton, Preston PR5 0SH, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Çok güzel bir yapı Preston'a gidildiğinde görülmesi gerek.

? Şehrin en güzel yeri bence.

2. Avenham and Miller Park

Preston'da Gezilecek Yerler

Dizi ve filmlerin çekildiği park olarak bilinen Avenham and Miller Park, Ribble Nehir kenarında yer alıyor. 1860'lı yıllarda tasarlanarak hayata geçirilen projeyle şehre kazandırılan park, koruma altındaki bölgeler arasında bulunuyor. Geniş çim alanları, mükemmel ağaçları, nehir görüntüsü ve köprüleriyle büyüleyici olan bu park doğa sevenlerin şehirde ilk tercih ettiği yer oluyor.

Telefon+44 1772 906471
Saat10:00-18:00
AdresS Meadow Ln, Preston PR1 8JP, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Tüm aile için harika bir yer.

? Çarpıcı, çok bakımlı, kaliteli zaman geçirmek için harika bir park, Kesinlikle bayıldım ❤️

3. Harris Museum, Art Gallery & Library

Preston'da Gezilecek Yerler

1950 yılında yapılan Harris Museum, 1977 yılında Edmund Harris tarafından açılmış. Hem şehrin tarihi hakkında bilgi veren, hem sanat galerisi hem de kütüphane olan bu müze, Preston'da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1772 905414
Saat10:00-18:00
AdresMarket Square, Preston PR1 2PP, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Preston'da ziyaret edilmesi ücretsiz olan muhteşem müze ve sanat galerisi.

? Bu binayı çok seviyorum. Muhteşem mimarisi için görülmeye değer. Daha da iyisi, girmek ücretsizdir. Sergi oldukça büyük ve sadece etrafa bakarak birkaç saatinizi kolayca geçirebilirsiniz.

4. Aziz Walburge Kilisesi

Preston'da Gezilecek Yerler

Preston şehir merkezinde Weston Caddesi üzerinde bulunan bir Roma Katolik kilisesi Aziz Walburge Kilisesi , 19 yüzyıldan beri hayatta kalan tarihi binalar arasında bulunuyor. Neo-Gotik tarzıyla dikkat çeken bu kilise, 50 metre uzunluğu ve 17 metre genişliğiyle de beğeni topluyor. Şehrin en değerli kutsal yapılarından biri olarak dünyaca üne kavuşan Aziz Walburge Kilisesi, İngiltere'nin Ulusal Miras Listesi'nde yer alıyor.

Saat07:30-19:30
AdresPedder St, Ashton-on-Ribble, Preston PR2 2QE, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Mimarisiyle büyüleyici bir kilise.

? Kulesinde çok güzel manzarası var. Mimarisi çok güzel ve çok güzel korunmuş.

5. Lancashire Infantry Museum

Preston'da Gezilecek Yerler

Bilimsel, kültürel, sanatsal, tarihi birçok koleksiyona ev sahipliği yapan Lancashire Infantry Müze, kamu yararına açılan sergilere de ev sahipliği yapıyor. 7'den 70'e tüm bireylerin ilgi alanına dair bir şeyler bulabileceği bu müze, Preston'da gezilecek yerler arasında bulunuyor. Ayrıca askeri teknoloji ve bilimsel ögelerin büyük ilgi gördüğü müzede ziyaretçileri bilgilendirme adına videolu eğitimler de veriliyor.

Telefon+44 1772 260584
Saat10:00-16:00
AdresFulwood Barracks, Fulwood, Preston PR2 8AA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Çocuklarımla beraber gittim. Çok sevdiler.

? 6 yaşındaki askeriyeye hayranlık duyan oğlum çok sevdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Gezilmesi Gereken Yerler

Preston'da gezilmesi gereken yerler neresidir?

Preston'da gezilmesi gereken yerler arasında Hoghton Tower, Avenham and Miller Park, Harris Museum, Art Gallery & Library, Aziz Walburge Kilisesi ve Lancashire Infantry Museum Preston'da görülmesi gereken yerlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.