Tarihi Yapılarıyla Ön Plana Çıkan York'ta Gezilecek 13 Yer

York seyahatlerinize rehber olabilmek adına kentin gezilip görülecek yerlerini sizler için liste haline getirdik. İşte York'ta Gezilecek yerler...
Tarihi Yapılarıyla Ön Plana Çıkan York'ta Gezilecek 13 Yer

Avrupa'daki en iyi korunan tarihi yapılara ev sahipliği yapan York, İngiltere'nin en eski şehri. Otantikliğini korumayı başaran York, özellikle tarih sevenlerin tercih ettiği gezi noktaları arasında bulunuyor.

Bu sebeple İngiltere'nin York şehrine gitmeyi düşünenler için hazırladığımız bu içeriğimiz, şehrin en turistlik yerlerinden bir liste içeriyor. Listede bulunan bu yerler, York'ta görmeden dönmemeniz gereken tarihi ve doğal güzelliklerden oluşuyor.

York'ta Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1York MinsterDeangateMimari
2Clifford KalesiTower StMimari/Tarihi
3National Railway Museum YorkLeeman RdEserleri
4York ShamblesYork YO1 7LZMimari/Sokakları
5York City WallsUnnamed RoadMimari
6York Castle MuseumTower StEserleri/Dekorasyon
7Museum GardensMuseum StYeşil Alanları
8Jorvik Viking CentreYork YO1 9WTCanlandırmalar
9Rowntree ParkTerry AveYeşil Alanları
10Yorkshire MuseumYork YO1 7FREserleri
11Castle HowardYork YO60 7DATarihi
12Merchant Adventurers' HallYork YO1 9XDMimari
13York MazeElvington LnLabirent

York'ta Gezilmesi Gereken 13 Yer

İşte York'a gittiğinizde gezip görmeniz gereken yerler...

1. York Minster

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

York şehrinin en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunan York Minster, 637 yılında inşa edilmiş. Gotik mimari tarzıyla herkesi büyülen bu katedral, 61 metre yüksekliğiyle de dikkat çekiyor. Şehrin sembolü olan bu katedral bir Roma Katolik kilisesidir. Kuzey Avrupa'nın en değerli kutsal yapılarından biri olan York Minster, her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Telefon+44 1904 557200
Saat09:30-16:00 Pazar: 12:45-15:15
AdresDeangate, York YO1 7HH, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Harika bir yapı, kesinlikle görülmeli!

👤 Gidilip görülmesi lazım. Gotik tarzda güzel bir katedral.

2. Clifford Kalesi

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

Kuzeydeki isyancıları batırmak için 1. William tarafından yaptırılan Clifford Kalesi, York'ta görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. 17. yüzyılın son dönemlerinden büyük bir patlamada ağır hasar alan kale, askeri savunma yapılamayacak hale geldiğinden dolayı hapishane ve mahkeme olarak kullanılmış. Şehri tepeden izleyebilmenize imkan tanıyan bu kale, Ortaçağın en güzel kaleleri arasında bulunuyor.

Telefon+44 370 333 1181
Saat10:00-16:00
AdresTower St, York YO1 9SA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 York'un kalbinde kocaman bir yapı...

👤 York'tayken mutlaka görülmeli!

3. National Railway Museum (Ulusal Demiryolu Müzesi)

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

York'un en önemli ve en çok ziyaret edilen müzeleri arasında bulunan Ulusal Demiryolu Müzesi, Dünya'nın en hızlı buharlı lokomotifi sayılan Mallard ve Victoria'nın Royal Trains lokomotifiyle dikkat çekiyor. Demiryolu taşımacılığı hakkında birçok bilgi sunan bu müze, eski trenlere merakı olan kişilerin dikkatini çekiyor. 2001 yılında Avrupa'da 'Yılın Müzesi' ödülü başta olmak üzere birçok ödüle layık görülen bu müze, her yıl 200 binden fazla ziyaretçiyi misafir ediyor.

Telefon+44 330 058 0058
Saat10:00-17:00 Pzt-Salı: Kapalı
AdresLeeman Rd, York YO26 4XJ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 York'a gidildiğinde ilk ziyaret edilmesi gereken kocaman bir müze... Giriş ücretsiz...

👤 Hayatımda ziyaret ettiğim en iyi müze diyebilirim.

4. York Shambles

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

Şehrin en dikkat çeken caddesi olan Shambles, York'un eski dönem ruhunu hissedebileceğiniz bir yer. Arnavut kaldırımlı sokaklarda eski taş evlerin kattığı nostaljik hava karşısında hemen hemen bütün turistlerin gezmekten keyif aldığı bu cadde, Harry Potter sahnelerini andırdığından dolayı da York'taki Harry Potter caddesi olarak da anılıyor.

AdresYork YO1 7LZ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Tarihsel, büyülü, uhrevi... Adına ne derseniz deyin ama gerçek şu ki; The Shambles gibisi yok. Sevimli küçük dükkanlar elbette karakter katıyor ama burada asıl öne çıkanlar eski zamanlardan kalma tarihi evler ve geceleri burası klasik bir Dickensian Viktorya dönemi romanından fırlamış gibi hissettiriyor.

👤 Her gittiğimde oldukça kalabalıktı ama güzel bir atmosferi var. Keşfedilecek çok güzel binalar ve dükkanlar var!

5. York City Walls

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

Şehrin etrafını saran surlar, Ortaçağ'da şehrin güvenliği için inşa edilmiş. 4 farklı kapısı bulunan bu surlar, York'a gidildiğinde görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Yürüyüş alanlarına sahip olan bu surlar, şehrin dört bir yanını tepeden izlemek içinde en güzel yerler arasında bulunuyor.

AdresUnnamed Road, York YO1 7LJ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Antik şehir surlarının etrafında yürümek, yaşayan bir müzeye girmek gibi. Müthiş tecrübe!

👤 Eski şehir surlarını görmek ve dolaşmaktan gerçekten keyif aldım.

6. York Castle Museum

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

1068 yılında inşa edilen kalenin yıkıntıları üzerine inşa edilen York Kale Müzesi, kalenin kalan taşlarıyla oluşturulmuş. Victoria dönemindeki yaşama ait bilgiler veren bu müze, gerçekçi sokaklarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca sadece döneme ait sokaklar değil evlerin ve hapishanelerinde canlandırıldığı bu müze, içeri girdiğiniz andan itibaren sizi geçmişe götürüyor.

Telefon+44 1904 687687
Saat10:00-17:00
AdresTower St, York YO1 9RY, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Kesinlikle muhteşem! Ziyaret ettiğim en iyi müzelerden biri. Görülecek ve yapılacak çok şey var. Victoria caddesi harika! York'a bir sonraki ziyaretimizde kesinlikle döneceğim!

👤 Kesinlikle parasını hak eden çok güzel bir müze.

7. Museum Gardens

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

Ouse nehrinin yanına bulunan Museum Gardens, 10 dönümlük bir arazide yer alıyor. York'ta doğayla baş başa olacağınız yerler arasında bulunan bu park, St Mary's Abbey kilisesinin kalıntılarıyla da dikkat çekiyor. Sincapların koşturduğu bu bahçe, York'ta şehir gürültüsünden uzak nefes alacağınız yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1904 687687
Saat09:00-18:00
AdresMuseum St, York YO1 7FR, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 St. Mary's Manastırı'nın Orta Çağ kalıntıları arasında yürüyüş yapmak veya piknik yapmak için huzurlu bir yer.

👤 Şehir merkezinin kuzey tarafında güzel bir park.

8. Jorvik Viking Centre

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

İngiltere York'ta gezilmesi gereken yerler arasında bulunan Jorvik Viking Centre, Vikinglerin yaşamına dair birçok sahne canlandırıyor. Gerçekçi balmumu heykelleriyle Vikingler hakkında birçok bilgi sunan bu müze, 1984 yılından beri ziyaretçilerini ağırlıyor. Her yaştan insanın keyif alacağı bu müze, kazılar sırasında Vikinglere ait kalıntılara da ev sahipliği yapıyor.

Telefon+44 1904 615505
Saat10:00-16:00
Adres19 Coppergate, York YO1 9WT, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok kibar çalışanları var. Yanlış güne rezervasyon yaptığım halde hiç sorun etmeden ve ekstra ücret talep etmeden girmeme onay verdiler. Teleferik gibi bi şeyle geziyorsunuz gayet konforlu bir ortam var. Kesinlikle önerilir.

👤 İngiltere York'a giderseniz mutlaka ziyaret edin.

9. Rowntree Park

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

Yeşil alanlar, tenis kortları, basketbol sahaları, kaykay pistleri, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla dikkat çeken Rowntree Park, çocuklar içinde oyun alanları sunuyor. York'ta piknik için tercih edilen Rowntree Park, yeşil bayrak ödülüne de sahip. Tam 20 dönümlük alana kurulan park, York halkının vazgeçilmez dinlenme ve eğlence alanları arasında bulunuyor.

Telefon+44 117 973 1579
Saat10:00-15:00
AdresTerry Ave, York YO23 1JQ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Öyle doğal bir dekora sahip ki sanırsın cennetten bir parça buraya düşmüş. Yeryüzü cenneti burası. Türkler bu şehre uğradığınızda burayı girmeden geçmeyin. Belki biriniz yurdumuzda böyle bir park yapmayı hedefler. Kips🙂

👤 Çok güzel kesinlikle görülmeli

10. Yorkshire Museum

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

1830 yılında açılan Yorkshire Museum, jeolojik ve arkeolojik eserleriyle dikkat çekiyor. Hem öğreten hem de keyif veren bu müze, York şehrinin tarihi hakkında birçok bilgiyi bulabileceğiniz bir yer. Gezi noktalarınız arasına almanız gereken bu müze, geniş bahçesiyle de gidenlerin beğenisini kazanıyor.

Telefon+44 1904 687687
Saat10:00-16:00 Pzt-Salı: Kapalı
AdresMuseum Gardens, Museum Street, York YO1 7FR, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Küçük bir kısmında harika yemyeşil bir parkla birlikte açık hava müzesini de bulacağınız hem öğretici hem eğlendirici bir müze. Keşke küçük bir çocukken de gelseymişim dedim.

👤 York tarihine odaklanan çok güzel bir müze.

11. Castle Howard

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

18. yüzyılda inşa edilen Castle Howard, Howard ailesine ait özel bir ev. İngiltere York'un en eski evleri arasında bulunan Castle Howard, mimarisiyle herkesin beğenisini kaznaıyor. Kocaman bahçesiyle de dikkat çeken bu ev, içinde yer alan eşyalarla da o döneme gitmenizi sağlıyor.

Telefon+44 1653 648333
Saat10:00-17:00
AdresCastle Howard, York YO60 7DA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çarpıcı, Güzel, Fantastik.....

👤 Kesinlikle güzel bir yer. Ev + Bahçe bileti almanızı tavsiye ederim, tüm olanaklara erişim sağlıyorsunuz.

12. Merchant Adventurers' Hall

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

Ortaçağdan kalma Merchant Adventurers' Hall, York'ta gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Sesli tur eşliğinde gezebileceğiniz bu bina, küçük kafeteryası ve ahşabın hakim olduğu yüksek tavanlarıyla da gidenleri memnun ediyor.

Telefon+44 1904 654818
Saat10:00-16:30
AdresFossgate, York YO1 9XD, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Personel çok misafirperver ve sesli tur çok bilgilendiriciydi. Bina muhteşem ve içindeki aksesuarlar da öyle. Giriş fiyatına değer.

👤 Ziyaret etmek için güzel bir yer. York'un kalbinde gizlenmiş küçük bir mücevher. Bahçedeki masalarda sadece bir kahve içmek için bile oraya gitmenizi tavsiye ederim.

13. York Maze

York'da Gezilmesi Gereken Yerler

10 futbol sahası büyüklüğüne sahip olan York Maze,Dünya'nın en büyük labirenti olarak adlandırılıyor. Her yıl farklı bir şekilde oluşturulan bu labirent, bulmaca çözerek çıkışı bulabilmenizi sağlıyor. Yardım almadan çıkanlara ödül verilen York Maze, York'da farklı bir deneyim arayanların kesinlikle görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresYork Maze, Elvington Ln, York YO19 5LT, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok fantastik bir labirent. Aksiyon ve eğlence arayanlar mutlaka gitmeli.

👤 Şehir gezinizde birazda eğlence katmak istiyorsanız kesinlikle tercih etmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Gezilmesi Gereken Yerler

York'da gezilmesi gereken yerler neresi?

York'a gittiğinizde gezmeniz gereken yerler arasında; York Minster, Clifford's Tower, York, National Railway Museum York, York Shambles, York City Walls, York Castle Museum, Museum Gardens, Jorvik Viking Centre, Rowntree Park, Yorkshire Museum, Castle Howard, Merchant Adventurers' Hall ve York Maze York'da görmeniz gereken yerlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.