Worcester'da Gezilip Görülmesi Gereken 7 Turistlik Yer

Worcester'da nerede gezilir diye merak edenler için hazırladığımız içeriğimiz, şehrin en turistlik yerlerinden bir liste barındırıyor. İşte o yerler...
Worcester'da Gezilip Görülmesi Gereken 7 Turistlik Yer

İngiltere gezinizde birkaç günlüğüne uğrayabileceğiniz tarihi ve turistlik şehir olan Worcester, her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor. Tarihi yerleri, devasa parkları ve müzeleriyle ön plana çıkan Worcester, İngiltere'de görülmesi gereken şehirler arasında bulunuyor.

Bundan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz, Worcester'da gezilmesi gereken yerlerden bir liste içeriyor. Tarihi, mimari ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan yerlerden oluşan listemiz, Worcester'da görmeden dönmemeniz gereken turistlik mekanları barındırıyor.

Worcester'da Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Hanbury HallSchool Rd.Mimari
2Worcester Katedrali8 College Yard.Mimari/Dini
3Gheluvelt Park69 Waterworks Rd.Doğası
4Royal Worcester MüzesiSevern St.Porselenler
5Worcester Sanat Galerisi ve MüzesiForegate St.Koleksiyonları
6Spetchley ParkıSpetchleyDoğası
7The Guildhall WorcesterHigh St.Mimari

Worcester'da Gezilmesi Gereken 7 Yer

İşte Worcester'a gittiğinizde gezmeniz gereken yerler...

1. Hanbury Hall

Worcester'da Gezilecek Yerler

18. yüzyılın başında inşa edilen Hanbury Hall, şehrin en görkemli yapıları arasında bulunuyor. 1701 yılında bölgenin yüksek mahkeme avukatlarından Thomas Vernon tarafından yaptırılan bu yapı, ülkenin I. sınıf tarihi binaları arasında yer alıyor. Hem yerli hem de yabancı birçok turisti kendisine çeken bu bina, Worcester'da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1527 821214
Saat09:30-00:00
AdresSchool Rd, Droitwich Spa WR9 7EA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Harika bir yer! Evin içi gerçekten güzel, çok iyi korunmuş ve özen gösterilmiş. Personel güzel ve anlatacak çok hikayeleri var.

? Çok güzel bir ev ve harika bir bahçe.

2. Worcester Katedrali

Worcester'da Gezilecek Yerler

1084 ve 1504 yılları arasında inşa edilen Worcester Katedrali, bir Roman Katolik kilisesidir. Severn Nehri kıyısına kurulan manevi yapı muhteşem görüntüsüyle Worcester şehrinin sembolü olmayı hak ediyor. Aynı zamanda piskoposluk merkezi olan bu katedral, dik Gotik mimari stiliyle gören herkesi büyülüyor. İngiliz Norman mimari tarzının hemen hemen tüm özelliklerini yansıtan kutsal eser, yaklaşık 52 metre yüksekliğe sahipken kulelerinin tam 62 metre olmasıyla dikkat çekiyor.

Telefon+44 1905 732900
Saat10:00-17:00
Adres8 College Yard, Worcester WR1 2LA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Çok bakımlı bir katedral. Çok büyüleyici ve bir saatten fazla gezdim.

? Çok güzel bir katedral. Burada olmak huzur verdi.

3. Gheluvelt Park

Worcester'da Gezilecek Yerler

Şehrin en huzur verici noktalarından biri olan Gheluvelt Park, 1. Dünya Savaşında Gheluvelt cephesinde savaşanları anmak için açılmış bir park. Yemyeşil alanları, çocuk oyun yerleri ve göletiyle hem piknik için hem de hava almak için oldukça keyifli olan bu park, birçok turistin de merak ettiği yerler arasında bulunuyor. Şehrin karmaşasından kaçıp kendisini doğaya atmak isteyenlerin tercih edebileceği park, Worcester'da gezilmesi gereken doğal güzellikler arasında yer alıyor.

Telefon+44 1905 722233
Saat07:00-21:00
Adres69 Waterworks Rd, Worcester WR1 3EY, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Yoğun olmasına rağmen çok keyifliydi. Öğleden sonra 3 civarında arkadaşlarla buluştuk.

? Çok güzel yemyeşil kocaman alanlara sahip.

4. Royal Worcester Müzesi

Worcester'da Gezilecek Yerler

Royal Worcester varlığını günümüzde de sürdüren İngiltere'nin en eski porselen markalarından biri. Klasik İngiliz porselen koleksiyonlarının şahane örneklerini yaratan Royal Worcester adına açılan müzede birbirinden mükemmel seramik koleksiyonları, üretim kayıtları vs. sergileniyor. Birbirinden güzel antika çanak, vazo ve tabak gibi porselen eşyaların yer aldığı bu müze, Worcester'da merak edilen ve gezilen yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1905 21247
Saat10:00-17:00 Pzt-Salı-Çarş.: Kapalı
AdresSevern St, Worcester WR1 2ND, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? 1800'lerden oresebt gününe kadar Royal Worcester porselenlerinin güzel örnekleri. İnanılmaz derecede ilginç ve bilgilendirici. Ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederim!

? Ben bir müze aşığı değilim, ancak Royal Worcester'ın bu mükemmel ve bilgilendirici tarihi beni hoş bir şekilde şaşırttı.

5. Worcester Sanat Galerisi ve Müzesi

Worcester'da Gezilecek Yerler

1833 yılında Worcestershire'da kurulan Worcester Sanat Galerisi ve Müzesi, Doğal Tarih Derneği tarafından hayata geçirilmiş. 19 ve 20. yüzyıllara ait çizim, baskı ve fotoğrafların ağırlıkta olduğu müze, doğa tarihinin endüstriyel süreci ve yerel jeoloji ile ilgili koleksiyonlara da ev sahipliği yapıyor. Ayrıca üniforma ve madalyon koleksiyonlarını da içeren müze, her geçen gün kendisine daha fazla turist çekiyor.

Telefon+44 1905 25371
Saat10:30-16:30 Pazar: Kapalı
AdresForegate St, Worcester WR1 1DT, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Worcester City Sanat Galerisi ve Müzesi ziyaretimden keyif aldım. Biraz sanat, biraz yerel tarih, biraz yerel kültür ve bir sürü yerel askeri tarih.

? Worcester'da ziyaret etmek için gerçekten harika bir yer

6. Spetchley Parkı

Worcester'da Gezilecek Yerler

Adını Worcester'a yakın mesafede bulunan Spetchley Mezrası'ndan alan park tam 4,500 dönümlük uçsuz bucaksız bir alanda bulunuyor. Parkın içerisinde Berkeley ailesine ait 17. yüzyılda yapılan tarihi bir konak da bulunuyor. Harika bir bitki örtüsü, yürüyüş ve bisiklet yolları, havuzlar ve mükemmel heykelleriyle ideal bir dinlenme ve piknik alanı haline gelen Spetchley Parkı, Worcesterlilerin ve bölgeye gelen yerli ve yabancı misafirlerin önemli rotaları arasında yer alıyor.

AdresThe Estate Office, Spetchley, Worcester WR5 1RS, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Çok güzel ağaçlar ve çiçekler var. Güzel bir park.

? Çok güzel bir gün geçirdik. Bitki çeşitliği çok güzeldi.

7. The Guildhall Worcester

Worcester'da Gezilecek Yerler

Worcester'da bir belediye binası olan The Guildhall Worcester, mimarisiyle giden herkesin beğenisini kazanıyor. Ücretsiz ziyaret edilebilen bu binanın birinci katında toplantı odası, zemin katında bir mahkeme ve salon yer alıyor. Hem iç hem de dış mimarisiyle hayranlık uyandıran bu belediye binası, Worcester'da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1905 722233
Saat09:00-16:30
AdresHigh St, Worcester WR1 2EY, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Ana caddenin tam ortasında oldukça güzel bir bina.

? Çok güzel bir mimariye sahip kesinlikle görmeniz gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Worcester'da gezilmesi gereken yerler neresi?

Worcester'a gittiğinizde gezmeniz gereken yerler arasında; Hanbury Hall, Worcester Katedrali, Gheluvelt Park, Royal Worcester Müzesi, Worcester City Art Gallery and Museum, Spetchley Parkı ve The Guildhall Worcester Worcester'da görülecek turistlik yerlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.