Robin Hood'un Şehri Nottingham'da Gezilmesi Gereken 10 Yer

Robin Hood efsanesinin geçtiği şehir olarak anılan Nottingham'da gezilmesi gereken yerleri sizin için liste haline getirdik. İşte gezilecek yerler...
Robin Hood'un Şehri Nottingham'da Gezilmesi Gereken 10 Yer

Robin Hood efsanesinin geçtiği şehir olarak anılan Nottingham, tarihi mekanlarıyla ilgi görüyor. Sıcak kanlı insanlarıyla İngiltere'nin en samimi şehri olan Nottingham, bu sebeple kendisine birçok turist çekiyor.

Tüm bunlardan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz, Nottingham'da gezilecek yerlerden bir liste barındırıyor. Tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğu listemiz, şehrin en turistik ve popüler mekanlarından oluşuyor.

Nottingham'da Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Wollaton Hall ve ParkıWollaton RdMimari/Tarihi
2National Justice MüzesiHigh PavementTarihi
3City of CavesNottingham NG1 1HFMimari/Tarihi
4Nottingham KalesiLenton RdMimari/Tarihi
5Newstead ManastırıVillage NG15 8NAMimari
6Highfields ParkıNottingham NG7 2RDDoğası
7Old Market SquareNottingham NG1 2HUMağazaları
8Southwell KilisesiChurch StMimari
9Green's Yel DeğirmeniWindmill LnTarihi
10D.H. Lawrence Doğum Yeri Müzesi8a Victoria StKoleksiyonları

Nottingham'da Gezilmesi Gereken 10 Yer

İşte Nottingham'da gezilip görülmesi gereken yerler...

1. Wollaton Hall ve Parkı

Nottingham'da Gezilecek Yerler

1580-1588 yılları arasında inşa edilen Wollaton Hall, Elizabeth Evi olarak da biliniyor. Nottingham'ın en önemli sembolleri arasında yer alan bu bina, şehrin en çok turist çeken yeri olmasıyla biliniyor. Bahçesiyle de dikkatleri üzerine çeken bu ev, yemyeşil ve doğayla iç içe olmasıyla beğeni topluyor. Rock konserleri, festivaller ve spor etkinliklerinin yapıldığı bu bahçe, özellikle gençler için cazibe merkezi oluyor.

Telefon+44 115 876 3100
Saat08:00-20:30
AdresWollaton Rd, Nottingham NG8 2AE, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok bakımlı ve güzel bahçesi olan bir bina.

👤 Güzel büyük park. Bir saatten fazla yürüdük ve parkın sadece yarısını gördük. Tüm parkın etrafında inanılmaz ama geyikler var.

2. National Justice Müzesi

Nottingham'da Gezilecek Yerler

14. yüzyılda inşa edilen National Justice Müzesi, Victoria mahkeme salonu, hapishane ve polis karakolu olarak uzun yıllar boyunca kullanılmış. Oldukça tarihi öneme sahip olan bu bina, kişilerin hem tutuklandığı hem yargılandığı hem de idam edildiği yer olduğundan dolayı, Nottingham'a gelenlerin ilk gezdiği yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 115 952 0555
Saat10:00-16:00
AdresNational Justice Museum, High Pavement, Nottingham NG1 1HN, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Buradaki ziyaretimizi gerçekten çok sevdik ve şehirdeki herkese tavsiye ederim! Binanın kendisi, özellikle yaşı göz önüne alındığında, gerçekten iyi korunmuş.

👤 İngiltere Adaletine bakmak için zamanda geriye giden mükemmel ve bilgilendirici bir ziyaretçi cazibe merkezi.

3. City of Caves

Nottingham'da Gezilecek Yerler

Nottingham'da kumtaşı olduğundan dolayı şehrin altında bilinen toplamda 450 mağara yer alıyor. Uzun yıllar boyunca depolama ve sığınak olarak kullanılan bu mağalar, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yerler arasında bulunuyor. Orta Çağ'dan daha eski kullanıma sahip olduğu bilinen bu mağalar, Nottingham'da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 115 988 1955
Saat10:00-17:00
AdresGarner's Hill, Nottingham NG1 1HF, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Ziyaret etmek için ne harika bir yer! Adalet Müzesi'ne 3 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır.

👤 Çok ilginç bir yer, kesinlikle görülmeye değer.

4. Nottingham Kalesi

Nottingham'da Gezilecek Yerler

Yaklaşık 40 metre yükseklikte "Castle Rock" olarak bilinen doğal bir burun üzerinde hakim bir konumda yer alan Nottingham Kalesi, 1067 yılında inşa edilmiş. Ortaçağ'da kraliyet kalesi ve aynı zamanda kraliyet ikametgahı olarak hizmet veren kale, 1649 yılında yıkılmış. 1678 yılında aslına uygun şekilde restore edilen yapı şehirle özdeşleşmeyi başarmış. Robin Hood efsanesinde de birçok kez adı geçen bu kale, Nottingham'da turistlerin en çok gezdiği yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 115 876 1450
Saat09:30-18:00
AdresLenton Rd, Nottingham NG1 6EL, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir kale, hem bahçesi hem de manzarasıyla güzel bir gezi sundu.

👤 Kesinlikle çarpıcı bir yer. Personel inanılmaz derecede cana yakın ve son derece yardımsever, yapılacak ve görülecek çok şey var.

5. Newstead Manastırı

Nottingham'da Gezilecek Yerler

1170 yılında II. Henry tarafından yaptırılan Newstead Manastırı, 15. yüzyılda rahip lojmanları ve salonlarla genişletilmiş. Bir süre sonra manastırın dağılmasıyla birlikte ev olarak kullanılmaya başlanan bu bina, bahçesiyle de dikkat çekiyor. Göllerin ve akarsuların yer aldığı bahçeye sahip olan Newstead Manastırı, Nottingham'da gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1623 455900
Saat10:00-17:00
AdresNewstead Village NG15 8NA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Gezmek için güzel ve sakin bir yer. Keşfedilecek birçok birbirine bağlı yol ve çeşitli bahçe alanları var. Benim favorim, sayısız şelalesi, heykelleri, küçük taş köprüleri ve akıllı ekimi ile Japon Bahçesi...

👤 Tüm çalışanlar cana yakındı. Oğlumla güzel bir gün geçirdik.

6. Highfields Parkı

Nottingham'da Gezilecek Yerler

121 dönümlük bir arazide yer alan Highfields Parkı, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin Nottingham'da gittiği yerler arasında bulunuyor. Piknik, gölde bot turu, doğa yürüyüşü ve birçok etkinlik imkanı sunan bu park, içinde yer alan hayvanlarla da dikkat çekiyor.

Telefon+44 115 915 5555
Saat08:00-21:00
AdresUniversity Blvd, Lenton, Nottingham NG7 2RD, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir park.

👤 Büyük bir kayıkla gezilebilen gölün etrafında kurulu güzel bir park.

7. Old Market Square

Nottingham'da Gezilecek Yerler

Old Market Meydanı, 22.000 metrekarelik dev alanıyla yalnızca Nottingham'ın değil İngiltere'nin en büyük meydanı olmasından dolayı dikkat çekiyor. Genellikle büyük yerel etkinlikler, fuarlar, konserler ve sergilere ev sahipliği yapan meydan, günün her saati cıvıl cıvıldır. Şehrin kalbi olan bu meydan kafe, restoran, otel gibi işletmelerin yoğun olmasından dolayı turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor.

AdresNottingham NG1 2HU, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok büyük bir alan ve birçok mağaza var.

👤 Bütün sokaklar bu meydana çıkıyor çok büyük.

8. Southwell Kilisesi

Nottingham'da Gezilecek Yerler

Şehrin en eski kiliselerinden biri olan Southwell Kilisesi, 1108 ve 1300 yılları arasında inşa edilmiş. Gotik mimari tarza sahip olan bu kilise, görünümüyle insanları kendisine çekmeyi başarıyor. Oldukça eski olmasına rağmen bakımlı olduğundan dolayı gidenleri hayrete düşüren kilise, Nottingham'da görülmesi gereken dini yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1636 812649
Saat08:30-18:30
AdresChurch St, Southwell NG25 0HD, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Güleryüzlü ve çok misafirperver bir ekiple güzel, büyük bir kilise. Bir kiliseden aldığım en iyi karşılamaydı, bu yüzden gerçekten etkilendim.

👤 Her yaş için mutlaka görülmesi gereken harika bir yer!

9. Green's Yel Değirmeni

Nottingham'da Gezilecek Yerler

1800'lü yıllarda buğdaydan un yapmak için inşa edilmiş olan yel değirmeni, fizikçi George Green tarafından işletildiği için dikkat çekiyor. Günümüzde bilim müzesinin bir parçası oalrak kullanıldığı için yoğun ziyaret alan bu yel değirmenleri, özellikle gençler tarafından beğenilen interaktif etkinlikler sunuyor.

Telefon+44 115 915 6878
Saat10:00-16:00
AdresWindmill Ln, Sneinton, Nottingham NG2 4QB, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Gidilip görülebilecek hoş bir mekan. Hala çalışıyor ve un üretiyor.

👤 Hala çalışan çok güzel bir yer.

10. The D.H. Lawrence Doğum Yeri Müzesi

Nottingham'da Gezilecek Yerler

Ünlü İngiliz yazar D.H. Lawrence'nin 1885 yılında doğup büyüdüğü bu ev, günümüzde yazarın hatıralarını yaşatmak için bir müze olarak hizmet veriyor. Lavrence'nin çocukken yaptığı ilk sulu boya resimlerinden DVD odasına kadar hayatına dair birçok koleksiyon sunuyor.

Telefon+44 115 917 3824
Saat10:00-16:00
Adres8a Victoria St, Eastwood, Nottingham NG16 3AW, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Sevdiğim yazarın büyüleyici bir evi. Çok güzel bir yer.

👤 Lawrence hakkında birçok şey öğrendim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Nottingham'da gezilecek yerler neresi?

Nottingham'da gezilecek yerler arasında; Wollaton Hall ve Parkı, National Justice Müzesi, City of Caves, Nottingham Kalesi, Newstead Manastırı, Highfields Parkı, Old Market Square, Southwell Minster, Green's Yel Değirmeni ve The D.H. Lawrence Doğum Yeri Müzesi Nottingham'da görülmesi gereken turistlik yerlerdir.

Nottingham nasıl bir yer?

Eğitim ve yaşamak için ideal olan Nottingham, küçük ve ucuz olmasından dolayı kendisine birçok farklı ülkeden öğrenci çekiyor. Leen nehri boyunca uzanan bu şehir, İngiltere'nin doğusunda bulunuyor. Dantel, futbol ve dokuma alanında gelişmiş olan bu Nottingham, İngiltere'de yaşanabilir yerler arasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.