Exeter'de Gezilip Görülmesi Gereken 5 Turistik Yer

İngiltere'nin en eski şehirleri arasında bulunan Exeter'de gezilip görülmesi gereken yerleri liste haline getirdik. İşte o yerler...
Exeter'de Gezilip Görülmesi Gereken 5 Turistik Yer

İngiltere'nin Güney Batı bölgesinde yer alan Exeter, Ortaçağdan beri şehir statüsüne sahip. Birçok tarihi ve mimari güzellikleri bünyesinde barındıran Exeter, turistlerin İngiltere'de zyaret ettiği şehirler arasında bulunuyor.

Tüm bunlardan yola çıkarak hazırladığımız bu içeriğimiz Exeter'e gidecekler için rehber niteliği taşıyor. Exeter'de gezilmesi gereken yerlerden oluşturduğumuz listemiz, şehrin en popüler ve en turistik mekanlarını barındırıyor.

Exeter'de Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Powderham KalesiExeter EX6 8JQMimari/Tarihi
2Albert Kraliyet Anıt Müzesi ve Sanat GalerisiExeter EX4 3RXKoleksiyonları
3Exeter KatedraliExeter EX1 1HSMimari
4Northernhay BahçeleriExeter EX4 3SADoğası
5Exeter KalesiExeter EX4 3PUTarihi

Exeter'de Gezilmesi Gereken 5 Yer

İşte Exeter'de gezip görmeniz gereken turistlik yerler...

1. Powderham Kalesi

Exeter'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

1766-1769 yılları arasında inşa edilen Powderham Kalesi, 18. ve 19. yüzyılda genişletilerek günümüzdeki halini almış. Bataklık bir arazide yer aldığından dolayı adı Powderham olan bu kale, bir süre özel mülk olarak kullanıldıktan sonra kraliyet askerleri için garnizona çevrilmiş. Exeter'denin en görkemli yapıları arasında bulunan bu kale, şehirde kesinlikle gezilmesi gereken yerlerden biri.

Telefon+44 1626 890243
Saat11:00-21:00
AdresPowderham Estate, Exeter EX6 8JQ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Harika bir gün için teşekkür ederim. Kale, arazi ve hayvanlar çok güzeldi.

👤 Çok güzel bir kale.

2. Albert Kraliyet Anıt Müzesi ve Sanat Galerisi

Exeter'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Şehrin en büyük müze ve sanat galerisi olan Albert Kraliyet Anıt Müzesi ve Sanat Galerisi, zooloji, antropoloji, güzel sanatlar, yerel ve yurtdışı arkeoloji, jeoloji ve diğer birçok alanlarda önemli ve farklı koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 1 milyon esere sahip olan bu müze, 1857 - 1864 yılları arasında Neo-Gotik mimari tarzında yapılan bir binada bulunduğundan dolayı da dikkat çekiyor.

Telefon+44 1392 265858
Saat10:00-17:00
AdresRoyal Albert memorial Museum Art & Gallery, Queen St, Exeter EX4 3RX, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Kesinlikle görülmeye değer bir müze.

👤 Özellikle çocukların seveceği bir müze. Kesinlikle gidilmeli.

3. Exeter Katedrali

Exeter'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Aziz Peter Katedral Kilisesi olarak anılan Exeter Katedrali, bölgenin başpiskoposluk merkezi olan bir Anglikan kilisesidir. 1112 yılında yapımına start verilen katedral yaklaşık 288 yıl içerisinde tamamlanmış ve 1400 yılından bu yana hizmet veriyor. Gotik mimari tarzıyla dikkat çeken bu katedralin en yüksek noktası yaklaşık 92 metredir. Leofric, John Grandisson, Hugh Oldham gibi birçok önemli ismin ebedi istirahatgahı olan bu katedral, Exeter'de görülmesi gereken yerler arasındadır.

Telefon+44 1392 255573
Saat09:00-17:00
Adres1 The Cloisters, Exeter EX1 1HS, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Katedral güzel. Tüm binanın mimari tasarımına hayran olabilirsiniz. İç mekan da çok şık.

👤 Kesinlikle muhteşem! En erken Romanesk, ardından Norman, Gotik ve İngiliz Gotik olmak üzere mimari tarzların bir karışımını içeriyor.

4. Northernhay Bahçeleri

Exeter'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Exeter'in Devon bölgesinde Rougemont Kalesi'nin kuzeyinde yer alan Northernhay Bahçeleri, 1612 yılında oluşturulmuş bir yürüme alanı. Geniş yürüyüş ve bisiklet yollarına sahip olan parkın içerisindeki heykeller, Roma ve Sakson duvarları hayranlık uyandırırken birbirinden farklı çiçek ve ağaçlar insanlara huzur veriyor. Yıl içerisinde birçok farklı etkinliğe de ev sahipliği yapan bu park, Exeter'de gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresNorthernhay Gate, Exeter EX4 3SA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Şehrin ortasında çok güzel bir park. Güzel manzaralı güzel ve temiz. Kitabınızı okumak veya yoğun bir günden sonra sakinleşmek istiyorsanız sessiz bir yer.

👤 Çok güzel bir alan temiz hava almak için birebir.

5. Exeter Kalesi

Exeter'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Rougemont Kalesi olarak da telaffuz edilen Exeter Kalesi, bölgede başlayan isyanlara karşı 11. yüzyılın ortalarında inşa edilmiş. Dönemin Roma şehir surlarının kuzey ucunda konumlandırılan kalenin dış kısmı 12. yüzyılda tamamlanabilmiş. 17. yüzyıldan itibaren bir mahkeme olarak faaliyet göstermeye başlayan bu kale, kırmızı taşlardan inşa edildiği için dikkatleri üzerine çekiyor. Şu anda yarı harabe durumundaki kale, bölgenin en eski tarihi kalıntılarından biri olarak büyük önem taşıdığından Exeter'e gelen turistlerden de ilgi görüyor.

AdresCastle St, Exeter EX4 3PU, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir mimari fakat bakımsız.

👤 Şehrin en eski yerlerinden görülmeye değer.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Exeter'de gezilecek yerler neresi?

Exeter'de gezilmesi gereken yerler arasında; Powderham Castle, Royal Albert Memorial Museum and Art Gallery, Exeter Katedrali, Northernhay Gardens ve Exeter Castle Exeter'de gezilecek turistlik yerlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.