Sanatla İç İçe Olan Bristol'de Gezilmesi Gereken 14 Yer

İngiltere'de sanatıyla ve dinamik yapısıyla ön plana çıkan Bristol'e gidildiğinde gezilip görülmesi gereken yerleri liste haline getirdik.
Sanatla İç İçe Olan Bristol'de Gezilmesi Gereken 14 Yer

Çoğunlukla üniversite öğrencilerini içeren nüfusuyla oldukça canlı bir şehir olan Bristol, müzik ve sanatıyla ön plana çıkıyor. İngiltere şehirleri arasında en yaşanılacak yer olan Bristol, birçok festivalle de kendisine turist çekiyor.

Bunlardan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz İngiltere'de eğlence ve sanatın merkezi olan Bristol'e seyahat yapmayı düşünenler için rehber niteliği taşıyor. Bristol'de gezilmesi gereken yerleri listelediğimiz içeriğimiz, şehrin en popüler ve en turistlik mekanlarını barındırıyor.

Bristol'de Gezilecek Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Clifton Asma KöprüsüBridge RdMimari
2Bristol Museum & Art GalleryQueens RdEserleri
3Brunel’s S S Great BritainGreat Western DockyardMimari/Büyüklüğü
4Blaise HamletHallen RdMimari
5Cabot TowerPark StMimari/Tarihi
6Aziz Mary Redcliffe ChurchThe Parish OfficeMimari/Tarihi
7We The CuriousAnchor RdEtkinlikleri
8Wills Memorial Building TowerQueens RdMimari
9Bristol KatedralCollege GreenMimari/Tarihi
10The Red Lodge MuseumPark RowEserleri
11Castle ParkBroad WeirDoğası/Manzarası
12M ShedPrinces WharfEserleri
13Bristol LimanıWelsh BackRestoranları
14Brandon HillPark StDoğası

Bristol'de Görülmesi Gereken 14 Yer

İşte Bristol'e gittiğinizde gezip görmeniz gereken turistlik yerler...

1. Clifton Asma Köprüsü

Bristol'de Gezilecek Yerler

Bristol'da 1829 ve 1864 yılları arasında inşa edilen Clifton Asma Köprüsü, şehrin simgeleri arasında bulunuyor. Avon Nehri üzerine kurulan ve 75 metre yüksekliğe sahip olan bu köprü, kuleyi andıran direkleriyle oldukça dikkat çekiyor. 412 metre uzunluğuyla şehrin otoyol ulaşım ağına da olumlu katkı sağlayan bu köprü manzarasıyla da geçenlerin beğenisini kazanıyor.

Telefon+44 117 973 1579
Saat10:00-15:00
AdresBridge Rd, Leigh Woods, Bristol BS8 3PA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Muhteşem ötesi bir manzarası var. İngiltere'ye gelirseniz 1806 yılında inşasına başlayıp 1859 da tamamlanmış ve dönemi için mühendislik harikası bir köprü. Buraya gelmeye fazlasıyla değer.

👤 Sırf sevdiğim için işim olmasa da arabamla üstünde gidip geldiğim köprü. Gece vakti daha güzel ve romantik görünüyor.

2. Bristol Museum & Art Gallery

Bristol'de Gezilecek Yerler

Bristol'da gezmeniz gereken yerler arasında bulunan Bristol Museum & Art Gallery, arkeolojik kalıntılardan sıra dışı eserlere kadar birçok koleksiyona sahip. Bu sebeple oldukça ilgi gören bu müze, şehrin yerel sanatçısı olan Banksy tarafından yapılan eserle daha fazla ziyaretçi çekiyor.

Telefon+44 117 922 3571
Saat10:00-17:00 Pzt: Kapalı
AdresQueens Rd, Bristol BS8 1RL, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤Mükemmel ve ücretsiz şehir müzesi. Binanın kendisi kesinlikle güzel. Viktorya dönemi mimarisinin en iyi örneği.

👤 Çok ilginç ve eğitici müze. Hayvanlar, sanat ve çömlek dahil olmak üzere birçok farklı bölüm bulunuyor. Eğlenceli çocuk oyun alanı ve birçok interaktif alan var.

3. Brunel’s S S Great Britain

Bristol'de Gezilecek Yerler

1839 yılında yapılmaya başlanan ve 1843 yılında hizmete giren Brunel’s S S Great Britain, aslında büyük bir yolcu gemisi. Bu denli büyük ilk yolcu gemisi olarak tarihe geçen SS Great Britain'in uzunluğu 96, genişliği ise 15 metre. Isambard Kingdom Brunel tarafından tasarlanan gemi 'Brunel SS Great Britain' olarak da anılıyor. 1960 yılında Bristol Limanı'na getirilen ve tarihi dokusuna uygun şekilde onarılan gemi, günümüzde müze olarak kullanılıyor ve şehrin en dikkat çeken yerleri arasında bulunuyor.

Telefon+44 117 926 0680
Saat10:00-16:30 Pzt: Kapalı
AdresGreat Western Dockyard, Gas Ferry Rd, Bristol BS1 6TY, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Mutlaka görülmesi gereken bir gemi.

👤 1800'lerde Avustralya'ya seyahat etmenin nasıl bir şey olduğu konusunda size bir fikir veren mükemmel müze.

4. Blaise Hamlet

Bristol'de Gezilecek Yerler

Masallardaki evleri andıran mimarisiyle dikkat çeken 9 adet evden oluşan Blaise Hamlet, İngiltere'nin önemli parkları arasında bulunuyor. 1811 yılında inşa edilen bu evler, yemyeşil bahçeleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Telefon+44 1275 461900
Saat10:00-15:00
AdresHallen Rd, Henbury, Bristol BS10 7QY, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Bulmam biraz zaman aldı ama buna değdi. Yeşil bir ortak alanı paylaşan birkaç benzersiz tasarımlı kır evi. Çeşitli meyve ağaçları ve mükemmel sessizlik paha biçilemez.

👤 Ziyaret etmek için harika bir yer. Çok güzel evleri ve eski bir çeşmesi var. …

5. Cabot Tower

Bristol'de Gezilecek Yerler

Brisyol'de görülmesi gereken yerler arasında bulunan Cabot Tower, 1890-1898 yılları arasında inşa edilmiş. Neo-Gotik tarzda inşa edilen bu kule, Ünlü İtalyan kaşif John Cabot'un Kanada'ya seyahat edişinin 400. yıldönümü için tasarlanmış. 32 metre yüksekliğe sahip olan bu kule, şehrin en turistlik yerleri arasında bulunuyor.

Telefon+44 117 922 2200
Saat08:00-21:15
AdresBrandon Hill Park, Park St, Bristol BS1 5RR, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Bristol'e gelmişseniz Brandon Hill'deki Cabot Tower'ı mutlaka görmeli ve kuleye çıkmalısınız . Kuleye ve Brandon Hill Park'a giriş ücretsiz , kent merkezinden 500 metre mesafede ve yürüyerek gidiniz.

👤 Bristol'ün harika panoramik manzarasına sahip olmak için ücretsiz olarak çıkabileceğiniz küçük bir kule.

6. St Mary Redcliffe Church

Bristol'de Gezilecek Yerler

İsmini Bristol'un Redcliffe ilçesinden alan St Mary Redcliffe Church, Aziz Meryem Ana'ya ithaf edilmiş olmasıyla önem taşıyor. 15. yüzyılda inşa edilen bu kilise, 700 yıllık yaşından dolayı Hristiyanlar için oldukça önemli. Bristol'un dini sembolü haline gelen St Mary Redcliffe Church, Gotik mimari tarzıyla da dikkat çekiyor. Bristol'de gezmeniz gereken yerler arasında bulunan bu ibadethane, turistlerin ilk uğradığı yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 330 159 4919
Saat08:00-17:00
AdresThe Parish Office, 12 Colston Parade, Redcliffe, Bristol BS1 6RA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Görkemli ve köklü tarihe sahip bir Katolik Kilise ve tarihi eser.. Kafeteryası da olan geniş bir bahçeye sahip..

👤 Kuşkusuz dünya gezegenindeki en iyi binalardan biri. Baktığın her yerde sanat var. Pazar öğlen çok kalabalık değil, sonbahar mevsiminin güzel fonu bunu kaçırmayın.

7. We The Curious

Bristol'de Gezilecek Yerler

Bilimsel gelişmeleri erişebilir hale getirmek için kurulan We The Curious, sergilerden atölye çalışmalarına kadar birçok imkan tanıyor. Bilim tutkunlarının mutlaka ziyaret ettiği yerler arasında bulunan bu müze, özellikle çocukların beğenisini kazanıyor.

Telefon+44 117 915 1000
Saat10:00-15:00
Adres1 Millennium Square, Anchor Rd, Bristol BS1 5DB, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Hiç bilim müzesine gitmedim, şaşırdım ve inanılmaz olduğunu düşündüm. Orada olan şey inanılmazdı ve nefesimi kesti... ve kesinlikle herkes tarafından görülmesi gerekiyor.

👤 Gittiğim en iyi çocuk müzelerinden biri... O kadar iyi tasarlanmış ki, bütün günü rahatlıkla orada geçirebilirsiniz

8. Wills Memorial Building Tower

Bristol'de Gezilecek Yerler

İngiltere'de inşa edilen Gotik tarzdaki son büyük yapı olarak anılan Wills Memorial Building Tower, 1915-1925 yılları arasında yapılmış. Bristol şehrinde yer alan en yüksek 4. yapı olmasıyla da dikkat çeken bu anıt, günümüzde Bristol Üniversitesi mezuniyet törenlerinde kullanılıyor.

Telefon+44 117 954 5219
Saat08:00-22:00 Cmt-Paz: 10:00-17:00
AdresQueens Rd, Bristol BS8 1RJ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Ziyaret etmek için kesinlikle büyüleyici bir yer. Bristol'deki herkesin orayı ziyaret etmesini şiddetle tavsiye ederim.

👤 Wills Memorial turunu şiddetle tavsiye ederim. Çarpıcı bir bina ve kulenin tepesinde harika manzara var. Çok basamak çıktık ama kesinlikle buna değer!

9. Bristol Katedrali

Bristol'de Gezilecek Yerler

Bristol'de turistlik yerler arasında bulunan Bristol Katedrali, 1140-1148 yılları arasında aslında Augustine Manastırı olarak inşa edilmiş. Daha sonra manastırın kapanmasıyla birlikte 1542 yılında kilise olarak yeniden açılan Bristol Katedrali, Gotik mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. İngiltere'de ilk defa sivri kemer kullanımlarına örnek olan bu katedral, Bristol'de görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 117 926 4879
Saat08:00-18:00
AdresCollege Green, Bristol BS1 5TJ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 1100'lerde kurulup 1500'lerde restore edilen bu yapı Bristol'ün sembollerinden. İngiltere'nin her yerinde olduğu gibi burası da buram buram tarih kokuyor...

👤 Etkileyici , sessiz , sakin Bristol City Hall 'un bulunduğu geniş meydana ana cephesi olan ihtişamlı ve antik çağları fısıldayan bir Katedral ve eklentilerindeki okul alanı kentin her noktasından görülebilen bir tepede..

10. The Red Lodge Museum

Bristol'de Gezilecek Yerler

Kraliçe I. Elizabeth'in kaldığı evler arasında bulunan The Red Lodge Museum, ev müzesi olarak faaliyete geçmiş. Bir zamanlar kızlara özel okul olmasıyla da hayranlık uyandıran bu ev, dönemin bütün eşyalarıyla birlikte tarih sevenlerin ziyaret etmesini bekliyor. Bristol'e gittiğinizde gezmeni gereken müzeler arasında olan The Red Lodge Museum, bahçesiyle de hayranlık uyandırıyor.

Telefon+44 117 921 1360
Saat10:00-15:00
AdresPark Row, Bristol BS1 5LJ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Birinci kattaki odaların tamamında muhteşem ahşap işçiliği olan korunmuş tarihi ev.

👤 Diğer binalar tarafından gizlenmiş olan bu ev, Bristol'de gerçek bir mücevherdir. Meşe panel odalarıyla mükemmel bir durumda Tudor evinin güzel bir örneği.

11. Castle Park

Bristol'de Gezilecek Yerler

Şehrin merkezinde yer alan Castle Park, rahatça oturup nefes alacağınız yerler arasında bulunuyor. Geziniz sırasında yorulduğunuzda veya sadece huzurlu bir yer aradığınızda gidebileceğiniz bu park, manzarası ve kalesiyle dikkat çekiyor.

Telefon+44 121 393 6004
AdresBroad Weir, Bristol BS1 3XB, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Şehrin göbeğinde harika bir park. Etrafta dolaşmak için harika bir yer ve orada dinlenmekten keyif aldım.

👤 Arkadaşlarla bir şeyler içmek için ya da yalnız başına bir kitap ve kahve ile rahatlatıcı bir zamanın tadını çıkarmak için harika bir yerdir. Ve her mevsim güzel görünüyor.

12. M Shed

Bristol'de Gezilecek Yerler

ücretsiz giriş yapabileceğiniz M Shed müzesi, Bristol halkı ve yaşam tarzı hakkında bilgi veren bir yer. Eski dönemlerde kullanılan araçların sergilendiği bu müze, hem turistlerin hem de çocukların yoğun ilgisini görüyor.

Telefon+44 117 352 6600
Saat10:00-17:00 Pazartesi: Kapalı
AdresPrinces Wharf, Wapping Rd, Bristol BS1 4RN, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Bristol tarihi ve halkı hakkında birçok sergiye sahip harika bir müze. Görülmeye değer ve giriş ücretsizdir.

👤 Bristol'ün yerlerinin ve insanlarının hikayesini anlatan renkli ve ilginç müze.

13. Bristol Limanı

Bristol'de Gezilecek Yerler

Eskiden denizcilerin ve tüccarların uğrak yeri olarak bilinen Bristol Limanı, şehrin ticaret noktalarından biriymiş. Günümüzde restoran, otel ve kafelerin yer aldığı bu liman, yürüşüz yolları ve oturma alanlarıyla da şehirde manzara izlenilecek yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 121 393 6004
Saat10:00-15:00
AdresWelsh Back, Bristol BS1 4SP, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Bristol limanı, özellikle hafta sonları takılmak için göze çarpılıyor.

👤 Yürümek, oturmak, arkadaşlarla buluşmak için güzel bir yer.

14. Brandon Tepesi

Bristol'de Gezilecek Yerler

Birçok ağaç türü ve çiçeğe sahip olan Brandon Tepesi, 12 ve 17. yüzyılda otlak olarak kullanılıyormuş. Şehrin en dikkat çeken yerleri arasında bulunan bu tepe, hem manzarası hem de ferah ortamı sayesinde yaz aylarında oldukça yoğun ilgi görüyor.

AdresPark St, Bristol BS1 5RR, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Atlantik kıyısında tarihi bir tepe ve sincaplarla dolu doğal park alanı.. Ve en tepesindeki Cabot Tower 'dan bütün Bristol'ü seyredersiniz.. Giriş ücretsiz ..

👤 Yorucu ama şehir manzarası güzel.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Gezilmesi Gereken Yerler

Bristol'de gezilmesi gereken yerler neresi?

Bristol'de gezilmesi gereken yerler arasında; Clifton Asma Köprüsü, Bristol Museum & Art Gallery, Brunel’s S S Great Britain, Blaise Hamlet, Cabot Tower, St Mary Redcliffe Church, We The Curious, Wills Memorial Building Tower, Bristol Cathedral, The Red Lodge Museum, Castle Park, M Shed, Bristol Limanı ve Brandon Tepesi Bristol'de görülmesi gereken turistlik yerlerdir.

Bristol pahalı mı?

Londra'ya göre ucuz Manchester'a göre pahalı olan Bristol, kur farkından dolayı Türk lirasına çevrildiğinde pahalı bir şehir.

Bristol nasıl bir şehir?

Küçük bir alana sahip olan Bristol İngiltere'nin en yaşanılır şehirlerinden biri. Genellikle öğrencilerin bulunduğu bu şehir, Londra'ya olan yakınlığıyla ön plana çıkıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.