Tatilcilerin Gözdesi Brighton'da Gezilmesi Gereken 8 Yer

İngiltere'nin sahil şehri olan Brighton'a gittiğinizde gezmeniz gereken yerleri sizin için liste haline getirdik. İşte Brighton'da gezilecek yerler...
Tatilcilerin Gözdesi Brighton'da Gezilmesi Gereken 8 Yer

İngiltere'nin ünlü sahil beldesi olan Brighton, yılda 8 milyon turisti kendisine çekiyor. Özellikle yaz aylarında plajları ve eğlence mekanlarıyla kendisine hayran bırakan bu şehir yılın her dönemi canlılığını korumayı başarıyor.

Bunlardan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz Brighton'a gitmek isteyenler için bir rehber niteliği taşıyor. Brighton'a gidildiğinde görülmesi gereken yerlerden hazırladığımız listemiz, şehrin en popüler noktalarını barındırıyor.

Brighton'da Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Royal PavilionBrighton BN1 1EEMimari
2Brighton Museum & Art GalleryBrighton BN1 1EEKoleksiyonları
3Brighton İskelesiBrighton BN2 1TWManzara/Mimari
4The LanesThe LanesMağazaları
5Stanmer Park Nature ReserveBrighton BN1 9RGDoğası
6St Peter's ChurchBrighton BN1 4GUMimari
7ChattriBrighton BN1 8ZBTarihi
8St Bartholomew's BrightonBrighton BN1 4GPMimari

Brighton'da Gezilmesi Gereken 8 Yer

İşte Brighton'a gittiğinizde gezip görmeniz gereken yerler...

1. Royal Pavilion

Brighton'da Gezilmesi Gereken Yerler

Birleşik Krallığın eski ikametgahlarından biri olan Royal Pavilion, 1786 ve 1823 yılları arasında inşa edilmiş. Kendinizi Hindistan'da gibi hissetmenizi sağlayan bu Kraliyet Köşkü, 19. yüzyıldaki Hindistan mimari tarzı olan Indo-Saracenic usulüyle yapılmış. Hint-İslam tarzını yansıtan bu köşk, Brighton'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 300 029 0900
Saat10:00-17:15
Adres4/5 Pavilion Buildings, Brighton BN1 1EE, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? İngiltere'de ki diğer saraylardan çok farklı bir saray.

? Ziyaret ettiğim en eşsiz ve muhteşem saraylardan biri. Dünya çapında düzinelerce sarayda bulundum ama yine de binanın iç ve dış tasarımı beni hoş bir şekilde şaşırttı.

2. Brighton Museum & Art Gallery

Brighton'da Gezilmesi Gereken Yerler

1805 yılında açılan Brighton Müze ve Sanat Galerisi'nde İngiltere, Avrupa ve Amerika'ya ait dekoratif resim koleksiyonları, seramik, cam, metal, mobilya ve mücevherler sergilenmektedir. Ayrıca 17. yüzyıldan sanat, tasarım ve zanaat çalışmalarına da yer ver bu müze, zoolojik ve Jeolojik koleksiyonlarında 500 bin civarında kelebek, böcekler ve 14 bin adet doğa tarihi metinlerinden oluşan bir kütüphaneyle dikkat çekiyor. Brighton'un en turistlik yerleri arasında bulunan bu müze, şehirde gezilecek mekanlar arasında yer alıyor.

Telefon+44 300 029 0900
Saat10:00-17:00
AdresRoyal Pavilion Gardens, Pavilion Parade, Brighton BN1 1EE, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Biraz küçük bir müze fakat modern sanat eserleri olması çok hoş. Girerken gençlerden para almadılar.

? Sergilenen çağdaş öğeler var. Mısır dönemi dahil Güzel bir çini çalışması var tavsiye ederim.

3. Brighton İskelesi

Brighton'da Gezilmesi Gereken Yerler

Turistlerin en çok tercih ettiği noktalar arasında yer alan Brighton İskelesi, birçok filmin çekildiği yer olarak biliniyor. 1899 yılında inşa edilen bu iskele, 524 metre uzunluğu ve mimarisiyle dikkat çekiyor. Ayrıca şehrin en dikkat çeken cazibe noktalarından biri olan bu iskele, restoranlardan barlara kadar birçok mekanı bünyesinde barındırıyor.

Telefon+44 1273 609361
Saat10:00-20:00
AdresMadeira Dr, Brighton BN2 1TW, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Gün batımını izlemek için güzel bir restoranta sahip.

? Gerçekten güzel bir iskele.

4. The Lanes

Brighton'da Gezilmesi Gereken Yerler

Şehrin en dikkat çeken caddesi olan The Lanes, kafe, restoran ve en iyi mağazaların yer aldığı bir cazibe merkezi, Brighton'a gelen hemen hemen bütün turistin gittiği bu cadde, antikacılarıyla da dikkat çekiyor.

AdresThe Lanes, Brighton ve Hove, Brighton, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Güzel bir cadde şehrin en hareketli noktalarından.

? Dükkanları güzel, şehre geldiyseniz gezilir.

5. Stanmer Park Nature Reserve

Brighton'da Gezilmesi Gereken Yerler

Brighton'un kuzeydoğusunda yer alan Stanmer Park, otobüsle kolayca ulaşılabildiği için doğa severlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında piknik yapmak isteyen ailelerin tıklım tıklım doldurduğu bu park, içerisinde kilise ve kafe barındırıyor. Ormanda doğa yürüyüşü imkanı da sunan bu park, şehrin en sevilen dinleme noktası oluyor.

AdresFalmer, Brighton BN1 9RG, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Yürümek ve keşfetmek için güzel bir alan.

? Muhteşem park, çok geniş. Şiddetle tavsiye ederim.

6. St Peter's Church

Brighton'da Gezilmesi Gereken Yerler

Victoria dönemi Gotik mimari tarzda mimariye sahip olan Aziz Peter's Klisesi, 1824-28 yılları arasında inşa edilmiş. Bir zamanlar ibadet etmek için kullanılan bu kilise günümüzde ise konser mekanı olarak kullanıldığı için birçok kişiyi kendisine çekiyor. Turistlerin de eğlenmek için ve mimari yapıyı daha yakından görmek için tercih ettiği bu kilise, hem dışarıdan hem de içeriden ihtişamlı duruyor.

Telefon+44 1273 698182
Saat13:00-15:00
AdresYork Pl, Brighton BN1 4GU, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Pazar günü St Peter'da ilk defa gittim. Tanrı'nın yıldız olduğu bir rock konserine katılmak gibiydi! Bando, rahibin okumaları ve cemaatin nezaketi karşısında gözyaşlarına boğulmaktan kendimi alamadım.

? Çok güzel bir kilise herkes hoş karşılıyor.

7. Chattri

Brighton'da Gezilmesi Gereken Yerler

1. Dünya Savaşı'nda İngiltere için savaşan Hintlilerin yakıldığı noktaya konumlandırılan Chattri, bir anıt. Etrafı yemyeşil alanlarla çevrili olan bu anıt, oldukça hüzünlü bir hikayeyi temsil ettiği için birçok turistin ilgisini çekiyor.

AdresStandean Lane, Patcham, London Rd, Brighton BN1 8ZB, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Birinci Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden İngiliz ordusundaki tüm Hint ordusu personelini onurlandırmak için ne güzel bir yol!

? Çok güzel bir manzarası var.

8. St Bartholomew's Brighton

Brighton'da Gezilmesi Gereken Yerler

Neo Gotik tarzda inşa edilen St Bartholomew's Brighton Kilisesi, kırmızı tuğlalarıyla dikkatleri üzerine topluyor. 1874 yılından beri hizmet veren bu kilise, Brighton'a gidildiğinde görülmesi gereken dini mekanlar arasında yer alıyor.

Telefon+44 1273 620491
Saat10:00-12:00
AdresAnn St, Brighton BN1 4GP, Birleşik Krallık

Google Yorumları

? Görülmeye değer güzel güzel bina.

? Bu kilisenin içinde tamamen çarpıcı, beklenmedik bir ihtişama sahip. Böyle büyük bir tuğla yapıyı görmek nadirdir!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Gezilmesi Gereken Yerler

Brighton'da gezilecek yerler neresi?

Brighton'da gezilecek yerler arasında; Royal Pavilion, Brighton Museum & Art Gallery, Brighton İskelesi, The Lanes, Stanmer Park Nature Reserve, St Peter's Church, Chattri, Brighton, St Bartholomew's Brighton ve Brighton Beach Brighton'da görülmesi gereken yerlerdir.

Brighton'da ne yemeli?

Brighton'a gittiğinizde yemeniz gereken lezzetler arasında; fish and chips, bagel, cream and tea, ira, İngiliz şarabı ve deniz mahsulleri şehrin en meşhur yiyecekleridir.

Brighton nasıl bir şehir?

Yılın her dönemi tatilcilerin göz bebeği olan Brighton, eğlence hayatı ve plajlarıyla dikkat çekiyor. Londra'ya 1 saat uzaklıkta olmasıyla da birçok turist tarafından tercih edilen bu şehir, hareketli bir yapıya sahip.

Brighton hangi denizde?

İngiltere'nin Güney Doğusunda yer alan Brighton, Manş Denizinde bir kıyı şehridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.