Cambridge'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Cambridge, İngiltere'nin yaklaşık 125 bin nüfusa sahip küçük şehirlerinden biridir. Şehir, dünyanın en iyi eğitim kurumlarından Cambridge Üniversitesi sayesinde sükse yapmıştır. Cambridge'nin gezilecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Cambridge'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Cambridge Üniversitesi

Yalnızca İngiltere'nin değil, tüm dünyanın en prestijli üniversitelerinden biridir. Yaklaşık 20 bin öğrenci kapasiteli Cambridge Üniversitesi, 1209 yılında kurulan köklü bir eğitim kurumudur. Yurt dışından gelen öğrencilere de eğitim imkanı sunan üniversite birçok ülkede çeşitli sınavlarla öğrenci seçmektedir. Charles Darwin, Paul Dirac, Isaac Newton ve Stephen Hawking gibi ünlü bilimadamlarını yetiştirmiştir. Aynı zamanda dünyada en fazla Nobel Ödülü kazanan kurum olmuştur. Üniversite binasının mimarisi kusursuz çevre düzeni de son derece muazzam tasarlanmıştır.

cambridge-universitesi.jpg


Ely Katedrali

ely-katedrali.jpg

Ely Katedrali, 11. yüzyılda inşa edilen Cambridge'nin ana kilisesi durumundaki manevi yapıdır. Olağanüstü bir mimariye sahip olan kutsal yapı, ilk olarak Romanesk tarzda inşa edilmiş daha sonra Gotik eklemelerle daha da zenginleştirilmiştir. 66 metre yüksekliğindeki tarihi Cambridge ile özdeşleşen yapılardan biridir. Ayrıca katedralin batı kulesi, mütevazı kentin şirin manzarasını sunmaktadır. Her yıl yaklaşık 250 bin turistin ziyaret ettiği kutsal yapıyı mutlaka keşfedin.


Fitzwilliam Müzesi

fitzwilliam-muzesi.jpg

İsmini bulunduğu Fitzwilliam Caddesi'nden alan müzede sanat eserleri ve antikalar sergilenmektedir. Müze binası Neo-Gotik mimari tarzında 1848 yılında inşa edilmiştir. Müze; Antika, Uygulamalı Sanatlar, Sikke ve Madalyalar, El Yazmaları ve Basılı Kitaplar ve Resim Sergisi olarak beş bölümden oluşmaktadır. Eski Mısır, Yunan, Batı Asya ve Roma dönemine ait eserlerin yanı sıra Çin, Japon ve Kore seramik, cam, mobilya, saat ves. gibi birçok antika eser sergilenmektedir. Giriş ücretsiz. Yılda yaklaşık 500 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ayrıca Monet, Degas, Renoir ve Picasso gibi ünlü isimlerin 20. yüzyıla ait mükemmel koleksiyonları bu müzede sunulmaktadır. Yılda ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği müzeye giriş ücretsizdir.


Cambridge Üniversitesi Botanik Bahçesi

cambridge-universitesi-botanik-bahcesi.jpg

Charles Darwin'in hocalarından Cambridge Üniversitesi Profesörü John Stevens Henslow tarafından 1831 yılında eğitim ve öğrenime katkı sağlamak amacıyla oluşturuldu. Bu alan, dünyanın dört bir köşesinden yaklaşık 8 bin türün sergilendiği bir bitki koleksiyonu mahiyetindedir. Yaklaşık 16 hektarlık bir alanı kapsayan bahçe, 1846 yılından itibaren halka açılmıştır. Her yıl 200 bin civarında ziyaretçiyi ağırlamaktadır.


Kettle's Yard

kettles-yard.jpg

Cambridge'de bulunan bir sanat galerisi evidir. Şehirdeki tarihi ve turistik alanlara hayli yakın bir konumda bulunmaktadır. 20. yüzyıl sanat eserlerini sergilemek için 4 ayrı evin birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir kurumdur. İlk etapta az bir koleksiyonla faaliyet gösteren galeri yeterince ilgi görmemiştir. Ancak Ede tarafından toplanan heykel, resim, baskı eserlerinin yanı sıra çeşitli dernek ve vakıflarla yürütülen işbirlikleriyle başarı yakalanmıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.