Üniversiteler Şehri Oxford'da Görülmesi Gereken 11 Yer

Eğitimiyle ön plana çıkan Oxford'a gittiğinizde görmeniz gereken tarihi ve turistlik yerleri sizin için liste haline getirdik.
Üniversiteler Şehri Oxford'da Görülmesi Gereken 11 Yer

Üniversite şehri olarak anılsa da oldukça geniş tarihi ve kültürel alanlara sahip olan Oxford, özellikle gençlerin gitmeyi arzu ettiği şehirler arasında bulunuyor. Dünya'nın en prestijli üniversitesi olan Oxford Üniversitesi ile daha fazla üne sahip olan bu şehir, öğrencilere sunduğu ayrıcalıklarla beğeni topluyor.

Kiliseleri, kolejleri, kütüphaneleri ve müzeleriyle dikkat çeken Oxford'a seyahat etmeyi planlayanlar için hazırladığımız bu içeriğimiz, şehirde görülmesi gereken en popüler yerlerden bir liste içeriyor.

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Oxford Castle & PrisonOxford OX1 1AYTarihi
2Pitt Rivers MuseumOxford OX1 3PPEserleri
3Christ ChurchOxford OX1 1DPMimari/Tarihi
4Carfax TowerOxford OX1 1ETMimari
5Radcliffe CameraOxford OX1 3BGKitap Sayısı
6The Sheldonian TheatreOxford OX1 3AZMimari
7History of Science MuseumOxford OX1 3AZEserleri
8Ashmolean MuseumOxford OX1 2PHEserleri
9Cornmarket StreetCornmarket StMağazaları
10Meryem Ana Üniversite KilisesiOxford OX1 4BJMimari/Tarihi
11Bodleian KütüphanesiOxford OX1 3BGKitap Sayısı

Oxford'da Görülmesi Gereken 11 Yer

İşte Oxford'a gittiğinizde gezip görmeniz gereken yerler...

1. Oxford Castle & Prison

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler

Ortaçağ'da çoğunluğu ahşap olarak inşa edilen Oxford kalesi, 11. ve 12. yüzyılda taşla yeniden restore edilmiş14. yüzyılda askeri önemini yitiren bu kale, hapishane görevi görmeye başlamış. 1996 yılından itibaren de ziyaretçilere açılan bu kale, şehre gelen turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Telefon+44 1865 260663
Saat10:00-17:30
Adres44-46 Oxford Castle, Oxford OX1 1AY, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Oxford'a gelince görülmesi gereken yerlerden biri. Kentin en eski yapıtlarından biri, geldiğinizde muhtemelen kendinizi 11/12. Yüzyıllarda hissedeceksiniz.

👤 Küçük ama şirin bir kale. Rehberli turları oldukça güzeldi, kalenin nasıl hapishaneye dönüştüğü ve bu hapishanede neler olduğu , kale ile ilgili efsaneler vs.... hepsi anlatılıyor...

2. Pitt Rivers Museum

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler

1884 yılında kurulan Pitt Rivers, Oxford Üniversitesine bağlı. Üniversitenin arkeolojik ve antropolojik araştırmalarına ışık tutan yer olarak bilinen bu müze, her yaş grubuna hitap eden koleksiyonlarıyla Oxford'a gelen turistlerin görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Özellikle büyük dinozor iskeletleriyle çocukların ilgisini gören bu müze, ücretsiz olmasıyla da beğeni topluyor.

Telefon+44 1865 613000
Saat10:00-17:00
AdresS Parks Rd, Oxford OX1 3PP, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Mutlaka görülmesi gereken noktalar arasinda. Cok zengin ve ayrıntılı bir müze bu yüzden burası için 1 saat çok ayrıntılı gezecekseniz 2 saat ayırmalısınız. Giriş ücretsiz.

👤 Kesinlikle harika! İkinci kez oradaydık ve bütün günümüzü orada geçirdik.

3. Christ Church

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler

Kral 7. Henry tarafından inşa ettirilen Christ Church, erkek öğrencilerin eğitim alması amacıyla yapılmış bir okul. Oxford'un en turistlik yerleri arasında bulunan bu okul, Harry Potter filmlerinin de çekildiği yer olduğu için Dünya'nın her yerinden kendisine turist çekmeyi başarıyor. İhtişamlı mimarisiyle de ilgi gören bu üniversite, içinde yer alan kiliseyle de ilgi görüyor.

Telefon+44 1865 276150
Saat09:30-16:30
AdresSt Aldate's, Oxford OX1 1DP, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir mimarisi ve tarihi bir önemi olan bir kilise.

👤 Christ Church College, yalnızca Harry Potter hayranları için değil, kesinlikle Oxford'a gidenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir.

4. Carfax Tower

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler

Aslında kendisi 12. yüzyılda yapılan bir kilise olmasına rağmen sadece kule kısmı kaldığından dolayı Carfax Tower adına sahip. Şehrin en işlek caddesinde yer alan ve tepe kısmına çıkıldığından muhteşem bir şehir manzarası sunan bu kule, Oxford'u tepeden görmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1865 792653
Saat10:00-15:00
AdresQueen St, Oxford OX1 1ET, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Merdivenleri tırmanırken keyif aldık. Manzara nefes kesici - Oxford yukarıdan çok etkileyici görünüyor!

👤 Ziyaret etmek için güzel bir yer.

5. Radcliffe Camera

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler

Oxford Üniversitesi için kütüphane olarak hazırlanan Radcliffe Camera, 1749 yılında açılmıştır. Neoklasik tarza sahip olan Radcliffe Camera, İngiltere'nin en büyük kubbesine sahip olan yapıları arasında bulunuyor. Oxford'da görülmesi gereken yerler arasında bulunan kütüphane, kitap çeşitliliği yönünden de ilgi görüyor.

Telefon+44 1865 277204
Saat09:00-21:00
AdresRadcliffe Sq, Oxford OX1 3BG, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Bu muhteşem bina, Oxford Üniversitesi'ne hizmet veren 28 kütüphaneden biridir, Tarih Fakültesi Kütüphanesi koleksiyonlarını barındırmaktadır.

👤 Güzel kütüphane. Tren istasyonundan 15 dakika.

6. The Sheldonian Theatre

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler

1664 yılında inşasına başlanan The Sheldonian Theatre, 1669 yılında açılmış bir tiyatro salonu. Dönemin Oxford Üniversitesi Rektörü Gilbert Sheldon, bina yapımında finansal olarak büyük destekler sağladığı için onun adıyla anılan bu tiyatro salonu, mimarisiyle hayranlık uyandırırken mezuniyet törenlerine de ev sahipliği yaptığı için önemli bir konumda yer alıyor.

Telefon+44 1865 277299
AdresBroad St, Oxford OX1 3AZ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Burayı kesinlikle tavsiye ederim! Çatı sanat eseri çarpıcı ve üstten manzara muhteşem.

👤 Oxford'daki Sheldonian Tiyatrosu çok dikkat çekici bir mimari eserdir ve çeşitli farklı mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Oxford Üniversitesi Mezuniyet Töreninde bulundum ve klasik atmosferi ve org müziğini çok beğendim. Çok detaylı tavan resmi uzun süredir ilgimi çekti.

7. History of Science Museum

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler

1683 yılında inşa edilen History of Science Museum, Oxford'da gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Ortaçağ'dan 19. yüzyıla kadar bilimsel açıdan önemli bilgilere ev sahipliği yapan bu müze, küçük fakat etkileyici koleksiyonuyla turistler tarafından beğeniliyor.

Telefon+44 1865 277293
Saat12:00-17:00 Pazartesi: Kapalı
AdresBroad St, Oxford OX1 3AZ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 İçi de dışı kadar güzel ve ilgi çekici.

👤 Dolaşmak için harika bir müze. En sevdiğim sergi Einstein'ın tebeşir tahtasındaki el yazısıydı. Gerçekten havalı.

8. Ashmolean Museum of Art and Archaeology

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler

1845 yılında inşası tamamlanan Ashmolean Museum, en eski ikinci üniversite müzesi olarak dikkat çekiyor. Oxford'a gittiğinizde görmeniz gereken bu müze, arkeolojik bir çok eserin yanı sıra konsept sergileriyle de dikkat çekiyor.

AdresAshmolean Museum of Art and Archaeology, Oxford OX1 2PH, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir müze, içindeki eserler dikkat çekici.

👤 Keyifle gezdik. Eserler güzeldi.

9. Cornmarket Street

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler

Araç trafiğine kapalı ve oldukça yoğun olan caddesi Cornmarket Street, birbirinden güzel mağaza ve restoranlara ev sahipliği yapıyor. Oxford'a gidenlerin mutlaka ziyaret ettiği bu cadde, şehrin ruhunu hissetmek için de en uygu yerler arasında bulunuyor.

AdresCornmarket St, Oxford, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok canlı bir cadde, güzel mağazalar var.

👤 Şehrin en kaliteli dükkanları bu caddede yer alıyor.

10. Meryem Ana Üniversite Kilisesi

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler

İngiltere'nin en güzel kiliselerinden biri olarak gösterilen Meryem Ana Üniversite Kilisesi, 13. yüzyılda inşa edilmiş. Barok mimari tarzıyla beğeni toplayan bu kilise, birçok eklemelerle günümüzdeki halini almış. Kulesiyle şehrin en yüksek noktasına sahip olan bu kilise, mükemmel manzarasıyla da gelenlerin beğenisini kazanıyor.

Telefon+44 1865 279111
AdresThe, High St, Oxford OX1 4BJ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Sade güzel bir kilise, Kiliseye giriş ücretsiz. Kulesine çıkmak 5 pound. Kulesi bence güzel. Oxford'da başka kule seçenekleri de var. 3 pounda çıkabileceğimiz başka bir yer daha vardı. Merdivenler dar ve tek yönlü. Yukarıda güzel bir manzara var.

👤 Gördüğüm en güzel kiliselerden biri. Özellikle vitraylar mükemmeldi. Oxford da en beğendiğim yerler arasında. İçerisinden geçip kuleye çıkacağınız bölüme geçebilirsiniz. Kuleye çıkış ücreti 5£. Hemen yanında Oxford la ilgili hatıra eşya alabileceğiniz bir dükkan var. Kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Umarım tekrar gitme fırsatı bulurum.

11. Bodleian Kütüphanesi

Oxford'da Gezilmesi Gereken Yerler

Dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Oxford Üniversitesi'nin ana araştırma kütüphanesi olan Bodleian Kütüphanesi, 11 milyondan fazla kaynakla dikkat çekiyor. Avrupa'daki en eski kütüphanelerden biri olan Bodleian Kütüphanesi, İngiliz Kütüphanesi'nden sonra ülkenin en büyük ikinci kütüphanesi olmasıyla biliniyor. Farklı dillerden yüzlerce kaynağa ev sahipliği yapan bu kütüphane, 1602 yılından bugüne kadar araştırma yapmayı sevenlerin ilgisini görüyor.

Telefon+44 1865 277094
Saat09:00-17:00 Cmt: 10:00-17:00 Pazar: 11:00-16:00
AdresBroad St, Oxford OX1 3BG, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Kesinlikle Oxford'daki en ikonik turistik yerlerden biri ve kendisi de çok işlevsel bir kütüphane. Kitap bulmak ve okumak ya da sadece biraz çalışmak için harika bir atmosfere sahip.

👤 Oxford turumun en ilginç kısmıydı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Oxford'da görülmesi gereken yerler nelerdir?

Oxford'a gittiğinizde görmeniz gereken yerler arasında; Oxford Castle & Prison, Pitt Rivers Museum, Christ Church, Carfax Tower, Radcliffe Camera, The Sheldonian Theatre, History of Science Museum, Ashmolean Museum of Art and Archaeology, Cornmarket Street, Meryem Ana Üniversite Kilisesi ve Bodleian Kütüphanesi Oxfor'un en turistlik yerlerdiri.

Oxford neyi ile meşhur?

Öğrenci şehri Oxford, üniversiteleri, müzeleri, kiliseleri, pub mekanları, canlı müzik mekanları, tiyatro ve sinema kulüpleriyle meşhurdur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.