Sheffield'de Gezilip Görülmesi Gereken 10 Turistik Yer

Doğasıyla ve tarihi mekanlarıyla giden herkesi kendisine hayran bırakan Siffield'de gezilecek yerleri sizin için liste haline getirdik. İşte o yerler...
Sheffield'de Gezilip Görülmesi Gereken 10 Turistik Yer

5 akarsuyun birleştiği yerde bulunan Sheffield, Avrupa'da nüfusa oranla en çok ağaca sahip şehir olmasıyla biliniyor. Birçok tarihi mekanları, geniş parkları ve kiliseleriyle ön plana çıkan bu şehir, her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Bunlardan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz, Sheffield'e gittiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerlerden bir liste içeriyor. Sheffield'in en popüler turistik mekanlarından oluşan listemiz, doğal ve tarihi birçok yer barındırıyor.

Sheffield'de Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Sheffield KatedraliChurch StMimari/Tarihi
2Sheffield Botanik BahçesiClarkehouse RdBitki Çeşidi
3Kelham Island MuseumAlma StKoleksiyonları
4Sheffield Belediye BinasıPinstone StMimari
5Peak DistrictCastletonDoğası
6Weston Park MüzesiWestern BankKoleksiyonları
7Sheffield Manor LodgeSheffield S2 1UJTarihi
8Beauchief ManastırıSheffield S8 7BDMimari
9Millennium Gallery48 Arundel GateKoleksiyonları
10St Marie's Roma Katolik KilisesiNorfolk StMimari

Sheffield'de Gezilmesi Gereken 10 Yer

İşte Sheffield'e gittiğinizde gezip görmeniz gereken turistik yerler...

1. Sheffield Katedrali

Sheffield'de Gezilecek Yerler

1914 yılında inşa edilen Sheffield Katedrali, şehrin manevi simgeleri arasında bulunuyor. Çağdaş ve Gotik mimarisinin birleşmesiyle harika bir görünüme sahip olan bu katedral, 7. yüzyılda yapılan eski bir katedralin üzerine konumlandırılmış. Sheffield'de görülmesi gereken yerler arasında bulunan bu katedral, hala dini hizmetine devam ediyor.

Telefon+44 114 275 3434
Saat08:30-17:30
AdresChurch St, Sheffield City Centre, Sheffield S1 1HA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Şehrin merkezinde çok güzel bir katedral.

👤 Her zaman ziyaret etmek için iyi bir yer.

2. Sheffield Botanik Bahçesi

Sheffield'de Gezilecek Yerler

19 dönümlük bir arazide 5.000 bitki türüne ev sahipliği yapan Sheffield Botanik Bahçesi, Robert Marnock tarafından tasarlanarak 1836 yılında açılmış. Doğa severlerin ve şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin tercih edebileceği bu botanik bahçe, bitki çeşitliliği yönünden çok dikkat çekiyor.

Telefon+44 1626 890243
Saat08:00-19:45 Cmt-Paz: 10:00-19:45
AdresClarkehouse Rd, Broomhall, Sheffield S10 2LN, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Mutlaka gidilmeli. Sanki Zehra'dan "cennetten çiçek mi topluyorum" şarkısını yaşıyorsunuz🤪🤪🤪🤪

👤 Burası neredeyse 200 yıllık bir park. Farklı alanlardan 3-4 giriş kapısı mevcut. Hem botanik hem coğrafik olarak farklı bitkileri barındıran çeşitli bölümleri var.

3. Kelham Island Museum

Sheffield'de Gezilecek Yerler

Don Nehri kenarında Alma Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Kelham Island Museum, 1982 yılından bu yana faaliyet gösteren bir sanayi müzesi. İngiliz endüstriyel mirasına ait otomobiller, buhar motorları ve sanayiye ait birçok ürün sergileyen bu müze, Sheffield'de en çok ziyaret edilen müzeler arasında yer alıyor. 2004 yılında 'Mühendislik Mirası' ödülünü almaya hak kazanan müze, bu sayede dünyaca ün saldığından dolayı her yıl kendisine daha fazla turist çekiyor. dünyaca ün kazanmıştır.

Telefon+44 114 272 2106
Saat10:00-16:00
AdresAlma St, Sheffield S3 8SA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Yakın tarihe yolculuk yaptık, özellikle dünyanın en büyük buhar makinesinin nasıl çalıştığını görmelisiniz. Biz pazar günü saat 14.00'teki gösterimi izledik. Başka saatlerde veya hafta içi kaç seans var bilemiyorum.

👤 Ülkedeki en sevdiğim müzelerden biri. Sadece Don Nehri motorunu buharda böyle içsel bir güçle görmek için görülmeye değer.

4. Sheffield Belediye Binası

Sheffield'de Gezilecek Yerler

1897 ve 1923 yılları arasında inşa edilen belediye binası, 1896 yılında hizmete açılmış. Şu anda Sheffield Kent Konseyi'ne ev sahipliği yapan belediye binası, Pinstone Caddesi üzerinde yer alıyor. Mükemmel heykellerle bezenen yapı her yıl yüz binlerce turistin ilgisini çekiyor. Ayrıca şehrin sembollerinden biri haline gelen belediye binasında muhteşem bir gümüş koleksiyonu da ziyaretçilerini bekliyor.

Telefon+44 114 273 4567
Saat08:00-18:00 Cmt-Paz: Kapalı
AdresPinstone St, Sheffield City Centre, Sheffield S1 2HH, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir mekan bayıldım.

👤 Burada bir konferansa girdim ne inanılmaz bir mekan.

5. Peak District

Sheffield'de Gezilecek Yerler

İngiltere'nin ilk milli parkı olan Peak District, kolay ulaşımı ve doğal güzelliklerinden dolayı her yıl milyonlarca kişiyi ağırlıyor. Tunç, Demir ve Neolotik çağların yanı sıra Roma ve Anglo-Saksonslar tarafından kalan kalıntılara da ev sahipliği yapan bu milli park, ırmaklarıyla da harika manzaralar sunuyor. Sheffield'e gittiğinizde gezip görmeniz gereken yerler arasında bulunan bu milli park, huzur veriyor.

Telefon+44 1629 816200
Saat11:00-21:00
AdresCastleton, Hope Valley S33 8WS, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 İçinde sevimli kasabalarda bulunan oldukça geniş bir bölge. Manchester'dan çok daha ingiliz bir bölge. Ben kiralık araba ile gezdim ve inanılmaz keyif aldım. Yolların dar olduğunu belirtmek zorundayım. Eğer araba kiralayarak gezecekseniz küçük arabaları yada suv'ları tercih edin.

👤 Zirve bölgesi milli parkı sadece inanılmaz. Nereye baksan bir manzara var. Yürüyüş ve bisiklet için harika.

6. Weston Park Müzesi

Sheffield'de Gezilecek Yerler

Weston Parkı içerisinde şehir merkezine hemen hemen 1-2 kilometre mesafede yer alan Weston Park Müzesi,1875 yılından beri ziyaretçilerini ağırlıyor. İon düzeninde tasarlanmış ve Neo-Klasik mimari tarzında inşa edilmiş bir binada yer alan bu müze, mimarisiyle de insanları kendisine çekmeyi başarıyor. Doğal tarih, dekoratif sanat ve sosyal tarih ve arkeolojik kalıntılardan oluşan geniş koleksiyonlar sunan bu müze, her yıl 250 binden fazla ziyaretçi ağırladığından dolayı Sheffield'de gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 114 278 2600
Saat10:00-16:00 Pazartesi: Kapalı
AdresWestern Bank, Weston Park Museum, Mushroom Ln, Sheffield S10 2TP, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Hayvan bölümünü sevdim! Çocuklar için gerçekten güzel. Etkinlikler çocuğum için çok heyecan verici hale geldi, biz muhteşem sanat eserlerine bakarken o etrafta oynayabildi.

👤 Sheffield'ı ziyaret edenlerin kesinlikle gezmesi gereken bir yer.

7. Sheffield Manor Lodge

Sheffield'de Gezilecek Yerler

Manor Lodge ve Manor Kalesi olarak da anılan bu yapı, 1516 yılında inşa edilmiş. Norfolk Parkı'nın içinde yer alan Sheffield Manor Lodge, bir orman evi olarak inşa edilmiş. Şehrin ikonik yapılarından biri olan ve her yıl yüz binlerce turist tarafından ziyaret edilen Sheffield Manor Lodge, Sheffield'e gittiğinizde gezip görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 114 276 2828
Saat11:00-21:00
Adres197 Manor Ln, Sheffield S2 1UJ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Ücretsiz ziyaret edilebiliyor. Kesinlikle gidin.

👤 Çok güzel bir parkın içinde ve ücretsiz.

8. Beauchief Manastırı

Sheffield'de Gezilecek Yerler

Bir Ortaçağ manastırı olan Beauchief Manastırı, Sheffiel'in güneyinde yer alıyor. 12. yüzyıla ait olan yapı Aziz Meryem Ana ve Aziz Thomas Becket'e ithaf edilmiştir. Şehrin en önemli dini yapıları arasında bulunan bu manastır, Sheffield'de gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 114 258 3434
Saat11:00-21:00
AdresBeauchief Abbey House, Beauchief Abbey Ln, Beauchief, Sheffield S8 7BD, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Gerçek bir tarih. Kesinlikle gelin.

👤 Orijinal haliyle olması ve huzur verici olması beni kendisine hayran bıraktı.

9. Millennium Gallery

Sheffield'de Gezilecek Yerler

İngiltere'de en çok ziyaret edilen 15 galeri içerisinde yer alan Millennium Gallery, sanat sevenlerin kesinlikle gidip gezmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Kalıcı sergilerin yanı sıra dönem dönem değişen sergilere de ev sahipliği yapan bu galeri, şehrin merkezinde bulunmasıyla da beğeni topluyor.

Telefon+44 114 278 2600
Saat10:00-17:00 Pzt: Kapalı
Adres48 Arundel Gate, Sheffield City Centre, Sheffield S1 2PP, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Giriş ücretsiz, gittiğimizde 4 sergi vardı çok beğendik. Daha fazla Spoiler'e gerek yok🙂

👤 Sheffield'in kalbinde harika modern galeri, tren istasyonuna çok yakın.

10. St Marie's Roma Katolik Kilisesi

Sheffield'de Gezilecek Yerler

1846-1850 yılları arasında inşa edilen St Marie's Roma Katolik Kilisesi, Gotik uyanış mimari tarzıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Oldukça ince bir dekorasyona sahip olan bu kilise, İngiliz Roma Katolik kiliseleri arasında en iyi örneklerden biri olarak biliniyor. Sheffield'de gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunan bu kilise, günümüzde hala dini hizmetine devam ediyor.

Telefon+44 114 272 2522
Saat11:00-21:00
AdresCathedral House, Norfolk St, Sheffield City Centre, Sheffield S1 2JB, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Sheffield şehir merkezine girmek için güzel katedral. İçerisi çok huzurlu, dışarıdaki koşuşturmacadan uzak bir sığınak.

👤 Dış dünya meşgul ve keyifliyken dua ve meditasyona odaklanabileceğiniz ibadet yeri.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Sheffield'de gezilecek yerler neresi?

Sheffield'de gezilecek yerler arasında; Sheffield Katedrali, Sheffield Botanik Bahçesi, Kelham Island Museum, Sheffield Belediye Binası, Peak District , Weston Park Müzesi, Sheffield Manor Lodge, Beauchief Manastırı, Millennium Gallery ve St Marie's Roma Katolik Kilisesi Sheffield'de görmeniz gereken yerlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.