Reveillon Festivali

Dünya' nın en gösterişli havai fişek gösterilerinin yapıldığı Reveillon Festivali Brezilya Rio' da yılbaşı gecesi yaşanıyor.
Reveillon Festivali

Reveillon Festivali  diğer festivaller gibi din, gelenek ve batıl inanç karışımından oluşur. 
Uluslararası samba hattı Caddesi olan Atlantica’ da saat 20:00’ de başlar. Festivalin en ikonik kısmı  beyaz elbise kodudur. Yüksek Yılbaşı umutları ve arkamızda yıl onurlandıran ile beyaz haklı. Barış görünüşte küçük şeyler ölümsüz tarafından farkedilmeden gitmez . Aşk için kırmızı bir dokunuş, sağlık için yeşil bir çizgi, zenginlik için bir kaç sarı çiçeklere mavi biraz ekleyebilirsiniz. Sadece siyah renkten uzak kalmak gerekir. Siyah renk, bu batıl gecenin kötü şansı  kabul edilir.

reveillon festivali

Beyaz, deniz tanırçası Yemaja’ yı sakinleştirken saflığı, barışı ve yeniliği sembolize etmektedir.
Dubalar ‘’BOOM’’ olduğundan, parti için zaman gelmiş demektir. Revelion yirmi dakikalık sovlardan fazla süren ve yalnızca halk yığının içinden önemli rakiplerinden olduğu bir festival değil, ayrıca ciddi anlamda patlayıcıların kullanıldığı bir festivaldir. Bu festival dünyanın en büyük havai fişek gösterilerindendir ve herkes ön sırada oturup izleyebilsin diye bütün sahili kapsar. Eğer kalabalıktan rahatsız oluyorsanız, plaj boyunca yüksek fiyatlı daha şık ve pahalı bölümlerde de yer alabilirsiniz.

reveillon festivali

Reveillion Festivali aynı zamanda New Orleans’ta yaygın bir kutlamadır. Candomble Afrika dininin ruhsal inançları üzerine oluşmuştur. Tanrıça Yemaja yöneten ve denizin koruyucusudur. Hayat denizse, Yemaja sizin kraliçenizdir. Beyaz elbise formuna, beyaz çiçeklerin tekliflerine, mumlara, pirince ve parfüme saygı gösterin. Bunların hepsini yerel girişimci satıcılardan alabilirsiniz. Efsaneye göre biri ibadet edenleri denizdeki küçük botlara gönderebilirmiş. Eğer bunu yaparlarsa, Yemaja memnun olurmuş, geri gelirlerse gelecek yıl iyi şans sahibi olurlarmış. Dindar Candomble destekçileri Barra da Tijuca gibi diğer bölgelere taşınmışlardır, ancak gelenek sürmüştür.

reveillon festivali

Rio’ dan seksi başka bir şehir var mı dünyada ? Brezilya yazının sıcağında plajda seksi yeni yılla karşılaştığında, herkesin bir şeyler giyiyor olması hayret vericidir. Ancak bu çok kültürlü büyük şehirde bu kutlama gecesini bir çeşit ‘’uyanık kalma’’ aracı olarak kullanırlar ve gecenin teması beyazdır. 1 Ocak’ ta bir sahilde, bir patikada ismini hatırlamadığınız bir kişinin yatağında uyanabilirsiniz. 

reveillon festivali

Bembeyaz giyinin. Gece yarısından sonra, yedi dalganın üstünden atlayın yedi yıl gecenize başlayın ve deniz tanrıçası Yemaja’ yı onurlandırın. Reveillon Brezilya’nın kıyı bölümlerinden gerçekleştirilir. Ancak Rio en iyisidir. Rio’ nun havaalanı muhtemelen başlangıç noktanız olacaktır. Kasabaya gitmek için ruhsatlı bir taksi tutun. Tercihen yerlilerle yürüyüş planı yaparak erkenden plaja gidin. Taksi bu durumda en iyi seçenektir. Paranızı emin bir yere gizleyin çünkü kalabalığın içinde hırsızlık kurbanı olabilirsiniz. Rahat ayakkabılar tercih etmelisiniz. Çok önceden otel rezervasyonunuzu yaptırın. Plaj manzaralı odalar tercih edin. Fakat yüksek ücretli olduğunu unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.