Brugge Gezilecek Yerler

Belçika'nın önemli şehirlerinden Brugge'de yaklaşık 120 bin kişi yaşamaktadır. Tarihi ve turistik açıdan zengin olan Brugge'nin gezilip görülmesi gereken mekanlarını sizlerle paylaşıyoruz.
Brugge Gezilecek Yerler

Brugge Hakkında Bilgi

  • Brugge, Belçika'nın en önemli şehirlerinden biridir.
  • Bruuge MÖ 1. yüzyıldan itibaren yerleşim alanı olarak kullanılmaya başlanmıştır. 
  • Avrupa Birliği ülkeleri arasında bulunan ülke uluslararası siyasi ve askeri toplulukların merkezlerine de ev sahipliği yapmaktadır.
  • Ülke nüfusunun %58'i Katolik%35'i Ateist, %3,6'sı Müslüman, %1,1 Protestan, %0,6 Ortadoks, %0,3 Budist, %0,2'lik kısım Musevilik dinine inandığı bilinmektedir.
  • Yaklaşık 11 milyon nüfusu barındıran Belçika 30.528 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. 
  • Bruggue(GMT +2) ile Türkiye(GMT+3) arasında 1 saat zaman farkı vardır. Brugge, Türkiye'ye göre bir saat geridedir.
  • Avrupa Birliği ülkesi olan Belçika'nın şehri Brugge'de para birimi Euro'dur.
  • Almanya, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg ile sınır komşusu olan ülke etrafındaki ülkelerle (Hollanda ve Lüksemburg) beraber 'Benelüks' adıyla anılmaktadır.

 Brugge Gezilecek Yerler

  1. Brugge'de gezilecek yerler listesi
  2. Brugge turistik noktalar
  3. Brugge'deki müzeler
  4. Brugge'deki yer alan tarihi mekanlar
  5. Brugge otel önerileri
  6. Brugge'de nerede ne yenir?
  7. Brugge'de ulaşım nasıl sağlanır
  8. Brugge'ye ne zaman gidilir?
  9. Brugge festivalleri nelerdir?

The Church Of Our Lady (Bizim Leydi Kilisesi)

13 ve 15. Yüzyıllar arasında şehirde inşa edilen en büyük kiliselerden biridir. Aynı zamanda kulesinin yüksekliği yaklaşık olarak 122 metredir. Bu yükseklik kulenin yeryüzünde tuğladan inşa edilen en yüksek ikinci kule olmasını sağlamıştır. Gotik tarzda inşa edilen manevi yapı Roma Katolik kilisesi olarak hizmet vermektedir. Brugge’de mutlaka gezilip görülmesi gereken yapıtlardandır.

bizim-leydi-katedrali.jpg


Markt Meydanı

Şehrin en merkezi yerinde bulunan meydan yaklaşık olarak 10 bin metrekarelik alanı kapsamaktadır. Çevresinde 12. Yüzyıldan tutun, 18 ve 19. Yüzyıllara ait birçok Neo-Klasik ve Gotik üslupla inşa edilmiş yapı bulunmaktadır. Yaklaşık 20 yıl önce yenilenen meydan, şehrin en kalabalık yeridir. Brugge seyahatinde kentin en önemli meydanında gezerek tarihi binalarla tanışmanın mutluluğunu yaşayın.

markt-meydani.jpg


Sint - Salvator Katedrali

Sint-Salvator Katedrali 12. asırda inşa edilmiş Romanesk bir yapıdır. Katedral kurulduğu dönemlerden beri uzun zaman şehrin ana kilisesi olarak hizmet vermiştir. Ancak 19. yüzyıllarda yapılan statü değişikliği ile kentin dini merkezi başka bir katedral oldu. Katedrale daha sonra yapılan ekleme ve restore çalışmalarında Neo-Gotik tarz açıkça görülmektedir. Tam 99 metre yüksekliğindeki Neo-Romanesk tarzı batı kulesi çok fazla ilgi görmektedir.

sint-salvator-katedrali.jpg


Groeningemuseum

Eekhout Abbey sitesinde bulunan belediyeye ait bir müzedir. Bu müze Flaman ve Belçikalıların 600 yüz yıllık sanat eserlerinin sergilendiği koleksiyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Burada Rönesans ve Barok ustalarının çalışmalarının yanı sıra 18 ve 19. yüzyıllara ait Neo-Klasik ve Realist özellikler taşıyan ‘Flaman İlkel’ sanat eserleri de sergilenmektedir. Bu değerli müzede Flaman-dışavurumculuk ve savaşın ardından ortaya çıkan çağdaş sanat eserleri de sunulmaktadır.

groeningemuseum.jpg


Minnewaterpark

Brugge şehrinin hemen girişinde misafirleri karşılayan şahane bir mekandır. Cıvıl cıvıl ve rengarenk bir görünüme sahip yapısıyla ziyaretçilerini büyüleyen Minnewater Park’ını ikiye bölen kanalda yüzen kuğu ve ördekler buraya mükemmel bir atmosfer kazandırmaktadır. Huzur ve sessizliğin hüküm sürdüğü parkta yürüyüş yolları neredeyse hiç boş kalmamaktadır. 

minnewaterpark.jpg


Belfry Of Bruges (Brugge Çan Kulesi)

Kentin en önemli simgelerinden biri olan Brugge Çan Kulesi, tarihi şehir merkezinde bulunmaktadır. 47 farklı çan sesine tanık olabileceğiniz gotik mimarisi ile öne çıkan kulede her saat başı farklı bir melodiyi duyabilirsiniz. 1240 yılında inşa edilen ve farklı zamanlarda büyük yangın tehlikeleri atlattığı için defalarca restore edilmek zorunda kalan kulenin en tepesinde 366 merdiven basamağını çıkarak ulaşabilirsiniz. Geniş açıyla şehir manzarasını izlemek için güzel bir yer.

belfry-of-bruges.jpg


Begijnhof (Ten Wijngaerde)

13. ve 14. yüzyılda Katolik inanışındaki dini toplulukların yaşadığı Beginaj yapıları UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde'de yer almaktadır. Ağaçlıklı yeşil bir alanda bulunan etrafı yüksek duvarlarla çevrili dipdibe beyaz evler ve küçük kilise etrafında bulunmaktadır. Sadece yalnız kadınların yaşamlarını sürdürdüğü Beginaj Yapıları’ndan biri 13., 14. ve 15. yüzyıllardaki mütevazi hayatları yansıtan iç dekorasyonu ile günümüzde müze olarak kullanılıyor.

begijnhof.jpg


Kutsal Kan Bazilikası

Brugge gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında sayılabilecek Kutsal Kan Bazilikası hem ilginç hikayesi hem de etkileyici mimarisiyle turistlerin dikkatini çekmektedir. Vitraylar ile bezeli bir dekorasyona sahip olan bazilika, mistik havası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Hz.İsa'nın kanını belli günlerde bağış karşılığında Kutsal Kan Bazilikası'nda görebilirsiniz. Brüksel'e giderseniz gezilip görülmesi gereken yerleri Belçika Gezilecek Yerler adlı içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

kutsal-kan-bazilikasi.jpg


Burg Meydanı

Kutsal Kan Bazilikası'nın yer aldığı Burg Meydanı'nda 14. ve 15. yüzyıldan kalma tarihi Nüfus Müdürlüğü binası, Belediye Binası gibi resmi binalar bulunmaktadır. Burg Meydanı'nda bulunan tarihi binaları gezebilir ya da faytonlarla çevrede güzel bir tur atabilirsiniz.

burg-meydani.jpg


Historium Brugge

Grote Markt'ta konumlanan Historium Brugge, konuklarına sanal gerçeklik deneyimi imkanı sunmaktadır. Belli bir miktar fiyat karşılığında sanal gerçeklik deneyimini yaşayabileceğiniz Historium’da çeşitli elektronik cihazlar yardımı ile 15. yüzyıla yolculuk edebilir ve eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Belçika'nın Anvers'de gezilecek yerleri "Anvers Gezi Rehberi" içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

historium-brugge.jpg


Eski St. John Hastanesi

The Church of Our Lady yanında bulunan ve 11. yüzyıldan kalan Eski St John Hastanesi Günümüzde müzeye çevrilmiş hastane kompleksinin bir bölümünde eski dönemlere ait hastane kayıtları, tıbbi cihazlar ve farklı sanat çalışmaları sergilenmektedir. Ayrıca Avrupa'nın en eski hastaneleri arasındadır.

eski-st.-john-hastanesi.jpg


Çikolata Müzesi 

Çikolataseverlerin ilgisini çekecek Choco-Story'de kakao ve çikolatadan yapılma eserleri görebileceğiniz gibi uzmanlardan hem çikolata yapımı hem de tarihçesi ile ilgili bilgiler edinebilirsiniz ve tadımlar yapabilirsiniz.

brugge.jpg


Quay of The Rosary

Brugge’ün belki de en çok fotoğraflanan yerine gidiyoruz. Rozenhoodkai Caddesi üzerindeki "Quay of the Rosary". Kartpostal gibi bir manzara… Tek kelimeyle "Muazzam".

quay-of-the-rosary.jpg


Sint-Janshospitaal

Saint John’s Hastanesi, yolcular, fakirler ve hastalar için inşa edilmiştir. Sekiz yüzyıllık bir geçmişe sahiptir. Rahibe ve keşişlerin tıbbi hizmet verdiği orta çağ koğuşlarını, etkileyici arşivleri, sanat eserlerini, tıbbi aletleri ve Hans Memling’in altı tane tablosunu, bu müzeyi ziyaret ederek görebilirsiniz. Giriş ücreti ise 8€'dur

sint-janshospital.jpg


Belçika'da Nerede Kalınır - Otel Tavsiyeleri

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden bir olan Brugge, Türklerin sıkça ziyaret ettiği ülkelerin başında yer almaktadır. Brugge'ya gittiğinizde nerede kalacağınız konusunda kafanızda soru işareti kalmasın diye biz sizler için, bütçenize göre otelleri derledik. otel listemize göz atarak size en uygun oteli bulabilirsiniz. İşte Brugge'nın en iyi otelleri...


Hotel Ter Brughe

Tarihi bir yerde bulunan Hotel Ter Brughe, gerçekten çok büyüktür. St. Gilles Bölgesi'nde yer almasına rağmen otelden tarihi şehir merkezine ulaşım yürüyerek 10 dakika kadar sürmektedir. Barı, kahvaltı servis edilen restoranı ve güzel havalarda tadını çıkarabileceğiniz restoranıyla sizleri tatmin edecektir.

hotel-ter-brughe.jpgAdres: Oost-Gistelhof 2, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 50 34 03 24


B&B Huis Koning

Reien Kanalı kıyısında 17. yy'dan kalma bir binada yer almaktadır. Küçük ama nefes kesici güzelliktedir. Otelin en güzel yanı keyfini çıkarabileceğiniz bir bahçesinin olmasıdır. Ayrıca ev yapımı kahvaltı da servis edilmektedir. Nerdeyse giden herkes hayran kaldığını dile getiriyor. Denemenizde fayda var.

bb-huis-koning.jpg

Adres: Oude Zak 25, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 476 25 08 12


Hotel De Castillion

20 odası bulunan Hotel De Castillion, eski bir konakta hizmet vermektedir.  Ayrıca oldukça şık dekore edilmiştir. Burada kendinizi ortaçağın krali gibi hissedebilirsiniz. Bir bar ve sabah kahvaltısı servis edilen restoranı bulunan otel San Salvador Katedrali, Lady Brugge Klisesi, Gruuthuse Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Brugge Çan Kulesi gibi yapılar sadece 3 dakika yürüme mesafesindedir. 

hotel-de-castillion.jpg

Adres: Heilige-Geeststraat 1, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 50 34 30 01


Hotel Prinsenhof

Brugge'ün şehir merkezinde bulunan Hotel Prinsenhof, Sabahları açık büfe kahvaltı servisi sunmaktadır. Üstelik De Drie Koningen’den farklı olarak Hotel Prinsenhof’da 2 kişilik konaklamalar için daha küçük odalar da mevcuttur.

hotel-prisen.jpg

Adres: Ontvangersstraat 9, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 50 34 26 90


Brugge'da Nerede Ne Yenir, Ne İçilir?

Brugge denildiğinde akla üç şey gelmektedir. Çikolata, midye ve bira. Bunların yanındawaffle ve patates kızartmasını da mutlaka denemelisiniz. Belçika'nın en iyi çikolata markalarından bazıları; Pierre MarcoliniLeonidasElizabeth,The Old Chocolate House, Neuhaus, Guylian, Godiva bu markaların en az birinin çikolatalarını tatmadan gelmeyin demek yanlış olmaz heralde... Brugge'e gittiğinizde nerede ne yemeniz gerektiği hakkında hiçbir fikriniz yoksa aşağıdaki restoranlara göz atabilirsiniz. İşte Brugge'ün en iyi restoranları...


Ribs'n Beer

Brugge Merkez'den 10 dakika yürüme mesafesiyle gidebileceğiniz Ribs'n Beer'de, bira fiyatları çok uygundur. Ayrıca nachosfahita gibi meksika yemeklerini de bu restoranda bulabilirsiniz. 

ribs.jpg

Adres: Ezelstraat 50, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 50 70 76 77


De Garre

Brugge'e gelip bira içmek isteyenler buraya uğramadan gitmezmiş diye bir söylenti var. Şehir meydanına oldukça yakın olan De Garre daracık bir sokakta konumlanmıştır. Biranın dışında herhangi bir aparatif satılmamaktadır. Sadece ev yapımı olduğunu iddia ettikleri özel biraları var. Bardağı 4.5€ olan biranın alkol oranı oldukça yüksek ve tadı çok lezzetli. Yanında ikram ettikleri bir de kaşara benzer bir peynir var.

de-garre.jpg

Adres: De Garre 1, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 50 34 10 29


T’Brugs Beertje

Brugge'de bilinen bir pub. Çok kalabalık olduğu için yer bulmak oldukça zordur. Eğer şanslıysanız güzel bir yere oturup, bira ve patates kızartması ile güzel bir keyif yapabilirsiniz. Biranın birçok çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca aparatifler de mevcuttur.

t’brugs-beertje.jpg

Adres: Kemelstraat 5, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 50 33 96 16


The Beerwall

Belçika'nın Bruggue şehrinde bulunuyor. İsminden de anlayabileceğiniz üzere dış tasarımı tam olarak "Bira Duvarı" şeklindedir. Bir tarafı nehir kenarına baktığından oldukça sevilen bir yerdir. Ancak nehir kenarında yer bulabilirseniz oldukça şanslısınız demektir. Ayrıca dışarıda oturduğunuzda sizleri sıcak tutacak ısıtıcılar da mevcuttur.

beerwall.jpg

Adres: Wollestraat 53, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 50 61 12 22


Brugge'e Nasıl Gidilir, Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Brugge’e uçakla gidecekseniz, Türkiye’den sadece Brüksel’e uçak var. Pegasus ve THY ile Brüksel’e direk uçarak ulaşabilirsiniz. Brüksel’den, yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan Brugge, araçla veya trenle 1 saat içerisinde ulaşılabilen bir şehir. Yol üzerindeki Gent şehri de, Belçika’nın en önemli şehirlerinden bir tanesi. Hatta Belçika Gent Gezilecek Noktalar adlı içeriğimizden detaylı yazımızı okuyabilirsiniz

ucakla.jpg


Brugge'e Ne Zaman Gidilir?

Brugge'de kış çok soğuk geçer. Kentte yaz ayları hafif yağışlıdır. Yılın en sıcak dönemi Haziran ve Ağustos aylarıdır. Bu aylarda en düşük sıcaklık 18 derecedir. Brugge'ü sıkıntısız bir şekilde gezmek için en ideal zaman Ağustos ayıdır. Ancak Haziran ve Temmuz aylarında da gidilebilir. Bu yüzden yaz sezonu turistlerin en çok tercih ettiği sezondur.

brugge-001.jpg

Brugge'ün resmi tatil olduğu günler ise aşağıda verilmiştir.

  • 1 Ocak; New Year’s Day
  • 28 Mart; Easter Monday (Paskalya Pazar’ından sonraki Pazartesi)
  • 1 Mayıs; Labour Day
  • 5 Mayıs; Ascension Day (Paskalya’dan 40 gün sonra)
  • 16 Mayıs; Whit Monday (Paskalya’dan sonra 7. Pazartesi)
  • 11 Temmuz; Celebration of the Golden Spurs
  • 21 Temmuz; Independence Day
  • 15 Ağustos; Assumption Day
  • 27 Eylül; French Community Holiday
  • 1 Kasım; All Saint’s Day
  • 11 Kasım; Armistice Day
  • 15 Kasım; German Community Day
  • 25 Aralık; Christmas

Brugge Festivalleri

Belçika'nın güzel şehri Brugge'e ne zaman giderseniz gidin sizleri büyüleyecektir. Brugge'ün kışları çok sert geçer. Bu yüzden şehrin en turistik zamanları yaz aylarıdır. Şehirdeki gece hayatı eksikliğinden dolayı festivalleri takip etmeniz oldukça mantıklı bir hareket olacaktır. Zira şehirde özel durumlar dışında gece hayatı durmaktadır. İşte Brugge'nin festivalleri...

brugge-festivalleri.jpg


Meiforr

Nisan ayı boyunca süren bir panayırdır. 90'dan fazla farklı atraksiyon barındırmaktadır. Paskalya'dan sonra 3. Cuma ile başlayan gösteri görkemli havai fişek şovlarıyla açılışını yapar. Genelde Nisan ayına denk gelir ancak Mayıs ayına da kaydığı görülmüştür. Festivalin tarihi çok gerilere uzanmaktadır. Bir kez şahit olmak gerekmektedir.

bruges-triennial-2018.jpg


Procession of the Holy Blood

İsa'nın göğe yükseliş gününde kutlanan bu festival, şehrin en önemli etkinliklerinden biridir. 2017 senesinde 25 Mayısa denk gelen bu gün, Paskalya bayramının 40. günü olarak bilinmektedir. UNESCO Wold Heritage Listesi'ne girmeyi başarmış ve bu günde şehirde İncil canlandırmalarını, okumalarını ve yürüyüşlerini izleyebilirsiniz.

procession-of-the-holy-blood.jpg


Feest in T' Park

Aşk Gölü Parkı'nda düzenlenen bu festivalde, alışveriş ve dünya mutfağı stantlarını ve parkın çeşitli yerlerinde düzenlenen performansları izleyebilirsiniz. Denk gelirseniz mutlaka gitmelisiniz. Yine aşk gölü parkında düzenlenen ve 3 gün boyunca devam eden Cactus Festivali'ne de gitmelisiniz.

feest-in-t-park-001.jpg


Reiefeest

500'den fazla sanatçı, dansçı ve müzisyenin katıldığı açık hava gösterisidir. Beş senede bir düzenlenen bu festival geçtiğimiz 2018 senesinde yapılmıştır. 2023 yılında tekrar yapılacak olan festivali kaçırmamanız gerekmektedir. Ayrıca aynı ayda yapılan MA Festivali ve 1960'dan beri yapılan tarihi müzik festivaline de gidebilirsiniz. Eylül ayında ise yine bir müzik festivali olan Elements Festival düzenlenmektedir.

reiefeest.jpg

Önerilen İçerik;  Brüksel Turistik Gezi Rehberi

Neoldu.com / Tatil

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.