Nice Gezilecek Yerler

Fransa'nın en önemli turistik merkezlerinden biri olan Nice'de yaklaşık 350 bin nüfus yaşamaktadır. Nice seyahatlerinize rehber olabilmek adına şehrin gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Nice Gezilecek Yerler

Nice Hakkında Bilgi

  • Halk arasında Nice, "Nice La Belle" yani Güzel Nice olarak anılmaktadır.
  • Aşıkların şehri olan Nice binlerce çiftin odak şehri olmuştur.
  • Bir yanında mavi deniz, bir yanında yeşil ormanların bulunduğu Nice, aşık olunası bir şehir.
  • Nice Fransa'nın doğusunda kalmaktadır.
  • Altın sarısı kumlara ev sahipliği yapmaktadır.
  • Fransa'nın en büyük 5. şehridir.
  • Nice Cote d'Azur, Fransa'nın en yoğun 3.havalimanıdır.
  • Nice'ye her yıl dünyanın dört bir yanından turist gelmektedir.
  • Para birimi Euro'dur.
  • Akdeniz iklimine sahiptir.
  • 342.522 nüfusa sahiptir.

Nice Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Nice'de gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Nice'deki gezilecek yerler listesi
  • Nice müzeleri
  • Nice'de yer alan tarihi mekanlar
  • Nice'deki turistik noktalar
  • Nice otel önerileri
  • Nice'de nerede ne yenir?
  • Nice'de ulaşım nasıl sağlanır?
  • Nice'ye ne zaman gidilir?
  • Nice festivalleri nelerdir?
  • Nice Gece Hayatı

Nice gezilerinize rehber olabilmek için şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Vieux Nice

Nice'nin tarihi merkezi olan Vieux Nice, 18. yüzyıldan bu yana çok az mimari değişikliğe uğradığından dolayı turistlerin ilgi odağı olmuştur. Nice gezilecek yerler listesinin başında yer alan Vieux Nice, içerisinde kendine özgü restoranlar, şirin evler ve muazzam sokaklar barındırmaktadır.

vieux-nice.jpg


Matisse Müzesi

Nice’de bulunan bu müzede ünlü Fransız ressam Henri Matisse’nin çalışmaları sergilenmektedir. Bu ulusal müzede sanatçının oğlu babasının ressamlığa başladığı ilk yıllardan itibaren ortaya koyduğu birçok resmin sergilenmesini sağlamıştır. Müze binası 1963’te hizmete giren 17. Yüzyıldan kalma tarihi bir villadır. Daha sonra buraya Arkeoloji Müzesi de eklendi. Onlarca resim, heykel, fotoğraf, baskı, halı, seramik vs. oluşan sergiler Dünya’nın en büyük koleksiyonlarından birinin burada toplanmasını sağlamıştır.

matisse-muzesi.jpg


Nikaia Sarayı

Şehirde bulunan kapalı bir konser alanı ve çok amaçlı kullanılan bir komplekstir. 4 Nisan 2001 tarihinde inşa edilen bu çağdaş mimari yapısı ilk önce 9 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilse de bu rakam binanın genişlemesiyle daha da artmıştır. Bu sayede Nikaia Sarayı yaklaşık 50 bin kişilik konserlere ev sahipliği yapmayı başarmıştır. Nice’nin bu modern sarayında spor etkinlikleri, önemli sözleşmeler ve toplantılar da gerçekleştirilmektedir.

nikaia-sarayi.jpg


Fransa Piramidi

Fransız Rivierası olarak bilinen bölgenin üst kısmında Falicon kasabası yakınlığında kurulmuştur. Piramit küçük ve biçimsiz taşlarla oluşturulmuştur. 18 ve 19. Yüzyıllarda inşa edildiği tahmin edilen piramidin geçmişine dair net bilgi olmasa da son araştırmalar bu yapının 1803 ve 1812 yılları arasında Napolyon Bonaparte’nin hakim olduğu yıllarda inşa edildiği yönünde.

fransa-piramidi.jpg


Massena Meydanı

Nice kentinin en merkezi alanıdır. Çok büyük ve geniş bir meydandır. Genel olarak kalabalık olan meydanın birçok köşesinde yabancı turistlere rastlamanız mümkün. Yerli ve yabancı birçok turistin ortak kanısı Massena Meydanı’nın Avrupa’nın en iyi meydanlarından biri olduğu yönündedir. Etrafta rengarek heykeller ve özellikle Apollon heykeli dikkat çekmektedir. Civarda otel, restoran, kafe ve alışveriş merkezleri hizmet vermektedir.

massena-meydani.jpg


Aziz Nikolas Ortodoks Katedrali

Nice’de bulunan bir Rus Ortodoks katedralidir. Moskova Kremlin Mülkiyet Dairesine bağlı olarak faaliyet gösteren Aziz Nikolas Ortodoks Katedrali Batı Avrupa’nın en büyük Rus Ortodoks Katedrali’dir. Bu kutsal mekan özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Yapı ve mimari özellikleri bakımından Rusya’daki katedrallere çok benzeyen manevi yapı 1912 yılından bu yana varlığını sürdürmektedir.

aziz-nikolas-ortodoks-katedrali-.jpg


Promenade des Anglais

Nice'nin en güzel bölgelerinden birisi olan Promenade des Anglais mükemmel deniz manzarası ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Keyifli vakit geçirmek için gelebileceğiniz Promenade des Anglais, adını 1822'de araziyi satın alan İngiliz iş adamlarından almaktadır. 4 kilometre uzunluğundaki yolda yaya olarak veya bisiklet kiralayarak dolaşabilirsiniz.

promenade-des-anglais.jpg


Parc de la Colline du Château

Kentin doğusunda bulunan Parc de la Colline du Château'nun efsane bir manzarası bulunmaktadır. Gittiğinizde güzel vakit geçireceğiniz bölge, yeşilliklerle doludur. sabah 8 akşam 8 saatleri arasında ziyarete açık olan park, güneşli günlerde piknik yapmak için idealdir.

parc-de-la-colline-du-château.jpg


Place Massena

1840'lı yıllarda inşa edilen Place Massena, Promenade des Angleis’e bir kaç dakikalık yürüme mesafesindedir. Nice'nin merkezinde bulunan Place Massena her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

place-massena.jpg


Musée D’art Moderne Et D’art Contemporain

İçerisinde 300 sanatçının yaptığı 1.300'den fazla eser bulunduran Musée D’art Moderne Et D’art Contemporain, 1900 yılında ziyarete açılmıştır. Nice'nin güzel manzarası eşliğinde sanat eserlerini inceleyebileceğiniz müzeye gitmenizi öneriyoruz.

musée-d’art-moderne-et-d’art-contemporain.JPG


Musée Matisse

Kent merkezine 2 kilometre uzaklıkta olan Musée Matisse, Cimiez Mahallesi üzerinde bulunmaktadır. 1963 yılında kurulmuştur. Adından da anlaşılacağı gibi tesis, Fransız ressam Henri Matisse adanmıştır. Ünlü sanatçının bir çok eserini görebileceğiniz müze gerçekten de büyüleyici bir atmosfere sahiptir.

musée-matisse.jpg


Nice'de Nerede Kalınır?

Fransa'nın güzel şehri Nice her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Mükemmel sokakları, gezilecek tarihi mekanları, şirin ve hoş gözüken evleriyle muazzam şehir Nice'de kalınması gereken otelleri sizler için araştırdık ve derledik. İşte Nice'deki en uygun oteller;


Beau Rivage Hotel

Şehirde en çok tercih edilen otellerin arasına giren Beau Rivage Hotel, plaja ve Promenade des Anglais'e bir kaç dakikalık yürüme mesafesindedir. Şık ve modern odalarıyla konuklarını büyüleyen otel, mükemmel bir manzaraya sahiptir.

beau-rivage-hotel.jpg

Adres: 11 Rue Saint-Philippe, 06000 Nice, Fransa

Tel: +33 4 93 44 54 04 

Fiyat: 126€ - 179€ Fiyat Aralığında


Hotel 64 Nice

Nice'nin en konforlu otellerinden birisi olan Hotel 64 Nice, Nice Ville tren istasyonuna 3 dakika, Notre Dame Bazilikasına 2 dakika, Massena Meydanı’na 10 dakika yürüme mesafesindedir.

hotel-64-nice.jpg

Adres: 64 Avenue Jean Médecin, 06000 Nice, Fransa

Tel: +33 4 93 92 24 55

Fiyat: 95€ - 125€ Fiyat Aralığında


Best Western Plus Hotel Massena Nice

Nice'deki en önemli turistik yerlerden birisi olan Massena Meydanı, otele sadece 2 dakikalık bir yürüme mesafesindedir. Mükemmel konumuyla çok fazla tercih edilen Best Western Plus Hotel Massena Nice, 24 saat resepsiyona sahiptir.

best-western-plus-hotel-massena-nice.jpg

Adres: 58 Rue Gioffredo, 06000 Nice, Fransa

Tel:  +33 4 92 47 88 88 

Fiyat: 135€ - 359€ Fiyat Aralığında


AC Hotel Nice By Marriott

Plaj manzarasıyla, özel banyolu, klimalı, televizyonlu, mini buzdolaplı,  geniş ve ferah odalarıyla eşsiz bir otel olan AC Hotel Nice By Marriott, romenade des Anglais'ye sadece birkaç adım, Nice Eski Kenti'ne ise 1,6 km uzaklıktadır.

ac-hotel-nice-by-marriott.jpg

Adres: 59 Promenade Des Anglais EntréE, Rue Honoré Sauvan, 06000 Nice, Fransa

Tel: +33 4 93 92 24 55

Fiyat: 249€ - 1065€ Fiyat Aralığında


Hotel La Villa Nice Promenade

Fiyatına göre çok iyi bir konfor sağlayan Hotel La Villa Nice Promenade, Promenade des Anglais’e 1 dakika, Massena Meydanı'na 5 dakika uzaklıktadır. Hemen hemen her yere yürüyerek gidebileceğiniz otel 24 saat resepsiyona sahiptir.

hotel-la-villa-nice-promenade.jpg

Adres: 11 Rue Saint-Philippe, 06000 Nice, Fransa

Tel: +33 4 93 44 54 04

Fiyat: 112€ - 179€ Fiyat Aralığında 


Nice'de Nerede Ne Yenir?

Fransa'nın turistik şehri Nice, mükemmel bir şekilde hazırlanmış yemekleri, kusursuz plajları ve şirin sokakları ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Yeme içme meraklıları olanlar için Nice'nin en güzel ve en iyi restoranlarını araştırdık ve derledik. İşte Nice'nin en iyi restoran, bar ve kafeleri;


Oui Jelato

Şehrin en güzel dondurmalarını yapan Oui Jelato'da 100'den fazla dondurma çeşidi bulunmaktadır. Her gün çok fazla kalabalık olan dondurmacı şehrin en eski mekanlarından birisidir. Eğer sizde dondurma yemeyi seviyorsanız bu restorana kesinlikle gitmelisiniz.

oui-jelato.jpg

Adres: 5 Rue de la Préfecture, 06300 Nice, Fransa

Tel: +33 4 93 54 10 32


Pierre Herme

Paris'te ve Nice'de şubesi olan Pierre Herme şehrin en iyi makaronlarını yapmaktadır. Japonya'da bile şubesi olan mekana kesinlikle gitmenizi öneriyoruz. Hafta içi pek fazla dolu olmayan mekan'da yemekler özenle yapılmaktadır.

pierre-herme.jpg

Adres: 6 Avenue Jean Médecin, 06000 Nice, Fransa

Tel: +33 4 22 02 00 42


Pizza Caresci

Cannes'ta bulunan Pizza Caresci, 1956 yılında kurulmuştur. Odun ve taş fırın ateşinde pişen pizzalar mükemmel lezzettedir. Fazlasıyla doyurucu pizzalarıyla, mükemmel atmosferiyle müşterilerini büyüleyen mekana gitmenizi öneriyoruz.

pizza-caresci-nice.jpg

Adres: 34 rue Massena, 06000 Nice, Fransa

Tel: +33 4 93 87 70 29


Wayne's Bar

Klasik bir bar menüsüne sahip olan Wayne's Bar'ı diğer mekanlardan ayıran canlı performanslarıdır. Kendisine ayrı bir hava katan canlı performansıyla şehrin en kalabalık barlarından bir tanesidir. Yaz aylarında dolup taşar.

waynes-bar.jpg

Adres: 15 Rue de la Préfecture, 06300 Nice, Fransa

Tel: +33 4 93 13 46 99


Nice'ye Ne Zaman Gidilir?

Nice, mükemmel bir tatil şehridir. Turistler havaların sıcaklaması ve yazın gelmesiyle beraber ülkeye akın etmeye başlar. Havaların soğumasıyla ve yağmurların yağmaya başlamasıyla Nice'yi terkederler. Akdeniz ikliminin hakim olduğu Nice'de yazlar sıcak ve kurak kışlar, serin ve yağışlı geçer. Yaz aylarında hava çok fazla sıcak olmaz. Hava sıcaklığı 25-30 derece arasında dolaşır. Temmuz aylarında sıcaklık 30 dereceye kadar çıkar. Yaz aylarında deniz sayesinde Nice'de bunalmadan gezebilir, şehrin tarihi yerlerini doya doya dolaşabilirsiniz. Ancak şehir merkezine ilerledikçe sıcaklık biraz daha hissedilebilir. Eylül ayının sonlarına doğru yağmur yağmaya başlar ve devam eder. Nice'ye gitmek için en ideal aylar yaz aylarıdır.

niceye-ne-zaman-gidilir.jpg


Nice'ye Nasıl Gidilir?

Haftanın her günü İstanbul'dan Nice'ye düzenli olarak seferler düzenlenmektedir. Uçuş süresi 3 saat civarıdır. Türkiye'nin herhangi bir ilinden Nice'ye gitmek isteyen birisi ilk olarak İstanbul'a gelmelidir.

niceye-nasil-gidilir.jpg


Nice Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Trafik probleminin çok fazla sorun olmadığı Nice'de otobüs kullanımı çok fazladır. Otobüs, taksi ve tramvay sizin ulaşım ihtiyacınızı karşılamaya yetecektir. Dilerseniz bisiklet veya motosiklet kiralayarak şehri dilediğiniz gibi dolaşabilirsiniz.

nice-sehir-ici-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Nice Festivalleri ve Zamanları

Her yıl bir çok festivalin yapıldığı Nice'de festival günlerinde sokaklardan dansçılar, müzisyenler, sokak sanatçıları eksik olmaz. Nice'ye mükemmel bir hava katan festivalleri sizler için araştırdık ve derledik. İşte Nice festivalleri ve zamanları;

  • Kale Festivali (Haziran ayı)
  • Nice Karnavalı (Şubat ayı)
  • Festin des Cougourdons (Mart ayı)
  • Nice Caz Festivali (Temmuz ayı)
  • Müzik Festivali (Haziran ayı)
  • Nice Müzikal Geceleri (Ağustos ayı)
  • St. Peter ve St. John kutlamaları (Haziran ayı)
  • Nice Maratonu (Nisan ayı)

nice-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


Nice Gece Hayatı

Nice gece hayatı çok fazla popüler değildir. Kentte eğlence mekanları çok azdır. Bu mekanların bir kısmında eğlence erken vakitlerde bitmektedir. Nice'de yapılacak en güzel aktivitelerden birisi sahil boyunca yürümek olacaktır. 8 kilometre uzunluğundaki Promenade des Anglais sahili yaz aylarında insanlarla dolup taşar. Turistler sabahın ilk saatlerinde plaja gelir ve yürüyüş yapar. Deniz kenarında müzik çalan, sohbet eden, dans eden, içki içen insanları görebilirsiniz. Bu sahilde hiç tanımasanız bile sohbet edebileceğiniz insanlar bulunmaktadır. Ayrıca şunu da bilmelisiniz ki Nice'de içki satışı yapan dükkanlar 9'da kapanır. 

nice-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik; Fransa Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

fransa-gezi-rehberi-001.jpg

Fransa Tatil Rehberi

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Avignon Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.