Maldivler'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güney Asya'nın 1.200 adadan oluşan ülkesi Maldivler, mükemmel plajları, adaları ve diğer turistik yerleriyle yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden birine çevrilmiştir. İşte, rüya gibi bir tatil için Maldivler'in gezip görmeniz gereken yerleri...
Maldivler'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Maldivler Gezi Rehberi - Maldivler'de Gezilecek Yerler

Maldivler Hint Okyanusu içerisinde bulunan irili ufaklı 1.200 adadan meydana gelen bir ülkedir. Bu adaların yaklaşık onda birinde insan yaşamı vardır. Maldivler'in başkenti aynı zamanda en büyük merkezi olan Male'dir. Hiçbir ülkeyle kara sınırı bulunmayan Maldivler Güney Asya'nın en önemli yaz turizm merkezlerinden birine dönüşmüştür. Yaklaşık 350 bin nüfusun yaşadığı ülkenin toplam yüz ölçümü 298 kilometrekaredir. Bölgenin temel geçim kaynağı balıkçılık ve turizmdir. Muhteşem sahillere sahip olan Maldivler'e yapacağınız gezilere rehber olmak adına adanın gezilecek görülecek tarihi ve turistik yerlerini sizler için listeledik.

Hulhumale

hulhumale.jpg

Başkent Male'nin kuzey kısmında bulunan ıslah edilmiş bir mercan adasıdır. Yaklaşık 10 yıldır yerleşime açılan ada, bölgenin endüstriyel ve ticari gelişim taleplerini karşılamak amacıyla kurulmuştur. Bölgenin yerleşime açılmasıyla beraber turistik faaliyetlerde de kıpırdanmalar yaşanmıştır. İnci tanesi kumsallara sahip olan adada birçok otel, eğlence merkezi, restoran ve kafeler hizmet vermektedir. Bu bölge Maldivler gezisinde unutulmaz bir tatil yapmayı planlayanlar için çok uygundur.

Bikini Plajı

bikini-plaji.jpg

Rasdhoo Adası'nda bulunan muazzam bir plajdır. Maldivler'deki diğer plajlara nazaran küçük olsa da sığ suları, mercan resifleri ve doğasıyla en fazla ilgi çeken noktalardan biri olmayı başarmıştır. Şnorkel ve tüplü dalış için uygun olan plaj, bölgenin en temiz kumsalıdır. Her yıl milyonlarca turist çeken Bikini Plajı, ünlü isimlerin de tercih ettiği yaz tatili mekanlarının başında gelmektedir. Maldivler'in önemli tatil noktalarından biri haline gelen bu eşsiz plajda denize girmenin keyfine varmalısınız.

Gan

gan.jpg

Addu kentinin güneyinde yer alan bir mercan adasıdır. Ülkenin diğer adalarına nazaran biraz daha büyük olan 'Gan' Maldivler'in Hithadhoo'dan sonraki en geniş adası konumundadır. Turistik faaliyetlerden önce bir tarım alanı olarak kullanılan bölge, ülkenin en çok tarım yapılan bölgelerinden biriydi. Şu anda birçok otelin ve tatil köylerinin faaliyet gösterdiği ada kıyıdan denize uzanan yürüyüş parkurları, küçük ahşap odacıkları ile meşhurdur. Durgun ve sığ suların verdiği huzur, sessiz bir ortam ve inci tanesi kumsallarıyla rüya gibi bir tatil için Maldivler'deki bu mükemmel adayı tercih etmelisiniz.

Maldivler Ulusal Müzesi

maldivler-ulusal-muzesi.jpg

Başbakan Mohamed Amin Didi tarafından 1952 yılında açılan müze, ülkenin ilk milli müzesi olma özelliğini taşımaktadır. Maldivler'in geçmişini korumak ve bölge halkının tarihine sahip çıkmasını sağlamak amacıyla kurulan müze, İslam hükümdarlarının egemenliğinden Budist dönemin kraliyet eserlerine ve taş nesnelere kadar tarihi eserlerden oluşan geniş bir koleksiyona sahiptir. İslam öncesi dönemden kalma emanetler, tahtlar, kraliyet şemsiye ve mobilyaları, kostüm ve ayakkabılar, sikkeler, süs eşyaları, silah ve zırhların sergilendiği kurum, Budist inancına ait heykeller de içermektedir. Ülkenin tarihi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için Maldivler'in görülmesi gereken yerlerindendir.

Male Cuma Camii

male-cuma-camii.jpg

Başkent Male'de yer alan kentin en eski ve en süslü camilerinden biridir. İbrahim I. İskender döneminde 1658 yılında inşa edilen cami, Maldivler'in ilk Müslüman Sultanı Muhammed Bin Abdullah tarafından 1153 yılında inşa edilen eski bir caminin kalıntıları üzerine kurulmuştur. Geleneksel İslam mimarisinin en özgün örneklerinden biri olarak dünyaca ün kazanan Male Cuma Camii, 2008 yılında UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştır. Maldivler'in tarihi yerlerinden biri olarak bilinen bu eski cami mutlaka keşfedilmelidir.

İslam Merkezi

islam-merkezi.jpg

Maldivler Cumhurbaşkanı Mamun Abdül Gayyum tarafından başkent Male'de 1984 yılında hizmete açılan sembolik bir binadır. Resmi toplantılar, törenler ve konferanslara ev sahipliği yapan merkez, bir İslam Kütüphanesi ve çeşitli ofisler içermektedir. Aynı zamanda cami olarak faaliyet gösteren kurum, aynı anda 5.000 kişinin ibadet edebileceği kadar büyüktür. İslam Merkezi altın kubbesi ve eşsiz minaresi ile Male'deki en önemli İslami yapılardan biridir.

Sultan Park

sultan-park.JPG

Maldivler'in başkenti Male'de 16. yüzyıldan kalma eski kraliyet sarayının güneyinde bulunan bir kamu parkıdır. Parkın içinde saraydan kalan bir bölüm ulusal müze olarak faaliyet göstermektedir. Tropikal bitkilerle dolu olan park, her gün hareketlidir. Maldivler seyahatine çıkan turistlerin de huzur bulduğu Suştan Park'ta kuş sesleri bir an olsun susmaz. Mükemmel çiçeklerle bezenen parkta yapay göletler de bulunuyor.

Villingili

villingili.jpg

1997 yılında Maldivler hükümetinin bölge turizmini geliştirmek adına ıslah ettiği bir adadır. Berrak suları ve sığ deniziyle tatilcilerin dikkat merkezinde bulunan ada, birçok aktivite sunmaktadır. Maldivler'deki tek golf sahası bu adada yer almaktadır ve bölge paraşütle atlama, dalış gibi yüksek adrenalinli faaliyetler sunmaktadır. Yeni evlenen çiftlerin en önemli balayı merkezlerinden birine dönüşen Villingili geniş imkanlara sahip otelleri, deniz içlerine kadar uzanan ahşap yürüyüş parkurları ve dinlenme odaları ile meşhurdur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.