Japonya Gezilecek Yerler

Japonya, Doğu Asya'da Büyük Okyanus'un ortasında yer alan bir ada ülkesidir. Tarihi ve turistik açıdan bölgenin değerli ülkelerinden biridir. Japonya tatilinde gezilecek görülecek yerleri sizler için derledik.
Japonya Gezilecek Yerler

Japonya'da Gezilecek Yerler

  • Japonya'daki müzeler
  • Japonya'daki turistik noktalar
  • Japonya'da nerede kalınır?
  • Japonya otel önerileri
  • Japonya şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Japonya'da ne yenir?
  • Japonya restoran önerileri
  • Japonya gece hayatı
  • Japonya gece kulübü önerileri

Japonya Hakkında Bilgi

  1. Başkenti Tokyo'dur.
  2. Üniter Parlamenter yönetim şekli ve Anayasal Monarşi hakimdir.
  3. Nüfusunun %98'ini Japonlar oluşturmaktadır.
  4. Para birimi Yen'dir.
  5. Doğu Asya’da bulunan ve 6,852 adadan oluşan bir adalar ülkesidir.
  6. Batısında Rusya, Çin, Kuzey Kore ve Güney Kore bulunur.
  7. Ülkede 108 aktif yanardağ bulunmaktadır.
  8. Genel olarak ılıman bir iklim görülmektedir.
  9. Dünya’nın en büyük üçüncü ekonomisine sahiptir.

Japonya, Asya'nın doğusunda Büyük Okyanus'ta yer alan bir ada ülkesidir. Ülkenin yüzölçümü 377.944 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır ve nüfusu yaklaşık 127 milyondur. Japonya teknolojik gelişmeleri, tarihi ve turistik yerleriyle dünyanın en önemli ülkelerinden biridir. Japonya turuna çıkanlar için ülkenin gezilecek görülecek yerlerini resimli olarak sizlerle paylaşıyoruz.


Meiji Tapınağı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da İmparator Meiji ve eşi İmparatoriçe Shoken'in ilahlaştırılan ruhlarına adanmış bir Şinto tapınağıdır. 1915'te yapımına başlanan ve 1920 yılında tamamlanan yüzyıllık mabet tipik bir imparatorluk tapınağıdır. Geleneksel Japon Nagare-zukuri mimari sitiliyle oluşturulan tapınağın yapımında bakır kullanılmıştır. Orijinal bina II. Dünya Savaşı esnasında gerçekleşen hava saldırılarında tahribata uğramıştır. Tapınak 1958 yılında gerçekleştirilen çalışmalarla aslına uygun olarak restore edilmiştir. Japonya turunuzda ülkenin en değerli manevi yapılarından biri olan Meiji Tapınağı'nı mutlaka gezin.

meiji-tapinagi.jpg

Adres: 1-1 Yoyogikamizonocho, Shibuya, Tokyo 151-8557, Japonya

Tokyo Gezilecek Yerler


Fuji Dağı

Bu dağ 3,776 metre yüksekliğe sahiptir ve bu raka Fuji'yi ülkenin en yüksek dağı yapmaktadır. Japonya'nın sembollerinden biri haline gelen ve efsaneleşen Fuji Dağı aktif bir volkanik dağdır. Uç noktalarında yılın her döneminde kalıcı karlar bulunmaktadır. En son 300 yılı aşkın bir süre önce volkanik hareket gösteren dağ, 2013 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi'ne dahil edilmiştir. Halkın gözünde her zaman manevi açıdan önemli bir yer edinen Fuji Dağı etrafındaki göller ve yeşil alanlarla Japonya'nın turistik yerlerinden birine dönüşmüştür.

fuji-dagi.jpg

Adres: Kitayama, Fujinomiya, Şizuoka 418-0112, Japonya

Nagoya Gezilecek Yerler


Kinkakuji

Burası Rokuonci adıyla da anılan ve Budist inancın Rinzai mezhebine ait olan değerli bir mabettir. Kyoto şehri'nin Kikoto ilçesi içinde yer alan meşhur tapınak 1994 yılından itibaren UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde kendine yer bulmayı başarmıştır. 1397 yılında yapılan kutsal eser 15. yüzyılın ikinci yarısından sonra gerçekleşen savaşlarda ağır hasar görmüştür. Kısa sürede aslına uygun olarak yenilenen Kinkakuji Tapınağı Japonya'nın ünlü yerleri arasında bulunmaktadır.

kinkakuji.jpg

Adres: 1 Kinkakujicho, Kita, Kyoto, Kyoto Prefecture 603-8361, Japonya

Osaka Gezilecek Yerler


Kiyomizu-dera

Bu Budist mabedi ülkenin Kyoto kentinin doğu bölgesinde yer almaktadır. 8. yüzyılın sonlarında inşa edilen Kiyomizu-dera Tapınağı'na bu ismi içerisindeki şelaleden esinlenerek konulmuştur. Manaca 'arı su, saf su' gibi anlamlarını teşkil eden Kiyomizu-dera ilginç bir geleneğiyle meşhurlaşmıştır. Bu gelenek yaklaşık 13 metreden atlayıp hayatta kalma üzerine bir yarışı temsil etmektedir. Atlayışı ölümle neticelenmeyenlerin isteklerine ulaşacağına inananılmaktadır. Ancak bu tehlikeli atlayış uzun zamandan beri yasaklanmıştır. Şu andaysa Kiyomizu-dera Japonya'nın tarihi yerlerinden biri olarak dünyaca ünlü bir turistik mekan haline gelmiştir.

kiyomizu-dera.jpg

Adres: 294 Kiyomizu 1-chome, Higashiyama Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture 605-0862, Japonya

Aomori Gezilecek Yerler


Senso-ji

Başkent Tokyo'nun Asakusa bölgesinden bulunan bir Budist tapınağıdır. Burası Tokyo'nun en eski ve en önemli tapınaklarından biri olarak bilinmektedir. Budizm'in Tendai mezhebine ait olan Senso-ji Dünya Savaşı'ndan sonra bağımsız bir tapınak oldu. Bu tapınak bodhisattva Kannon'a adanmıştır ve şu anda Utaemon Ichikawa, Ichikawa Danjūrō IX, Yoarashi Okinu ve Ichikawa Danjuro VIII gibi önemli sinema oyuncularının ebedi istirahatgahıdır. 645 yılında hizmete açılan Senso-ji Japonya'nın gezilecek yerlerinden biridir.

senso-ji.jpg

Adres: 2 Chome-3-1 Asakusa, Taitō, Tokyo 111-0032, Japonya


Tokyo Kulesi

Paris'in dünyaca ünlü sembolü Eyfel Kulesi'nin kopya yapılarından biri olarak Tokyo'nun Shiba Parkı'nda inşa edilen kule 333 metreyle ülkenin en yüksek inşasıdır. Ünlü Japon mimar Tachu Naito tarafından tasarlanan Tokyo Kulesi, 1958 yılında 8,4 milyar dolar gibi astronomik bir rakama mal olmuştur. Başkentin sembol yapılarından biri haline gelen kule, Japonya'nın turistik yerlerindendir.

tokyo-kulesi.jpg

Adres: 4 Chome-2-8 Shibakoen, Minato, Tokyo 105-0011, Japonya


Shinjuku Gyoen Ulusal Bahçesi

Tokyo'da Shinjuku ve Shibuya semtlerini arasında bulunan mükemmel bir bahçe ve park alanıdır. Edo döneminde Naito ailesinin ikametgahı olan park daha sonra Japon İmparatorluk Sarayı yönetimine bağlı bir bahçe oldu. 1879 yılından imparatorluk bahçesi olmada önce botanik bahçeye dönüştürülmüştür. 1906 yılında tamamlanan bahçe II. Dünya Savaşı yıllarında ağır tahribata uğratılmıştır. Daha sonra tekrardan oluşturulan bahçe çoğu kiraz ağacı olmakla, lale ağacı, çınar, sedir ve selvi gibi toplamda yaklaşık 20 bin ağaca ev sahipliği yapmaktadır. Rengaren görüntüsüyle büyüleyen Shinjuku Gyoen Botanik Bahçesi Japonya'nın görülecek yerlerindendir.

shinjuku-gyoen-ulusal-bahcesi.jpg

Adres: 11 Naitocho, Shinjuku 160-0014, Tokyo Prefecture


Tokyo İmparatorluk Sarayı

Bu mekan ülke imparatorluk ailesinin ikametgahıdır. 1888 yılında yapımı tamamlanan saray kompleksi ve bahçeleri yaklaşık 3,41 kilometrekarelik devasa bir bölgeyi kapsamaktadır. Mükemmel saray ve arazisi rehberli turlara açıktır. Köprü, kule, bahçeler ve çeşitli aksesuarlarıyla ülkenin en değerli sembollerinden biri haline gelen Tokyo İmparatorluk Sarayı, Japonya tatilcilerinin ilk rotalarından biri oluyor.

tokyo-imparatorluk-sarayi.jpg

Adres: 1-1 Chiyoda, Tokyo 100-8111, Japonya


Tokyo DisneySea

Tokyo ve Urayasu kentleri arasında bulunan 176 dönümlük sahaya kurulan mükemmel bir temalı park alanıdır. Walt Disney karakterleri ve temaları kullanılarak oluşturulan Tokyo Disneysea ülkenin en fazla ziyaretçi çeken eğlence mekanlarından biri konumundadır. Açılışından 307 gün sonra 14 milyon kişi gibi astronomik ziyaretçi sayısına ulaşmayı başaran temalı park Japonya'nın turistik yerlerindendir.

tokyo-disneysea.jpg

Adres:1-13 Maihama, Urayasu, Chiba Prefecture 279-0031, Japonya


Himeji Kalesi

Adını bulunduğu Japonya'nın Himeji kentinden alan tarihi kale şehrin hakim tepelerinden birine 1346 yılında inşa edilmiştir. 46 metre yüksekliğe sahiptir. 83 bina kompleksini içeren Himeji Kalesi, Japon kale mimarisinin en mükemmel örneği olarak bilinmektedir. 1600'lü yılların başında kale yeniden inşa edilmiş ve yaklaşık 400 yıldır Dünya Savaşı ve doğal afetlerden hiçbir hasar almadan korunmuştur. 1993 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları arasında bulunan Himeji Kalesi, Japonya turunuzun en heyecan verici adreslerinden biri olacaktır.

himeji-kalesi.jpg

Adres: 68 Honmachi, Himeji, Hyōgo Prefecture 670-0012, Japonya


Hiroşima Barış Anıtı

Adını Hiroşima kentinden alan anıt Atom Bombası Kubbesi adıyla da anılmaktadır. 1945 yılında II. Dünya Savaşı'nın devam ettiği dönemlerde Amerika'nın Japonya'nın Hiroşima kentine attığı atom bombası neticesinde hayatını kaybedenler anısına inşa edilmiştir. Nükleer gücün ilk kez kullanıldığı bu dönemlerde bu silahın insanlığa ne kadar ölümcül darbeler vurabildiği kanıtlanmıştır. Daha sonra tüm dünya bu silahın kullanılmasına karşı çıkmıştır. Her yıl ülkeye gelen turistlerin ilk rotalarından biri olan Hiroşima Barış Anıtı Japonya'nın turistik yerlerindendir. İnsanlar bu bölgeye gelerek feci şekilde hayatını kaybedenleri anıyor. Anıt 1996'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştır.

hirosima-baris-aniti.jpg

Adres: 0012, Japonya


Nijo Kalesi

Japonya'nın Kyoto merkezinde düz bir araziye konuşlandırılan kale, 1626 yılında inşa edilmiştir. Kale alanı 8 bin metrekaredir. Oluşturulduğu 1626 yılından 1939 yılına dek kullanılan tarihi kale Japonya'nın ünlü yerleri arasında bulunuyor. Etrafında Ninomaru Sarayı, Honmaru Sarayı, destek binaları ve çeşitli bahçe kalıntılarıyla tam 275 bin metrekarelik alanı kapsayan bir kompleksi andıran kale Japonya'da UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne alınanan yapılardan biridir.

nijo-kalesi.jpg

Adres: 541 Nijojocho, Nakagyo Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture 604-8301, Japonya


Tokyo Ulusal Müzesi

1872'de açılan kurum, ülkenin ilk sanat müzesi olma unvanını elde etmiştir. Ülkenin en değerli sanat, tarih, bilim ve teknolojiyle alakalı ögelerini içeren kurumun bazı koleksiyonları Avrupa'nın seçkin başkentlerinde de sergilenmektedir. Ulusal sanatçıların çizim, heykel çalışmaları ile yanaşı, arkeolojik bulgular, çömlekler, metal araç gereçler, tarih öncesi devirlere ait ögeler vb. sergilenmektedir. Japonya tatilinizde başkentte bulunan ve ülkenin sanatı ve geçmişine dair önemli bilgiler sunan bu müzeyi mutlaka gezin.

tokyo-ulusal-muzesi.jpeg

Adres: 13-9 Uenokoen, Taitō, Tokyo 110-8712, Japonya


Iriomote-jima

Yaeyama Adaları'nın en büyük, Okinawa Adası'nda sonra ise bölgenin ikinci büyük adası olan Iriomote-jima 289,27 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. Adada yaklaşık 2500 nüfus yaşamaktadır ve turizm sezonunda 400 bini bulmaktadır. Adanın büyük bölümü orman ve bataklıklarla kaplıdır. Adanın hemen hemen yüzde 35'lik kısmı Iriomote Milli Parkı'nı oluşturmaktadır. Bu bölgede mükemmel şelaleler, dağlık alanlar ve sahiller yer almaktadır. 

iriomote-jima.jpg

Adres: Taketomi, Yaeyama District, Okinawa, Japonya


Yoyogi Park

Yoyogi yaklaşık 550.000 metrekarelik alanı kaplayan Tokyo’nun en büyük şehir parklarından birisidir. Ünlü Meiiji Tapınağı'nı içinde barındran bu park aynı zamanda Meiji Tapınağı Hazineleri Müzesi'ne de ev sahipliği yapmaktadır.  Uzun, eski çam ağaçlarıyla dolu olan park yeşil düzlüklerin yanında orman hissi de veriyor.

yoyogi-park.JPG

Adres: 2-1 Yoyogikamizonocho, Shibuya, Tokyo 151-0052, Japonya


Harajuku

Bu bölge butikleri, mağazaları ve galerileri kadar özellikle pazar günleri burayı mesken edinen, cosplay ve gotik tarzda giyinen gençleriyle ünlüdür. Sürekli kalabalık olmasına rağmen çok eğlenceli ve keyifli bir mekan olarak anılmaktadır.

harajuku.jpg

Adres: Jingumae, Shibuya, Tokyo 150-0001, Japonya


Odaiba

Burası Tokyo Körfezinde 1850′lerde savunma amaçlı inşa edilmiş, daha sonraları yerleşim yerleri ve eğlence alanlarıyla dolmuş yapay bir adadır. Tokyo gibi kalabalık bir şehirde bulunan bu güzel ve huzurlu sahilde denize girmek yasak, fakat oyun oynamak, piknik yapmak ve güneşlenmek serbesttir.

odaiba.jpg

Adres: Tokyo, Japonya


Kamakura

1185 ve 1333 yılları arasında Japonya’nın başkenti olan bu küçük şehir Tokyo’nun güneybatısında yer almaktadır. Bu şehrin en büyük özelliği çok sayıda tapınağı ve küçük bir sahili olmasıdır. Bu sayede yabancı ve Japon turistlerin ilgisini çeken bir yer haline gelmiştir.

kamakura.jpg

Adres: Kanagawa ili, Japonya


Japonya Şehir İçi Ulaşım

Tokyo dünyanın en büyük Metropollerinden biri olması nedeni ile birçok bölgeden oluşmaktadır. Bu bölgeler arası ulaşım ağı çok iyi geliştirilmiştir. Bu sayede turistler ve yerliler için bir yerden bir yere varmak oldukça kolaydır. Fakat bu bölgeler arası ulaşım ise oldukça uzun bir zaman ve mesafe demektir.

japonya-sehir-ici-ulasim.jpg

Metro Tokyo’daki en önemli ulaşım aracınızdır. Bu yüzden Tokyo’ya geldiğinizde İngilizce olarak bir Metro haritası ile seferleri yazan bir kitapçık edindiğiniz taktirde ulaşımınız büyük ölçüde kolaylaşacaktır. Tokyo’da taksi ücretleri çok pahalıdır. Özellikle gece yarısından sonra çift tarifeden hesaplanmaktadır. Bu yüzden dönüşünüz için son Metroyu kaçırmamaya özen göstermenizde fayda vardır.

japonya-ulasim.jpg


Japonya'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Kyoto Granbell Hotel

Kyoto Granbell Hotel, geleneksel Japon tasarımından izler taşıyan modern bir mimariye sahiptir. Gion-Shijo Metro İstasyonu'na sadece 3 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan tesiste Takedokoro isimli restoran ve barında ek ücret karşılığında Japon ve Batı tarzı açık büfe kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz.

kyoto-granbell-hotel-japonya.jpg
Adres: 605-0802 Kyoto, Kyoto, Higashiyama-ku Yamatocho 27, Japonya


Swissotel Nankai Osaka

Osaka'nın eğlence ve alışveriş bölgesinin tam kalbinde hizmet veren Swissôtel Nankai Osaka, 5 yıldızlı lüks konaklama olanağı sunmaktadır. Bünyesinde 7 yemek mekanı, serinletici bir kapalı havuz ve spa bulunan otel bu şehri tam anlamıyla yansıtmaktadır. Swissôtel Nankai Osaka, Namba Parks Alışveriş Merkezi'ne ve Takashimaya Mağazası'na 5 dakikadan kısa yürüme mesafesindedir. Dotonbori Alışveriş Caddesi yürüyerek 10 dakikalık uzaklıktadır.

swissotel-nankai-osaka.jpg
Adres: 542-0076 Osaka İli, Osaka, Chuo-ku Namba 5-1-60, Japonya


One Niseko Resort Towers

Niseko Moiwa Kayak Tesisi'ne ve Annupuri Uluslararası Kayak Beldesi'ne 10 dakikalık mesafede yer almaktadır. Niseko Tren İstasyonu'na arabayla 15 dakikada ulaşılabilir. Tesis, Niseko Binicilik Köyü'ne arabayla 18 dakikalık mesafededir. Tesis, Niseko Moiwa Kayak Beldesi'ne bir kayak parkuruyla bağlanmaktadır. Keyifli bir tatil için burayı tercih edebilirsiniz.

one-niseko-resort-towers.jpg
Adres:048-1511  Hokkaido, Niseko, Niseko 455-3, Japonya


Honjin Hiranoya Annex

Honjin Hiranoya Annex, popüler Takayama Jinya binasına ve sabah pazarına sadece birkaç adım mesafede elverişli bir konumda yer almaktadır. Tesis, JR Takayama Tren İstasyonu'na 7 dakikalık yürüme mesafesindedir. Ya da ücretsiz servis 3 dakikada ulaşabilirsiniz. Hida-no-Sato Folk Village otobüsle 10 dakikalık mesafededir.

honjin-hiranoya-annex.jpg
Adres: 506-0011 Gifu, Takayama, Motomachi 1-5, Japonya


INNSOMNIA akasaka

Chiyoda Hattı üzerindeki Akasaka Metro İstasyonu 2 Çıkışı'na sadece 2 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan INNSOMNIA akasaka konuklarına şık dizayn ve konforlu bir tatil imkanı sunmaktadır.

innsomnia-akasaka.png
Adres:107-0052 Tokyo Prefecture, Minato-ku Akasaka 2-14-14  , Japonya


Japonya'da Ne Yenir? 5 Yemek Önerisi

Sushi

Sushi kesinlikle Japonya’da yenmeden dönülmemesi gereken yiyeceklerin başında gelmektedir. Japonya'daki sushi restoranlarında genellikle Sushiler tabakların renklerine göre fiyatlandırılmıştır. Envai çeşitte balıktan yapılmış sushi burada kesinlikle tadılması gereken bir lezzzettir.

sushi-001.jpg


Tempura

Tempura sebze ve balıkların kızartılmasıyla ortaya çıkan muazzam bir lezzettir ve kesinlikle Japonya'da yenilmesi ve tadılması gereken lezzetlerin başında gelmektedir. Karidesli olanı ve bal kabaklı olanı en çok tercih edilenleridir.

tempura.jpg


Okonomiyaki

Bu yemek, farklı sebzelerin ve balığın krep benzeri bir hamur ile birlikte kızartılması ile oluşmaktadır. Bu yemeğin kendine has bir lezzet olduğu söylenmektedir. Japonya'dan başka bir yerde muadilini görmeniz neredeyse imkansızdır.

okonomiyaki.jpg


Yakiniku

Bu lezzet, aslında Japon mutfağına Kore mutfağından gelme bir yemektir. Restoranlarda masanın tam ortasına konulan barbekünün üstünde etlerin nasıl piştiğini izlerken iştahlanmamanız neredeyse imkansızdır.

yakiniku.jpg


Ramen

Ramen kökeninde Çin mutfağına ait geleneksel bir lezzettir. Fakat Japonların bu yemeği çok sevmesinden ötürü zamanla Japon mutfağına da dahil olmayı başarmıştır. Japonya'ya gelenler için yenilmeden dönülmemesi gereken bir lezzettir diyebiliriz.

ramen.jpg


Japonya Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

Tokyo Pub Crawl

Japonya'nın Tokyo şehrinde bulunan Tokyo Pub Crawl, buranın en iyi karaoke deneyimini yaşayabileceğiniz mekanlarından birisidir. Yerli yabancı turistlerce sıklıkla tercih edilmektedir. 

tokyo-pub-crawl.jpg
Adres: 3-14-9 Roppongi | PROPAGANDA Roppongi shot bar, Minato 106-0032, Tokyo Prefecture


Magical Trip

Japonya'nın yerel barlarını gezmekten zevk alacaksınız. Çünkü bu barlar genellikle turistleri şaşırtan cinsten atmosferlere sahiplerdir. Magical Trip de şehrin en sık tercih edilen ve genellikle kalabalıklığıyla anılan barlarndan birisidir.

magical-trip.jpg
Adres: Chūō, Tokyo, Japonya


Magic Bar Tejinaya Shinjuku

Magic Bar Tejinaya Shinjuku, Japonya'da herkes tarafından bilinen buranın en canlı ve en eğlenceli mekanlarından birisidir. Talkshow, karaoke,canlı müzik gibi etkinliklerin sıklıkla yapıldığı bu mekan görülmeye değer mekanlar arasındadır.

magic-bar-tejinaya-shinjuku.jpg
Adres: 1-14-4 Kabukicho | Kawashin Bldg. 7F, Shinjuku


Mogambo Tokyo

Mogambo Tokyo, Tokyo'nun gece hayatının nabzını tutmak isteyenler için biçilmiş kaftan olan, koktelleri ile şaşırtan dans mekanıdır. Gece boyunca durmadan dans etmek isteyenlere tavsiye edilmektedir.

mogambo-tokyo.jpg
Adres: 7-14-5 Roppongi | 2F Yamato Bldg., Minato


Ruby Room Tokyo

Dans, kaliteli müzik, şık atmosfer arayanlara önerilebilincek en iyi mekanlardan birisi olan Ruby Room Tokyo, sürekli kalabalık olmasıyla anılmaktadır. Dünya içkilerini tadarken lezzetli yemekleri de tecrübe edebileceğiniz bu mekan şehre keyifli bir hal katmaktadır.

ruby-room-tokyo.jpg
Adres: Kasumi Bldg 2-25-17 Dogenzaka Shibuya-ku, Tokyo


JAPONYA GEZİ REHBERİ

Osaka Gezilecek Yerler

Nagoya Gezilecek Noktalar

Aomori Gezi Rehberi

Gifu Gezilecek Yerler

Tokyo Gezilecek Yerler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum