Nagoya Gezilecek Yerler

Nagoya, Japonya'nın en büyük 5 şehrinden biridir. Sanayi, eğitim gibi konularda ülkenin önemli şehirleri arasında yer almaktadır. Tarihi ve turistik yerleri ile de tanınan Nagoya'nın gezip görmeniz gereken yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Nagoya Gezilecek Yerler

Nagoya Gezilecek Yerler

  • Nagoya’daki müzeler
  • Nagoya’daki turistik noktalar
  • Nagoya’da nerede kalınır?
  • Nagoya otel önerileri
  • Nagoya şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Nagoya’da ne yenir?
  • Nagoya restoran önerileri
  • Nagoya gece hayatı
  • Nagoya gece kulübü önerileri

Nagoya Hakkında Bilgi

  1. Nagoya Japonya`nın dördüncü büyük şehridir.
  2. Ibanez gitarlarının merkezi Nagoya`dır.
  3. Alışveriş caddeleriyle ünlü bir şehirdir.
  4. Büyük Okyanus’un kıyısında yer almaktadır. 
  5. Nagoya önemli bir öğretim merkezidir.
  6. Çok sayıda fabrikaya ev sahipliği yapmaktadır.
  7. Çok geniş bir mutfak kültürleri bulunmaktadır.
  8. Nagoya Üniversitesi başarılarıyla ünlü bir üniversitedir.

Japonya'nın büyük merkezlerinden Nagoya'da yaklaşık 2.300.000 nüfus yaşamaktadır. Büyük Okyanus'un kenarında bulunan kentin yüzölçümü tam 326,43 kilometrekaredir. Ülkenin ticari, kültürel, ekonomik, eğitsel ve sanayi alanlarında söz sahibi şehirlerden biri olmayı başaran Nagoya, aynı zamanda tarihi ve turistik yerleriyle de meşhurdur. Tapınak, kale, kule, müze, akvaryum, park gibi önemli değerlere sahiptir. Nagoya seyahatinde gezilecek görülecek yerleri sizlerle paylaşıyoruz.

Nagoya Kalesi

Nagoya'da bulunan ünlü bir Japon kalesidir. 'Shiro' (kale) olarak adlandırılan yapı, ülkenin en değerli 3 kalesi arasında gösterilmektedir. Çatısının dik uç kısımlarındaki kaplan başı ve sazan gövdesinden oluşan Japon folklorünün önemli simgelerinden biri olan 'Shachihoko' adlı altın süslemelerle meşhurdur. Ortaçağ'da ülkenin en önemli generallerinden biri olan Tokugava İeyasu tarafından 1609 yılında inşa ettirilen kale, Japonya'nın en değerli kültür hazinelerindendir. Nagoya gezi rehberinize küçük ve büyük olmak üzere 2 kuleden oluşan ve Asya'nın en değerli askeri savunma komplekslerinden biri olan Nagoya Kalesi'ni eklemelisiniz.

nagoya-kalesi.jpg

Adres: 1-1 Honmaru, Naka Ward, Nagoya, Aichi Prefecture 460-0031, Japonya

Japonya Gezilecek Yerler


Tokugawa Sanat Müzesi

Nagoya'da Japon kültürünün en önemli ögelerini içeren sanat müzelerinden biridir. Kurumun koleksiyonları Çin Song ve Yuan hanedanlarının hüküm sürdüğü 960 ve 1368 dönemlerini kapsamaktadır. Kılıç, zırh, Noh kostümleri ve maskeleri, vernikli mobilyalar, Çin ve Japon seramik, hat ve resim içeren müzede 12 binden fazla öge bulunmaktadır. Owari klanının 19 başkanı Yoshichika Tokugawa tarafından 1931 yılında kurulan müze, Owari ailesine ait paha biçilemez koleksiyonların korunması için açılmıştır. Nogaya seyahatindeki yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken sanat müzesi mutlaka keşfedilmelidir.

tokugawa-sanat-muzesi.jpg

Adres: 1017 Tokugawacho, Higashi Ward, Nagoya, Aichi Prefecture 461-0023, Japonya

Tokyo Gezilecek Yerler


Atsuta Tapınağı

Nagoya'nın Atsuta-ku kentinde bulunan ve adını bu kentten alan eski bir Şinto tapınağıdır. İmparator Keiko döneminde (71-130) kurulduğu öngörülen ibadethane halk arasında 'Atsuta-Sama' veya 'Miya' gibi isimlerle anılmaktadır. Antik çağlardan bu yana ülkedeki en büyük tapınaklardan biri olarak gösterilen Atsuta Tapınağı, 200.000 metrekarelik bir komplekstir. II. Dünya Savaşı'ndaki bombardımanlardan olumsuz etkilenen ibadethane daha sonra aslına uygun olarak tamir edilmiştir. Nagoya'nın gezilecek yerleri arasında bulunan kentin sembollerinden biri olmayı hak eden tapınak her yıl 9 milyon civarında ziyaretçi çekiyor.

atsuta-tapinagi.jpg

Adres: 1 Chome-1-1 Jingu, Atsuta Ward, Nagoya, Aichi Prefecture 456-8585, Japonya

Osaka Gezilecek Yerler


Toyota Otomobil Müzesi

Dünya'nın en köklü otomotil firmalarından biri Toyota'nın köklü geçmişini sergileyen değerli bir müzedir. Nagakute bölgesinde büyük bir komplekste hizmet veren kurumda yüzlerce araç sergilenmektedir. 1922 yılından kalma istisnai koleksiyonlara da ev sahipliği yapan otomobil müzesi Japon teknolojisinin ne denli geliştiğini gözler önüne sermektedir. Toyota Otomobil Müzesi özellikle antika araç tutkunları için Nagoya'nın görülecek yerlerinden biri olarak değerlendirilebilir.

toyota-otomobil-muzesi.jpg

Adres: 41-100 Yokomichi, Nagakute, Aichi Prefecture 480-1118, Japonya


Nagoya Halk Akvaryumu

Kentin Minato-ku semtinde hizmet veren kamu akvaryumu 1992 yılında açılmıştır. Kurum 2003 ve 2008 yılları arasında burada yaşayan 'Ku' adlı katil balinayla tanınmıştır. 500 türden on binlerce canlı türüne ev sahipliği yapan akvaryumda tankların toplam hacmi 24,600 tondur. Yunus ve fok gösterileriyle ilgi odağı haline gelen kurum, Nagoya'nın turistik yerlerinden birine çevrilmiştir. 

nagoya-halk-akvaryumu-001.jpg

Adres: 41-100 Yokomichi,Aichi Prefecture , Japonya


Nagoya TV Kulesi

Nagoya'nın Hisaya Odori Parkı içinde bulunan ikonik yapı, 5 katlı olup tam 180 metre yüksekliğe sahiptir. İki ana gözlem güvertesi bulunan kule, ülkede birçok benzerini meydana getiren ünlü Japon mimar Tachu Naito tarafından tasarlanmıştır. 1954 yılında inşa edilen yapı, yakından Paris'in sembolü 'Eyfel Kulesi'ni andırmaktadır. Mothra ve Godzilla adlı filmin de çekildiği kule Nagoya'nın görülecek yerlerindendir.

nagoya-tv-kulesi-001.jpg

Adres: 3-6-15 Nishiki, Naka-ku | Hisaya Odori Park, Nagoya 460-0003, Aichi Prefecture


Higashiyama Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçeleri

Chikusa-ku semtinde bulunan hayvanat bahçesi ve botanik bahçeden oluşan harika bir komplekstir. 1937 yılında kurulan Higashiyama Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçeleri Asya'nın bu alandaki en büyük mekanlarından biridir. Ayılar, filler, zürafalar, koalalar, aslanlar, kaplanlar ve çok sayıda sürüngen ve kuş türlerine ev sahipliği yapan kurum, tropikal balık türlerini de barındırıyor. Botanik bahçede ise kurtboğan, kamelya, gentiyan, glycyrrhiza, papaver, ravent gibi yabani bitkilerin yanı sıra böcek salonu ve mükemmel bir Japon bahçesi içermektedir.

higashiyama-hayvanat-bahcesi-ve-botanik-bahceleri.jpg

Adres: Japonya,464-0804 Aichi Prefecture


Osu Kannon

Nagoya'nın merkezinde bulunan Shingon tarikatına bağlı bir Budist tapınağıdır. Owari ailesinin oluşturduğu 33 tapınaktan biri olan ibadethanenin resmi adı Kitanosan Shinpuku-ji'dir. Yaklaşık 15.000 klasik Japon ve Çinli eserlerinin sergilendiği tapınak, 1612 yılında inşa edilmiştir. Nagoya'nın tarihi yerlerinden biri olan Osu Kannon 1820'de büyük bir yangında tahrip olmuştur. 1970'lerde yeniden oluşturulan tapınak ülkenin mitolojik tarihini açıklayan el yazma kalıntılar da içermektedir.

osu-kannon.jpg

Adres: Japonya,460-0011 Aichi Prefecture,21−47


Nagoya Şehri Bilim Müzesi

Kent merkezinde bulunan bilim ve teknolojik gelişmelere adanmış bir kurumdur. Müze dünyanın en büyük planetaryumuna ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra Modern Teknoloji ve Yaşam Bilimleri olmak üzere 3 ana bölümden oluşmaktadır. Müzede teknolojik ürünler hakkında bilgi alabileceğiniz tabletler de bulunuyor. Müze binasının tasarımı da bilimsel ve teknolojik objeler içermektedir.

nagoya-sehri-bilim-muzesi.jpg

Adres: Japonya, 460-0008 Aichi Prefecture, 17−1


Nagoya Limanı

Japonya toplam ticaretinin yüzde 10'unu sağlayan liman Japonya'nın en büyük ve en işlek ticaret limanıdır. 290 iskelesi bulunan liman, 1907 yılından bu yana hizmet vermektedir. Limanın büyüklüğü 82,279.000 metrekaredir. Chukyo Metropolitan Alanıyla da dikkat çeken limanın yakınlarında Nagoya Halk Akvaryumu da bulunuyor. Ülkenin en değerli ticaret bölgelerinden biri haline gelen limanı görmeden kentten ayrılmayın.

nagoya-limani.jpg

Adres: Nagoya Limanı, Japonya


Nagoya Şehir İçi Ulaşım

Japonya’nın dördüncü büyük şehri olan Nagoya, tıpkı Japonya’nın her şehrinde olduğu gibi demir ağlarla örülüdür. Bir noktadan bir noktaya ulaşmak için en mantıklı seçim kesinlikle metro olacaktır. Bu şehirde gezilip görülmesi gereken yerler de metro istasyonlarının genellikle çıkışında bulunmaktadır. Bu sayede kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca metro hattının yanı sıra hizmet veren otobüsler de bu şehirde önemli bir ulaşım alternatifidir. Fakat Japonya’nın genelinde otobüs kullanmak biraz daha risklidir. Bu yüzden pek tercih edilmez.

nagoya-sehir-ici-ulasim.jpg


Nagoya’da Nerde Kalınır? - 5 Otel Önerisi

Nagoya Tokyu Hotel

Nagoya Tokyu Hotel, JR Nagoya Tren İstasyonu, yakındaki Sakae İstasyonu'na metroyla 15 dakika uzaklıktadır. Higashiyama-koen Parkı (Nagoya Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçesi'ne ev sahipliği yapan) metroyla 20 dakika uzaklıktadır. Geniş odalarda Avrupa tarzı mobilyalar bu oteli tercih etmeniz için geçerli sebeplerdir.

nagoya-tokyu-hotel.jpg

Adres: 460-0008 Aichi, Nagoya, Naka-ku Sakae 4-6-8, Japonya


Hotel Trusty Nagoya

Nagoya Trusty Hotel, Nagoya TV Kulesi, Nagoya Şehir Sanat Müzesi ve Nagoya Şehri Bilim Müzesi'ne 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Ulaşım açısından ve konfor açısından oldukça sık tercih edilen otellerden birisi olan bu tesis, JR Nagoya Tren İstasyonu, Fushimi İstasyonu'na 7 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır.

hotel-trusty-nagoya.jpg

Adres: 460-0003 Aichi, Nagoya, Naka-ku Nishiki 2-11-32 , Japonya


Hotel Vista Nagoya Nishiki

Şehrin merkezinde yer alan ulaşım ve konfor açısından oldukça elverişli bir otel olan Hotel Vista Nagoya Nishiki, burada en çok tercih edilen otellerden birisidir

hotel-vista-nagoya-nishiki.jpg

Adres: 460-0003 Aichi, Nagoya, Naka-ku,Nishiki,3-3-15, Japonya


The Royal Park Canvas

Nakamura Ward’da yer alan The Royal Park Canvas yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça tercih edilen otellerden birisidir. Ayrıca Nakamura Ward, elverişli toplu taşıma, tarih ve alışveriş ile ilgilenen gezginler için harika bir seçenektir.

the-royal-park-canvas.jpg

Adres: 450-6660 Aichi, Nagoya, Nakamura-ku Meieki 1-1-3, Japonya


JR Gate Tower Hotel 

Nagoya JR Gate Tower Hotel, Nagoya şehrindeki en lüks otellerden birisidir. Pahalı olmasıyla anılan bu otelin şık odaları, sıcak atmosfere sahip restoranları ve içinde barındırdığı eğlence merkezleri ile oldukça tercih edilesi bir oteldir.

jr-gate-tower-hotel .jpg

Adres: 450-6660 Aichi, Nagoya, Nakamura-ku Meieki 1-1-3, Japonya


Nagoya’da Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Miso Çorbası

Miso çorbası, Nagoya’da sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak servis edilmektedir. Miso, ezilmiş soya fasülyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanmaktadır. İstenildiği taktirde çorbanın içine yeşil soğan, norm veya baharat da eklenebilmektedir.

miso-corbasi.jpg


Dombiri

Japon mutfağının ürünlerinden birisi olan ve üzerinde tempura, dana eti, yumurta ve tavuk gibi yiyecekler bulunan ve büyükçe bir kase ile servis edilen bir yemek çeşidi olarak bilinmektedir.

dombiri.jpg


Onigiri

Onigiri, Japon sandivici olarak bilinen ayakta tüketilen bir atıştırmalıktır. Etrafı kurutulmuş yosun ile kaplı sushi pilavından yapılan ve ortasında Japon eriği turşusu bulunan bu şehirde oldukça popüler bir yiyecektir.

onigiri-001.jpg


Gyoza

Yoza Türk mutfağındaki mantı ile çok büyük benzerlik göstermektedir. İçerisinde bol sarımsak, çeşitler sebzeler ve et karışımından bir malzeme bulunan hamurun ızgarada kızartılması ile yapılmaktadır. Aslen Çin kökenli bir yemektir.

gyoza.jpg


Yakitori

Japoncada sözlük anlamı tavuk ızgarası olan, içerisinde tavuğun çeşitli parçaları ve organlarının küçük şişlere dizilerek tatlı bir sosa batırılması ile servis edilmektedir.

yakitori.jpg


Nagoya Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

Zeppnagoya

Bu mekan Nagoya’da genellikle büyük etkinliklerin, sahne gösterilerinin, konserlerin ve showların adresidir. En çok tercih edilen mekanlardan birisi olan Zeppnagoya, oldukça ilgi görmektedir.

zeppnagoya.jpg

Adres: 4-60-7 Hiraikecho, Nakamura-Ku, Nagoya 453-0872, Aichi Prefecture


Orca Nagoya

Orca Nagoya, bu şehirde yüksek sesli müzik ve çılgınca dans denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan birisidir. Sıklıkla kalabalık bir mekan olan Orca Nagoya yerliler tarafından da sevilen bir mekandır.

orca-nagoya.jpg

Adres: 3-17-15 Nishiki, Naka-ku | Sakae Nanairo Bldg.11F,12F, Nagoya 460-0003, Aichi Prefecture


ID Cafe

Renkli atmosferi ve sıcak kaliteli ortamından dolayı Nagoya’daki mekanların arasında en keyiflilerinden birisidir. Dans ve ritmi içinizde hissedeceğiniz bu mekanı görmenizi mutlaka tavsiye ederiz.

id-cafe.png

Adres: 3-1-15 Sakae Naka-ku | Mitsukoshi Bldg, Nagoya, Aichi Prefecture


The Emporium

Dev sahnesinde dünyaca ünlü sanatçıları, dönemin popüler DJ’lerini ağırlayan The Emporium şehrin en büyük sahnesine sahip eğlence mekanı olarak anılmaktadır. Kaliteli hizmetiyle de adından sıklıkla bahsettiren bu mekan ucuz olmasıyla da insanları kendine çekmektedir.

the-emporium.jpg

Adres: 3-10-14 Sakae, Naka-ku | Pivot Lion 9F, Nagoya 460-0008, Aichi Prefecture


Animal Cafe & Bar

Animal Cafe Bar, farklı konseptiyle oldukça dikkat çekmektedir. Etrafta dolaşan çok farklı hayvan türleri ile etkileyici müziklerin bir araya gelmesi burayı çekici hale getirmektedir.

animal-cafe--bar.jpg

Adres: 1-15-31 Takekoshi Chikusa-ku, Nagoya, Aichi Prefecture

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi


JAPONYA GEZİ REHBERİ

Japonya Gezilecek Yerler

Osaka Gezilecek Yerler

Aomori Gezi Rehberi

Gifu Gezilecek Yerler

Tokyo Gezilecek Yerler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.