Osaka Gezilecek Yerler

Osaka başkent Tokyo'nun ardından Japonya'nın en büyük merkezidir. Tarihi ve turistik yerleriyle ünlü olan Osaka'nın gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Osaka Gezilecek Yerler

Osaka Gezilecek Yerler

  • Osaka’daki müzeler
  • Osaka’daki turistik noktalar
  • Osaka’da nerede kalınır?
  • Osaka otel önerileri
  • Osaka şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Osaka’da ne yenir?
  • Osaka restoran önerileri
  • Osaka gece hayatı
  • Osaka gece kulübü önerileri

Osaka Hakkında Bilgi

  1. Osaka Japonya’nın ikinci en büyük şehridir.
  2. 17 milyon nüfusu olan bir şehirdir.
  3. Osaka’da tarihi eser yapı çok fazla bulunmamaktadır. 
  4. Osaka insanlarının sıcakkanlı olduğu söylenmektedir.
  5. Osaka bir delta üzerine kuruludur.
  6. Fazla sayıda Türk restoranına ev sahipliği yapar.
  7. Dünya çapında gurme kenti olarak bilinmektedir.
  8. Osaka ‘Büyük Bayır’ anlamına gelmektedir.
  9. Japonya’nın en ünlü simgelerinden biri Osaka Kalesi burada yer alır.

Osaka, Honşu Adası'nın Kansai Bölgesi'nde Yodo Irmağı yakınlarına kurulmuş bir şehirdir. Japonya'nın başkent Tokyo'dan sonra en büyük metropolü olarak tanınan kentte 20 milyona yakın nüfus yaşamaktadır. Dünyanın en büyük 10 şehri arasında da yer alan Osaka tam 223 bin kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. MÖ 5 ve 6. asırlara ait kalıntıların bulunduğu kent eski dönemlerde Japonya'nın başkentliğini de yapmıştır. Osaka'da antik mezarlarla yanaşı birçok tarihi buluntular aşkar olunmuştur. Şu anda Japonya'nın en önemli ticari, kültürel, ekonomik, siyasi, bilimsel merkezlerinden biri haline gelen Osaka turistik yerleri ile de meşhurdur. Osaka gezisinde görülmesi gereken yerleri sizler için araştırdık. İşte, Osaka gezi rehberiniz...

Osaka Kalesi

Osaka'nın bu sembol yapısı Chuo-ku semtinde bulunmaktadır. Japonya'nın ve Osaka'nın tarihi yerlerinden biri olan yapı dünyaca meşhurdur. Azuchi-Momoyama döneminde Japonya'nın birleşmesinde önemi rol oynayan kale General Toyotomi Hideyoshi tarafından 1583 yılında inşa ettirilmiştir. Ana kulesiyle beraber yaklaşık 1 kilometrekarelik alanı kapsayan şahane yapı tam 58 metre yüksekliğe sahiptir. 1583 ve 1868 yılları arasında aktif olarak kullanılan kale önemli çekişmelere sahne olmuştur. 1614 yılında Toyotomi güçlerinin yaklaşık 200 bin kişilik Tokugawa ordusuna geçit vermediği savaşla tanınan kale kentin simge yapısıdır.

osaka-kalesi.jpg

Adres: 1-1 Osakajo, Chuo Ward, Osaka, Osaka Prefecture 540-0002, Japonya

Japonya Gezilecek Yerler


Shitenno-ji

Arahaka-ji, Nanba-ji ve Mitsu-ji gibi isimlerle de anılan Osaka'nın tanınmış Budist tapınaklarındandır. Ülkedeki tapınakların çoğunun tekrardan oluşturulmasına rağmen Japonya'nın resmi olarak en eski Budist tapınağı olarak ünlenmiştir. 593 yılında Prens Shotoku tarafından inşa ettirilen tapınak, Japon uygarlığını daha yüksek seviyelere çıkarmak amacıyla oluşturulmuştur. 5 katlı kulesi ile dikkat çeken tarihi tapınak, 1963 yılında yeniden oluşturulmuştur. Her ayın 21'inde hediyelik eşya sergileri de açan tarihi ibadethane Osaka'nın görülmesi gereken yerlerindendir.

shitenno-ji.jpg

Adres: 1-11-18 Shitennoji, Tennoji Ward, Osaka, Osaka Prefecture 543-0051, Japonya

Tokyo Gezilecek Yerler


Tsutenkaku​

Osaka'nın görkemli yapılarından Tsutenkaku adlı kule Shinsekai bölgesinde yer almaktadır. Ana gözlem güvertesi 91, toplam yüksekliği ie 103 metre olan kule 1912 yılında inşa edilmiştir. Teleferik sistemiyle yanındaki lunaparka bağlanan kule, inşa edildiği dönemlerde Asya kıtasının en yüksek 2. yapısı olarak ün kazanmıştır. 1943'te yaşanan yangında tahrip olan yapı Japonya'da 'kule babası' olarak anılan meşhur mimar Tachu Naito tarafından yeniden tasarlanarak 1956 yılında hizmete açılmıştır. Tsutenkaku Osaka'nın görülecek yerlerindendir.

tsutenkaku​.jpg

Adres: 1 Chome-18-6 Ebisuhigashi, Naniwa Ward, Osaka, Osaka Prefecture 556-0002, Japonya


Shinsekai

Burası Osaka'nın güney kısmında 'Minami' olarak adlandırılan meydanın yakınında bulunan eski bir mahalledir. İki parçadan oluşan mahallenin güney kısmı New York, kuzeyi ise Paris baz alınarak oluşturulmuştur. Shinsekai renkli bir tarihe ve eşsiz tasarıma sahiptir. Mahalle 20. yüzyılın başında şehrin modern bir görüntü sergileyen yerel turistik alanı olarak önemli bir gelişme kaydetse de II. Dünya Savaşı'ndaki bombardımanlarda ağır tahribat yaşadı. Şu anda Japonya'nın en yoksul yerlerinden birine dönüşen tarihi mahalle, Osaka'nın turistik yerlerindendir.

shinsekai.jpg

Adres: Ebisuhigashi, Naniwaku, Osaka 556-0002, Osaka Prefecture


Osaka Ulusal Sanat Müzesi

Mimar Cesar Pelli tarafından tasarlanan müze binası 2004 yılında hizmete açılmıştır. Koleksiyonlarının çoğu II. Dünya Savaşı'ndan sonraki dönemde oluşturulmuş çalışmalardan oluşan müzede Paul Cézanne, Pablo Picasso, Max Ernst, Tsuguharu Foujita ve Yasuo Kuniyoshi gibi sanatçıların savaş  öncesi çalışmaları da bulunmaktadır. Binası yeraltında bulunan müzede yerel, ulusal ve uluslararası sanat insanlarının elinden çıkan eserler geçici sergiler vasıtası ile de sunulmaktadır. Osaka gezisine çıkan sanatseverlerin bu kurumu mutlaka ziyaret etmesini öneriyoruz.

osaka-ulusal-sanat-muzesi.JPG

Adres: Nakanoshima, Kita, Osaka, Osaka Prefecture 530-0005, Japonya


Osaka Tenmangu Tapınağı

Kent merkezinde bulunan tarihi Şinto ibadethanesi MS 949 yılında inşa edilmiştir. Japon mimarisinin en eşsiz örneklerinden biri olarak anılan tapınak Osaka'nın görülecek yerlerindendir. Japonların en önemli etkinliklerinden her yıl düzenlenen Tenjin Festivali'ne ev sahipliği yapmaktadır. Yüz binlerce insanın gerçek olmasını arzuladığı dileklerini bir kağıda yazarak astığı ibadethane kubbelerinin tasarımı ile dikkat çekiyor.

osaka-tenmangu-tapinagi.jpg

Adres: 2 Chome-1-8 Tenjinbashi, Kita, Osaka, Osaka Prefecture 530-0041, Japonya


Tennoji Park

Şehrin Tennoji-ku İlçesi'nde bulunan ilginç bir kamu parkıdır. 1909 yılında kurulan park yaklaşık 29 hektarlık alanı çevrelemektedir. Peyzajlı alanları, yüyüyüş ve bisiklet yolları ile Osakalıların en önemli dinlence alanlarından biri haline gelmiştir. Mükemmel bir botanik bahçeyi de barındıran parkta aslan ve at şeklinde peyzajlanmış ağaçlarıyla özellikle küçük çocukların ilgisini çekmektedir. 

tennoji-park.jpg

Adres: Japonya,543-0063 Osaka Prefecture, 5-5


Fujita Sanat Müzesi

Burası Kansai Bölgesi'nin en geniş özel koleksiyon barındıran sanat müzesi olarak bilinmektedir. Fujita Denzaburo ve torunlarının topladığı sanat eserlerinin sergilendiği kurum 1954 yılından bu yana halka açıktır. Çin ve Japon resim, hat, heykel, seramik, cila, tekstil, metal işleri ve Japon çay töreni nesneleri başta olmak üzere yüzlerce öge içermektedir. Ayrıca Murasaki Şikibu'nun Günlüğü'nün sergilendiği müze sanatseverlerin Osaka gezisinde kaçırmaması gereken mekanlardandır.

fujita-sanat-muzesi.jpg

Adres: 10-32 Amijimacho, Miyakojima Ward, Osaka, Osaka Prefecture 534-0026, Japonya


Umeda Sky Gökdeleni

Bu bina sadece Osaka'nın değil Japonya'nın da en meşhur yapılarından biridir. İki gökdelen arasında köprü vazifesi gören yapı 40 katlı iki kuleden meydana gelmektedir. Toplam yüksekliği 173 metre olan kompleks, 1988 yılında mimar Hiroshi Hara tarafından Yüsek Teknoloji Mimarisi ile tasarlanarak 1993'te hayata geçirilmiştir. Kentin en yüksek yapılarından biri olan Umeda Sky Gökdeleni Osaka'da görülmesi gereken yerlerdendir.

umeda-sky-gokdeleni.jpg

Adres: 1-1-88, Oyodonaka, Kita-ku, Osaka, Japan


Osaka Akvaryum Kaiyukan

Osaka Körfezi civarında Minato bölgesinde yer alan devasa bir akvaryumdur. Japon Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumlar Derneği tarafından akredite edilen kurum, dünyanın en büyük kamusal akvaryumları arasında gösterilmektedir. 26,570 metrekarelik alanı kapsayan akvaryum tam 470 türden 29 binden fazla deniz canlısına ev sahipliği yapmaktadır. 1990 yılında açılan kurum, her yıl ziyaretçi potansiyelini artırmaktadır. Sizler de burada bilmediğiniz birçok deniz canlısını tanımanın mutluluğunu tadabilirsiniz.

osaka-akvaryum-kaiyukan.jpg

Adres: 1 Chome-1-10 Kaigandori, Minato Ward, Osaka, Osaka Prefecture 552-0022, Japonya


Osaka Şehir İçi Ulaşım Alternatifleri

Japonya’nın Tokyo’dan sonraki iki büyük şehri olan Osaka’da da ulaşım ağı oldukça geniştir. Osaka şehir içi ulaşımında en kolay ve en hızlı araç metrodur. Japonya’nın çoğu şehrinde de olduğu gibi Osaka’da bulunan metro ağı da çok gelişmiştir. Şehrin hemen hemen her noktasında metro istasyonu bulunmaktadır. Osaka metrosunun her istasyonunda cafeler, çeşitli mağazalar bulunmaktadır. Zaten genellikle Japonya’nın metro istasyonlarındaki mağazalardan dolayı yerin altında da hayat olduğu söylenmektedir.

osaka-sehir-ici-ulasim-alternatifleri.jpg


Osaka’da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

APA Hotel Namba-Eki Higashi

Dotonbori ve Shinsaibashi Alışveriş Merkezi'ne 8 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan APA Hotel Namba-Eki Higashi bu şehrin en sık tercih edilen otelleri arasındadır. APA Hotel Namba-Eki Higashi, Glico Man Tabelası'na 9 dakikalık yürüme mesafesindedir. Tsutenkaku'ya ise otobüsle ve yürüyerek 11 dakikada ulaşılabilir.

apa-hotel-namba-eki-higashi.jpg

Adres: 542-0075 Osaka İli, Osaka, Chuo-ku Namba Sennichimae 4-29, Japonya


Drop Inn Osaka

Drop Inn Osaka, Umeda’nın kalbinde yer almaktadır. Tesis çeşitli restoran, bar ve marketlere sadece 3 dakikalık yürüme mesafesindedir. JR Osaka ve JR Fukushima İstasyonları sırasıyla 10 dakikalık ve 7 dakikalık yürüme mesafesindedir. 

drop-inn-osaka.jpg

Adres: 553-0003 Osaka İli, Osaka, Fukushima-ku Fukushima 6-12-13 Nishi Umeda First Bldg 3F, Japonya


Hotel Plaza Osaka

Yakındaki Hankyu Juso İstasyonu, Osaka'nın canlı Namba bölgesi ve Kobe'ye trenle 20 dakika uzaklıktadır. Universal Studios Japan ise trenle 30 dakikalık mesafededir. Ousaka'da Teppanyaki (ızgara) yemeklerin, Kaden'de ise diğer Japon lezzetlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

hotel-plaza-osaka.jpg

Adres: 532-0025 Osaka İli, Osaka, Yodogawa-ku Shin-Kitano 1-9-15, Japonya


Hostel Jin

Universal Studios Japan'a trenle ve yürüyerek 12 dakikada ulaşabileceğiniz Hostel Jin, Osaka'da Nishikujo İstasyonu'na 1 dakikalık yürüme mesafesinde konaklama olanağı sunmaktadır. Kruvasan, tahıl ve ekmek gibi kahvaltılık ürünler her gün ücretsiz olarak temin edilmektedir.

hostel-jin.jpg

Adres: 554-0012 Osaka İli, Osaka, Konohana-ku Nishikujo 2-4-19, Japonya


Cross Hotel Osaka

Cross Hotel Osaka, Dotonbori bölgesine sadece 1 dakikalık, Namba Metro İstasyonu'na ise 3 dakikalık yürüme mesafesindedir. Hotel Cross Osaka, America-mura Köyü'ne yürüyerek sadece 5 dakika ve Shin-Osaka Shinkansen (Hızlı Tren) İstasyonu'na trenle 20 dakika uzaklıktadır. Kansai Uluslararası Havaalanı trenle 40 dakika uzaklıktadır.

cross-hotel-osaka.jpg

Adres: 542-0085 Osaka İli, Osaka, Chuo-ku Shinsaibashisuji 2-5-15 , Japonya


Osaka’da Ne Yenir? 5 Yemek Önerisi

Soba

Bir Japon mutfağı yemeği olan Soba, karabuğday eriştesi ile pişirilen bu yerel lezzetin içinde pırasa, mantar, balık ve tavuk bulunmaktadır. Öğle yemeklerinin vazgeçilmezi olan bu çorbayı mutlaka denemeniz gerekmektedir.

soba.jpg


Sake

Japon mutfağının meşhur pirinç rakısını da Osaka’ya gitmişken mutlaka denemelisiniz. 

sake.jpg


Okonomiyaki

Okonomiyaki, içine kabak doğranmış krep karışımına karides, kalamar, ahtapot ve isteğinize göre pırasa, yeşil soğan eklenerek pişirilmektedir. Japon mutfağına özgü soslarla servis edilen bu yemek denemeye değerdir.

okonomiyaki-002.jpg


Takoyaki

Japon mutfağında aile yemeği olarak bilinen bu yemek tereyağı ile pişirilen ahtapottan oluşmaktadır. Osaka’da neredeyse her restoranda bulunan bu yemek sık tercih edilen yiyeceklerden birisidir.

takoyaki.jpg


Osaka Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

Drink Osaka

Osaka’da hem güzel bir akşam yemeği ardından da arkadaşlarınızla kaliteli bir eğlence yaşamak isterseniz Drink Osaka, bu şehirde tercih edilesi mekanların başında gelmektedir. Tokyo’ya ve diğer şehirlere göre daha ucuz olduğunu söyleyebilmemiz mümkündür.

drink-osaka-pub.jpg

Adres: 2-9 Sennichimae, Chuo-ku, Sennichimae, Chuo, Osaka 542-0074, Osaka 


Osaka Pub Crawl

Osaka Pub Crawl, grup halinde eğlenmeyi sevenler için biçilmiş kaftan bir mekandır. Kaliteli ortamı ve sıcak atmosferiyle keyifli bir gece geçirmek isteyenler için uygun bir bardır. 

osaka-pub-crawl.jpg

Adres: Osaka 542-0085, Osaka Prefecture


ROR Comedy Club

Bu mekan Japonya’da oldukça sık görülen komedi barlardandır. ROR Comedy Club’da gerçekleşen standart-up geceleri, kaliteli hizmet ve sıcak atmosferle birleşerek ziyaretçilere unutulmaz bir gece vadediyor.

ror-comedy-club.jpg

Adres: 2-16-13 Nishishinsaibashi, Chuo-ku | 1F Hosen Buildg., Osaka 542-0082, Osaka Prefecture


The Drunken Clam

Her şehirde olduğu gibi Japonya’da da insanlar karaokeden oldukça zevk almaktadır ve karaoke barlar hep tercih sebebi haline gelmiştir. Kaliteli kokteylleri ve keyifli ortamı ile ziyaretçilerine güzel bir akşam yaşatıyor.

the-drunken-clam.jpg

Adres: 6-26 Soemoncho, Chuo-ku, Osaka 542-0084, Osaka Prefecture


Mood Nightclub

Bu gece kulübü, harika müziği ucuz içkileri, dev sahnesi ile Osaka’ya gelenlere mükemmel bir akşam vadediyor. Dünyaca ünlü sanatçıların ve DJ’lerin sahne aldığı dev konser alanında burayı gezmeye gelen misafirlerin mutlaka gitmesi gereken bir mekandır.

mood-nightclub.jpg

Adres: 2-10-21 Nishishinsaibashi, Chuo-ku | B1, Osaka 542-0086, Osaka Prefecture


JAPONYA GEZİ REHBERİ

Japonya Gezilecek Yerler

Nagoya Gezilecek Noktalar

Aomori Gezi Rehberi

Gifu Gezilecek Yerler

Tokyo Gezilecek Yerler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.