Aomori Gezilecek Yerler

Japonya'nın Aomori kenti tarihi ve turistik açıdan ülkenin değerli merkezlerindendir. Aomori'nin gezip görmeniz gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Aomori Gezilecek Yerler

Aomori Gezilecek Yerler

  • Aomori’deki müzeler
  • Aomori’deki turistik noktalar
  • Aomori’de nerde kalınır?
  • Aomori otel önerileri
  • Aomori şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Aomori’de ne yenir?
  • Aomori restoran önerileri
  • Aomori gece hayatı
  • Aomori gece kulübü önerileri

Aomori Hakkında Bilgi

  1. Yüzölçümü 824.54 km²’dir.
  2. Resmi olarak 1 Nisan 1898 tarihinde kurulmuştur.
  3. Şehre Aomori Havalimanı hizmet vermektedir.
  4. Japonya'nın Aomori prefektörlüğünin merkezidir.

Aomori, Japonya'nın önemli merkezlerinden biridir. Kelime anlamı olarak Aomori, 'yeşil orman' ve 'mavi orman' gibi manaları içermektedir. Yaklaşık 300 bin nüfusa ev sahipliği yapan kent, 824,54 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. Bölgede MÖ 5500 ve 4000 senelerine ait yerleşik hayat izlerine ve antik kentlere rastlanmaktadır. Tarihi, turistik, kültürel, dini yerleriyle bölgenin en değerli kentlerinden biri olan Aomori'de gezilecek görülecek ibadethane, köprü, dağ gibi yerleri sizler için derledik. 

Hokkada Dağları

 Burası kentin güney kısmında yer alan bir volkanik dağ sırasıdır. İki gruba ayrılan dağ sırasında bir düzineden fazla strato volkanlar ve lav oluşumlu kubbeler bulunmaktadır. En yüksek noktası deniz seviyesinden 1,584 metre olan dağ yüz binlerce yıllık kayalıklardan oluşmaktadır. Dağların alt yamaçları bozkırların da bulunduğu ormanlardan oluşmaktadır. Andezit, dasit, bazalt gibi volkanik oluşumlu taşların bolca bulunduğu kışın bol kar yağışına maruz kalmaktadır. Bu yüzden kış turizmi hayli gelişim gösterdiği dağ Aomori'nin gezilecek yerlerinden biridir. Bölgeyi teleferik vasıtasıyla keşfetmenin ayrıcalığını yaşamalısınız.

hokkada-daglari.jpg

Adres: Kyogoku, Abuta District, Hokkaidō, Japonya

Japonya Gezilecek Yerler


Sannai-Maruyama Sitesi

Toplayıcılık, avcılık ve balıkçılık gibi aktivitelerle hayatlarını idame ettiren Japon yerlileri Jomonlar döneminde 'MÖ 2000) oluşturulmuş arkeolojik bir sitedir. 1992 yılında keşfedilen bölgede gerçekleştirilen detaylı kazılarda yerli halkın kullandığı gündelik eşyalara, depolama mekanlarına ve mimari kalıntılarına rastlanmıştır. Sannai Maruyama bölgesi ilk kez MÖ 3900'lü yıllarda yerleşim alanı olmuştur ve bölgede yaşayan insanlar çukur ve kuytu konutlarda hayatlarını idame ettirmişlerdir. Bu sitede en çok dikkat çeken konutlardan biri olan 6 sütunlu yapı, MÖ 2600'lü yıllarda inşa edilmiştir. Aomori'nin tarihi yerlerinden biri olan antik yerleşim alanı tarihseverler için ideal gezi alanlarındandır.

sannai-maruyama-sitesi.jpg

Adres: Japonya, 038-0031 Aomori Prefecture, Aomori, 05

Tokyo Gezilecek Yerler


Sukayu Onsen

Bu mekan Aomori kentinde bulunan dünyaca ünlü bir kaplıca alanıdır. 'Onsen' Japonca'da 'kaplıca' demektir. Sukayu Kaplıcası'nı meşhurlaştıran özelliği '1000 kişilik büyük karma (kadın/erkek) hamamı'na sahip olmasıdır. Aomori'nin turistik yerlerinen biri haline gelen kaplıca; deri, böbrek, karaciğer, akciğer, üst solunum yolu rahatsızlıkları başta olmak üzere birçok hastalık sebebiyle insanların başvurduğu mekanlardan biridir. Yılın hemen hemen her döneminde karlı olan bölgede kar boyu zaman zaman 20 metreyi aşıyor. Buna rağmen karayoluyla hiçbir ulaşım sorunu yaşamadan gidebileceğiniz kaplıcayı Aomori gezi rehberinize mutlaka ekleyin.

sukayu-onsen.jpg

Adres: Japonya,030-0111 Aomori Prefecture, Aomori, Arakawa

Nagoya Gezilecek Yerler


Fusanosuke Goto

Miyagi Prefektörlüğü kentlerinden Kurihara kentinde dünyaya gelen Japon İmparatorluğu Ordusu'nda görevli Fusanosuke Goto adlı bir askerin ölümünün ardından inşa edilen bir anıttır. Askerin silahlı heykeli Hokkada Dağları'nda bir tepeye konuşlandırılmıştır. 1902 yılının Ocak Ayı'nda Hokkada Dağları'nda mahsur kalan 5. Piyade Alayı'ndan birkaç askerin kurtarılmasında gösterdiği kahramanlık neticesinde heykeli dikilen kahraman Japonya'nın tanınmış milli kahramanlarından biridir. Bir kahramanlık öyküsünü gözler önüne seren anıt Aomori'nin görülecek yerleri arasında bulunuyor.

fusanosuke-goto.jpg

 Osaka Gezilecek Yerler


Aomori Sanat Müzesi

2006 yılının temmuz ayında hizmete açılan değerli sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan bir kurumdur. Sannai-Maruyama antik sitesi yakınında bulunan kurumda yerli sanatçıların çalışmaları sunulmaktadır. Shiko Munakata, Tetsumi Kudo, Shuji Terayama, Yoshitomo Nara gibi ünlü fotoğraf, heykel ve resim sanatçılarının eserleri ile tanınan müze sanatseverlerin Aomori gezi rehberinde kesinlikle yer almalıdır.

aomori-sanat-muzesi.jpg

Adres: Japonya, 038-0021 Aomori Prefecture, Aomori, Yasuta


Aomori Koyu Köprüsü

Aomori’de bulunan bu köprü kentin trafiğini hafifletmek amacıyla inşa edilmiştir. Köprü estetik görüntüsünün yanı sıra sürücülere kolaylık sağlayacak donanıma da sahiptir. Şöyle ki; kış aylarında oluşacak buzlanma riskini önlemek amacıyla yol yüzeyine buzları eritmeye yarayan borular yayılmıştır. Ancak bu düşünce maliyeti yüksek olmasından dolayı yol yüzeyinin bir kısmında hayata geçirilmiştir. İhtişamlı köprü 1219 metre uzunluğa ve 25 metre genişliğe sahiptir. Bu rakamlarla ülkenin en büyük köprüleri arasına giren Aomori Koyu Köprüsü kentin sembollerinden biridir.

aomori-koyu-koprusu.jpg

Adres: Japonya, 030-0803 Aomori Prefecture, Aomori


Jogakura Köprüsü

Towada-Hachimantai Ulusal Parkı bölgesinde bulunan çelikten inşa edilmiş bir kemer köprüdür. 1995'te oluşturulan metal köprü yerden 122 metre yükseklikte kurulmuştur. Tsugaru ve Nanbu bölgelerini birbirne bağlayan köprü 360 metre uzunluğa ve 11,5 metre genişliğe sahiptir. Aomori'nin turistik yerlerinden birine dönüşen köprünün üzerinden her mevsim farklı manzaralar izleyebilirsiniz.

jogakura-koprusu.jpg

Adres: Minamiarakawayama-1-1 Arakawa, Aomori, Aomori Prefecture 030-0111, Japonya


Seiryu-ji

Aomori şehrinde Koyasan Betsuin’e bağlı değerli bir Budist tapınağıdır. Tapınağın yüksekliği 21.35 metredir. Büyük Acharya Ryūkou Oda ve Showa Daibutsu tarafından 1984 yılında inşa edilen manevi yapı, görkemiyle bölge insanının ve turistlerin en önemli ziyaretgahlarından biridir. Tapınak üstündeki dev bronz Buda Heykeli ile özdeşleşmiştir. 

seiryu-ji.jpg

Adres: Japonya, 030-0935 Aomori Prefecture, Aomori


Asamushi Akvaryumu

Aomori kentinin Asamushi alanında bulunur. Mutsu koyuna bakan akvaryum, Tohoku bölgesinin en büyük akvaryumu olma özelliğine sahiptir. 1922 yılında Tohoku İmparatorluk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından kurulmuştur. 1983 yılında 8.813.11 mertekarelik alana yeniden inşa edilen akvaryum, şu anda Aomori Valiliği tarafından işletilmektedir. Akvaryum su samuru, deniz aslanı, penguen ve yunus gibi birçok deniz canlısını barındırmaktadır. Turistlerin ilgi odağı haline gelen bu dev akvaryumda 11 bin deniz canlısı yaşıyor.

asamushi-akvaryumu.jpg

Adres: 039-3501 Aomori, Aomori, Asamushi Sakamoto 51-1, Japonya


Aomori’de Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

Hotel JAL City Aomori

Hotel JAL City Aomori, JR Aomori Tren İstasyonu’na 8 dakikalık bir mesafede bulunmasıyla uzak mesafeleri de yakınlaştırmasıyla tercih edilesi bir hal almıştır. Ayrıca alışveriş bölgesi olan Aspumu 3 dakikalık yürüme mesafesindedir. 

hotel-jal-city-aomori.jpg

Adres: 030-0803 Aomori, Aomori, Yasukata 2-4-12 , Japonya


Hotel Select Inn Aomori

JR Aomori Tren İstasyonu’na 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Hotel Select Inn Aomori bu şehrin sıklıkla tercih edilen otellerinden biridir. Şık dekorasyonu ve kaliteli hizmetiyle dikkat çekmektedir.

hotel-select-inn-aomori.jpg

Adres: 030-0862 Aomori, Aomori, Furukawa 2-9-1, Japonya


Art Hotel Color Aomori

Art Hotel Color Aomori, farklı tasarımı ve konforlu hizmeti ile şehrin en şirin otellerindendir. Bu otel Hakkoda Dağları 38 dakikalık, Aomori Havaalanı ise 20 dakikalık sürüş mesafesinde yer almaktadır. Aomori Koyu’na 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunması da tercih edilme sebeplerinden en önemlisidir.

art-hotel-color-aomori.jpg

Adres: 030-0801 Aomori, Aomori, Shinmachi 2-5-6 , Japonya


Iroha Ryokan

JR Aomori Tren İstasyonu’na sadece 2 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Iroha Ryokan şık dizaynı ile de dikkat çekmektedir. Size evinizde hissettirecek bu otel sayesinde konforlu bir Japonya tatili geçirebilirsiniz.

iroha-ryokan.jpg

Adres: 030-0803 Aomori, Aomori, Yasukata 1-31-21, Japonya


Smile Hotel Aomori

Smile Hotel Aomori, Aomori Havaalanı’na arabayla 30 dakikalık bir mesafede yer almaktadır. Ulaşım açısından oldukça rahat olan bu otel ayrıca Munakata Shiko Memorial Sanat Müzesi’ne arabayla 10 dakikalık uzaklıktadır. Aomori’nin ünlü Nebuta Festivali, yaz aylarında bu otelin hemen önünde düzenlenmektedir.

smile-hotel-aomori.jpg

Adres: 030-0802 Aomori, Aomori, Hon-cho 2-4-7, Japonya


Aomori’de Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Ramen

Aslında Çin kökenli bir lezzet olan ramen, Japon mutfağının da meşhur lezzetlerindendir. Genelde çorbası et suyuyla yapılan Ramen, dilimlenmiş et, kurutulmuş yosun, yeşil soğan ve mısır gibi üst malzemeler ile servis edilmektedir.

ramen-001.jpg


Sushi

Japon mutfağı denilince ilk akla gelen yiyecek olan Sushi, ülkemizde de sıklıkla tercih edilen bir yiyecek olduğundan Japonya’da da tercihiniz olabilir. Sushi sirkesi ile yapılan sushi pilavı farklı lezzetlere açıksanız mutlaka denenmelidir.

sushi-002.jpg


Tempura

Japon mutfağının en meşhur ve en lezzetli yemeklerinden biridir. Ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsülleri, sebze veya mantarların tavada kızartılması ile hazırlanmaktadır. 

tempura-japonya.jpg


Onigiri

Japon mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi olan onigiri, kurutulmuş yosun ile kaplı sushi pilavından yapılmaktadır. Ortasına koyulan Japon eriği, karides, tavuk ve somon bulunur. 

onigiri-002.jpg


Soba

Soba, Türk mutfağı damak tadına da oldukça uygun bir Japon yemeğidir. Karabuğday ve buğday unundan yapılmaktadır. Tıpkı makarna gibi incedir ve sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir.

soba-001.jpg


Aomori Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

Milk Room

Japonya’nın Aomori şehrindeyseniz ve dans edip eğlenceli bir gece geçirmek istiyorsanız bu mekan tam size göre! Farklı kokteylleri ve renkli atmosferiyle harika bir gece sizi bekliyor.

milk-room.jpg

Adres: 2-16-13 Yasukata | Y-Spot Bldg. 3F, Aomori 030-0803, Aomori Prefecture


Syndicate

Aomori şehrinin eğlenceli gece kulüplerinden biri olan Syndicate, sıcak ortamı ve ucuz alkolleri ile şehre gelen yerli yabancı turistleri çekmeyi başarıyor. 

syndicate.jpg

Adres: 2-7-23 Honcho, Aomori 030-0802, Aomori Prefecture


Rodysaloon

Rodysaloon, cana yakın personelleri, şık dizaynı, keyifli ortamı ve ucuz içkileriyle size Aomori şehrinde keyifli bir gece geçirme imkanı sunuyor. Merkezi bir yerde konumlanmış bu gece kulübü genellikle kalabalık olmasıyla anılmaktadır.

rodysaloon.jpg

Adres: 1-7-5 Honcho, Aomori 030-0802, Aomori Prefecture


Red Zinger

Aomori şehrinin Japonya’nın diğer şehirlerinden daha sakin olması burada pub kültürünü geliştirmiş sebeplerden birisidir. Yalnız başına veya arkadaşlarla birkaç bira içip sohbet etmek isteyenler için bu mekan tercih edilesi bir yerdir.

red-zinger.jpg

Adres: 1-6-6 Hashimoto, Aomori 030-0823, Aomori Prefecture


Publicbar Familiar

Aomori şehrindeki eğlence mekanlarından birisi olan Publicbar Familiar büyük bahçesi, sıcak atmosferi ve cana yakın çalışanları sayesinde misafirlerine ev ortamı sunan bir mekandır. Kalabalık gruplar halinde gelinebilen bu mekanda keyifli bir gece geçirmemek mümkün değil.

publicbar-familiar.jpg

Adres: 1-16-6 Furukawa, Aomori 030-0862, Aomori Prefecture

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi


JAPONYA GEZİ REHBERİ

Japonya Gezilecek Yerler

Osaka Gezilecek Yerler

Nagoya Gezilecek Noktalar

Gifu Gezilecek Yerler

Tokyo Gezilecek Yerler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.