Japonya Hakkında Bilmeniz Gereken İlginç Bilgiler

Dünyanın en büyük metropolü Japonya hakkında duyduğunuzda dumur olacağınız bilgileri derlediğimiz bu içeriğimizde buranın yaşam tarzı ve kültürü hakkında da tüyolar veriyoruz.
Japonya Hakkında Bilmeniz Gereken İlginç Bilgiler

Japonya Hakkında Bilmeniz Gereken İlginç Bilgiler

125 milyondan fazla nüfusu, imparatorluk sarayları, köklü tarihi, mabetler ve tapınakların yükseldiği manzaraları, modern üniversiteleri ve gelişmiş ekonomisi ile dikkat çeken Japonya hakkında sizi çok şaşırtacak bilgilere yer verdiğimiz bu içeriğimize mutlaka göz atmalısınız.

japonya-hakkinda-sasirtici-bilgiler.jpg

Japonya Gezilecek Yerler


Japonya Değil Nihon!

Her şeyden önce Japonlar kendi ülkelerine Japonya demiyorlar. Nihon veya Nippon adını veriyorlar. Bunun anlamı da güneşin yükseldiği yerdir. 

japonya-degil-nihon!.jpg

Osaka Gezilecek Yerler


Nüfus Bakımından 10. Büyük Ülke

Japonya bir adalar ülkesi. 6852 ada var ama bunların 430 tanesinde insan yaşıyor. Toplam 127 milyon insan. Nüfus bakımından dünyanın 10. büyük ülkesidir.

japonya-kalabalik.jpg

Aomori Gezilecek Yerler


Dünyanın En Büyük Metropolü

Tokyo etrafındaki alanlarla birlikte 35 milyon nüfusa sahip ve dünyanın en büyük metropol alanıdır. Japonya nüfusu azalan bir ülkedir. 2008 yılında 127.080.000 kişiyle en yüksek değerine ulaşan ülke nüfusu bu yıldan itibaren azalıyor ve bugün 126 milyon 400 bin civarındadır.

dunyanin-en-buyuk-metropolu.jpg

Tokyo Gezilecek Yerler


Robot Onların İşi!

Dünyadaki robotların yarısı Japonya'dadır.  Japonlar, teknolojinin pek çok alanında olduğu gibi robotlar konusunda da öncüler ve ASIMO gibi insana benzeyen robotlar yapma konusunda çok çalışıyorlar.

japon-robot-teknolojisi.jpg


İçinden Otoyol Geçen Bina!

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi ülke Japonya’dır. İçinden otoyol geçen bir binaları da var. Japonya Osaka'da bulunan 16 katlı "Gate Tower" binasının en önemli özelliği, 5 ve 7. katları arasından karayolu geçmesidir. Binanın asansörü 5-7 arası durmayıp, 4. kattan 8. kata çıkıyor.

icinden-otoyol-gecen-bina.jpg


Çekilin ben Samurai!

Eski Japon savaşçılarına samuray (samurai) denirdi ve bunlar katana adında bir kılıçla savaşırlardı. Japonlarda Karate, Judo, Sumo, Ninjutsu, Kendo, Jujutsu ve Aikido gibi dövüş sanatları kültürlerinin çok önemli bir parçasıdır.

samurai-003.jpg


Ağlayan Bebekler

400 yıldan beri "Ağlayan Sumo" adında bir yarışma yapılıyor. Bu yarışmada Sumo güreşçileri, kucaklarındaki bebekleri ağlatmaya çalışıyor. Japonya'da bebeklerin yüksek sesle ağlamasının kötü ruhları uzaklaştırıp sağlıklı bir yaşam getirdiğine inanılıyor. Yarışmada, iki bebek bir sumo ringinde karşılıklı oturtulduktan sonra, hakem bağırarak, 'Nokotta' (Dövüş başlasın) talimatı veriyor. Mücadelenin galibi 'ilk ağlayan bebek' oluyor.

aglayan-sumo.jpg


Ülkede Çocuk Yok!

Evlerde beslenen hayvan sayısı, çocuk sayısından daha çok. Çünkü doğum oranı o kadar düşük ki yetişkin bezlerinin sayısı, bebek bezlerininkinden daha fazla.

japon-cocuklar.jpg


Hangi Yaşlıya Yer Vereceğiz?

Dünyada uzun yaşam denince ilk akla gelen ülke Japonya çünkü 100 yaşın üzerinde 300.000'den fazla insan yaşıyor. 21’inci yüzyıl sonlarına doğruysa 6 milyonu bulacak gibi duruyor.

japon-yaslilar.jpg


Okuma Yazma Bilmeyen Yok

Okur yazarlık oranı neredeyse %100. Herkes okuma yazmayı biliyor. Zaten dünyanın ilk romanı da Japonya'da 1007 yılında, bir kadın yazar tarafından yazılmıştır.

japonya-okuma-yazma-orani.jpg


Aktif Volkanlar

Ülkenin %80'i dağlarla kaplıdır. 200 kadar yanardağ vardır. Ve ülkenin en yüksek dağı olan Fuji dağı da aktif bir volkandır. Bu dağ zarif görünüşü ve muhteşem güzelliği ile dünyaca meşhurdur. Ülkenin dörtte biri yanardağ döküntü ve külleriyle kaplıdır. Fuji, aynı zamanda etkin bir yanardağ olmasına karşın, 1707-08 yıllarındaki patlamasından bu yana volkanik etkinlik göstermemiştir.

aktif-volkanlar.jpg


Japonya Dünyanın Dönüş Hızını Kısaltıyor

Japonya'da her yıl 1500 kadar deprem oluyor. 2011'de olan depremin dünyanın dönüş hızını 1.8 mikrosaniye kısalttığı söyleniyor. Bu deprem sonucu ortaya çıkan bazı antik taş tabletlerin üzerinde, bu noktadan sonra ev yapmayın yazdığı anlaşılmış.

japonya-deprem.jpg


Aşırı Hızlı Trenler

Mıknatıslar üzerinde giden hızlı trenler saatte 500 km hıza ulaşabiliyor. Genel olarak trenler dakiklikleriyle tanınıyor. Bu trenler bazen o kadar kalabalık oluyor ki istasyonlarda kapıda kalanları içeriye doğru ittirmekle görevli bazı kişiler var. Ortalama gecikme süresi sadece 18 saniye. Trenlerin önüne atlayarak intihar edenlerin ailesine ceza veriliyor. Maharo yanardağının kraterinin etrafına yetkililer bir çit çekmek zorunda kalmışlar çünkü bugüne kadar 2000'den fazla insan, kraterin içine atlayarak intihar etmeye kalkışmış.

asiri-hizli-trenler.jpg


İnsanlar Evinden Dışarı Çıkmıyor!

20 ila 44 yaş arası erkeklerin ana ölüm sebebi intihardır. 1 milyondan fazla insan, Japonya'da evinden, odasından dışarıya çıkmıyor. Hikikomori denilen bu fenomen, bireylerin toplumsal yaşamdan çekilmeleri ve sıklıkla aşırı seviyelerde kendilerini izole etmeleri demektir.

hikikomori.jpg


Küp Şeklinde Karpuz

Bir çeşit münzevilik. Çiftçiler daha kolay istiflenebilmesi için, küp şeklinde karpuz yetiştiriyor.

kup-seklinde-karpuz.jpg


Onlara Korkak Diyorlar!

Titanik faciasından sağ olarak kurtulan Japonlar, ülkede korkak olarak adlandırılıyor. Diğer yolcularla beraber ölmedikleri için korkaklar olarak bahsedilen bu insanlar soyut olarak olsa da toplumdan dışlanan bir kesim olarak hayatlarına devam etmişlerdir.

titanikten-kurtulan-japonlar.jpg


Özür Dilemek İçin Traş Oluyorlar

Japonca'da özür dilemek için 20 farklı kelime vardır. Eskiden bilinene göre Japon erkekleri özür dilemek için saçlarını tıraş edermiş.

japoncada-ozur-dileme-yontemleri.jpg


Birlikte Uyuma Kafeleri

İlki 3 yıl önce açılan Soine-ya’lar (birlikte uyuma cafeleri), erkek müşterilerin belirli bir ücret karşılığında cafelerde çalışan kadınlarla uyuyabilmeleri için tasarlanmış. Bir kadınla uyuma ihtiyacı duyan ve şefkate muhtaç Japon erkekleri bu cafelerden inanılmaz şekilde mutlu ayrılıyorlar. Partnerine sarılmak, saçını okşamak ya da onun müşterinin saçını okşaması ekstra ücretlendiriliyor. Merak edenler için bu cafeler Tokyo'da ve hayır, cinsel ilişki yok!

birlikte-uyuma-kafeleri.jpg


Kapsül Oteller

Osaka’da bulunan The Capsule Hotel, minimalist mimariye bambaşka bir boyut getirerek, fotoğrafta gördüğünüz gibi standart bir oda ölçüsüne 10’larca kabin sıkıştırarak müşterilerine hizmet vermektedir.

kapsul-oteller.jpg


Duşta Telefon Keyfi!

Cep telefonlarının %90'ı su geçirmez olarak yapılıyor çünkü özellikle gençler duşta bile cep telefonu kullanıyor.

dusta-telefon-keyfi.jpg


Uyuklamak Serbest!

İş yerinde uyuklamak gayet kabul edilebilir bir şey çünkü çok sıkı çalışmanın bir göstergesi olduğu düşünülüyor. Bir patron çalışanını uyurken gördüğünde çok çalıştığını düşünerek ona saygı duyar.

uyuklamak-serbest.jpg


Pokemon Çocukları Hastanelik Etti

1997'de yayınlanan bir Pokemon bölümünü seyreden tam 685 çocuk, baş dönmesi ve kusma gibi sebeplerle hastaneye kaldırılmış.

pokemon-008.jpg


Kara Kediler Şans Getiriyor

Kara kedilerin, batı kültürünün tam tersi olarak şans getirdiğine inanıyorlar.

kara-kedi.jpg


Dövmeliler Giremez!

Ülkede bol miktarda olan, yerden kaynayan o sıcak su kaynaklarının içine dövmeli kişilerin girmesine izin verilmiyor.

japonya-kaynayan-su.jpg


Anime Sesi Okulları

Bunların çizgi film versiyonu da diyebileceğimiz animelerde kullanılan sesleri eğitmek için ülkede, 130 civarında seslendirme okulu var.

anime-sesi-okullari.jpg

 

NeOldu.com / Bilgi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.