Gifu'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Gifu, Japonya'nın en gelişmiş merkezlerindendir. Tarihi ve turistik yerleriyle ünlü olan Gifu'nun gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için araştırdık. İşte, Gifu gezi rehberiniz...
Gifu'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Japonya'nın Gifu şehri ülkenin merkezinde yer alan bölgelerden biridir. Yaklaşık 450 bin nüfusun yaşadığı kentin arazi alanı tam 202.89 kilometrekaredir. Özellikle demiryolu ulaşımı bakımından Japonya'da değerli alanlardandır. Ticari, sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan ülkenin değerli merkezlerinden biri olan Gifu tarihi ve turistik yerleri bakımından da tanınmış bir kenttir. Gifu seyahatinde gezilecek görülecek yerlerin listesini sizlerle paylaşıyoruz.

Gifu Kalesi

gifu-kalesi.jpg

Bu kale Gifu'nun ana sembollerinden biri olarak kabul görmektedir. Kamakura döneminde 1201 ve 1204 arasında Nikaido Klanı'nın çabalarıyla oluşturulan yapı Gifu'nun tarihi yerlerinden biridir. Birkaç kuşak boyunca orijinal ismiyle yani 'Inabayama Kalesi' olarak anılan kale, 12 ve 16. yüzyıllar boyunca büyük çekişmelere sahne olmuştur. Kentin ünlü Kinka Dağı'nın yükseklerine konuşlandırıldığından burayı ziyaret edenler kalenin mimari özelliklerinin yanı sıra Gifu'nun olağanüstü manzarasına da tanık olmaktadır.


Kinka Dağı

kinka-dagi.jpg

Aynı zamanda Kinkazan ismiyle de anılan 329 metre yüksekliğindeki dağ kentin kalbinde bulunmaktadır. Kentin en ünlü dağı olması yanında efsaneleşen simgelerinden biridir. Harika bitki örtüsüyle Nagara Nehri boyunca uzanan Kinka Dağı tarih boyunca kentin en önemli bölgelerinden biri olmuştur. Bunun en önemli ispatı Nikaido ailesinin 13. yüzyılın başında burada inşa ettirdiği Gifu Kalesi'dir. Yüzlerce bitki ve 80 kuş türüne ev sahipliği yapan dağ ulusal koruma alanı ilan edilmiştir. Gifu seyahatinde bölgeyi yürüyüş yolları ve teleferik sistemi sayesinde kolayca keşfedebilirsiniz. 


Sofuku-ji

sofuku-ji-.jpg

Gifu'da bulunan tarihi bir Budist tapınağıdır. Sofuku-ji Tapınağı'nı meşhur eden etkenler ortaya çıkardığı keşişlerin fazla olması ve iç tavanının kanlı olmasıdır. Tapınak, ilk olarak Kamakura döneminde inşa edilse de doğal afet, savaş gibi olaylardan ağır hasar görmüştür. Daha sonra Toki Shigenori ve Saito Nagahiro tarafından 1469 ve 1493 yılları arasında tamamlanarak faaliyete başlamıştır. Edo döneminde tapınak hükümetten çok fazla destek almış ve zenginleşmiştir. Yoğun ilgi gören festivallere de ev sahipliği yapan Sofuku-ji Tapınağı Gifu'nun turistik yerlerinden birine dönüşmüştür.


Shoho-ji

shoho-ji.jpg

Kentin Obaku Budizm Okulu'na ait olan tarihi bir Budist tapınağıdır. Tapınak, Obaku Okulu'nun birçok özelliğini yansıtmasının yanı sıra burada gerçekleştirilen ayinlerde Çin tarzına da rastlanmaktadır. Ortalama Japon tapınaklarına nazaran çok daha büyük olan ibadethanenin resmi adı Kinpozan Shoho-ji'dir. İlk olarak 1638 yılında kurulan ibadethane 1692 ve 1790 yılları ila 1825 ve 1832 yıllarında yeni eklemelerle zenginleştirilmiştir. İçerisinde Gifu Büyük Buda Heykeli'nin de bulunduğu şahane tapınak Gifu'nun gezilecek yerlerindendir.


Jozai-ji

jozai-ji.jpg

Gifu kentinde Nichiren tarikatına ait olan eski bir Budist tapınağıdır. Resmi adı Shurinzan Jozai-ji olan ibadethane Saito Dosan'dan başlayarak Jōzai-ji'ye, oğlu Saito Yoshi Tatsu ve torunu Saito Tokugen dahil tam 3 nesil boyunca Saito ailesi için aile tapınağı olarak kullanılmıştır. 1450 yılında oluşturulan tarihi tapınakta Dosan ve Yoshi Tatsu'nun fotoğrafları da bulunuyor. Gifu'nun görülecek yerlerinden biri olan ibadethane Japon Ulusal Kültür Varlıkları arasında yer almaktadır. 


Gifu Şehir Kulesi 43

gifu-sehir-kulesi-43.jpg

Yapımına 2005 yılında başlanan gökdelen 2007 yılında tamamlanmıştır. 43 katlı gökdelen 163 metre yüksekliğiyle kentin en yüksek yapısı olarak biliniyor. Yaklaşık 57.600 metrekarelik taban alanına sahip olan bina genel olarak betondan inşa edilmiştir. Binanın çatısında depremin etkisini en aza indirgeyecek şekilde tasarlanan bir sistem bulunmaktadır. Geleneksel ve modern tasarım öğelerinin birleştirildiği kulede balıkçı tekneleri tasarımı da uygulanmıştır. Kentin sembolü olan '井' işareti de aksettiren bina Gifu'nun turistik yerlerinden bir tanesidir.


Nawa Böcek Müzesi

nawa-bocek-muzesi.jpg

Kentin merkezinde bulunan ve kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz müze Nawa Böcek Araştırma Merkezi tarafından idare edilmektedir. 1919 yılından hizmete açılan kurum Japonya'nın ilk böcek müzesi olma özelliği taşıyor. 18 bin farklı böcek türünden yaklaşık 300 bin canlıyı barındıran kurum Gifu seyahatinde değişik tecrübeler yaşamak isteyenlerin uğrak merkezlerinden biri haline gelmiştir. Farklı canlı türlerine ilgi duyuyorsanız Nawa Böcek Müzesi'ni mutlaka görmelisiniz.


Gifu Güzel Sanatlar Müzesi

gifu-guzel-sanatlar-muzesi.jpg

1982'de hizmete açılan kurum Gifu'da yerel, ulusal ve uluslararası sanat çalışmalarının sergilendiği nüfuzlu müzelerden biridir. Resim, heykel, tablo, seramik gibi çalışmaların sunulduğu sanat müzesi Gifu'nun turistik yerlerinden biridir. Denizaşırı ülkelerden getirilen heykel ve resimlerin özel ilgi gördüğü müze Japonya'da sanatseverlerin en fazla ziyaret ettiği kurumlardan biridir.


Gifu Tarih Müzesi

gifu-tarih-muzesi.jpg

Japonya'da bulunan şehir destekli bir tarih m üzesidir. Kinka Dağı'nın dibinde kentin en merkezi noktalarından birinde yer alan kurum, tarihi eserlerin yanı sıra ve çevredeki geleneksel el sanatları çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Bölgede 16. yüzyılın önde gelen derebeyi Oda Nobunaga dönemine ait tarihi kalıntıların bulunduğu tarih müzesi 1985 yılından bu yana hizmet vermektedir. Zaman zaman geniş koleksiyonlara sahip özel sergilerin de sunulduğu kurum mutlaka ziyaret edilmelidir.


Nagara Nehri

nagara-nehri.jpg

Nobi Ovası'nın Kiso Nehri ve İbi Nehri ile beraber 3 nehrinden biridir. Kaynağını Gifu kentinden alan nehir 166 km boyunca uzanmaktadır. İnsanlar Kakita Nehri ve Shimanto Nehri ile birlikte Japonya'nın en temiz nehirleri arasında bulunan Nagara Irmağı kenarında yerleşim alanları kurmuşlardır. İçme suyu, balıkçılık, tarımsal sulama ve daha birçok farklı alandaki faydalarından dolayı Nagara Nehri Gifu ile özdeşleşmiştir.


JAPONYA GEZİ REHBERİ

Japonya Gezilecek Yerler

Osaka Gezilecek Yerler

Nagoya Gezilecek Noktalar

Aomori Gezi Rehberi

Tokyo Gezilecek Yerler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.