Barselona Gezilecek Yerler

Barcelona İspanya'nın en kalabalık ikinci şehridir. Katalanların yaşadığı Barselona tarihi ve turistik alanlar bakımından hayli zengindir. Yazımızda Barselona'nın gezilmesi gereken yerlerini bulabilirsiniz.
Barselona Gezilecek Yerler

Barcelona Hakkında Bilgi

  • İspanya'nın Madrid'den sonra en büyük ikinci kentidir.
  • Şehir 1.487.060 nüfusa sahiptir.
  • İspanya'nın kuzeydoğusunda yer almaktadır.
  • Otomobil, dokumacılık, gemi yapımı gibi sanayi dalları arasında başta gelir.
  • Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle İspanya'nın en çok turist çeken bölgelerinden biridir.
  • Dünya'nın en ilginç ve metropolitan merkezlerinden biridir.
  • Uluslararası Festivaller ve etkinlikler gerçekleştirmektedir.
  • Kışları yumuşak geçen Barselona da yazları sıcak ve nemli geçmektedir.
  • Para birimi Eurodur.
  • En çok İspanyolca, katalanca dili kullanılmaktadır.
  • Şehir en az 2000 yıllık bir tarihe sahiptir.
  • Gezilip görülmeye değer müzelere sahiptir.

Barcelona Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Barcelona da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.  

  1. Barcelona'daki gezilecek yerler listesi
  2. Barcelona'da ne yenir ne içilir?
  3. Barcelona'daki müzeler
  4. Barcelona'da yer alan tarihi mekanlar
  5. Barcelona'daki turistik noktalar
  6. Barcelona otel önerileri
  7. Barcelona' alışveriş
  8. Barcelona gezi rehberi haritası 

Sagrada Familia Bazilikası

Barcelona’nın simgelerinden birisi olan Sagrada Familia Bazilikası, şehrin popüler olmasına katkıda bulunan ünlü mimar Antoni Gaudi’nin en büyük eseri olarak gösteriliyor. Aslında bazilikanın yapımı için San Jose Dindarları Birliği önce Francisco de Paula de Villar y Lozano ile anlaşmış. Ancak iki taraf arasında fikir ayrılıkları ortaya çıkınca, proje 1883 yılında Gaudi’ye devredilmiş ve kaza sonucu yaşamını yitirdiği 1926 yılına kadar yapıya deyim yerindeyse hayatını adamış. Bazilikaya, büyük ustanın ölümünün ardından yarım kalmış olmasına rağmen günümüzde Barcelona gezilecek yerler listesine mutlaka alınması gereken yapılardan birisi gözüyle bakılıyor.

sagrada familia bazilikası

Sagrada Familia Bazilikası Hakkında Bilgi

Sagrada Familia Bazilikası Nasıl Gidilir?


Casa Mila

Katalonya Meydanı’ndan yürüyerek kısa sürede ulaşabileceğiniz Casa Mila, çoğu kişiy göre Sagrada Familia’dan sonra Gaudi’nin en değerli 2. eseri konumunda. 1906-1912 yılları arasında yapımı gerçekleştirilen konut, ünlü mimar tarafından dönemin önemli iş adamlarından Pere Mila için tasarlanmış. Tamamlanmasının ardından ağır eleştirilere maruz kalan ve yerel halkın dilimizde taş ocağı anlamına gelen La Pedrera ismiyle andıkları yapının ön cephesinde Gaudi, dalgalı bir deniz ile içerisinde salınan yosunların görüntüsünü yansıtmak istemiş. Ön tarafları dökme demirle kapatılmış balkonları ve ilginç şekilli bacalarla kaplı çatısıyla dikkat çeken binanın içerisinde özel konutların yanı sıra Caixa de Catalunya Galerisi bulunuyor.

casa mila

Casa Mila Nasıl Gidilir?


La Rambla Caddesi

Yürüyüş yapmak ve kent yaşamı ile iç içe olmak için ideal atmosfere sahip olan La Rambla Caddesi, Katalonya Meydanı’ndan limana kadar uzanıyor. Barcino’yu çevreleyen surların 1766’da yıkılmasının ardından tasarlanan caddeye, kenti çevreleyen dağlardan gelen yağmur sularının denize aktığı bir dere yatağının üzerine kurulduğu için bu ad verilmiş. Etrafı yemek yeyip soluklanabileceğiniz kafe ve restoranlarla dolu caddede alışveriş yapabileceğiniz çok sayıda mağaza ile hediyelik eşya dükkânı yer alıyor. Eğer caddeye meydan tarafından girecek olursanız sırasıyla Font de Canaletes, Mercat de La Boqueria, Gran Teatre del Liceu ve Kristof Kolomb Heykeli’ni görebilirsiniz. Burası şehrin popüler caddesi olsa da pazar günleri bazı hediyelikçiler, dükkanlar kapalı olabiliyor. Bu nedenle alışveriş planlarınızı buna göre yapabilirsiniz.

La Rambla Caddesi

La Rambla Caddesi Nasıl Gidilir?


Camp Nou Stadyumu ve Barcelona FC Müzesi

Barcelona gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz bir diğer ikonik mekânsa yerel halk tarafından Katalonya Özerk Bölgesi’nin gayri resmi milli takımı olarak anılan Barcelona Futbol Kulübü’nün maçlarını oynadığı görkemli Camp Nou Stadyumu ve Barcelona FC Müzesi. Katalan Mimar Francesc Mitjans tarafından tasarlanan ve 3 yıl içerisinde 55.000 metrekarelik alan üzerine kurulan stadyum, 99 bine yakın kapasiteye sahip. Müzede ise futbol kulübünün 100 yılı aşan geçmişi görsel ve işitsel sunumlarla ziyaretçilere aktarılıyor. Barça’nın kazanmış olduğu tüm kupaları görebileceğiniz kültürel mekânda ayrıca Dali, Miro, Subirach, Taples gibi yerel sanatçıların bağışladıkları eserler sergileniyor.

nou camp ve barcelona müzesi

Camp Nou Stadyumu Caddesi Nasıl Gidilir?


Casa Batllo

Antoni Gaudi’nin kente miras bıraktığı bir başka yapıysa lakabı dilimizde “Kemiklerin Evi” anlamına gelen Casa Batllo. Katalonya Meydanı’ndan yürüyerek 10 dakika içerisinde ulaşabileceğiniz konutun bu lakabı almasında tasarımında tercih edilen Modernizme sanat akımının payı büyük. Günümüzde özel bir firma tarafından müze olarak işletilen yapı, sıra dışı görünümünü 1904 yılında eski konutun dış ve iç kısımlarında yapılan yenileme çalışmaları sonucunda kazanmış. Dış cephe tasarımında Gaudi’nin Monet tarafından yaratılan “Nilüferler” tablosundan esinlendiğine inanılan yapının özellikle ilk katındaki salon kent manzarası ve tavan işçiliği ile konukları büyülüyor.

Casa batllo

Casa Batllo Nasıl Gidilir?


Mercat de La Boqueria

La Rambla üzerindeki en çok ilgi çeken mekânlardan birisi olan Mercat de La Boqueria,  kent çevresine yetiştirilen taze sebze ve meyvelerin, çiftlik ürünlerinin, et-balık çeşitlerinin satıldığı büyük bir pazar. Ünü ülke sınırlarını aşan pazar yerinin tarihi, bazı kaynaklara göre 1217 yılına kadar uzanıyor. Barcelona’da faaliyet gösteren birçok üst düzey restoranın mutfaklarında kullanacakları malzemeleri satın almak için tercih ettikleri La Boqueria’da klasik tezgâhların yanı sıra tatlı ve şekerleme satışının yapıldığı, yemeklerin pişirildiği bölümler de bulunuyor. Eğer karnınız acıktığında buradaki mekânları tercih ederseniz, Katalan mutfağına özgü pek çok lezzeti deneme fırsatı bulabilirsiniz.

Mercat de La Boqueria

Mercat de La Boqueria Nasıl Gidilir?


Picasso Müzesi

Dünya’da resim ve ressamlık dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri şüphesiz Picasso’dur. İspanyol sanatçı hayattayken adına açılan ilk müze olma özelliğini taşıyan Barselona Picasso Müzesi, koleksiyonunda 3.500’den fazla eser barındırıyor. 1963 yılında kapılarını ziyarete açan kültürel tesis, bu sayede aynı zamanda Paris’teki müze ile Picasso’nun en çok eserini barındıran müze unvanını paylaşıyor. Picasso’nun hayatının bir dönemini geçirdiği ve Orta Çağ’da malikâne olarak kullanılmış Palacio de Berenguer d’Aguliar içerisinde faaliyet gösteren tesiste sanatçının tanınmış eserlerinden ziyade ilk dönem çalışmaları sergileniyor. Hombre Con Boina, Autorretrato con Peluca, Ciencia y Caridad, Menu de Els Quatro Gats müzeyi ziyaret ettiğinizde inceleme olanağı bulabileceğiniz çalışmalardan bazıları.

picasso müzesi

Picasso Müzesi Nasıl Gidilir?


Barri Gotic

Barselona’nın tarihine ilgi duyuyorsanız, bu konuya dair aklınızda oluşan tüm soruların yanıtlarını Barri Gotic sınırları içerisinde bulabilirsiniz. Kentin kalbi ve aynı zamanda tarihinin başladığı yer olan Gotik Mahallesi’ndeki çoğu yapı, Katalonya’nın denizcilikteki en güçlü zamanı olarak anılan 11. ila 16. yüzyıllar arasında kalma. M.Ö. 3. yüzyılda Hannibal’in babası Hamilcar Barca tarafından küçük bir köy olarak kurulan, Roma’nın eline geçtikten sonraysa kaleye çevrilerek Barcino ismini alan bölümünün en eski kısmını oluşturduğu yerleşim bölgesinde Şehir Tarihi ve Frederic Mare Heykel müzeleri faaliyet gösteriyor. Bölgede ayrıca Başdiyakozun Evi ile Roma Duvarı ve Agustus Tapınağı’nın ücretsiz görülebilen kalıntıları büyük ilgi çekiyor. İspanyollar’ın Barrio Gotico dedikleri tarihi yerleşimde bu mekânları ziyaret ettikten sonra dilerseniz çevrelerinde görülmeye değer birçok yapı bulunan Sant Jaume, Pi ve Josep Oriol meydanlarına da zaman ayırabilirsiniz.

barri gotic

Barri Gotic Nasıl Gidilir?


Poble Espanyol

Barcelona gezilecek yerler listesindeki mekânlar arasında benim kişisel favorim konumundaki Poble Espanyol, Montjuic Tepesi’nde yer alıyor. Açık hava müzesi olarak faaliyet gösteren köy, Katalan Mimar Josep Puig i Cadafalch tarafından EXPO 1929 için tasarlanmış. 42.000 metrekarelik alanı kaplayan İspanyol Pavilyonu içerisinde farklı bölgelere özgü 116 yapı aracılığıyla ülke kültürünün ve yaşam tarzının ziyaretçilere aktarılması amaçlanıyor. Aragon tarzı bir dini yapının Endülüs stilindeki meydanla yan yana görülebileceği tek yer konumundaki köyde; yerel zanaatkârların çalışma yaptıkları 40 atölye, kafeler, restoranlar ve bir Flâmenko kulübü yer alıyor.

Poble Espanyol

Poble Espanyol Nasıl Gidilir?


Tibidabo

Yapımına 1902 yılında başlanan ve Modernist-Neo Gotik tarzları harmanlanarak 60 yılda tamamlanan görkemli Kutsal Yürek Kilisesi’nin bulunduğu 512 metre yüksekliğe sahip Tibidabo Tepesi, Collserola Dağları’nın en yüksek kısmını oluşturuyor. Konumu sayesinde konuklarına etkileyici kent manzarası sunan tepede kilise dışında ayrıca en üst kısmına asansörle çıkabileceğiniz 288 metre uzunluktaki iletişim kulesi ile 1908 yılında açılan, kentte eski moda oyuncakların çalışmakta olduğu tek lunapark statüsündeki Parc d’Atraccions del Tibidabo yer alıyor.

tibidado

Tibidabo Nasıl Gidilir?


Montjuic

Tibidabo Tepesi gibi doğal güzellikleri ve keyifli zaman geçirebileceğiniz mekânları bir arada sunan yerler hoşunuza gidiyorsa 173 metre rakımlı Montjuic’e de zaman ayırabilirsiniz. Günümüzde kullanılan adını üzerinde bulunan eski Musevi Mezarlığı’ndan alan tepede ziyaret edebileceğiniz yerlerin başında geçmişinde pek çok önemli olaya tanıklık etmiş kale ile olimpiyat köyü geliyor. İçerisinde askeri müzenin faaliyet gösterdiği kaleyi ile olimpiyat köyünü gezdikten sonra rotanızı mermer heykelleri ve vitrayları sayesinde ün kazanmış mezarlığa çevirebilirsiniz.

montjuic

Montjuic Nasıl Gidilir?


Plaça de Catalunya

Kentin La Ribera, El Raval ve Barri Gotic’ten oluşan eski kısmı ile modern kesimi Eixample’yi birbirine bağlayan Plaça de Catalunya, gün boyu hareketli yapısı ile ön plana çıkıyor. Passeig de Gracia, Rambla de Catalunya, La Rambla, Portal de l’Angel, Ronda de Sant Pere gibi önemli caddeleri birbirine bağlayan meydanı hareketliliği dışında ilgi çekici kılan bir başka unsursa çevresindeki alışveriş olanakları.

 Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya Nasıl Gidilir?


Barselona Katedrali

Tasarımı Fransız Mimar Charles Walters’ın 1408 tarihli planlarına sadık kalınarak yapılan ön cephesinin en dikkat çekici kısmını oluşturduğu Barselona Katedrali, 14. yüzyılda II. Jaume’nin emriyle inşa edilmeye başlanmış. Sırasıyla Roma tapınağının, Vizigot bazilikasının, caminin bulunduğu yerde yükselen katedral, aynı zamanda başpiskoposluk merkezi olduğu için “La Seu” adıyla da anılıyor. Girişinde güzelliğiyle görenleri büyüleyen bir Hz. İsa ve 12 Havariler tasvirinin bulunduğu dini yapıda her şapel farklı bir aziz veya azizeye adanmış. Gotik mimarisinin görkemi nedeniyle gezginlerin Barselona gezilecek yerler listelerinde kendisine yer bulan katedralin özellikle iç kısmında Orta Çağ ve Rönesans dönemlerine ait üslupların başarıyla harmanlandığını görebilirsiniz.

Barselona Katedrali

Barselona Katedrali Hakkında Bilgi

Barselona Katedrali Nasıl Gidilir? 


Joan Miro Müzesi

Barselona gezilecek yerler listenizin son sırasında, kentin en dikkat çekici sanat galerileri arasında sayılan Fundacio Juan Miro’ya yer verebilirsiniz. 1975 yılında kurulan müzede ünlü Katalan sanatçının yaşamı boyunca yarattığı resimler, çizimler ve heykeller sergileniyor. Binası Josep Lluis Sert tarafından tasarlanan kültürel tesiste bizzat Miro tarafından bağışlanmış eserlerin yanı sıra Katalan sürrealistlerin çalışmaları da ziyaretçilere sunuluyor. Müzede sergilere ek olarak film gösterimleri, konferanslar ve çocuk tiyatroları yapılıyor.

joan miro müzesi

Joan Miro Müzesi Nasıl Gidilir? 


Katalan Müzik Sarayı

Burası 1908 yılında açılan tarihi bir konser salonu mahiyetindedir. UNESCO’nun Dünya Mirasları listesinde bulunması bakımından da çok önemlidir.

katalan-muzik-sarayi.jpg

Burada klasik müziğin yapı taşlarından Bach, Beethoven gibi sanatçıların büstleri bulunmaktadır. Modern mimari usulüyle yapılan binada mozaikler, çiçek desenleri, cam ve seramik işlemeler göz doldurmaktadır. Barselona’nın en çok rağbet gören yerleri arasında yer almaktadır.

Katalan Müzik Sarayı Nasıl Gidilir? 


Guell Parkı

guell-park.jpg

20. yüzyılın başında kurularak Barselona halkına armağan edilen park Guell ailesinin girişimleriyle inşa edilmiştir. Şehrin en kalabalık yerlerinden biri olan Guell Parkı’nda mükemmel mimariye sahip iki adet yapı yer alıyor. Bu yapıların çatısı çok farklı bir görünüme sahip ve birinde yükselen kule de görüntüsüyle insanları büyülemektedir. Buradan Barselona bir başka güzel görünmektedir. Şehre gelen turistlerin en çok fotoğraf çektiği alanlardan biridir.

Guell Parkı Hakkında Bilgi

Guell Parkı Nasıl Gidilir? 


Katalunya Ulusal Sanat Müzesi

katalunya-ulusal-sanat-muzesi.jpeg

19. yüzyılda inşa edilen bu yapı 2004’ten itibaren müze olarak faaliyet göstermektedir. Müzenin içi de dışı da tarih kokuyor. Katalunya Ulusal Müzesi’nin binasının mimarisi gibi içerisindeki birbirinden muhteşem sanat eseri de ziyaretçileri büyülüyor. Burada şehrin önemli sanatçılarının çizimleri, dekorasyonları ile beraber madeni para ve madalya koleksiyonları da sergilenmektedir. Müzenin görünüşü şaşalı bir katedrali, hatta sarayı andırıyor.

Katalunya Ulusal Sanat Müzesi Nasıl Gidilir? 


Katalonya Meydanı

katalonya-meydani.JPG

Burası kentin en merkezi yeri olarak kabul edilmektedir. Yaklaşık 50 bin metrekarelik alana kurulu olan meydan 19. yüzyılda oluşturulmuştur. Birçok kez restore edilen meydan çeşitli aktivitelerin hatta mitinglerin düzenlediği bir yer pozisyonundadır. Günün her saatinde canlı ve kalabalıktır. Etrafınfaki tarihi yapılar ve lüks restoran ve kafeler meydanı daha da çekici hale getirmektedir.

Katalonya Meydanı Nasıl Gidilir?


Barselonada Nerede Ne Yenir Ne İçilir?

İspanya’nın dünyaca ünlü turistik şehri Barselona kendine özgü mutfağıyla da dikkat çeker. Katolonya bölgesi yemekleri ve deniz ürünleri konusunda bol seçenekler bulabileceğiniz bu şehirde ne yenir ne içilir sorusunun yanıtı.


Casa Lolea ~ Sangaria

Casa Lolea’nın çeşitli şarap ve şampanyalarla hazırladıkları Sangria'ları o kadar popüler oldu ki, havaalanlarından süpermarketlere binlerce adet satılan şişeleri görür görmez buradan geldiğini anlıyorsunuz. Oldukça arkadaş canlısı garsonların çalıştığı küçük restaurantı Barselona gittiğinizde mutlaka görmelisiniz.

Adres: Carrer de Sant Pere Més Alt, 49, 08003 Barcelona, İspanya

Tel: +34 936 24 10 16

sangaria

İçecek konusunda şarap Barselona mutfağında ilk sırada yer alıyor. Ancak şarabın karışımıyla elde edilen başka bir içecek daha var. Sangria adı verilen bu kokteyl yapmak için şarap, votka, portakal suyu vs karışımı hazırlanıyor.

Casa Lolea ~ Sangaria Nasıl Gidilir?


Mariscco Reial Deniz Ürünleri

mariscco reial

Bu tarihi site, Gran Cafe Espanyol ve daha sonra Pedagojik Doğal Bilimler Müzesi ve tahnitçilik atölyesi gibi çok çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Özgün mimariye saygı duyan Mariscco Reial, yüksek tavanlı ve eklektik manzaraya sahip geniş ve açık bir mekânda veya alternatif olarak, Plaça Reial portrelerinde ve Gaudi tarafından tasarlanan lamba direklerinde açık havada yemek yeme şansı sunuyor. Tüm yıl boyunca açık olan Mariscco Reial, deniz ürünlerinin ve mevcut lezzetlerin sunulduğu balıkların bulunduğu kozmopolit bir atmosfere sahiptir. Akdeniz mutfağından lezzetler sunan Mariscco Reial, misafirlerin beğenisine hazırlanan kaliteli ve taze ürünler sunmaktadır. Spesiyaller arasında ıstakoz soslu pirinç ve karides çorbası ya da iklim kontrollü mahzende çok çeşitli şaraplar sunulmaktadır.

Adres: Plaça Reial, 8, 08002 Barcelona, İspanya

Tel: +34 934 12 45 36

deniz ürünleri barselona

Barselona deniz kıyısı bir şehir olduğu için balık ve deniz ürünleri konusunda çok lezzetli ve hatta uygun fiyata yemek yiyebileceğiniz çok sayıda yer bulabilirsiniz.

Mariscco Reial Nasıl Gidilir?


Bar Lobo Pealla

Barselona'nın merkezinde açık ve aydınlık alan. Zengin kahvaltılardan, öğle ve akşam yemeklerine kadar, Bar Lobo durağından mola vermeniz gerektiğinde gidebileceğiniz en ideal restorantlardan bir tanesidir. Taze yiyecek, tapas, pealla ve çeşitli yiyeceklerin birçoğunu burada bulabilirsiniz.

Adres: Carrer del Pintor Fortuny, 3, 08001 Barcelona, İspanya

Tel: +34 934 81 53 46

pealla

Deniz mahsulleriyle zenginleştirilmiş pilav türüne paella deniyor. Pilavın içerisinde karides, midye gibi deniz ürünleri kullanılıyor. Pilavı biraz da ıslak oluyor.

Bar Lobo Nasıl Gidilir?


Txapela ~ Gazpacho

Txapela 

Barselona’nın en seçkin ve sevilen restoranlarından biridir. Tezgahta, yemek salonunda veya açık havada serinletici terasta nefis yemeklerin ve harika şarapların tadını çıkarın. Eğlenceli ve dostça bir atmosfer sizleri bekliyor. Barselonaya gitmişken bu harika lezzetlere sahip olan Txapela'ya mutlaka gitmelisiniz.

Adres: Passeig de Gràcia, 58, 08007 Barcelona, İspanya

Tel: +34 934 87 22 79

gazpacho

İspanya'nın Barselona ilinde çok sevilen ve ispanyollara özgü Gazoacho yani soğuk çorba ağızlara layık lezzetiyle tüketicileri adeta büyülüyor.

Txapela Nasıl Gidilir?


Port Vell Restaurant Conil amb Cargols

port vell restaurant

Barselona’nın limanında açık teras ve temiz havaya sahip Port Vell deniz mahsulleriyle zenginleştirilmiş ağızlara layık menüsüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Adres: Passeig Joan de Borbo, 08003 Barselona, İspanya

Tel: +34 932 21 71 40

Conil amb Cargols

Barselona ve Katalan mutfağına özgü değişik bir lezzet arıyorsanız Conil Amb Cargols’u deneyebilirsiniz. Bu yemek salyangoz ile birlikte pişirilen tavşan etinden oluşuyor.

Port Vell Restaurant Nasıl Gidilir?


Domino Bar Cava Şarabı

domino bar

Tüm kokteyl ve yemek elle yapılmaktadır.. Kokteyller Barselona'daki en iyilerden bir tanesi. Çok dikkatli ve lezzetli yapılması için ev yapımı malzemeleri kullanılmaktadır. Kelimenin tam anlamıyla değil, burada yapılan tek şey, alkolün kendisi. Çalışan garsonlar çok güzel ve yardımcı olmaya elverişli. Barselona’nın en iyi barlarından birisi olan Domino Bar gece hayatında mutlaka gidilmesi gereken yerlerin arasındadır.

Adres: Carrer de les flors 16, 08041 Barselona, İspanya

Tel: +34 696 46 17 25

cava şarabı

Barselona'ya özgü bir tür köpüklü şaraptır. Geleneksel içkileri haline gelmiştir. Oldukça ucuza satılan cava şarabı bulabilirsiniz.

Domino Bar Nasıl Gidilir?


Barselona Nerede Kalınır? Otel Önerileri

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Barselona son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konu haline gelmiştir. Biz de bu içeriğimizde Barselona’da konaklanacak otelleri önerilerini derledik. İşte sizler için araştırdığımız Barselona’nın en güzel otelleri;


Gran Hotel Torre Catalunya 

Gran Hotel Torre Catalunya

Tüm geniş ve aydınlık odalarda ücretsiz Wi-Fi, uydu TV, klima, merkezi ısıtma ve minibar bulunmaktadır. Atıştırmalık ve kokteyller servis eden modern Eclectik Bar, açık hava terası ve lüks bir dekora sahiptir. Plaza Catalunya ve tarihi merkez trenle 1 durak, 170 metre uzaklıktaki Sants Tren ve Metro İstasyonu'ndan. Barcelona FC’deki Camp Nou Stadyumu 3 metro durağı uzaklıktadır. Gran Hotel Torre Catalunya, Barselona’daki Fira Kongre Merkezi’ne ve Las Arenas Alışveriş Merkezi’ne 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Sizlere önerebileceğimiz Barselona’nın en iyi otelleri arasında yer almaktadır.

Adres: Av. de Roma, 2-4, 08014 Barcelona, İspanya

Tel: +34 936 00 69 82

Gran Hotel Torre Catalunya Nasıl Gidilir?


Barcelona Princess

Barcelona Princess

Barselona şehrinin muhteşem manzaralarına sahip 363 modern ve aydınlık odaya sahiptir. Konuklara ücretsiz servis ve imkanlar sunmaktadır. İnternet erişimi olan İş Merkezi, ücretsiz baskı hizmeti, otel genelinde WiFi ve odalarda ücretsiz minibar. Ayrıca ücretsiz 2 ısıtmalı açık yüzme havuzu sunmaktadır. Güneşlenme terasına ve muhteşem Akdeniz manzaralarına sahip 23. katta yer almaktadır. Üçüncü katta, güneşlenme teraslı başka bir havuz ve ücretsiz erişime sahip sauna ve spor salonu içeren Relax Area'nın yanında bulacaksınız. Bu muhteşem otele vakit kaybetmeden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Avinguda Diagonal, 1, 08019 Barcelona, İspanya

Tel: +34 933 56 10 00

Barcelona Princess Nasıl Gidilir?


Suıtes Avenue

SUITES AVENUE

Lüks daireler, muhteşem dalgalı ön cephesiyle dikkat çekiyor. Gaudí'nin tasarımlarında yaygın olduğu gibi, doğanın biçimlerinden ilham alır ve inci rengi, güneş ışığının farklı tonlarını yakalar ve günün zamanına bağlı olarak renk değiştirir. Suites Avenue'nin cephesi şehrin ve heybetli La Pedrera binasının muhteşem manzaralarını sunmaktadır ve Passeig de Gracia'nın kentsel ağında çağdaş bir mücevher haline gelen SUITES AVENUE ziyaretçilerini ağırlamak için sabırsızlanıyor.

Adres: Passeig de Gràcia, 83, 08008 Barcelona, İspanya

Tel: +34 934 87 41 59

Suıtes Avenue Nasıl Gidilir?


Evenia Rosello

Evenia Rosello

Evenia Rossello Hotel, Barselona'nın ticaret ve iş merkezinde, Eixample bölgesinde yer almaktadır. Placeta de Joan Brossa'nın bahçelerinin yanında ayrıcalıklı bir konuma sahip olan otel, Paseo de Gracia ve Avenida Diagonal'a sadece 350 metre uzaklıktadır. Ayrıcalıklı merkezi konumu sayesinde, otelden sadece birkaç metre uzaklıkta, Barselona şehrinin başlıca turistik yerlerini keşfedeceksiniz. Bu muhteşem otele verdiğiniz ücretten pişman olmayacaksınız.

Adres: Carrer del Rosselló, 191, 08036 Barcelona, İspanya

Tel: +34 932 38 63 55

Evenia Rosello Nasıl Gidilir?


Hotel Claris

Hotel Claris

Hotel Claris, Barselona merkezinde, Barselona Mısır Müzesi ve Montaner Sarayı ile birkaç adım mesafede sizi bekliyor. Bu 5 yıldızlı otel Casa Batllo ve Palau de la Musica Catalana yakınındadır. Misafirlerimizin konforu ve rahatı için 124 klimalı oda minibar ve LCD televizyon bulunmaktadır. Misafirlerimize ücretsiz kablosuz İnternet sunulmaktadır. Misafirlerimizin iyi vakit geçirebilmesi için uydu kanalları vardır. Açık havuz, sauna ve spor salonu dâhil sunulan dinlenme fırsatlarından yararlanın. Bu Art Deco stili otel ayrıca ücretsiz kablosuz İnternet, danışma (concierge) hizmetleri ve lobide şömine sunan bu harika otel rezervasyon yapmanıza en uygun ve iyi otellerden biridir.

Adres: Carrer de Pau Claris, 150, 08009 Barcelona, İspanya

Tel: +34 934 87 62 62

Hotel Claris  Nasıl Gidilir?


Barselona Gezi Rehberi Haritası

Sizin için özel olarak hazırladığımız 'Barselona Gezilecek Yerler Haritası' ile  Barselona şehrini keşfedebilirsiniz. Barselona'da gezilecek turistik noktaları, Barselona'da nerede ne yenir ne içilir, Barselona'da nerede kalınır gibi sorularınıza bu haritayla kolayca cevap bulabilirsiniz. Barselona'daki otellerin konumlar ve otel tavsiyeleri ve diğer mekanlar hakkında detaylı bilgileri sizin için bir araya getirdir.

İSPANYA GEZİ REHBERİ

> İspanya Gezilecek Yerler

> Zaragoza Gezilecek Yerler

> Valensiya Gezilecek Yerler

> Sevilla Gezilecek Yerler

> Madrid Gezilecek Noktalar

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.