Viyana'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Avusturya'nın başkenti Viyana Avrupa'nın en önemli merkezlerinden biridir. Tarihi ve turistik alanların çokluğu bölgeyi turizm merkezi haline getirmiştir. İşte, Viyana'nın gezilmesi gereken yerleri...
Viyana'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Schönbrunn Sarayı

Bu saray yalnızca Avusturya’nın değil Dünya’nın en şaşalı saraylarından biri olma özelliğini taşımaktadır.

Habsburg Hanedanı’na ait olan bu devasa yapı her yıl on binlerce turistin akınına uğramaktadır. Saraya ve bahçelerine giriş ücrete tabidir. ,

Ayrıca burada Kraliçe Sissi’nin hikayesini dinleme fırsatı da bulacaksınız.

Schönbrunn Sarayı, Avusturya’nın en önemli sembollerinden biridir ve mutlaka buraya gerçekleştirilecek gezilerde görülmelidir.

schonbrunn-sarayi-004.jpg

 

Aziz Stefan Katedrali

Şehir merkezinde yer alan Aziz Stefan Katedrali 1147 senesinde yapılmıştır. Viyanalıların en fazla önemsediği dini alanların başında gelmektedir.

aziz-stefan-katedrali.jpg

Çok heybetli ve görkemli bir yapıya ve eşsiz bir mimariye sahiptir. Gotik tarz özelliklerini aksettiren katedralde bulunan heykel, resim ve oymalar göz kamaştırmaktadır.


Belvedere Sarayı

belvedere-sarayi.jpg

Barok tarzda yapılan bir eserdir. Yapımı 1668 yılında başlayan Belvedere Sarayı’nın tamamlanması yaklaşık 80 yıl sürmüştür. Yukarı ve aşağı olmak üzere iki parçadan oluşur. İki sarayı birbirine bağlayan zarif bir bahçesi vardır. Havuzlar, eşsiz güzellikte heykeller birbiriyle muhteşem bir ahenk yaratıyor. Burada aynı zamanda müze de var. Viyana gezinizde Belvedere Sarayı iyi bir alternatif olacaktır.


Viyana Sanat Tarihi Müzesi

viyana-sanat-tarihi-muzesi.jpg

Alanında dünyanın en önemli müzelerinden biridir. Devasa müzede yüzlerce sanatçının birçok önemli eseri sergilenmektedir. Viyana Sanat Tarihi Müzesi her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Müzedeki eserler kadar müze binasının mimarisi de göz kamaştırıyor. Viyana seyahatinizde bu müzeye ayrı bir parantez açmayı unutmayın.


Hofburg İmparatorluk Sarayı

hofburg-imparatorluk-sarayi.jpg

1279 yılında inşa edilen Hofburg İmparatorluk Sarayı barok sitiline uygun şekilde yapılmıştır. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu döneminde birçok önemli şahsiyete ikametgahlık eden bu sarayda 4,5 milyondan fazla tarihi eser bulunmaktadır. Her yıl Hofburg İmparatorluk Sarayı’nı ziyaret eden turistler bu kadar çok tarihi eseri bir anda görmenin şaşkınlığını yaşamaktadır.


Avusturya Ulusal Kütüphanesi

avusturya-ulusal-kutuphanesi.jpg

Avusturya Ulusal Kütüphanesi, Viyana’nın en tarihi yapılarından biridir. Heybetli bir yapıya sahip olan kütüphane kitap bakımından oldukça zengin bir koleksiyona sahiptir. On binlerce kitabın sergilendiği Avusturya Ulusal Kütüphanesi özellikle kitap tutkunları için kesinlikle ziyaret edilmesi gereken alanlar arasında bulunmaktadır. Ayrıca yaz aylarında kütüphane bahçesinde birçok etkinlik düzenleniyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.