İspanya Gezilecek Yerler

İspanya, İber Yarımadası'nda bulunan bölgenin en tarihi ve turistik ülkesidir. İspanya seyahatinde ülkenin gezilecek görülecek yerleri ile ilgili aradığınız her şeyi yazımızda bulabilirsiniz. İşte, İspanya'nın tarihi ve turistik yerleri...
İspanya Gezilecek Yerler

İspanya Hakkında Bilgi

  • İspanya Avrupa'nın güneybatı bölümünde İber Yarımadası olarak bilinen bölgede Portekiz ile beraber yer almaktadır.
  • Doğusu ve güneyini Akdeniz sararken kuzey kısmında Atlas Okyanusu bulunmaktadır.
  • Nüfusu 47 milyondur.
  • Yüz ölçümü tam olarak 505,992 kilometrekaredir.
  • Fransa'dan sonra Batı Avrupa'daki en büyük ikinci ülkedir.
  • Avrupa Birliği ülkelerinden biri olan İspanya tarihi ve turistik açıdan Avrupa'nın en önemli bölgesidir.
  • Birçok kilise, saray, kale, kule gibi mükemmel yapıya sahiptir.
  • 650 metrelik ortalama yüksekliği ile Avrupa'daki İsviçre'den sonra en yüksek ülkedir.
  • 1986'dan bu yana Avrupa Birliği'nin 1982'den beri NATO'nun üyesidir.
  • Dünyada en çok ziyaret edilen üçüncü ülkedir.
  • İspanya'nın başkenti Madrid'tir.
  • Para Birimi Euro'dur.
  • Resmi dili İspanyolca'dır.

İspanya Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde İspanya'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • İspanya'daki gezilecek yerler listesi
  • İspanya müzeleri
  • İspanya'da yer alan tarihi mekanlar
  • İspanya'da ki turistik noktalar
  • İspanya otel önerileri
  • İspanya'da nerede ne yenir?
  • İspanya'da ulaşım nasıl sağlanır?
  • İspanya'ya ne zaman gidilir?
  • İspanya festivalleri nelerdir?

İspanya gezilerinize rehber olabilmek için ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


El Hamra Sarayı

"İspanya'da gezilip görülmesi gereken yerlerin" başında, bölgede İslam egemenliğinin yaşandığı dönemlerde 1232 yılında yapımına başlanan nadide saray, 1984 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Onlarca oda ve salona sahip olan El Hamra Sarayı İspanya'da yaşanan yüzlerce yıllık İslam tarihinin en değerli yapısı olarak bilinmektedir. 1333 yılında tamamlandığında Dünya'nın en ünlü yapılarından biri haline gelen El Hamra Granada kentinin yüksek bir noktasında bulunmaktadır. Kentin sembollerinden biri olan nadide sarayda Allah'ı zikreden birçok Arapça ifade bulunuyor. Bunlardan en önemlisi 'Allah'tan başka galip yoktur' yazısıdır. Bu saray İspanya gezi rehberinizin ilk sıralarında yer almalıdır.

el hamra sarayı ispanya


La Sagrada Familia

La Sagrada Familia 'Kutsal Aile' anlamına gelmektedir. Barselona'da bulunur. 1883 yılında yapımına başlanan bazilika 2007'de tamamlanabilmiştir. 120 yılı aşkın bir inşa süreci yaşayan manevi yapı, halk içinde tamamlanamayan kilise olarak anılmaktadır. Antoni Gaudi, Francesc de Paula Villar y Lozano ve Mark Burry gibi pek çok ünlü mimarın ortak tasarımı olan yapı, Barselona'nın sembolü durumundadır. Noucentism, İspanyol Gotik, Art Nouveau, Moden ve Katalan Modernizm mimarisinin izlerini taşımaktadır. Yüksekliği 170 metreye kadar uzanan kutsal yapı, İspanya'nın tarihi yerlerinden biridir. La Sagrada hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Sagrada Familia Bazilikası Hakkında Bilgi adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

la sagrada familia ispanya


Madrid Kraliyet Sarayı

İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan ve İspanyol Kraliyet Ailesi'nin resmi konutu olan saraydır. Yalnızca resmi törenlere ev sahipliği yapan Madrid Kraliyet Sarayı, 1734 ve 1755 yılları arasında inşa edilmişir. Francesco Sabatini, Filippo Juvarra, Giovanni Battista Sacchetti ve Jose Segundo de Lema gibi ünlü mimarların ortak tasarımı olan saray, Barok ve Klasizm mimari stilleriyle oluşturulmuştur. Madrid'in en önemli simgelerinden biri olarak bilinen saray, şehrin batı kısmında Bailen Caddesi'nde yer almaktadır. Madrid Kraliyet Sarayı, 135 bin metrekarelik alanı kapsamaktadır. İspanya'nın en turistik yerlerinden biridir ve her yıl milyonlarca turist çekmektedir. İspanya'nın başkenti olan Madrid şehri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Madrid Gezilecek Yerler adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

madrid kraliyet sarayı


Kurtuba Camii

Hernan Ruiz the Younger, Hernan Ruiz the Elder, Hernan Ruiz III, Diego de Ochoa Praves ve Juan de Ochoa Praves gibi mimarların ortak tasarımı olan Kurtuba Camii Cordoba kentinde bulunmaktadır. 736 ve 987 yılları arasında inşa edilen cami, en eski İslami mimari eserlerinden biri olarak bilinmektedir. İslam mimarisinin yanı sıra Gotik, Barok, Mağrip ve Rönesans mimari özelliklerini de yansıtmaktadır. 1293 sütuna sahip olan şaşalı cami şu anda Cordoba Katedrali olarak kullanılmaktadır. İspanya'nın görülecek yerleri arasında yer alan bu tarihi kutsal yapıyı görmeden kentten ayrılmayın. Kurtuba Camii gibi bir çok kutsal mekanı barındıran Cordoba şehri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Cordoba Gezilecek Yerler adlı içeriğimizi inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

kurtuba camii ispanya


Prado Müzesi

Müze binası ünlü mimarlar Rafael Moneo ve Juan de Villanueva tarafından dizayn edilmiştir. Madrid'dedir. İspanya'nın ulusal sanat müzesi olarak faaliyet gösteren kurum, 1819 yılından bu yana hizmet vermektedir. Önceleri resim ve heykele dayalı olan Prado Müzesi binlerce çizim, baskı, nümizmatik eserleri, ziynet eşyaları ve madalyonlar içermektedir. Ünlü sanatçı Francisco de Goya'nın yanı sıra Diego Velazquez, El Greco, Titian, Peter Paul Rubens ve Hieronymus Bosch'un koleksiyonlarını sergileyen müze yılda 2 milyondan fazla ziyaretçi çekmektedir. Sanatsverler için İspanya'nın gezilecek yerlerinden biri olarak önemlidir.

prado müzesi ispanya


Gotik Quarter

Via Laietana'dan La Rambla'ya oradan da ve Akdeniz sahiline uzanan Barselona'nın eski şehir merkezidir. Ciutat Vella Bölgesi'nin de parçası olan bölge 19 ve 20. yüzyıllarda birkaç değişiklik yaşasa da bölgedeki binaların çoğu Ortaçağ'dan kalma tarihi yapılardan meydana gelmektedir. Bölgede bulunan Roma duvarı kalıntıları bölgede Romalıların da yaşadığının göstergesidir. Aynı zamanda bu alanda Ortaçağ Yahudi mahallesi de yer almaktadır. İspanya seyahatinizde tipik bir Ortaçağ Mahallesi olan Gotik Quarter'in trafiğe kapalı labirent gibi dar sokaklarını dolaşarak tarihi binaların görkemi arasında farklı duygular yaşamanın tadını çıkarmalısınız.

gotik quarter ispanya


Casa Batllo

1887 ve 1905 yılları arasında inşa edilen Casa Batllo Barselona'da bulunan ikonik bir yapıdır. Antoni Gaudi'nun şaheseri olarak meşhurlaşan binanın yapımında Josep Maria Jujol, Joan Rubio, Domanec Sugranes i Gras, Francesc Berenguer i Mestres, Josep Canaleta ve Jaume Bayo gibi önemli mimarların da emeği olmuştur. 32 metre yüksekliğindeki yapı Ekspresyonist, Katalon Modernizmi ve Modern mimari tarzlarını aksettirmektedir. İspanya'nın en turistik yerlerinden biri olan Casa Batllo'yu mutlaka görmelisiniz.

casa batllo ispanya


Güell Park

Carmel Tepesi üzerinde bulunan bahçeler ve mimari eserlerden meydana gelen kamusal bir parktır. 1900 ve 1914 yılları içerisinde Güell'ler Sülalesi'nin yüceliğini temsilen oluşturulmuştur. Gracia Bölgesi'nde bulunan yapımından yaklaşık 9-10 yıl sonra halka açılan park, Barselona'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden birine çevrilmiştir. Park içerisindeki Gaudi Antoni'ye ait mimari yapılarla beraber 1984 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne eklenmiştir. Güell Parkı hakkında daha ayrıntılı bilgi isterseniz Güell Parkı Hakkında Bilgi adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

güell park ispanya


La Rambla

Barselona'da bulunan 1,2 km uzunluğudaki dünyaca ünlü bir caddedir. Yol boyunca caddenin iki tarafında da yemyeşil ağaçlar seyreder. Bölge halkının ve turistlerin en fazla tercih ettiği gezi ve alışveriş noktalarından birine çevrilen La Rambla kentin merkezinde yer almaktadır. Bölge turizmin patladığı dönemlerde çok kalabalıklaşır ve kaldırım kafeleri ile hediyelik eşya sergileri hemen her yeri kaplar. İspanya gezi rehberinize Barselona'nın bu hareketli caddesini kaydetmeyi unutmayın.

la rambla ispanya


Buen Retiro Park

'El Retiro' olarak da anılan park başkent Madrid'in en büyük ve en popüler parklarından biridir. 19. yüzyılın sonlarına kadar İspanyol Kraliye Ailesi'ne ait iken daha sonra halka açılmıştır. 1,4 kilometrekarelik devasa bir bölgeyi kapsayan Buen Retiro Park Prado Müzesi'ne çok yakın mesafede yer almaktadır. Rengarenk bahçeleri, heykelleri, bisiklet ve yürüyüş yolları, sandal keyfi sunan havuzlarıyla dikkat çeken park, zaman zaman çeşitli etkinliklere de sahne olmaktadır. İspanya seyahatinizde huzur bulabileceğiniz alanlardan biridir.

buen retiro park ispanya


Sevilla Katedrali

1401 ve 1528 yılları arasında inşa edilen Sevilla Katedrali oluşturulduğu dönemde Dünya'nın en büyük katedrali olma unvanını Aya Sofya'nın elinden almıştır. Sevilla'da yer alır. Alonso Martinez, Pedro Dancart, Carles Galtes de Ruan ve Alonso Rodríguez gibi mimarların Gotik mimari stiliyle tasarladığı katedral, kentin en değerli manevi sembolüdür. Roma Katolik kilisesi olarak hizmet veren katedralin çan kulesi tam 105 metredir. Sevilla Katedrali dünyaca ünlü Kristof Kolomb, X. Alfonso, Elisabeth of Swabia gibi pek çok kaşif, bilgin ve sanatçıların ebedi istirahatgahıdır. İspanya'nın tarihi yerleri arasında bu yapıya ayrı bir parantez açmalısınız.

sevilla katedrali ispanya

Sevilla Gezilecek Yerler


İbiza

Balear Adaları'ndan biri olan bölge onlarca yıldır yaz turizminin değişmez adreslerinden birine çevrilmiştir. 140 bin dolayında insanın yaşadığı ada yaz aylarında nüfus patlaması yaşamaktadır. Disko, bar gibi gece mekanlarıyla ünlü olan bölge, Avrupa'nın en popüler tatil yerlerindendir. İspanya seyatiniz yaz aylarına denk gelirse renkli sahilleri ve sunduğu imkanlarla ünlülerin de dikkatini çeken İbiza'yı mutlaka görmelisiniz.

ibiza ispanya

ispanya gezi rehberi


El Escorial

San Lorenzo El Escorial Kraliyet Sitesi veya dünyaca meşhur ismiyle El Escorial başkent Madrid'e 48 kilometrelik mesafede San Lorenzo kasabasında bulunmaktadır. İspanya Kralı II. Felipe'nin emri üzerine inşa edilen yapı, 1563 ve 1584 yılları arasında tamamlanabilmiştir. Tarihi, kültürel ve dini açıdan büyük değer taşıyan El Escorial iki mimari kompleksten meydana gelmektedir. Bu manastır aynı zamanda içerisinde Arapça el yazmaları dahil olmak üzere yüzlerce kitabı barındıran bir kütüphane görevi de üstlenmektedir. Şaşalı görünümüyle büyüleyen yapı, ülkenin sembollerinden biri olup UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de kendisine yer bulmayı başarmıştır.

el escorial ispanya


Timanfaya Ulusal Parkı

Kanarya Adaları'nın güneybatısında bulunan bir milli park alanıdır. 1974 yılında ulusal park ilan edilen bölge, tam 51,07 kilometrekarelik sahayı içine almaktadır. Volkanik topraklardan oluşan bölge, ülkenin biyosfer rezervlerinin çoğuna sahiptir. Bölgeye turlar düzenlenmektedir ve yürüyüş yolları sayesinde gayzerleri yakından izlemenin keyfini yaşayabilirsiniz.

timanfaya ulusal parkı ispanya


Segovia Su Kemeri

İber Yarımadası'nın en iyi korunan yapılarından biridir. Roma su kemerlerinin en mükemmel örneği olarak bilinmektedir. Segovia kentinin de simgesi haline gelen yapı, 813 metre uzunluğa ve 28 metre yüksekliğe sahiptir. MS 1. yüzyılda yapıldığı düşünülen esrarengiz yapıların oluşturulma dönemi tam olarak tespit edilememiştir. İspanya'nın en tarihi yerlerinden biri olarak ünlü olan Segovia Su Kemeri size farklı duygular yaşatabilir.

segovia su kemeri ispanya


Picasso Müzesi

Barselona'nın Montcada Caddesi üzerinde hizmet veren sanat müzesi Dünya'nın en büyük ressamlarından biri olan Pablo Picasso'nun kapsamlı sanat koleksiyonlarına adanmıştır. Sanatçının 4,251 eserinin de sergilendiği kalıcı koleksiyonlarıyla her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçi çekmektedir. 1963 yılında halka açılan Picasso Müzesi İspanya seyahatindeki sanatseverlerin ilk rotalarındandır.

picasso müzesi ispanya


İspanya'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

İspanya kesinlikle gidilip görülmesi gereken ülkelerden birisidir. Halkının misafirperverliği, tarihi mekanları, muazzam evleri, çiçeklerle dolu bahçeleri ile sizi büyüleyecek. Sizler için İspanya'da kalınması gereken en iyi ve en uygun otelleri araştırdık ve derledik. İşte İspanya'nın en uygun otelleri;


Hotel Ritz Madrid

Hotel Ritz, Retiro bölgesinin merkezinde bulunmaktadır. Bu otelde genel olarak iş adamları, ünlüler ve üst düzey yetkili insanlar konaklamaktadır. Odaların bir çoğu antika ve orjinal sanat eserleri ile dizayn edilmiştir. Her odada geniş bir balkonu olan otelde, fitness merkezi ve spa yer almaktadır. Otelin içerisindeki Goya restoranı, Madrid şehrinin en iyi yemeklerini yapan nadir restoranlardandır.

hotel-ritz-madrid-ispanya.jpg

Adres: Plaza de la Lealtad, 5, 28014 Madrid, İspanya

Tel: +34 917 01 67 67

Fiyat: Bilinmiyor


Hotel Urban Madrid

Madrid'deki en ilginç 5 yıldızlı otellerden olan Hotel Urban, Papua Yeni Gine eserleriyle doludur. Merkezi bir konumu olan bu otelin odalarında ahşap figürler ve etkileyici sütunlar kullanılmıştır. Terasında havuz, spor salonu, sauna ve Papu Yeni Gine hazinelerini sergileyen bir müze bulunur.

hotel-urban-madrid-ispanya.jpg

Adres: Carrera de S. Jerónimo, 34, 28014 Madrid, İspanya

Tel: +34 917 87 77 70

Fiyat: 219€ - 383€ Fiyat Aralığında


Gran Melia Palacio de los Duques

Madrid Kraliyet Sarayı'na çok fazla yakın olan bu şık otelin terasında Madrid'in mükemmel manzarasını seyrederek dinlenebilirsiniz. Lüks otel kavramına yeni bir boyut getiren Gran Melia Palacio de los Duques oteli, geniş ve rahat odalarıyla sizi büyüleyecek. Ayrıca otelin bünyesinde olan restoranda İspanyol yemekleri verilmektedir. Gittiğiniz zaman tekrar gitmek isteyeceğiniz bu muazzam otele kesinlikle gitmenizi öneriyoruz.

gran-melia-palacio-de-los-duques-ispanya.jpg

Adres: Cuesta de Santo Domingo, 5, 28013 Madrid, İspanya

Tel: +34 912 76 47 47

Fiyat: 350€ - 4311€ Fiyat Aralığında


Hotel Miramar Barcelona

Mükemmel bir deniz manzarasına sahip olan bu otelin yemyeşil bir manzarası bulunmaktadır. Barcelona şehrinin en popüler restoranlarına ve kalabalık gece hayatı olan bölgelere yakın olan Hotel Miramar odalarında, teras, balkon, banyo, televizyon, ücretsiz wifi ve mini buzdolabı bulundurur.

hotel-miramar-barcelona-ispanya.jpg

Adres: Plaça de Carlos Ibáñez, 3, 08038 Barcelona, İspanya

Tel: +34 932 81 16 00

Fiyat: 235€ - 443€ Fiyat Aralığında


W Barcelona

Ünlü Barcelonata Plajı'na eğlenceli bir hava katan yelken biçimindeki otel göze çok hoş gözükmektedir. Tamamen camla kaplı olan otel şehrin en iyi manzarasına sahiptir. En üst katında bar bulunduran otelde, eşi benzeri olmayan partiler düzenlenmektedir. Odaların fiyatları ise manzaranın görünürlüğüne göre değişkenlik göstermektedir. Dilerseniz otelin çatısındaki sonsuzluk havuzuna dilerseniz, otelin plajına gidip eğlenebilirsiniz.

w-barcelona-ispanya.jpg

Adres: Plaça Rosa Del Vents 1, Final, Passeig de Joan de Borbó, 08039 Barcelona, İspanya

Tel: +34 932 95 28 00

Fiyat: 278€ - 802€ Fiyat Aralığında


İspanya'da Nerede Ne Yenir?

İspanya'da önemli tarihi yapıları ve sokaklarını gezdikten sonra bir sonraki durağınız yemek olmalıdır. Biz sizler restoran aramakla uğraşmayın diye İspanya'nın en güzel restoran, bar ve kafelerini araştırdık. İşte İspanya'nın en güzel barları, kafeleri ve restoranları;


Kiosko Burger

Hayatınızdaki en iyi hamburgeri yiyeceğiniz bu mekanda, sipariş verirken formda istediğiniz burgeri, içeriğini, patates kızartmasını, ekmeğinin türünü işaretleyip kasadaki görevliye veriyorsunuz. Kısa bir süre içerisinde yemeğiniz masaya geliyor ve hamburgerin keyfini çıkarıyorsunuz. Uygun fiyatlı ve doyurucu yemekleri olan bu restoran, eğer öğrenciyseniz veya yemeğe çok fazla para vermek istemiyorsanız kesinlikle gitmeniz gereken restoranlardandır.

kiosko-burger-ispanya.jpg

Adres: Av. de Josep Tarradellas, 153, 08029 Barcelona, İspanya

Tel: +34 937 63 94 01


Rosa Negra

Türk mutfağının lezzetlerini unutacağınız bu mekanda Meksika yemekleri yapılmaktadır. Küçük ve hoş bir ortamı olan Rosa Negra'ya bir kere gittikten sonra tekrar gitmek isteyeceksiniz. Ayrıca bölgedeki en popüler mekanlardan birisi olan Rosa Negra, bazı günler turistler ve yerliler ile dolup taşmaktadır.

rosa-negra-ispanya.jpg

Adres: Via Laietana, 46, 08003 Barcelona, İspanya

Tel: +34 933 10 17 98


Casa Lucio

Bir çok ünlü ismi ağırlayan Casa Lucio, Madrid'in en popüler restoranlarından birisidir. Et konusunda ustalaşmış olan mekanın yemeklerinin sırrı ise, kömür ateşli fırın ve zeytinyağı kullanımında gizlidir. Restoranın diğer ünlü yemeği huevos rotostur. Huevos rotos, az kızarmış patatesin üstüne kırılan yumurta ve serpiştirilmiş jampon parçalarından oluşur.

casa-lucio-ispanya.jpg

Adres: Cava Baja, 35, 28005 Madrid, İspanya

Tel: +34 913 65 32 52


La Bola Taberna

Madrid sokaklarının içerisinde gizlenmiş La Bola Taberna restoranı 19.yüzyıldan beri aynı aile tarafından işletilmektedir. Madrid'in en eski restoranlarından olan mekanın, Cocido'su bizim deyimimizle güveci meşhurdur. Sadece öğle yemeğinde servis edilen bu güveç, açıldığı zamandan bu yana restoranın en önemli yemeğidir. Topraktan yapılmış kaplarda ve odun ateşinde pişirilmektedir.

la-bola-taberna.jpg

Adres: Calle de la Bola, 5, 28013 Madrid, İspanya

Tel: +34 915 47 69 30


El Sobrino de Botin

Dünyanın en eski restoranı olduğu ispatlanan El Sobrino de Botin'in 300 yıllık bir geçmişi vardır. Turistlerin gözde mekanı olan bu restoran, eski zamanların restoranlarını andırır. Geniş bir menüye sahip olmayan restoranda aç kalmanız neredeyse imkansızdır. Restoranın favori yemekleri Domuz, istiridye ve kuzu kızartmalarıdır.

el-sobrino-de-botin.jpg

Adres: Calle de Cuchilleros, 17, 28005 Madrid, İspanya

Tel: +34 913 66 42 17


İspanya'ya Nasıl Gidilir?

Akdeniz ikliminin görüldüğü İspanya, kültürün, sanatın, modanın ve tasarımın dünyaya yayıldığı mükemmel bir ülkedir. Türkiye'den İspanya'ya gitmek isteyen birisi direkt uçuş seferlerini kullanarak Atatürk Havalimanı'ndan İspanya'ya gidebilir. Yaklaşık olarak 4 saat sürecek olan bu yolculuğun sonunda Madrid Barajas Havalimanı'na gelerek dilediğiniz şehre taksi veya otobüs ile gidebilirsiniz. Pegasus Hava yolları veya Türk Hava yolları ile İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından haftanın her günü Barcelona El Prat Havalimanı'na uçuşlar mevcuttur.

ispanyaya-nasil-gidilir.jpg


İspanya Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

İspanya'nın şehirlerinde gezmek için turistler otobüsleri, metroyu, bisikletleri ve taksileri kullanmaktadır. Eğer her yeri doya doya gezmek istiyorsanız bir kaç günlüğüne bisiklet kiralamanızı öneririz. Taksi, sizin için konforlu bir ulaşım yolu olacaktır. Çoğu şehirde bulunan otobüsler neredeyse her noktaya ulaşım sağlamaktadır. Metro ise bir başka ulaşım yoludur. Ulaşım yollarının en hızlısı Metro'dur. Bu yüzden metro ile seyahat etmenizi öneriyoruz.

ispanya-sehir-ici-ulasim-nasil-saglanir.jpg


İspanya Festivalleri ve Zamanları

Renkli ve eğlenceli bir ülke olan İspanya'da yılın belirli günlerinde bazı festivaller yapılmaktadır. Bu festivallerin yapıldığı şehirlerde mükemmel bir ortam oluşur, insanların hepsi birbirinden mutludur. 24 Eylülde yapılan Festes de La Merce festivali, İspanya'nın Barcelona şehrinde her yıl geleneksel olarak düzenlenmektedir. 23 Nisan'da yapılan Dia de Sant Jordi ise bir çiçek günü festivalidir. 23 Haziran Festival de Sant Joan, 15 Ağustos Festa Major de Gracia, Haziranın ortası Festival de Sonar, 15 Mayıs San İsidro, 9 Kasım Almudena, Ağustos ayı La Paloma, Ekimin birinci haftası Festival de Otono, Temmuzun 3. Haftası San Sebastian Jazz Festivali gibi bir çok festival şehirlerde düzenlenmektedir. İspanya'nın en önemli festivali olan domates festivali ise 29 Ağustos'ta düzenlenir. Şehrin bütün sokakları domateslerle dolup taşar.

ispanya-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


İspanya Gece Hayatı

İspanya'da gece hayatı mükemmel bir tempoyla ilerler ve renkli geçer. Bir çok kulüp, canlı müzik bar, dans barları, karaoke ve disko bulunduran İspanya, eğlenmeyi iyi bilen nadir şehirlerdendir. Gece hayatı en geç başlayan şehirlerden birisi olan İspanya'da gece saat 12 bile erkendir. Akşam yemekleri ise genellikle saat 9 - 10 arasındadır. Gecenin ilk başları genellikle barlarda başlar daha sonra halkın rahatsız olmaması için daha az kişinin bulunduğu diskolara veya gece kulüplerine gidilir. Barselona, Madrid ve Sevilla gece hayatının en popüler olduğu şehirlerdir.

ispanya-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik; Valensiya Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum