Cordoba Gezilecek Yerler

İspanya'nın en güzel şehirlerinden olan Cordoba'da gezerken hiç sıkılmayacaksınız. Gittiğiniz zaman eğlenceli vakit geçireceğiniz Cordoba şehrinin gezilecek yerlerini sizler için araştırdık ve derledik. İşte Cordoba'da gezilip görülmesi gereken yerler...
Cordoba Gezilecek Yerler

Cordoba Hakkında Bilgi

  • İlk olarak Romalılar tarafından kurulmuştur.
  • Tarihi bir kent olmasından dolayı turistler her yıl şehre akın etmektedir.
  • 8. Yüzyılda Endülüs Emevileri tarafından ele geçirilen şehir, o dönemde başkent ilan edilmiştir.
  • Uzun yıllar Müslüman Arapların egemenliğinde kalmıştır.
  • Günümüzde hala daha Cordoba'da İslami simgeler ve yapılar görmek mümkündür.
  • 10.yüzyılda dünyanın en gelişmiş şehirlerinden birisi olmuştur.
  • Halife II. Hakem döneminde İslami eğitimin merkezi haline gelmiştir.
  • Halife II. Hakem o dönemlerde eşi benzeri olmayan bir çok kütüphane ve okul açmıştır.
  • Endülüs Emevileri döneminde en yüksek dönemini yaşayan bu şehir 1236 yılında İspanyollar tarafından tekrar ele geçirilmiştir.
  • Şehrin para birimi Euro'dur.
  • Resmi dili İspanyolca'dır.
  • Nüfusu 326 bin civarıdır.

Cordoba Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Cordoba'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Cordoba'daki gezilecek yerler listesi
  • Cordoba müzeleri
  • Cordoba'da yer alan tarihi mekanlar
  • Cordoba'daki turistik noktalar
  • Cordoba otel önerileri
  • Cordoba'da nerede ne yenir?
  • Cordoba'da ulaşım nasıl sağlanır?
  • Cordoba'ya ne zaman gidilir?
  • Cordoba festivalleri nelerdir?

Cordoba gezilerinize rehber olabilmek için şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Calle de Las Flores

Cardoba'ya gittiğiniz zaman kesinlikle görmeniz gereken küçük ve şirin olan Calle de Las Flores, mükemmel tasarlanmış eski evleri, duvarlardaki rengarenk saksıları ile sizi büyülecektir. Cordoba gezilecek yerler listesinde bulunmaya hak kazanan bu caddede yürürken içiniz açılacak ve huzurla dolacak. Caddeye ulaşımda çok fazla zor değil Kurtuba Cami'nin kuzey doğusunda yer almaktadır.

calle-de-las-flores.jpg


San Miguel Kilisesi

Eski dönemlerde Kral 3. Ferdinand tarafından yaptırılan San Miquel Kilisesi, şehir merkezinde yer almaktadır. Kendine özgü bir yapısı olan bu kilise, şehre gelen turistler tarafından oldukça sevilmektedir. İlginç bir girişi, özenle işlenmiş duvarları ve daha bir çok özelliğiyle bu kilise gezilecek yerler listesinde kesinlikle olmalıdır.

san-miguel-kilisesi-cordoba-ispanya-001.jpg


Botanik Bahçesi

Eğitim ve bilimsel amaçlara dayalı olarak açılmış olan botanik bahçeleri, Cordoba'ya gelen turistler tarafından sık sık ziyaret edilmektedir. İçerisinde 100 türde bitki, binlerce ağaç ve ilginç yapılar görebileceğiniz bu bahçe mutlaka görmeniz gereken nadir mekanlardandır.

botanik-bahcesi-cordoba-ispanya.jpg


Juderia

Gittiğiniz zaman mutlaka bir kaç saat geçirmeniz gereken yerlerden birisi olan Juderia, içerisinde Kurtuba Katedrali gibi bir çok önemli mekanı bulundurur. Gezerken sıkılmayacağınız Juderia sokaklarında, 2. yüzyıldan başlayarak Endülüs'te bir çok iz bırakan Yahudi kültürüne ait eserler bulunmaktadır. Juderia sokaklarında görebileceğiniz eserler arasında, Sinagog, Casa Sefarad ve ünlü filozof ve astronom Naimonides'in heykeli yer almaktadır.

juderia-cordoba-ispanya.jpg


Alcazar

Hem bir kale hemde saray olan Alcazar'ın yapımı 13.yüzyıla kadar uzanmaktadır. Oldukça büyüleyici ve göze hoş gözüken bu mekan, günümüze gelene kadar bir çok değişime uğramıştır. İçerisinde Mudejar patio, Barok tarzda yapılmış şapel, çiçeklerle dolu bahçeler, aromatik bitkiler ve sulama kanalları bulunmaktadır.

alcazar-cordoba-ispanya-001.jpg


Roman Köprüsü

Kurtuba Camii'ne çok yakın yakın olan ünlü roman köprüsü Gualdalquivir Nehri üzerinde bulunmaktadır. Gezilecek yerler listesinde yer almayı hak eden bu köprü mutlaka ziyaret etmeniz gereken inanılmaz yapılardandır. 1.yüzyılda yapılan bu köprü tekrar tekrar yenilenerek günümüzdeki halini almıştır. Roman köprüsünden Kurtuba Camii, San Rafael heykelini ve Calahorra Kulesi'ni seyretmeniz mümkündür.

roman-koprusu-cordoba-ispanya.jpg


San Lorenzo Kilisesi

Endülüs'deki bir çok kilise gibi eskiden cami olan yapısal bazı düzenlemelerle kiliseye çevirilen yapılardandır. Viana Sarayı'nın doğusunda yer alan San Lorenzo Kilisesi, 13 yüzyılda minaresinin çan kulesine dönüştürülüp, bazı değişiklikler yapılmasıyla kilise halini almıştır. Ayrıca bu kiliseye girmek tamamen ücretsizdir.

san-lorenzo-kilisesi-cordoba-ispanya.jpg


Medina Azahara

3. Abdulrahman tarafından 936 yılında yapımına başlanan, içerisinde saraylar evler camiler ve bahçeler barındıran Medina Azahara, Bugünkü Cordoba kentinin hemen dışında bulunmaktadır. Tamamlanması 300 yıla kadar sürmüş bu yerin en tepesinde kraliyet sarayı yer almaktadır. Yıllar süren savaşlar ve zor iklim koşulları yüzünden deforme olan bu küçük kentin giriş ücreti 1.5 Euro'dur. Kesinlikle gitmeniz gereken yerlerdendir.

medina-azahara-cordoba-ispanya.jpg


Aristokratik Saray ve Müze (Palacio de Viana)

Güzel ve hoş bir mekan olan Viana sarayı Patio Müzesi olarak da bilinmektedir. 1980'lerde Viana Markizi'ne ait olduğu için Viana Sarayı'da denilmektedir. Antika eserleri, Endülüs tarzı evleri ifade eden patio yani evlerden bu sarayın bahçesinde 12 tane bulunmaktadır. Sadece patioları görmek isterseniz giriş ücreti 5 Euro, sarayın tamamını dilediğiniz gibi gezmek 8 Euro'dur.

aristokratik-saray-ve-muze-cordoba-ispanya.jpg


La Mezquita

Şehrin en çok ziyaret edilen mekanlarından olan La Mezquita yani Kurtuba Camii, Cordoba gezilecek yerler listesinde kesinlikle olması gereken yerlerdendir. Caminin bu kadar çok ziyaret edilmesinin sebebi içerisinde katolik kilisesi bulunan tek cami olmasıdır. İlk başta Romalılar tarafından pagan tanrısı Janus'a adanmış bir tapınak iken daha sonra bazilikaya dönüştürülmüştür. Arapların egemenliğinde yeniden değiştirilip daha da büyütülerek camiye dönüştürülen bu yapı, yüzyıllar boyunca cami olarak faaliyet gösterdi. Ve en son Katolik egemenliği döneminde bu devasa camii mihrap ve sunak eklenerek kiliseye çevrilmiştir.

la-mezquita-cordoba-ispanya.jpg


Cordoba'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

İspanya'nın en huzurlu küçük şehirlerinden olan Cordoba, her sokağında ve her bir köşesinde tarihi yapılarıyla ziyaretçilerini büyüleyen bir şehirdir. Özellikle bahar ve yaz aylarında daha enerjik olan Cordoba şehrinde çok keyifli bir tatil geçireceksiniz. Festivalleri ve eğlence mekanları ile mükemmel bir şehir olan Cordoba'yı gezikten sonra size önereceğimiz otellerde kalarak yorgunluğunuzu atıp rahatlayabilirsiniz. İşte Cordoba'nın en iyi otelleri;


Hospes Palacio del Bailio

Cordoba'nın merkezindeki tarihi lüks otellerin başında gelen Hospes Palacio del Bailio, 16.yüzyıla ait bir saraydan etkileyici bir otele dönüştürülmüştür. Cam zeminden Roma Binası görülen otelin bahçesindeki havuzun etrafında limon ve portakal ağaçları muazzam bir görüntü katmaktadır. Ayrıca otelin hamamı ve spası da bulunmaktadır.

hospes-palacio-del-bailio-cordoba-ispanya.jpg

Adres:  Calle Ramírez de las Casas Deza, 10-12, 14001 Córdoba, İspanya

Tel: +34 957 49 89 93

Fiyat: 270 - 300€ Fiyat Aralığında


NH Collection Amistad Cordoba

Eskiden Yahudi Mahallesi olan Juderia'da muazzam bir otel. NH Collection Amistad Cordoba oteli, antik Sinagog'un ve Büyük Camii'nin hemen yanındaki bu otel harika bir havuza ve bahçeye sahiptir. Alcazar'a da oldukça yakın olan NH Collection Amistad Cordoba, odalarının içerisinde antika mobilyalar, klima ve ücretsiz wifi barındırıyor.

nh-collection-amistad-cordoba-ispanya.jpg

Adres: Plaza Maimónides, 3, 14004 Córdoba, İspanya

Tel: +34 957 42 03 35

Fiyat: 151€ - 200€ Fiyat Aralığında


Hacienda Posada de Vallina

Nehrin kenarında bulunan şık otel Hacienda Posada de Vallina, ünlü camiye bakan terasları ve balkonları ile kullanıcıların beğenisini toplamayı başarmıştır. Ücretsiz kahvaltı, ücretsiz wifi ve tam donanımlı oda hizmeti veren lüks otele gitmenizi kesinlikle öneriyoruz.

hacienda-posada-de-vallina-cordoba-ispanya.jpg

Adres: Calle Corregidor Luis de la Cerda, 83, 14003 Córdoba, İspanya

Tel: +34 957 49 87 50

Fiyat: 116€ - 144€ Fiyat Aralığında


Hesperia Cordoba

24 saat hizmet veren resepsiyonu, yeraltı otoparkı, ücretsiz wifisi, klimalı odaları, manzaralı çatı katı havuzu ve daha bir çok özelliğiyle büyüleyici bir otel olan Hesperia Cordoba, ünlü Roma Köprüsüne sadece 5 dakikalık bir yürüme mesafesindedir.

hesperia-cordoba-ispanya.jpg

Adres: Av. Fray Albino, 1, 14009 Córdoba, İspanya

Tel:  +34 957 42 10 42

Fiyat: 124€ - 130€ Fiyat ARalığında


Hotel Don Paula

Uygun fiyatlı ve fiyatına göre konforlu olan bir otelde kalmak istiyorsanız Hotel Don Paula sizin için çok doğru bir seçim olacaktır. Ünlü Camii'ye 10 dakikalık bir yürüme mesafesinde yer alan bu otelin odaları, ücretsiz wifi, ısıtmalı klima, özel balkon, minibar, çalışma masası ve banyo ile donanmıştır.

hotel-don-paula-cordoba-ispanya.jpg

Adres: Plaza de Pineda, 2, 14003 Córdoba, İspanya

Tel: +34 957 49 30 01

Fiyat: 59€ - 82€ Fiyat Aralığında


Cordoba'da Nerede Ne Yenir?

Tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İspanya'nın her bölgesi ayrı bir yemek kültürüne sahiptir. İspanya'nın şehri olan Cordoba'nın son derece lezzetli ve kaliteli yemekleri vardır. En ünlü yemeği soğuk domates çorbası "Gazpacho"dur. İspanyol yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan "Tapas" yemeği de Cordoba'da oldukça sık tüketilmektedir. Peki Cordoba'ya gittiğiniz zaman nerede ne yenir? İşte Cordoba'nın en iyi restoran, bar ve kafeleri;


Cerveceria Califa

Cordoba'nın en özel ve güzel mekanlarından birisi olan Cerveceria Califa, yerel birayı üreten ilk bar olmasıyla büyük bir ün yakalamıştır. Barın sahipleri, Califa, Rafael Serrano Benavente ve Alejandro Díaz Lería ana markası altında 6 çeşit bira üretmektedir. Hem yerel halk hemde turistler tarafından ziyaret edilen bu mekan oldukça popülerdir.

cerveceria-califa-cordoba-ispanya.jpg

Adres: Calle Juan Valera, 3, 14003 Córdoba, İspanya

Tel: +34 678 42 83 30


Taberna San Miguel (Casa El Pisto)

Tarihi çok eskilere dayanan Taberna San Miguel, tüm zamanların en ünlü mekanlarından birisidir. Eski fotoğraflarla ve ahşaptan dizayn edilmiş dekorasyonuyla eski zamanların tipik mekanlarını andırır. Kızarmış öküz kuyruğu ve domuz yemeği meşhur olan bu mekanın geniş bir menüsü olmamasına rağmen çok fazla tercih edilmektedir.

taberna-san-miguel-.jpg

Adres: Plaza de San Miguel, 1, 14002 Córdoba, İspanya

Tel: +34 957 47 01 66


El Tercio Viejo

Küçük ve bir o kadarda şirin olan bu meyhane, genel olarak diğer meyhanelere göre daha özel bir içecek deneyimi sunar. Tıklım tıklım dolan bu mekanın en özel yemeği, özel baharatlarla hazırlanan salyangozdur. Burada yemek yemek, değişik tatlar edinmek için güzel bir tecrübe olacaktır.

el-tercio-viejo-cordoba-ispanya.jpg

Adres: 19, Calle Enrique Redel, 19, 14001 Córdoba, İspanya

Tel: Bilinmiyor


Bodegas Mezquita

Cordoba'nın en popüler barlarından olan Bodegas Mezquita, misafirlerine zengin bir menü sunar. İçerisinde çok fazla eski fotoğraf bulunduran bu ilginç bar sizin ilginizi çekebilir. Hem yemek yemek hemde şarap veya bira içmek için gelinebilecek ideal mekanlardandır.

bodegas-mezquita-cordoba-ispanya.jpg

Adres: Calle Céspedes, 12, 14003 Córdoba, İspanya

Tel: +34 957 49 00 04


La Tinaja Restaurant

Mükemmel bir manzaraya sahip olan Guadalquivir Nehri’nin yakınlarında bulunan La Tinaja Restaurant, müşterilerine eğlenceli bir atmosfer sunmaktadır. Kusursuz ve özenli yemekler yapmak için çaba gösteren çalışanlar size kusursuz bir hizmet vermek için elinden geleni yapmaktadır. Gittiğiniz zaman tekrar gitmek isteyeceğiniz bu restoranın güzel bir şarap koleksiyonu da bulunmaktadır.

la-tinaja-restaurant-cordoba-ispanya.jpg

Adres: Paseo de la Ribera, 12, 14002 Córdoba, İspanya

Tel: +34 957 04 79 98


Cordoba'ya Nasıl Gidilir?

Türklerin vize alarak girmesi gereken Cordoba, İspanya'nın güneyinde, Granada ve Sevilla arasındaki bölgede bulunmaktadır. Havalimanının olmadığı Cordoba'ya ulaşmak için, başkent Madrid'e veya Sevilla'ya uçup oradan tren veya otobüs ile Cordoba'ya ulaşmanız gerekmektedir. Sevilla'daki havalimanı Cordoba'ya 1.5 saat, Madrid Havalimanı ise 2.5 saatlik uzaklıkta bulunmaktadır.

cordobaya-nasil-gidilir.jpg


Cordoba'da Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Cordoba'da şehir içi ulaşım bisiklet, otobüs veya taksi ile sağlanır. Şehir içi otobüs hatları o kadar gelişmiş ki şehrin her noktasına ulaşım mümkün. Taksiler, otobüslerin hizmet vermediği geç saatlerde ideal bir ulaşım aracıdır. Bisiklet ise, şehri doyasıya gezmeniz için mükemmel bir yoldur.

cordobada-sehir-ici-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Cordoba'ya Ne Zaman Gidilir?

Cardoba şehrinde Akdeniz iklimi etkili olduğundan dolayı yaz ayları sıcak, kış ayları ise ılık geçer. Nadiren olsa da kar görülen bu şehirde, yaz aylarında ortalama hava sıcaklığı 30 - 35 derece iken kış aylarında sıcaklık 5 - 17 derecedir. Şehirde en yüksek sıcaklıklar temmuz ayında yaşanır. Cordoba'yı ziyaret etmek için en ideal aylar, nisan,mayıs, eylül ve ekim aylarıdır. İsterseniz temmuz ve ağustos aylarında da Cardoba'yı ziyaret edebilirsiniz. Fakat hava gerçekten çok sıcak olacağı için gündüz vakti dışarı çıkmanızı önermiyoruz. Festival dönemlerinde çok fazla kabalık olan bu kente otel için önceden rezervasyon yaptırmalısınız.

cordobaya-ne-zaman-gidilir.jpg


Cordoba Festivalleri ve Zamanları

İspanya'nın en renkli şehri olan Cordoba'da kendisi gibi renkli festivaller bulunur. Özellikle Carnival festivali ülkenin hatta dünyanın her tarafından gelen turistlere ev sahipliği yapıyor. Cordoba'ya gitmeden önce festival tarihlerini kontrol ederek programınızı yaparak eğlenceli günler geçirebilirsiniz.

cordoba-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


Cordoba Gece Hayatı

Cordoba'nın gece hayatı inanılmaz renkli ve eğlenceli geçer. Ilıman iklimi sayesinde geceleri çok fazla soğuk geçmeyen Cordoba'da, akşam yemeği bizdeki saatlerin aksine, 9 - 10 gibi başlar gece 12 - 1'e kadar sürer. Sonrasında ise halk ve turistler gece kulüplerinde, barlarda ve diskolarda sabahlara kadar eğlenir. Eğer Cordoba'da güzel bir gece geçirmek istiyorsanız şehrin her köşesinde bulunan barlara gidebilirsiniz. 

Cordoba'da Flamenco en popüler eğlencelerdendir. Cordoba'ya gelip Flamenko barında Flamenko gösterisi izlemeden ayrılmayın. Gecenin ilerleyen saatlerinde gece kulüpleri, barlar ve diskolar açıldığında Cordoba bir eğlence kentine dönüşür. Mekanlardaki insanlar gece geç vakitlere kadar müzik ve dans eşliğinde sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenir. Çoğunlukla gece kulüplerinin ve barların bulunduğu bölgeler kent merkezi, El Arenal, Ciudad Jardin ve Poligono Chinales'tir.

cordoba-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik; İspanya Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.