Guel Parkı Özellikleri ve Hakkında Bilgi

1914 yılında Guell Parkı Barselona'da Yapımına başlanmış, 1922 yılında halka açık bir şekilde sunulan Guell Parkı milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.
Guel Parkı Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Guell Parkı Hakkında Bilgi

Doğa'dan esinlenerek hazırladığı sıradışı bir proje ortaya koyan Mimar Guadi, 1984 yılında Guell Parkı adını verdiği eseri Barselona haklına sunmuştur. Dönemin imkanları doğrultusunda yaptıkları ve ortaya koyduğu çalışmalarla herkesi büyüleyen Guadi, neler yapabileceğini bir kez daha kanıtladı.

guell parkı


Guel Parkı Tarihi Hakkında Bilgi

İspanya’nın Barselona şehrinde, her şey şehrin zenginlerinden Eusebo Güell‘in daha önce Palau Güell isimli evini yaptırdığı mimar Gaudi‘ye Barselona’nın yüksek bir tepesinde bir bahçe-şehir siparişi vermesiyle başlamıştır. İçerisinde evler, çeşitli sosyal etkinliklerde toplanmak için bir meydan, bahçeler ve başka ortak kullanım alanları da olması planlanan bu bahçe-şehrin yapımı 1914 yılında yarım bırakılmış ve sonra da devam etmemiştir. Ancak yapımı bitirilebilen 2 ev, meydan, 3 viyadük, sütunlu salon, Gaudi’nin kendi evi de dahil bu yarım kalan haliyle bile nefes kesici güzellikle olan park 1922 yılında halka açık bir parka çevrilmiştir.

guell parkı


Guel Parkı Bölümleri

Gaudi'nin Evi

Guell Parkı’nın mimarı olan Gaudi’nin yaşadığı bu ev şuanda müze olarak sergilenmektedir. Guell Parkına giriş ücretsiz olmasına rağmen Gaudi’nin evine giriş 5-7 Euro arasında değişmektedir. İçinde Gaudi’nin özel eşyaları, kıyafetleri bulunmaktadır.

Gaudi'nin evi

Barselona'da Gezilecek Yerler


Hypostyle Salonu

Guell Parkı'nın meydanını taşıyan 86 sütununun bulunduğu Hypostyle Salonu tavanında güneş mozaikleri bulunmaktadır.

Hypostyle Salonu


Giriş Pavyonları

Park Güell insanlar tarafından masallar diyarı gibi birçok takma ad alan bu park, giriş pavyonları da bu takma adı tamamen benimsemektedir. Renkli seramiklerle kaplı dış cephesi ve kuleleriyle giriş pavyonları sanki Hansel & Gratel Masalı’nın içine girecekmişsiniz gibi bir his uyandırmaktadır.

guell parkı Giriş pavyonları


Çifte Merdivenler

Guel Parkı’nın giriş pavyonlarının arasında yer alan çifte merdivenin en önemli özelliği üzerindeki ejderha heykelidir. Parktaki diğer her eser gibi renkli kırık seramiklerle kaplanmış olan ejderha aynı zamanda bu parkın da bir simgesi olarak gösterilöektedir.

guell parkı çifte merdiven


Guell Parkına Nasıl Gidilir?

3 numaralı metro ile Lesseps İstasyonu veya Vallcarca İstasyonu‘nda indikten sonra 15 dakika yürüyerek Passatge de Sant Josep de la Mutanya Sokağı’ndaki girişe, H6 ve 32 numaralı otobüslerle Travessera de Dalt Durağı’nda inip yaklaşık 10 dakika yürüyerek Passatge de Sant Josep de la Mutanya Sokağı veya Carrer de Larrard Caddesi’deki girişe, 24 numaralı otobüsle Carratera Carmel-Park Güell Durağı’nda inip birkaç dakika yürüyerek Carrer de Larrard Caddesi’deki girişe, 92 numaralı otobüsle Carratera Carmel-Park Güell Durağı’nda inip birkaç dakika yürüyerek Carrer de Larrard Caddesi’deki girişe ulaşabilirsiniz.

guell parki nasil gidilir

İspanya'da Gezilecek Yerler


Park Guell Giriş Ücretleri

İspanya'nın Barselona şehrinde bulunan Park Guell giriş için herhangi bir ücret talep etmemektedir. Fakat Guell Parkı'nını içinde bulunan Gaudi'nin Evi' girişi ücretlidir. 5-7 Euro arasında değişen fiyatlarla girişler yapılmaktadır.


Guell Parkı Ziyaret Gün ve Saatleri

Park Güell ziyaret saatleri sabah 10:00 – gün batımı arasında kapılarını ziyaretçilerine açmaktadır. Mevsimlere göre;

  • Mayıs ve Ağustos ayları arası; 10:00–21:00
  • Eylül; 10:00–20:00

  • Ekim; 10:00–19:00

  • Kasım ve Şubat ayları arası; 10:00–18:00

  • Mart; 10:00–19:00

  • Nisan; 10:00–20:00

guell parkı ziyaret saatleri


NeOldu.com / Tatil Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.