Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler - Ödüllü 42 Dizi Önerisi

Bu içeriğimizde ölmeden önce izlenmesi gereken en iyi diziler yer alıyor. İşte dünyanın en çok izlenen en iyi dizileri...
Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler - Ödüllü 42 Dizi Önerisi

Ölmeden Önce Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Televizyon ekranlarında yayınlanan en iyi ve en çok izlenen dizileri sizler için bir araya getirdik. Listemizi oluştururken ülkemizde büyük etki yaratan yapımları ön planda tutmaya özen gösterdik. Ayrıca dünyaca ünlü olmayı başaran ve en çok izlenen yabancı dizileri listemize ekledik. Dizi severler için özenle hazırladığımız en iyi yabancı diziler içeriğimize de linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. İşte, yabancı dizi kategorisinde ve içerisinde Türkiye'de en çok izlenen dizilerin yer aldığı mutlaka izlenmesi gereken diziler listesi...

İzlenmesi gereken diziler;

1. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler
Elfler, insanlar, cüceler ve orklar… Daha nicesinin bünyesinde bulunduğu devasa bir baş yapıta hazır olun. İkinci Çağ’da yer alan efsanevi kahramanlar kaderin planları ile sınanmaktadır. Tüm dünya karanlığa gömülmeye başlamışken savaşlar ise hız kesmemeye başlar. Orta Dünya için yeniden bir barış meydana gelebilecek mi?

TürDramAksiyonMacera
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPatrick
McKay
John
D. Payne
OyuncularMorfydd
Clark
Ismael
Cruz Cordova
Markella
Kavenagh

2. Thai Cave Rescue

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler
Taylandlı genç sporculardan oluşan bir futbol takımı ve onların antranörleri beklemedik bir durum altında kalırlar. Gittikleri bir gezide dünyanın en tehlikeli mağarasında mahsur kalan ekip için hayat daha da zor hale gelir. Çocukların aileleri, Tayland halkı ve dünyanın her bir yanından insanlar onları aramak üzere hareket ederlerken; mağarada mahsur kalanlar için her şey daha da zor hale gelir.

TürDramMaceraGerilim
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDana
Ledoux Miller
Michael
Russell Gunn
OyuncularThaneth
Warakulnukroh
Papangkorn
Lerkchaleampote
Pretya
Patong

3. A Private Affair

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler
1940’lara gitmeye ne dersiniz?  Galiçya’da bulunan bir dedektiflik ruhu ile yanıp tutuşan Marina ve sadık uşağı beklenmeyen bir katilin peşinden gitmeye başlar. İnsanların kabusu olan bu katili tuzağa çekip herkese kendilerini kanıtlamak isteyen ikili mükemmel bir plan yapmaya başlarlar.

TürDramSuçKomedi
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRamon
Campos
Teresa
Fernandez-Valdes
OyuncularAura
Garrido
Jean
Reno
Gorka
Otxoa

4. Uncoupled

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler
Kocası tarafından 17 koca yıl sonunda tek edilen Michael için hayat berbat bir hale gelmeye başlar. Ruh eşinin olduğunu düşündüğü kişiyi kaybettiği andan itibaren kendisine iyi gelecek bir şey bulmak için mücadele ederken bir yandan da kendisi için New York sınırlarında, kırklarına yakın bir eş cinsel bekar bulması gerekmektedir.

TürDramKomediRomantik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJeffrey
Richman
Darren
Star
OyuncularNeil
Patrick Harris
Tisha
Campbell
Brooks
Ashmanskas

5. My Liberation Notes

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler
Sinir bozucu ve boğucu bir hayattan kaçmak isteyen üç kardeş sizlerle. Yum-min evin en küçük çocuğuyken hayatta her zaman kendisini yalnız hissetmektedir. Yum-Chang ise şehre taşınmayı ve heyecanlı bir dünyada yaşamayı hedefleyen ailenin ağabeyidir. Yim-Ki ise iyi huylu en büyük kardeştir. Bu üç kardeş hayatlarından bıkarken kasabalarına taşınan gizemli bir yabancı üç kardeşim tüm dikkatini çeker.

TürDramKoreRomantik
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKim
Seok-Yoon
OyuncularLee
Min-ki
Kim
Ji-Won
Sukku
Son

6. The Summer I Turned Pretty

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler
Belly her yaz ailesi ile birlikte kusursuz bir tatil yapan genç kızdır. Fisher’ların Cousins’daki yazlıklarına gittikleri her anda unutulmaz günler geçirirler. Lakin Belly 16 olduktan sonra işler hiç de kolay ilerlemez. İlişkileri sınanırken ve acı gerçekler ortaya çıkarken; Belly ergenliğin de getirisi ile tamamen değişmeye başlar.

TürDramRomantik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJenny
Han
OyuncularLola
Tung
Jackie
Chung
Rachel
Blanchard

7. Night Sky

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler
Franklin ve Irene, yıllar öncesinde arka bahçelerinde bir oda keşfeden çiftir. Oda sayesinde çift, istedikleri her anda ıssız bir gezegene doğru yol alabilmektedirler. Bu sırrı ölümüne koruyan çift, hayatlarına aldıkları esrarengiz bir adam ile bu sır sallanmaya başlar. Ve çift bu adamın kendilerinden daha büyük ve daha derin sırları barındırdığını öğrenirler.

TürDramFantastikMacera
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHolden
Miller
OyuncularSissy
Spacek
J.K.
Simmons
Chai
Hansen

8. Feria: En Karanlık Işık

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler
İki kız kardeş, 1990’ların ortasında ebeveynlerini aniden kaybederler. Bu kayıp onları derinden etkilerken her geçen gün ebeveynlerinin toplamda 23 kurbanın hayatına mal olduğunu öğrenirler. İki kardeş de bu bilgi ile yüzleşmeleri gerekirken, bilinmeyen fantastik bir evrenin var olduğunu anlarlar.

TürDramSuçFantastik
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAgustin
Martinez
Carlos
Montero
OyuncularCarla
Campra
Ana
Tomeno
Isak
Ferriz

9. Heartstopper

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler
Charlie başarısı ile bilinirken günün birinde ortaya çıkan eşcinsellik durumundan dolayı okul hayatı boyunca tamamen yapa yalnız kalır. Bu onun utangaç ve güvensiz birine dönüşmesine neden olurken hayata küsmeye başlar. Nick ise okulda herkes tarafından sevilen mükemmel bir kişidir. Günün birinde ikili aynı sırada oturarak ön görülemeyen bir dostluğu başlatırlar lakin beklenilmediği bir şekilde aralarında bağ doğmaya başlar.

TürDramRomantik
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAlice
Oseman
OyuncularJoe
Locke
Kit
Connor
Yasmin
Finney

10. Outer Range

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler
Büyük bir çiftliğin sahibi olan Royal, Wyoming’in vahşi doğasında kusursuz bir hayat sürmektedir. Bu hayat her ne kadar güzel giderse gitsin akıl almaz büyük bir gizem onun karşısına çıkar. Bu gizem ortaya çıktığı ilk an itibariyle Royal, hem ailesini hem de topraklarını korumak üzere büyük bir mücadele vermeye başlar.

TürDramGerilimGizem
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrian
Watkins
OyuncularJosh
Brolin
Imogen
Poots
Lili
Taylor

11. Squid Game

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

2021 yılına damga vuran Netflix yapımı bu Kore dizisinde gerilim dolu sahneler sizleri bekliyor. Dizide paraya muhtaç olan insanlar sokaklardan teklifle toplanarak büyük ödüllü bir yarışmaya davet ediliyorlar. Birkaç aşamadan oluşan bu oyunun sonunda bölümleri geçmeyi başaran kişi büyük ödülün sahibi olacaktır. Yarışmacıların bilmediği tek şey ise elemelerin ölümle sonuçlanıyor olmasıdır.

TürDramGerilimMacera
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenHwang
Dong-hyuk
OyuncularJung
-jae Lee
Park
Hae-Soo
Heo
Sung-Tae

12. Fatma

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Türk yapımı en iyi Netflix dizileri arasında yer alan "Fatma" isimli bu dizide temizlikçi olarak çalışan Fatma isimli bir kadının yaşadıkları anlatılıyor. Kısa süre önce çocuğunu kazada kaybeden Fatma kocasının hapiste olmasıyla birlikte zor günler yaşamaya başlıyor. Kocası hapisten çıktığında ise Fatma'dan kaçıyor. Kocasını aramak için harekete geçen Fatma kurduğu bağlantılar sonucunda kendisini cinayet işlerken buluyor. Hayattan adeta intikam alan Fatma temizlik işiyle cinayetlerini örtbas ederek suç ilemeye devam ediyor.

TürDramGerilimPolisiye
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenÖzgür
Önürme
OyuncularBurcu
Biricik
Mehmet
Yılmaz Ak
Hazal
Türesan

13. Locke & Key

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Dizi, babalarının öldürülmesinden sonra Maine'de ki eski evlerine dönen 3 kardeşin hikayesini anlatmaktadır. Üç kardeş eve dönmesinin ardından onlara birçok güç ve yetenek veren anahtarlar keşfeder. Bir şeytan bu iç anahtarın peşindedir ve onlara ulaşana kadar durmayacaktır. Dizi ile ilgili daha fazla detay için "Locke & Key Dizisi Hakkında Bilgiler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.

TürFantastikMacera
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCarlton
Cuse
OyuncularDarby
Stanchfield
Connor
Jessup
Emilia
Jones

14. Snowpiercer

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Gelecek yıllarda yapılan bir deney büyük bir felaketle sonuçlar ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma gerçekleşir. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen tren hayatta kalan insanların son umududur. İzlenmesi gereken Netflix dizilerinden biri olan Snowpiercer kaliteli senaryosu ile dikkat çekiyor.

TürDramBilim Kurgu
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJosh
Friedman
OyuncularJennifer
Connelly
Daveed
Diggs
Mickey
Sumner

15. The Gift (Atiye)

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Dizi, genç ve güzel bir ressam olan Atiye adındaki bir kadının hikayesini konu almaktadır. Ailesi ve sevgilisiyle mutlu mesut yaşayan Atiye'nin hayatı dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe'ye gerçekleştirdiği ziyaretle bambaşka bir hal alır. Atiye bölgede yaptığı gezi sırasında bir sembol keşfeder ve olaylar gelişir.

TürDramFantastik
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenOnur
Güvenatam
OyuncularBeren
Saat
Mehmet
Günsur
Metin
Akdülger

16. Dark

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Bilim kurgu ve gerilim türünde Netflix dizileri arasında da yer alan harika Alman yapımı... Dark dizisi, yaşadıkları bölgede yaşanan olaylara bir yanıt bulmak için ümitsiz bir şekilde çabalayıp duran dört aileyi ve kayıp bir çocuğu konu almaktadır. Aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar küçük kasabanın kaderini değiştirmektedir.

TürDramGerilimBilim kurgu
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBaran
bo Odar
OyuncularLouis
Hofmann
Lisa
Vicari
Maja
Schöne

17. Altered Carbon

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Çizgi romandan uyarlanan Altered Carbon dizisi, insanların ruhlarını çip sayesinde yeni bedenlere transfer edebildikleri alternatif bir gelecekte geçmektedir. Takeshi, hayatta kalmayı başarabilen tek seçkin askerdir. Buz içerisinde hapsedilen ve dünyanın en zengin adamının cinayetini çözmek için yeniden canlandırılan Takeshi'nin yeni bedenine alışması biraz zaman alacaktır.

TürPolisiyeGerilimBilim kurgu
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenLaeta
Kalogridis
OyuncularAnthony
Mackie
Lela
Loren
Renée
Golds
-berry

18. Sex Education

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

İçine kapanık bir çocuk olan Otis, okulun en ezik çocuklarından birisidir. Seks terapisti annesi sayesinde seks hakkında oldukça bilgili olan Otis, bilgilerini okulun güzel kızı Maeve'in teklifi ile değerlendirir. Otis artık liseli gençlerin seks konusunda yaşadığı sıkıntıları çözen bir terapist olmuştur. Sex Education isimli gençlik dizisini Netflix'te izlenmesi gereken en iyi diziler listesinde birinci sıraya yazabiliriz.

TürDramKomedi
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLaurie
Nunn
OyuncularAsa
Butterfield
Gillian
Anderson
Emma
Mackey

19. Lucifer

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Los Angeles Polis Departmanı için çalışan Lucifer, şehirdeki tüm suçluları tek tek yakalamaktadır. Lucifer'ın büyük bir sırrı vardır. O da aslında yeryüzüne düşmüş bir melek olmasıdır. Dizi ülkemizde en çok izlenen yabancı dizilerden biri olması sebebiyle mutlaka izlenmesi gereken diziler listemizde yer almıştır.

TürDramFantastikPolisiye
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTom
Kapinos
OyuncularTom
Ellis
Lauren
German
D.B.
Woodside

20. Sense8

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Sense8 dizisi , dünyanın 8 farklı yerinde yaşan ve gizemli bir şekilde birbirleriyle bağlantısı olan 8 ayrı kişiyi konu almaktadır. Seoul, Mumbai, Mexico City, Nairobi, Berlin, San Francisco ve Chicago, Birleşik Krallık şehirlerini gösteren filmde her bölümde başka bir karakter anlatılıyor. Bu 8 kişiden bazıları bir araya gelmeye çalışırken bazıları birbirini öldürmeye çalışıyor. Akıllara kazınan senaryosuyla dikkat çeken Sense 8'i ne izlesem diye düşünenlere şiddetle öneriyoruz.

TürDramFantastikBilim kurgu
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenLilly
Wachowski
OyuncularDoona
Bae
Jamie
Clayton
Tuppence
Middleton

21. Prison Break

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Haksız yere suçlandığı abisini hapishaneden kurtarmak isteyen Michael Scofield, kusursuz bir plan yaparak abisini kurtarma çalışmalarına başlar. Devletin işin içine karıştığını öğrendikten sonra kaçmak başka çareleri kalmayan Micheal ve abisinin planını uygulamaya sokar ve kaçış başlar. Hapishane dizileri arasında adeta başyapıt olan Prison Break, gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler listesinde IMDB puanı yüksek bir yapım.

TürDramGerilim
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenPaul
Scheuring
OyuncularWentworth
Miller
Dominic
Purcell
Sarah
Wayne
Callies

22. Sherlock

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Dünya üzerinde bir dizi olsun ki, 2 yıl bile ara verse hayranları tarafından bıkmadan usanmadan her koşulda beklensin. Britanya asıllı bir dizi olan Sherlock gelmiş geçmiş en iyi diziler arasında yer almaktadır. Her sezon 2 saatli süreler içerisinde en fazla 3-4 bölüm yayınlamaktadır. Dedektiflik konusunda zirveyi yaşatan Sherlock dizisi kesinlikle izlenmesi gereken diziler listesine eklenmeli...

TürSuçGizemAksiyon
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSteven
Moffat
OyuncularBenedict
Cumberbatch
Martin
Freeman
Amanda
Abbington

23. The Walking Dead

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Dizinin giriş bölümünde polis memuru olarak karşımıza çıkan Rick Grimes, gözlerini bir hastane odasında açar ve dünyanın artık eskisi gibi olmadığını fark eder. Dünyada bir zombi salgını boy göstermektedir. Aynı zamanda ailesi dışarıdadır ve bir an önce harekete geçip ailesini kurtarmak istemektedir. 2010 yılında ekranlara gelen ve büyük bir hayran kitlesine sahip en iyi yabancı diziler arasında gösterilen The Walking Dead, mutlaka izlenmesi gereken yapımlar arasında ilk sıralardadır.

TürDramBilim Kurgu
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularAndrew
Lincoln
Norman
Reedus
Jeffrey
Dean
Morgan

24. Avrupa Yakası

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Eminim hepiniz izlemişsinizdir. Ancak yeniden izleyin. Çok başarılıydı valla. Yerli sitcom denince akla bu dizi gelir. Volkan'ı, Aslı'sı, Tahsin Amca'sı, 'soldan soldan geliyorlar' İffet'i... Bu diziyi çok anlatmayacağım. Tek diyebileceğim tekrardan izleyin olur. Bir de eleştiri yapıyorum. Burhan'a kadar tamam, her şey süperdi. Şu Burhan Altıntop var ya onu diyorum. Ancak Gaffur tiplemesini hiç dahil etmeyeceklerdi. Kaliteyi düşürdü. Bu şahsi eleştirim...

TürKomedi
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenGülse
Birsel
OyuncularAta
Demirer
Gülse
Birsel
Hasibe
Eren

25. Lost

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Bir döneme damgasına vuran ABD yapımlı dizi Lost, uzun yıllar önce bitmesine rağmen hala insanların hafızlarında yerini korumaktadır. İstisnasız birçok dizi sitesinde yapılan “Mutlaka İzlemeniz Gereken Diziler” listesinde yer bulan bir yapımdır. Dizinin kısaca konusuna değinmek gerekirse, Oceanic Hava Yolları’nın Sidney-Los Angeles seferini yapan 815 sefer sayılı uçağı, okyanus üzerinden geçerken, manyetik bir alana kapılarak büyük bir adaya düşer. Sonrasında ise hayatta kalan insanların hayatlarının nasıl değiştiği gözlemlenmektedir. Sonunun beklenmedik bir şekilde bitmesi herkesi biraz şaşırtsa da kesinlikle izlemeniz gereken bir dizidir.

TürDramFantastikMacera
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenDamon
Lindelof
OyuncularMatthew
Fox
Evangeline
Lilly
Josh
Holloway

26. Ezel

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Beni son bölümlere doğru biraz sıkmaya başlamıştı. Özellikle de dayıdan sonra. Ne diziydi be. Sırf Ramiz Dayı için izlenirdi. Ramiz Karaeski... Tuncel Kurtiz'in o muhteşem sesinin tam bütünleştiği o karakter. Eyşan'ı Meyşan'ı bilmem. Ben Ramiz Dayı ve Kerpeten Ali için izliyordum. Ezel'i canlandıran Kenan İmirzalıoğlu, ehh işte.. Bir de Bahar'a çok üzülmüştüm.Ama tekrar izlenir mi izlenir...

TürDramGerilimSuç
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenKerem
Deren
OyuncularKenan
İmirzalıoğlu
Cansu
Dere
Haluk
Bilginer

27. Mr. Robot

5-556.webp

Hacker filmleri ya da dizilerinden hoşlanan okurlarımız için 2015 yılında ekranlara gelen ve en iyi yabancı diziler arasında her daim kendisine yer bulan bir yapım… Mr. Robot! İlk sezonu 10 bölümden oluşan ve sonrasında yarattığı etki sayesinde 2. ve hatta 3. sezonun garantisini alan dizi, fırsat bulduğunuzda kesinlikle izlemeniz gereken eserlerden. Dizide, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan Elliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor. Bazı bölümlerinde şok etkisi yaratan MR. Robot’u mutlaka izlemenizi öneririz.

TürDramGerilimSuç
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenSam
Esmail
OyuncularRami
Malek
Christian
Slater
Portia
Doubleday

28. Vikings

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Ragnar adamın dibi. Dizide tarihi olaylar efsaneleştirilerek anlatılıyor. Baş karakter Ragnar... Adam yakışıklı, deli, ruh hastası ve daha neler neler... Dizide her şey var. Seks, uyuşturucu, iktidar, güç, kadın, kan, revan... :) Ragnar'ın bir de eski karısı var. Kadın hem savaşçı, hem seksi ne istersen o var kadında. Ragnar'da o kadını bırakıp ne olduğu belirsiz bir tiple evlenmesin mi? Ondan da çocuklar yaptı. Ancak bana kalırsa o kadının olaya dahil olmasının tek sebebi sakat çocuğu. Yeni sezonlarda herkes onu konuşacak. Çünkü dünyayı Ragnar'ın onca çocuğundan biri değil, sakat olan o çocuğu yönetecek. Anlatmadım ya izle sen. Benim anlattıklarım bir şey değil diyorum, anlamıyor musun?

TürDramAksiyonMacera
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMichael
Hirst
OyuncularKatheryn
Winnick
Travis
Fimmel
Gustaf
Skarsgård

29. Lie to Me

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Son yılların en dikkat çekici dizileri arasında yer alan Lie to Me, Amerika’da yayınlanan en iyi psikolojik drama dizilerinden bir tanesidir. Dizinin başrol oyuncusu Dr. Cal Lightman uzun yıllar boyunca yalan söyleyen insanların, tepkileri, hareketleri ve mimikleri üzerinde çalışmaktadır. Bu tecrübesi sayesinde bir grup oluşturur ve suçluların söylediklerinin yalan mı gerçek mi olduğunu FBI ve emniyet teşkilatı için ortaya çıkarır. Konu olarak oldukça ilginç bir dizi olan Lie To Me’yi mutlaka izlemenizi öneririz.

TürDramGizemSuç
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenSamuel
Baum
OyuncularTim
Roth
Monica
Raymund
Brendan
Hines

30. Shameless

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Bastırılmış duygularınız açığa çıkacak. İddia ediyorum. Seks, uyuşturucu, eğlence, şiddet, sokak kültürü her şey var yani. Bir tane Fiona var evin büyük kızı. Dizinin en masum karakteri. En masumu ama onda da her şey var tabi. Siz düşünün dizinin masumiyetini. Hele bir baba var... Ayyaşın teki. Her yol var adamda. Üvey kızıyla bile düzüşüyor, düşünün. Yok artık izlenir mi lan bu demeyin. Bırakın bu işleri.. Sonuçta senaryo, senaryo nedir? Gerçek hayatta olan şeylerdir bana kalırsa. Herkesin içinde bir sapıklık, sapkınlık, şehvet, suça eğilim vardır. Ama bastırabilmektir önemli olan. Bastıramayacağınız duygulara sahipseniz sizin ve çevrenizdekilerin sağlığı için izlememenizi öneririm.

TürDramSuçKomedi
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenPaul
Abbott
OyuncularDavid
Threlfall
Aaron
McCusker
Sally
Carman

31. La Casa De Papel

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Son yılların en iyi yapımları arasında yer alan La Casa De Papel dizisi, başta Türkiye olmaz üzere birçok ülkede büyük hayran kitlesine sahip olmuştur. Soygun dizisi sevenler için harika bir tercih olan İspanyol yapımlı bu dizi, mutlaka izlemeniz gereken diziler listesindedir. Dizinin konusuna gelince kısaca belirtelim; Profesör lakaplı kişi yıllardır tasarladığı bu soygun için kendisine yepyeni bir ekip oluşturur. Ekip İspanyol Kraliyet Darphanesini soymak için beş ay boyunca herkesten uzak bir evde Profesörden eğitim alır. Herkesin isimleri şehirlerden meydana gelmektedir. Berlin, Tokyo, Rio, Denver, Moskova, Oslo, Helsinki ve Nairobi hikayenin kahramanları...

TürGizemSuçAksiyon
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenÁlex
Pina
OyuncularAlvaro
Morte
Úrsula
Corberó
Pedro
Alonso

32. Dexter

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Bu Dexter bizim evin bireylerinden biri oldu çıktı. Aslında adli tıp görevlisidir. Polis departmanında adli tıp görevlisi olarak hizmet verir. Ancak görevi çok önemlidir. Kendisi bir kan uzmanıdır. Yani Dexter olay mahaline gider, cesedi ve etrafa sıçrayan kanları inceler. Bazen eşyaların durumuna bakıp cinayeti yorumladığı olur. Ama bu işi öyle böyle yapmaz. Bizde Engin Günaydın'ın oynadığı Galip Derviş karakteri gibi değil yani :)

Hemen aklınıza o gelmesin... Diziden kalite fışkırıyor. Aynı zamanda bu Dexter bir seri katildir. Suça bulaşmış olan ve kanunlardan yırtmayı başaran suçluları öldürmektedir. Şimdi içinizden diziyi anlattın zaten demeyin. Daha hiç bir şey anlatmadım. Diziye ilk başladığınızda 2-3 bölüm sıkılırsanız bırakmayın, sakın haa... Devam edin, izledikçe bağlanacaksınız. Ulan niye benim böyle yeteneklerim yok, niye böyle bir akrabam yok diyebilirsiniz :)

TürDramSuçGizem
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenJames
Manos Jr.
OyuncularMichael
C. Hall
Jennifer
Carpenter
David
Zayas

33. Sons of Anarchy

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Amerikan televizyonlarında yayınlanan Sons Of Anarchy dizisi, suç ve dram türünde yayınlanan en iyi dizilerden bir tanesidir. Dizide Kaliforniya'nın küçük bir kasabasında kanun adamlarına karşı kendi yasa dışı varlıklarını korumaya çalışan bir motosiklet çetesi olan "Sons of Anarchy Motorcycle Club" ve çevresinde yaşanan heyecan verici olayları anlatmaktadır. Bulundukları şehirde hem kuralsız yaşamı devam ettirmek istersen aynı zamanda bölgedeki uyuşturucu ve suç ağına karşı da direnç göstermektedir.

TürDramGerilimSuç
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenKurt
Sutter
OyuncularCharlie
Hunnam
Katey
Sagal
Kim
Coates

34. How I Met Your Mother

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

IMDb listesinde en tepede yer alan en iyi yabancı dizilerden bir tanesi olan ve konusuyla ülkemizde de oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip olan How I Meet Your Mother, başrol oyuncusu Ted Mosby’nin eşiyle tanışmasını konu alır. Dizinin ana karakteri Ted Mosby çocuklarını karşısına alır ve onlara uzun mu uzun bir hikâye anlatacağını söyler. Anneleriyle nasıl tanıştığının hikâyesi... Bizleri de geçmişe götürerek hikâyesini anlatmaya başlar. Oldukça komik ve duygusal hikayelerin yer aldığı dizide Barney Stinson, Marshall, Lily ve Robin karakterleri büyük renk katmaktadır. Yabancı diziye gülemiyorum diyenler için harika bir tercih.

TürKomediRomantik
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenCraig
Thomas
OyuncularJosh
Radnor
Jason
Segel
Alyson
Hannigan

35. Narcos

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Suç ve dram türünde yaşanılanların gerçek olduğu Narcos, mutlaka izlenmesi gereken en iyi yabancı diziler arasında her daim zirvede olacak bir yapımdır. Ünlü uyuşturucu kaçakçısı ve dünyanın en büyük suç örgütü lideri Pablo Escobar’ın hayatının anlatıldığı bu dizide, Escobar’ın yanında kendinizi bulacaksınız. Her anını sıkılmadan izleyeceğiniz Narcos dizisi, eminiz ki favori dizileriniz arasında yerini alacaktır.

TürDramSuçBiyografi
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenCarlo
Bernard
OyuncularPedro
Pascal
Damián
Alcázar
Francisco
Denis

36. Stranger Things (Tuhaf Şeyler)

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Baş rolde çocuklar var. İlk izleyince çocuk dizi sanabilirsiniz aldanmayın. Fena bir dizi. Korku, gerilim, bağlılık her şey var dizide. Değişik bir dizi, anlatması zor. Mutlaka izlemeniz lazım..

TürDramFantastikKorku
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMatt
Duffer
OyuncularWinona
Ryder
Millie
Bobby
Brown
Finn
Wolfhard

37. House Of Cards

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Politik ve entrika dolu dizilerin hastasıysanız, mutlaka izlemeniz gereken bir yapım House Of Cards dizisi… BBC’de yayınlanan aynı isme sahip minin dizinin yeni uyarlamasıdır. Yayınlandığı günden itibaren izlenmesi gereken diziler arasında gösterilen bu efsane yapımda Kevin Spacey, Robin Wright ve Michael Kelly gibi isimler yer almaktadır. Amerikan’ın politik sistemini dibine kadar eleştiren bu yapımı vakit kaybetmeden izleyebilirsiniz.

TürDramGerilim
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenFrank
Pugliese
OyuncularRobin
Wright
Michael
Kelly
Diane
Lane

38. Friends

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Oldukça eski bir yapım olan ancak etkisinden bir şey kaybetmeyen Friends dizisi, toplamda 10 sezon boyunca izleyicilerin karşısında oldu. Türkiye’de de birçok televizyonda tekrar tekrar yayınlanan bu yapım, ülkemizde de en çok izlenen diziler arasında kendisine yer buldu. Dizide, New York'ta yaşayan 20'li yaşlarda üçü kadın, üçü erkek olan altı kişilik yakın arkadaş gurubunun yaşamları anlatılmaktadır. Oldukça eğlenceli vakitler geçireceğiniz Friends dizisi, eminiz ki favori dizi listenizde yerini alacaktır.

TürKomedi
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenDavid
Crane
OyuncularJennifer
Aniston
Courteney
Cox
Lisa
Kudrow

39. Black Mirror

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Her sezonunda yeni bir konu işleyen Black Mirror dizisi , aynı zamanda her sezonda yeni oyuncular, yönetmenler ve senaristler barındıran bir yapım. Her sezon farklı olmasına rağmen ortak tek nokta Black Miror… Anlamı ise Kara Ayna… Dizi, konu olarak teknolojik aletlerin insanlarını yaşamını ne kadar derinden etkilediğini oldukça çarpıcı şekilde anlatırken, aynı zamanda izleyen kişinin kendi yaşantısını uzun bir süre sorgulamasını da konu edinir. Teknolojinin insanoğluna verdiği zararların etkisini görmek istiyorsanız, en iyi dizilerden bir tanesi olan Black Mirror’u kesinlikle izlemelisiniz.

TürDramGerilimBilim Kurgu
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenCharlie
Brooker
OyuncularLudi
Lin
Fola
Evans
-Akingbola
Crystal
Clarke

40. Doctor House

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Herkesin izlemesi gereken bir dizi olan House of M.D. en iyi yabancılar diziler arasında oldukça etkileyici bir yapımdır. Dizide, New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Hastanesi'nin Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanı'nın başındaki doktorun hikayesi anlatılmaktadır. Kendini beğenmişliği, insanların önemsememesi ve küçümsemesi onun isminin duyulmasına neden olmuştur. Karakterimiz, teşhis koymakta zorlanan bulaşıcı hastalıklara bir bakışta tanı koymaktadır ve bu sayede hastaların hayatlarını kurtarmaktadır. Her saniyesinden zevk alacağınız House M.D. dizisini mutlaka izlemeniz öneririz.

TürDramGizem
IMDb9.1
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenDavid
Shore
OyuncularHugh
Laurie
Robert
Sean
Leonard
Jesse
Spencer

41. Breaking Bad

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Bir tane kimya hocası var. Adı Walter White... Adam dünyanın en iyisi. Fena bir adam. Kimyaya çok hakim. Adam kanser oluyor, ekonomik durumu kötü. Bir oğlu bir karısı var. Oğlu da engelli. Bir de baldızıyla bacanağı var. Bu adam bir bakıyor ölüyorum beş parasızım. Elde bir tek altın bilezik var. Bir tane de eski öğrencisi var torbacılık yapan. Onunla birlikte bu işlere giriyor. Uyuşturucu madde olan med üretiyor. Ama öyle bir med ki kısa sürede şöhreti sınırları aşıyor. Öyle ki ürettiği meth mavimsi bir renk alıyor. Dizi insanları o kadar etkilemiş ki uyuşturucu kaçakçıları gıda boyası ekleyerek mavi med üretmeye başlamış. (Gerçek hayattan bahsediyorum. Dizi o kadar sarmış dünyayı yani.)

TürDramGerilimSuç
IMDb9.5
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenVince
Gilligan
OyuncularBryan
Cranston
Anna
Gunn
Aaron
Paul

42. Game of Thrones

Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler

Taht oyunları hacı bu... Ancak bizim Muhteşem Yüzyıl gibi değil. Yani sadece Hürrem ve Süleyman yok. Mübarek dizide oynayan her karakterin kendine göre bir kitlesi var. Ben diyeyim milyonlar siz deyin on milyonlar :) Bana soracak olursanız hepsinin fanıyım. Niye biliyor musunuz? Dizideki her karakterde kendinizden bir şeyler bulabilirsiniz. Bastırılmış duygularınız, yapmak isteyip yapamadıklarınız, güç, iktidar, kuvvet, iyilik ve daha fazlası... Dinazora bile aşık olabilirsiniz. Bakın sonra demedi demeyin. Bu dizileri izleyin mutlaka. Ben boşa sallamam. GoT hakkında spoiler vereyim diyeceğim ama zaten eminim bu dizi hakkında mutlaka bir şeyler okumuşsunuzdur. Tabi izlemeyen azınlıklar hakkında konuşuyorum. Sonuçta azınlık hakları diye de bir şey var :)

TürFantastikGizemAksiyon
IMDb9.5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenD.B.
Weiss
OyuncularKit
Harington
Peter
Dinklage
Emilia
Clarke

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum