En İyi 40 Netflix Dizisi - 2024'ün Efsane Dizi Önerileri

Netflix dizi önerileri içeriğimizde gelmiş geçmiş en çok izlenen Netflix dizilerini listeledik. İşte tavsiye edilen en iyi Netflix dizileri;
En İyi 40 Netflix Dizisi - 2024'ün Efsane Dizi Önerileri

Güncel öneri listesi ile karşınızdayız. Netflix'te ne izlemeli? Netflix'in en güzel dizileri hangileri? Bugün ne izlemeli? gibi sorularınızın cevabı için inanın çok çalıştık. Siz de, listeye eklenmesi gerektiğini düşündüğünüz dizileri yoruma yazarak bizimle paylaşabilir ve içeriğin gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.

Tavsiye Edilen En İyi Netflix Dizi Önerileri;

SıraDiziYapım YılıYönetmeni
1Arcane2021Pascal Charrue
2The Sandman2022Neil Gaiman
3Kleo2022Agnes Varda
4Marianne2019Benoît Jacquot
5Business Proposal2022Park Sun-ho
6Pera Palas'ta Gece Yarısı2022Emre Şahin
7Girl From Nowhere2021Komgrit Triwimol
8Çocuk Oyuncağı2022Jack Bender
9Arthdal Chronicles2019Song Joong-ki
10Black Summer2019Karl Schaefer
11Kuş Uçuşu2022Deniz Yorulmazer
12Yakamoz S2452022Jason George
13Archive 812022Rebecca Sonnen-shine
14Squid Game2021Dong-hyuk Hwang
15Shadow and Bone2021Eric Heisserer
16Bridgerton2020Chris Van Dusen
17The Queen's Gambit2020Scott Frank
18Bodyguard2018Jed Mercurio
19House of Cards2013Beau Willimon
20Anne with an E2017Moria Walley-Beckett
21Snowpiercer2020Josh Friedman
22How to Sell Drugs Online (Fast)2019Philipp Käßbohrer
23When They See Us2019Ava DuVernay
24The Last Dance2020Jason Hehir
25Aşk 1012020Ahmet Katıksız
26The Witcher2019Lauren Schmidt
27Lucifer2015Tom Kapinos
28La Casa De Papel2017Alex Pina
29The Umbrella Academy2019Steve Blackman
30You2019Sera Gamble
31Sex Education2019Laurie Nunn
32The Punisher2017Steve Lightfoot
33Narcos2015Carlo Bernard
34Stranger Things2016Matt Duffer
35Dark2017Baron bo Odar
36Elite2018Dario Madrona
37Orange is the New Black2013Jenji Kohan
38BoJack Horseman2014Raphael Bop
39Sense82015J. Michael Straczynski
40The Crown2016Peter Morgan

İşte, yerli ve yabancı en iyi Netflix orijinal yapımı diziler;

1. Arcane

Netflix Dizileri

Bilgisayar oyunlarından zevk alan herkesin izlemesi gereken içeriklerden birisi Arcane’dir. League of Legends evreninde yer alan karakterlerin hayat hikayesi gözlerinizin önünde. Piltover ve Zaun kentleri bir savaş içerisinde bulunurken, bu çatışmanın ortasında büyüyen iki kız kardeş savaşın karşı cephelerinde birbirinden zıt inanışlar ile mücadele etmektedir.

TürFantastikOyunAksiyon
IMDb9.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenPascal
Charrue
OyuncularHailee
Steinfeld
Katie
Leung
Kevin
Alejandro 

2. The Sandman

Netflix Dizileri

Dc evreninde geçen ve yaratıcı konusu ile izleyenleri kendisine hayran bıracakacak eser dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Düşler kralı Morpheus bir kabusun peşine düşmek isterken; ölüm meleğini çağırarak tutsak etmeyi planlayan bir uzmanın elinde bir asırdan fazladır tutsak olarak barınmaya başlıyor. Morpheus’un yokluğu birbirinin peşinden gelen felaketleri doğururken bu durumu düzeltmek için farklı dünyalara ve farklı zamanlara yolculuk yapması gerekiyor. 

TürFantastikDrama
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNeil
Gaiman
OyuncularTom
Sturridge
Boyd
Holbrook
Patton
Oswalt

3. Kleo

Netflix Dizileri

1987 yılı Batı Berlin’inde hapis tutulan Kleo, aniden Berlin Duvarı’nın yıkılması ile serbest kalır. Eskiden iş adamını öldüren lakin sonrasında ona ihanet edip hapse atılmasına neden olan kişiyi bulmak için de mücadele içerisine girmeye başlar. Berlin Duvarı’nın yıkılmasında parmağı olduğu anlaşılan Kleo ise aranmaya başlar.

TürGerilimSuçDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAgnès
Varda
OyuncularJella
Haase
Dimitrij
Schaad
Julius
Feldmeier
İlginizi Çekebilir
Netflix Suç Dizileri

4. Marianne

Netflix Dizileri

İzledikten sonra gece kabuslarını süsleyecek olan Marianne dizisinde, Emma ailesiyle yaşadığı şehirden ayrılıp Paris’e yerleşerek ünlü bir korku yazarı olmuştur. Ünlü yazar kendisine sorulan her soruda ‘Gördüğü kabusları’ yazdığına dile getirir. Bir gün rüyasında gördüğü kabusların onu daha da çok rahatsız ettiği fark eder ve o kötü ruh yalnızca Emma’ya değil tüm dünyaya da musallat olduğu ortaya çıkar. 

TürKorkuDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBenoît
Jacquot
OyuncularVictoire Du
Bois
Lucie
Boujenah
Tiğhaine
Dariot

5. Business Proposal

Netflix Dizileri
Kore sevdalılarının hem gülebileceği hem de ağlayabileceği Business Propasal ana karakterimiz Ha-Ri’nin başına sürekli terslikler gelmektedir. Ha-Ri en yakın arkadaşını evlenmekten ve görücülerinden kurtarmak için kılık değiştirerek tanışma randevularına gider. Lakin son gittiği randevu çalıştığı şirketin patronu çıkar ve işler hiç de Ha-Ri’nin düşündüğü gibi kurtulup gitmek üzerine olmaz.

TürKomediRomantikDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPark
Sun-ho
OyuncularAhn
Hyo-seop
Kim
Se-jeong
Kim
Min-gue

6. Pera Palas’ta Gece Yarısı

Netflix Dizileri
Netflix’in en güzel ve en popüler dizileri arasında yer alan Pera Palas, genç gazeteci Esra’nın gizemli Pera Palas oteli hakkında yazılar yazmaya çalışması ile başlar. Yazılar üzerinde çabalayan genç Esra kendisini birden 1919 yılında bulur. Bu yılda meydana gelen komplo ve suikast planlarını Mustafa Kemal Atatürk’ten kurtarmak iste Esra’nın elindedir.  

TürTürkPolitik
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEmre
Şahin
OyuncularHazal
Kaya
Tansu
Biçer
Selahattin
Paşalı

7. Girl From Nowhere

Netflix Dizileri
Süper kahramanlarının her zaman özel güçleri var olmaz. Nanno isimli genç karakter lise eğitimine odaklanması gerekmektedir. Fakat tavırları ile dünyanın sisteminden sıkıldığını belli etmektedir. Okuduğu liselerdeki öğretmen ve öğrencilerin sakladığı sırları ve yalanları ortaya çıkartarak sistemleşmiş olan Dünyaya başkaldırır.

TürGençlikGerilimTaylant
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenKomgrit
Triwimol
OyuncularKitty
Chicha
Chanya
McClory
Thanawetch
Siriwattanakul

8. Çocuk Oyuncağı

Netflix Dizileri
Gencinden yaşlısına, büyük bir aile ortamıyla güzel diziler istemeyi herkes ister. Özellikle küçük çocuğunuzu kucağınıza alarak, saatler ve sıkılmadan izleyeceğiniz Çocuk Oyuncağı; yamalı bir tavşan ile başlamaktadır. Kendisine iyi gelen, çok sevdiği ve en iyi dostu olan küçük oğlanı bulmak için destansı ve nefes kesen bir yolculuğa çıkar.

TürFantastikAksiyonAile
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJack
Bender
OyuncularGina
Rodriguez
Jake
Jhonson
Jonathan
Groff

9. Arthdal Chronicles

Netflix Dizileri
Arth ismindeki kutsal topraklarda kurulmuş olan Arthdal yerleşkesinde birbirinden farklı ırklar bir arada yaşamaya başlarlar. Bu insanlar yavaş yavaş gelişirken büyük gücü elde etmek üzere insanlar birbirleri ile yarışmaya başlarlar. Yarışın tam ortasında özel bir çocuk dünyaya gelerek Arthdal’ı ele geçirmek üzere hareket etmeye başlarlar.  

TürFantastikAksiyonDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKim
Wpn-seok
OyuncularSong
Joong-ki
Jang
Dong-Gun
Kim
Ji-won

10. Black Summer

Netflix Dizileri

Zombi film ve dizilerini kim sevmez ki? Yaz mevsiminin sıcağı tüm dünyayı sarmışken zombi kıyameti de insanların hayatını altüst edecek hale gelmiştir. Bu kıyametin içerisinde anne ve küçük kızı; kendilerini kimsenin bulamayacağı bir yere gitmeye çalışırlar lakin bir mülteci grubu ile karşılaşırlar. Hayatta kalmak ve sevdiklerine geri dönmek için mücadele ederken acımasız kararlar verilmesi gerekir.

TürKorkuDram
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKarl
Schaefer
OyuncularJaime
King
Justin
Chu Cary
Christine
Lee
İlginizi Çekebilir
Netflix Korku Dizileri

11. Kuş Uçuşu

Netflix Dizileri

İdealist haberci olan genç bir haberci kadın düşünün. Ardından da X kuşağında yer alan ve usta bir haberci olan Aslı’nın günümüz dünyasında birbirleri ile karşılaşır. İki farklı kadın ve iki farklı kuşaktaki yönetim ise kimin elinde olacağı asla bilinmez.

TürTürkDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDeniz
Yorulmazer
OyuncularBirce
Akalay
Miray
Daner
İbrahim
Çelikkol

12. Yakamoz S245

Netflix Dizileri

Netflix'te yayınlanan en yeni Türk dizisi Yakamoz S245 kaliteli oyuncu kadrosu ve bilim kurguyla harmanlanan senaryosuyla dikkat çekiyor. Dizide deniz biyoloğu Arman ve ekibi denizaltında araştırma yaptıkları sırada dünya güneşin öldürücü etkisi ile adetabir yok oluşa girer. Gün doğumuyla birlikte güneş ışınları isabet ettiği tüm canlıların ölümüne sebep olur. Bu sırada donanmaya ait bir deniz altı Arman ve ekibini de alarak karanlık sulara dalar.

TürGerilimAksiyonBilim Kurgu
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJason
George
OyuncularKıvanç
Tatlıtuğ
Özge
Özpirinçci
Ertan
Saban

13. Archive 81

Netflix Dizileri

Gerilim dolu bir dizi izlemek isteyenler için önerdiğimiz Netflix yapımı Archive 81 dizisinde video kaset arşivciliği yapan genç bir adamın yaşadıklarını izliyoruz. Yeni işinde hasarlı kasetleri tamir eden Dan videoların içerisinde gizemli bir tarikata dair görüntülerin olduğu kayıtlar bulur. Kayıtların sahibi ise Melody Pendra'tır. Videoları tamir edip izledikçe olayın içerisine doğru çekilen Dan, Melody'e ulaşarak 25 yıl önce yaşanılanları değiştirmeye çalışacaktır.

TürGerilimKorku
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRebecca
Sonnen
-shine
OyuncularMamoudou
Athie
Dina
Shihabi
Martin
Donovan

14. Squid Game

Netflix Dizileri

Netflix’in 2021 yılına damga vuran gerilim dolu bu yeni dizisinde para sıkıntısı çeken bir grup insanın aldığı tuhaf davetle başlayan serüveni izliyoruz. İnsanlara yüksek miktarda para kazandıracağını söyleyen bir platform yarışmacılara basit çocuk oyunları oynatacaktır. Her şeyini kaybeden bu insanlar 40 milyon dolarlık büyük ödülü duyunca hemen yarışmaya katılırlar ancak bu işte bilmedikleri ölümcül bir risk vardır. Güney Kore yapımı olan ve uzun süredir Netflix Top 10 listesinde yer alan dizinin 2. sezonunun geleceği de konuşuluyor.

TürGerilimBilimkurguDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDong-hyuk
Hwang
OyuncularJung-jae
Lee
Park Hae
-Soo
Heo Sung
-Tae

15. Shadow and Bone

Netflix Dizileri

Netflix'te izlenmesi gereken diziler arasında yer alan Shadow and Bone kitaptan uyarlama bir dizi olaup IMDb'de aldığı 8 üstü puanla dikkat çekiyor. Hikaye, Rus Krallığı’nda yetimhanede yetişen biri kız biri erkek iki gencin orduya katılmasıyla başlıyor. Yetim harita yapımcısı Alina Starkov, savaşta mağlup olan ülkesini kurtarmak için istemeden de olsa büyücülerin oluşturduğu Grisha’ya dahil olur. Evrende yaşanan hiçbir şeyin düşündüğü gibi olmadığın anlar. Artık yapması gereken ona bahşedilen gücü geliştirmektir. Ancak bu savaşta büyü tek başına yeterli olmayacaktır…

TürAksiyonFantastikDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenEric
Heisserer
OyuncularJessie
Mei Li
Archie
Renaux
Ben
Barnes

16. Bridgerton

Netflix Dizileri

Zengin ve bir o kadar da güçlü Bridgerton Ailesi’nin genç kızı Daphne, aile geleneğine bağlı kalarak zengin bir adamla evlenmek istemektedir. Birçok seçenek olsa da abisi adayları teker teker elemektedir. Ancak, günün birinde Leydi Whistledown ortaya çıkardığı skandal genç kızın adının lekelemesine neden olur.

TürRomantikTarihiDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChris Van
Dusen
OyuncularPhoebe
Dynevor
Rege-Jean
Page
Julie
Andrews
İlginizi Çekebilir
Bridgerton Dizi İncelemesi

17. The Queen's Gambit

Netflix Dizileri

2020 yılında izleyenlerle buluşan ve en yeni Netflix dizileri arasında yer alan The Queen's Gambit, henüz 9 yaşında öksüz kalıp, yetimhaneye gönderilen ve burada satranç oyununu keşfeden Beth Harmon’un yaşadıklarını anlatıyor. Yetimhanede çocuklar için verilen yatıştırıcılar Beth Harmon’da olağanüstü bir etkiye neden olur ve kendisinin satranç oyununa ilgisi olduğunu keşfeder. Yaşı ilerledikçe büyük turnuvalara katılan Beth, erkek egemen bir yapıya sahip satranç oyununda tabuları yıkmakta kararlıdır.

TürDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenScott
Frank
OyuncularAnya
Taylor-Joy
Chloe
Pirrie
Bill
Camp
İlginizi Çekebilir
The Queen's Gambit Dizi İncelemesi

18. Bodyguard

Netflix Dizileri

Mutlaka izlenmesi gereken Netflix mini dizileri listesinde hiçbir zaman eskimeyecek yapımlardan bir tanesi Bodyguard… Baş rolünde, yabancı diziler listesinin en iyi eserlerinden olan Game of Thrones’in Robb Stark’ı Richard Maden, David karakteriyle yer alıyor. David, emekli bir İngiliz askeridir ve yeni görevi İçişleri Bakanı’nı korumaktadır. Aksiyon, heyecan ve gerilimi her bölüm sonuna kadar yaşayacağınız Netflix mini dizisini, mutlaka izlenmesi gereken netflix dizileri listenize almalısınız.

TürGerilimAksiyonDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJed
Mercurio
OyuncularRichard
Madden
Sophie
Rundle
Vincent
Franklin

19. House Of Cards

Netflix Dizileri

Final yapmış Netflix dizileri arasında son derece popüler olan House of Cards, günümüzde siyasilerin ve politikacıların yaptıklarını bizlere adeta ayna gibi yansıtıyor. Dizinin baş rolündeki Kevin Spacey, Frank Underwood karakteriyle Washington’da hırslı bir politikacıya hayat veriyor. Siyasette yükselmek için yapamayacağı hiçbir şey olamayan Frank, kendisinin de artık başkanlıkta aday olmasına gerektiğini düşünür. Ne de olsa onca yıl Beyaz Saray koridorlarında tanımadığı bürokrat kalmamıştır. Tabi, bürokratların hangi dosyalarla tehdit edileceği de...

TürGerilimDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenBeau
Willimon
OyuncularKevin
Spacey
Michel
Gill
Robin
Wright
İlginizi Çekebilir
House Of Cards Dizi İncelemesi

20. Anne with an E

Netflix Dizileri

L.M. Montgomery'nin klasik romanında dizi olarak uyarlanan Anne, 19. yüzyılın sonlarında yaşayan yetim bir kızın maceralarını konu edinmektedir. Ailesini küçük yaşta kaybeden Anne, amcası ve yengesi ile birlikte yaşamaya başlamıştır. Bir süre sonra amcası vefat etmiş ve teyzesi de şehre taşınmış, Anne’de tek başına kalmıştır. Artık yeni bir hayatı olan Anne, yaşadığı bütün zorluklara rağmen cıvıl cıvıl yaşantısıyla insanların hayatına dokunacaktır.

TürDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMoira Walley
-Beckett
OyuncularAmybeth
McNulty
Geraldine
James
R.H.
Thomson
İlginizi Çekebilir
Anne with an E Dizi İncelemesi

21. Snowpiercer

Netflix Dizileri

Uzun zamandır Netflix’te yeni bir dizi arayanlar için 2020 dizileri arasında büyük bir izleyici kitlesine sahip Snowpiercer'ı öneriyoruz. Dizinin IMDb puanı 6.7 olmasına rağmen oldukça sürükleyici bir senaryosu var. Dizinin konusu; Çevresel nedenlerden dolayı dünyanın buzullarla kaplanması ve sulak çamur arazilerin oluşmasından 7 yıl sonrasını ele alır.

TürAksiyonBilim KurguDram
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJosh
Friedman
OyuncularJennifer
Connelly
Daveed
Diggs
Mickey
Sumner
İlginizi Çekebilir
Snowpiercer Dizi İncelemesi

22. How To Sell Drugs Online (Fast)

Netflix Dizileri

İlk sezonu 2019 yılında izleyiciyle buluşan How To Sell Drugs Online, en sürükleyici Netflix dizileri listesine hızlı bir giriş yaparak, tüm dünyanın gündeminde… Dizide, kız arkadaşını okulun uyuşturucu satıcısına kaptıran Moritz’in, kızı yeniden elde etmesi için verdiği çabayı ele alıyor.

TürKomediSuçDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenPhilipp
Käßbohrer
OyuncularMaximilian
Mundt
Danilo
Kamperidis
Lena
Klenke
İlginizi Çekebilir
How To Sell Drugs Online (Fast) Dizi İncelemesi

23. When They See Us

Netflix Dizileri

En yeni Netflix dizileri ve 2019 dizileri arasında büyük bir etki yaratan When They See Us, ABD’de Central Park Beşlisi anılan ve işlemedikleri bir tecavüz suçu yüzünden mahkum edilen 5 arkadaşın çok tartışılan dava sürecini ele almaktadır. Dizinin oyuncu kadrosunda Jovan Adepo, Reginald L. Barnes, Asante Blackk, Marsha Stephaine ve Kylie Bunbury yer almaktadır.

TürBiyografiSuçDram
IMDb9.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAva
DuVernay
OyuncularAsante
Blackk
Caleel
Harris
Ethan
Herisse
İlginizi Çekebilir
When They See Us Dizi İncelemesi

24. The Last Dance

Netflix Dizileri

Spor yayıncısı ESPN ile Netflix’in ortak yapımının bir araya getirdiği The Last Dance, tüm zamanların en iyi basketbolcularından Michael Jordan’ın Chicago Bulls’ta geçirdiği son sezon olan 1997-1998 sezonu izleyiciye aktarıyor. 10 bölümlük mini belgesel – dizi The Last Dance, 1997-98 sezonunda Chicago Bulls’un son şampiyonluğunda bir kamera ekibini görevlendirmesiyle ortaya çıkan 500 saatlik kamera kaydından oluşturulmuş.

TürTarihBelgeselBiyografi
IMDb9.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJason
Hehir
OyuncularPhil
Jackson
Michael
Jordan
David
Aldridge
İlginizi Çekebilir
The Last Dance Dizi İncelemesi

25. Aşk 101

Netflix Dizileri

Netflix Türk dizileri arasına 2020 yılında adını yazdıran, konusu ve müzikleriyle izleyicinin ilgisini çeken Aşk 101, yaptıklarından dolayı okuldan gönderilmek istenen öğrencilerin hayatlarını izleyiciye yansıtır.

TürKomediRomantikDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAhmet
Katıksız
OyuncularKubilay
Aka
Mert
Yazicioglu
Alina
Boz
İlginizi Çekebilir
Aşk 101 Dizi İncelemesi

26. The Witcher

Netflix Dizileri

Kitaptan uyarlanan diziler arasında yer alan The Witcher, fantastik dizi seven okurlarımız için oldukça kaliteli bir yapım… Kitabının çok satmasının ardından, oyunun da bir kadar etki yaratması Netflix tarafından göz ardı edilmemiş.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLauren
Schmidt
OyuncularHenry
Cavill
Freya
Allan
Yasen
Atour
İlginizi Çekebilir
The Witcher Dizi İncelemesi

27. Lucifer

Netflix Dizileri

İlk kez 2015 yılında ekranlara gelen Lucifer kısa şimdilerde efsane netflix dizileri listelerinde yer alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro ve D.B. Woodside boy göstermektedir. Dizide, Lucifer Morningstar isimli melek bildiğimiz Lucifer’dır ve cehennemin hükümdarıdır ancak normal insanlara gibi bir hayat sürmek için bir işletme açar ve insanların arasına karışır.

TürFantastikSuçDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenTom
Kapinos
OyuncularTom
Ellis
Lauren
German
Kevin
Alejandro
İlginizi Çekebilir
Lucifer Dizi İncelemesi

28. La Casa De Papel

Netflix Dizileri

Netflix bünyesine sonradan dahil olan ve yeni sezon çekimlerini Netflix bünyesinde gerçekleştiren La Casa De Papel, İspanyol asıllı bir dizidir. Ülkemizde yayınlandığı andan itibaren büyük bir etki yaratmış ve Türkiye'de de en çok izlenen netflix yabancı diziler listesinde kendisine yer bulmuştur.

TürGizemSuçAksiyon
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenÁlex
Pina
OyuncularÚrsula
Corberó
Álvaro
Morte
Itziar
Ituño
İlginizi Çekebilir
La Casa De Papel Dizi İncelemesi

29. The Umbrella Academy

Netflix Dizileri

Popüler Netflix dizileri arasında enfes bir yapım olan The Umbrella Academy, son dönemde sektöre damgasını vuran etkileyici eserlerden bir tanesi. Dizi. 1989 yılında, aynı gün doğan 43 bebeğin hikayesini anlatmaktadır. Dizi de çok zengin bir kişi olarak karşımıza çıkan Sir Reginald Hargreeves, bu bebeklerin yedisini evlat edinir ve kendisinin oluşturduğu şemsiye akademisini kurar. Bu akademinin kuruluş amacı dünyayı kurtaracak ekibi yaratmaktadır ancak her şey planlandığı gibi gitmez.

TürKomediMaceraAksiyon
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSteve
Blackman
OyuncularElliot
Page
Tom
Hopper
David
Castañeda
İlginizi Çekebilir
The Umbrella Academy Dizi İncelemesi

30. You

Netflix Dizileri

Netflix orijinal yapımlarından bir diğeri de You dizisi... Netflix dizileri arasında en başarılı suç, dram ve gizem türünde bir yapım olarak karşımıza çıkan You dizisinin konusu; Zeki bir kişi olan, New York’ta yaşayan Joe ve onun çalıştığı kitapçıya gelen Beck’in hikayesini anlatmaktadır. IMDb’de ortalama 8.0 puana sahip olan You, Netflix’te izleyebileceğiniz son derece başarılı bir yapım…

TürSuçRomantikDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSera
Gamble
OyuncularPenn
Badgley
Victoria
Pedretti
Ambyr
Childers
İlginizi Çekebilir
You Dizi İncelemesi

31. Sex Education

Netflix Dizileri

Sex Education, hikaye ve kurgu bakımından İngilitere’de bir ksaba olan Moordale’de geçmektedir. Henüz ergen ve içine kapanık birisi olan Otis Milburn, cinsellik konusunda terapist olan ebeveynleri ile yaşamaktadır. Bundan ötürü cinsellik konusunda bir hayli uzmanlaşmıştır. Otis, arkadaşı olan Maeve ile harekete geçer ve arkadaşlarının seksle ilgili problemlerini çözmek için gizli bir seks terapisi işine girer.

TürKomediDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLaurie
Nunn
OyuncularAsa
Butterfield
Gillian
Anderson
Ncuti
Gatwa
İlginizi Çekebilir
Sex Education Dizi İncelemesi

32. The Punisher

Netflix Dizileri

Marvel dizileri arasında oldukça önemli bir yeri bulunan The Punisher, Marvel kahramanları arasında kuralları olmayan bir süper kahramanı canlandırmaktadır. Sözün özü, The Punisher bir nevi anti Süper Kahraman durumundadır. Son yıllarda çıkan Marvel dizileri arasında oldukça başarılı bir konumda olan The Punisher aynı zamanda Netflix orijinal içeriklerinden de bir tanesidir. Eğer süper kahraman ve Marvel dizilerini seviyorsanız kesinlikle izlemeniz gereken harika bir Netflix hayatta kalma dizisi…

TürAksiyonSuçDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSteve
Lightfoot
OyuncularJon
Bernthal
Amber
Rose
Revah
Ben
Barnes
İlginizi Çekebilir
The Punisher Dizi İncelemesi

33. Narcos

Netflix Dizileri

Tüm dünyanın yakından tanıdığı suçlulardan olan Pablo Escobar’ın hayatının anlatıldığı Narcos, Netflix’ye yayınlanan ve son yıllarda dizi sektörüne damga vuran harika bir yapım. Türkiye’de en çok izlenen yabancı diziler arasında yer alan Narcos, oyunculukları, mekanları, kurgusu ve müzikleriyle gerçekten izlenilesi bir yapım… Eğer Netflix üyeliğiniz varsa hemen Narcos’u izleyin… Netflix üyeliğiniz yoksa da en kısa sürede bir Netflix üyeliği alın. Narcos ve diğer dizileri izlemek için buna değecektir.

TürBiyografiSuçDram
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenCarlo
Bernard
OyuncularPedro
Pascal
Wagner
Moura
Boyd
Holbrook
İlginizi Çekebilir
Narcos Dizi İncelemesi

34. Stranger Things

Netflix Dizileri

Netflix Orijinal Serileri’nden biri olarak karşımıza çıkan Stranger Things, bizleri gizemli bir macerayla 80’li yıllara götürüyor. Gizem türünün yanı sıra dram, gerilim ve fantastik türlerini de bünyesinde barındırıyor. 80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı da atlamayan bir fantastik gerilim dizisidir. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesinin hikayesini anlatıyor.

TürFantastikKorkuDram
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMatt
Duffer
OyuncularMillie
Bobby
Brown
Finn
Wolfhard
Winona
Ryder
İlginizi Çekebilir
Stranger Things İncelemesi

35. Dark

Netflix Dizileri

Netflix’in ilk Alman dizisi Dark, içerisinde suç, gizem ve dram türlerini barındıran etkileyici bir yapım. son yılların en çok izlenen dizileri arasında gösterilen ve IMDB listesinde de oldukça iyi bir puan alan Dark, konu olarak iki küçük küçük çocuğun kaybolduğu bir Alman kasabası olan Winden’ı işlemektedir. Gerilim ve suç türünde dizi sevenlere kesinlikle tavsiye ederiz…

TürSuçGizemDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBaran bo
Odar
OyuncularLouis
Hofmann
Karoline
Eichhorn
Lisa
Vicari
İlginizi Çekebilir
Dark İncelemesi

36. Elite

Netflix Dizileri

2018 yılında Netflix’te izleyiciyle buluşan ve iyi tepkiler alan Elite dizisinde sadece zengin ailelerin çocuklarının okuyabildiği Las Encinas’ta geçen hikayeyi aktarmaktadır. Bir zaman okula işçi sınıfından üç öğrenci gelir. Bunun sebebi ise bu üç öğrencinin depremde okullarının yıkılmasıdır. Yeni okulda yeni arkadaşlıklar kurmaya çalışan gençler iyisiyle kötüsüyle eğlence dolu günler geçirmeye başlıyorlar. Taa ki ana karakterlerden biri gizemli bir cinayetle öldürülünceye kadar. Bu diziyi izleyenlerin Elite gibi netflix dizileri aradığını biliyoruz. Listemize devam ederek benzeri yapımları bulabilirsiniz.

TürGerilimSuçDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDarío
Madrona
OyuncularItzan
Escamilla
Miguel
Bernardeau
Arón
Piper
İlginizi Çekebilir
Netflix Dram Dizileri

37. Orange Is the New Black

Netflix Dizileri

Orange Is the New Black, Jenji Kohan‘ın yarattığı bir traji-komik yapımdır. Piper Kerman‘ın "Orange Is The New Black; My Year In a Women’s Prison" adlı romanının televizyon uyarlamasıdır. Nişanlı olan Piper Chapman (Taylor Schilling), 10 yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı Alex (Laura Prepon) yüzünden hapishaneye düşer. Piper’ın New York’taki nişanlısı Larry (Jason Biggs) ile yaşadığı konforlu hayattan vazgeçip, topluma olan borcunu ödemesi gerekmektedir. Dizide, karakterimiz turuncu cezaevi giysilerini giyer, hapishane kültürünü öğrenmeye ve hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar. Cezaevindeki ilginç insanlarla dostluk kurar ve bize keyifli anlar yaşatır.

TürKomediSuçHapishane
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJenji
Kohan
OyuncularTaylor
Schilling
Danielle
Brooks
Taryn
Manning

38. BoJack Horseman

Netflix Dizileri

BoJack Horseman 2014 yılında yetişkinlere yönelik yapılan bir animasyon dizisidir. BoJack Horseman, 90’lı senelerde Horsin’Around isimli bir komedide başrol oynayan ve bu sayede yıldızı parlayan bir attır. Kahramanımız, insanların yapabildiği her şeyi kolaylıkla yapabilen, içkiyi elinden düşürmeyen ve iki ayak üstünde yürüyen bir at olarak karşımıza çıkar.

TürAnimasyonKomediDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRaphael Bob
-Waksberg
OyuncularWill
Arnett
Amy
Sedaris
Alison
Brie
İlginizi Çekebilir
BoJack Horseman İncelemesi

39. Sense8

Netflix Dizileri

Matrix serisine imza atan Wachowski Kardeşler, Sense8 adında olağanüstü bir Netflix dizisiyle karşımıza çıktılar. 5 Haziran 2015 tarihinde ilk bölümü yayınlanan dizi, izleyicilerin oldukça fazla beğendiği yapımlardan biri haline geldi. 8 farklı yerde, 8 ayrı kişinin hikayesini anlatan bu yapım, fazlaca LGBT propagandası yaptığı düşünülmesinden dolayı eleştirilse de konusuyla izleyicileri ekran karşısına kilitlemeyi başarıyor.

TürGerilimBilim KurguDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenJ. Michael
Straczynski
OyuncularBae
Doona
Jamie
Clayton
Tina
Desai
İlginizi Çekebilir
Sense8 İncelemesi

40. The Crown

Netflix Dizileri

Kraliçe II. Elizabeth’in hayatını ve tahta geçtikten sonraki politik yaşamını konu alan The Crown, başarılı bir Netflix dizisi olarak listemize adını yazdırıyor. Altın Küre başta olmak üzere birçok ödülü aldı. 10 bölümlük ilk sezonunda en az Elizabeth kadar Winston Churchill’e de bolca rastladığımız bu dizide; Claire Foy, Matt Smith, Vanessa Kirby, Jeremy Northam ve John Lithgow gibi başarılı isimler yer alıyor.

TürBiyografiDramTarih
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenPeter
Morgan
OyuncularClaire
Foy
Olivia
Colman
Imelda
Staunton
İlginizi Çekebilir
The Crown İncelemesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
143 Yorum