Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 18 Netflix Biyografi Dizisi

Netflix online dizi ve film izleme platformu üzerinden izleyebileceğiniz en iyi biyografi dizilerini listeledik.
Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 18 Netflix Biyografi Dizisi

Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi Biyografik Diziler

Netflix dizileri arasından dizi severlerin en çok izlediği ve en beğendiği dizi türlerinden biri şüphesiz ki biyografi dizileridir. Netflix online dizi ve film izleme platformu üzerinden de gelmiş geçmiş en iyi biyografi dizilerine ulaşabilirsiniz. NeOldu.com okurları için hazırladığımız bu içeriğimizde Yabancı Dizi içerikleri arasından seçtiğimiz Netflix Orijinal yapımı biyografi dizilerini ve gelmiş geçmiş en iyi biyografi dizlerini listeledik. İşte IMDb puanı yüksek biyografi türündeki en iyi netflix dizileri …

Netflix Biyografi Dizileri; 

1. Andy Warhol Günlükleri

Netflix Biyografi Dizileri

Andy Warhol’un hayatında bilinmeyenleri öğrenmeye hazır mısınız? Dizimiz boyunca bilinmeyen her şey gözler önüne serilirken; 1968 yıllarında Andy’in vurulmasının ardından, hayatı ve duygularını günlüğüne not alır. Günlükte yazılan her sayfa kişiliğindeki sırları da gün yüzüne çıkartır.

TürBelgesel
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndrew
Rossi
OyuncularAndy
Warhol
Rob
Lowe
John
Waters

2. Halston

Netflix Biyografi Dizileri
Halston, tarzı ile bir döneme yön veren ve dünya çapında bir moda imparatorluğu kuran bir adamdır. Dizimiz kariyer basamaklarını hızlı hızlı çıkan Halston’a odaklanırken, 1970’lerde ve 80’lerde var olan New York’ta bu denli büyük üne sahip olan Halston’un artık hayatı da hızlı bir şekilde kontrol altından çıkar.

TürBiyografiDram 
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSharr
White
Ryan
Murphy
OyuncularEwan
McGregor
Bill
Pullman
Rebecca
Dayan

3. Clark

Netflix Biyografi Dizileri

Tüm gerçekler ve yalanlar sizlerle! 1970’lerde Clark, Stockholm’da yaptığı başarısız banka soygunu ile herkesin inanacağı bir yalanı ortaya atar. Soygunun ardından tüm İsveç’in kendisine aşık olduğu hakkında büyük bir yalana inandıran ‘Stockholm Sendromunun’ doğumuna neden olur. Bu anları tüm detayları ile dizimizde izleyebilirsiniz.

TürKomediAksiyonSuç
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJonas
Akerlung
OyuncularBill
Skarsgard
Vilhelm
Blomgren
Sandra
Ilar

4. Inventing Anna

Netflix Biyografi Dizileri

Mesleği ile kendisini kanıtlamak için mücadele veren Anna, elinde sonunda mesleğinin en başarı isimlerinden biri haline gelir. Kendisini New York’un sosyete kalbinin içerisinde bulurken; bu sosyetede olan bir çürüklük Anna’nın dikkatini çeker. Sahte mirasyedi Anna, bu olayı araştırırken başına beklenmedik şeyler gelmeye başlar.

TürDram
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShonda
Rhimes
OyuncularAnna
Chlumsky
Julia
Garner
Arian
Moayed

5. MO

Netflix Biyografi Dizileri

Mo, ABD vatandaşlığına giden bir yolda sürekli olarak ilerleyen Filistinli bir mültecidir. İki farklı kültürü kendi benliğine sahiplenirken, üç farklı dil ve bir ton saçmalıkla uğraşmaya da başlar. Ruhani annesi ,kız kardeşi ve ağabeyi ile birlikte Teksas’a kaçarken, yeni dünyaya uyum sağlaması mümkün olabilecek mi?

TürKomediDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMohammed
Amer
Ramy
Youssef
OyuncularTeresa
Ruiz
Omal
Elba
Farah
Bsieso

6. Freud 

Netflix Biyografi Dizileri

19. yüzyılda yaşanan bu hikaye ünlü bilim insanı Sigmund Freud’un kanlı bir gizemi çözme çabaları anlatılıyor. Gözü pek ve genç bir adan olan Freud cinayetler zincirini çözebilmek için sıkı bir dedektif ve bir medyumla iş birliği yapıyor. Dizi hakkında izleyici yorumları ve detaylı inceleme yazımıza Freud linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

TürBiyografiSuçTarih
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMarvin
Kren
OyuncularRobert
Finster
Ella
Rumpf
Georg
Friedrich 

7. The Last Dance 

Netflix Biyografi Dizileri

The Last Dance adlı belgeselde ünlü basketbol yıldızı Michael Jordan’ın ve Chicago Bulls takımının durdurulamaz yükselişi anlatılıyor. Basketbol tarihine geçen 1997-1998 sezonuna dair hiçbir yer de bulamayacağınız görüntülerin yer aldığı biyografik belgesel Netflix'te yayınlanmıştır.

TürBelgeselBiyografi
IMDb9,2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJason
Hehir
OyuncularMichael
Jordan

8. Self Made, Madam C.J. Walker 

Netflix Biyografi Dizileri

Netflix’in bu izlenilesi biyografi dizisinde Afro Amerikalı ilk kadın girişimci olan C.J Walker’ın başarıları ve zorlu hayat mücadelesi anlatılıyor. Saç bakım işiyle uğraşan Walker yıllarca ağır işlerde çalışarak sonunda hakkettiği milyonerliğe ulaşıyor. Self Made dizisi hakkında detaylı inceleme yazımızı okumak için linke tıklayınız.

TürDramTarihBiyografi
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenNicole
Asher
OyuncularOctavia
Spencer
Tiffany
Haddish
Carmen
Ejogo

9. Apache: The Life of Carlos Tevez 

Netflix Biyografi Dizileri

Dünyaca ünlü Arjantin’li futbolcu Carlos Tevez’in hayatını anlatan bu belgesel niteliğindeki biyografik dizide Tevez hakkında tüm merak edilenler cevaplarını buluyor. Fuerto Apache’nin tehlikeli sokaklarından çıkan ve dünyanın en zengin apaçisi olmayı başaran Carlos Tevez’in zorlu hayat hikayesini Netflix’ten izleyebilirsiniz.

TürBiyografi
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBalthazar
Murillo
OyuncularBalthazar
Murillo
Vanesa
González
Alberto
Ajaka

10. Nicky Jam: El Ganador 

Netflix Biyografi Dizileri

Nicky Jam gerçek adıyla Nicky Rivera’nın hayatını konu edinen Netflix dizisinde ünlü şarkıcının sokaklardan zirveye doğru olan uzun ve yorucu yolculuğunu izliyoruz. Reggaeton türünün en büyük temsilcisi olarak kabul edilen Nicky’nin hayatı da yaptığı şarkılar kadar ilginç ve renkli. Netflix’te yayınlanan Nicky Jam: El Ganador dizisini mutlaka izlemelisiniz.

TürBiyografi
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJessy
Terrero
OyuncularNicky
Jam
Diego
Cadavid
Ana Lucia
Dominguez

11. El Chapo

Netflix Biyografi Dizileri

2017 yılında yayınlanan Netflix orijinal yapımı El Chapo dizisi dünyanın en çok arana uyuşturucu kaçakçısı Joaquin Guzman’ın yani El Chapo’nun hayatını anlatıyor. 80’li yıllardan 2016 yılına kadar süre gelen bu hikayede El Chapo’nun suç dünyasına girişini , yükselişini ve çöküşünü izliyoruz.

TürBiyografiSuç
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSilvana
Aguirre
Carlos
Contreras
OyuncularMarco
De la O
Humberto
Busto
Alejandro
Aguilar

12. The Spy 

Netflix Biyografi Dizileri

Bir çoğumuzun Netflix sayesinde tanıdığı İsrail’in en büyük ajanı Eli Cohen’in hikayesini anlatan dizi bir hayli izleniyor. Şam’da görev yapmaya başlayan ve kısa sürede Suriye devleti içerisinde sözü geçen biri olmayı başaran Eli Cohen uzun ve tehlikeli hikayesini mutlaka izlemelisiniz. The Spy dizisinin başrolünde Sacha Baron Cohen rol alırken yönetmenlik koltuğunda ise Gideon Raff oturmaktadır. 

TürCasusBiyografi
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGideon
Raff
OyuncularSacha Baron
Cohen
Noah
Emmerich
Waleed
Zuaiter

13. Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates 

Netflix Biyografi Dizileri

Netflix’in 2019 yılında abonelerine sunduğu belgesel dizide Microsoft’un kurucusu Bill Gates hakkında kişisel ve iş hayatına dair bilgiler anlatılıyor. Çocukluğundan yetişkinliğine hatta gelecek hedeflerine kadar birçok gerçek bilgiye erişmemizi sağlayan bu biyografik diziyi izleyerek Bill Gates ve işleri hakkında bilinmeyen bilgileri öğrenebilirsiniz.

TürBelgeselBiyografi
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDavis
Guggenheim
OyuncularBill
Gates

14. Luis Miguel: The Series 

Netflix Biyografi Dizileri

Meksika’nın dünyaca ünlü süperstarı olan ve müzik alemine adını altın harflerle yazdırmayı başaran Luis Miguel’in hayat hikayesini anlatan Luis Miguel: The Series dizisini Netflix’ten izleyebilirsiniz. Gerçek bir başarı hikayesinin anlatıldığı bu diziyi izlerken Luis Miguel’e hayran olmaktan kendinizi alamayacaksınız.

TürBiyografiBelgesel
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2018
Yönetmen-
OyuncularDiego
Boneta
Juan
Pablo Zurita
Camila
Sodi

15. The Story of Diana

Netflix Biyografi Dizileri

İngiltere kraliyet ailesinin en çok konuşulan prenseslerinden biri olan Prenses Diana’yı ana merkezine alan dizide onu çok iyi tanıyan kişiler tarafından verilen röportajları ve gerçek görüntüleri izliyoruz. Trajik bir hayat yaşayan prenses Diana birde bu acıklı hayatının yanı sıra magazin aleminin diline düşmüştü. Diana’nın hayatı ve kişisel mücadelesinin anlatıldığı The Story of Diana adlı yapımı Netflix’te izleyebilirsiniz.

TürBiyografi  
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenRebecca
Gitlitz
OyuncularJess
Cagle
Hillary
Clinton
George
Clooney

16. Pablo Escobar: El Patron del Mal 

Netflix Biyografi Dizileri

Dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından biri olan ve yaptıklarıyla adından hala söz ettirmeyi başaran Pablo Escobar’ın hayatı Pablo Escobar: Kötülüğün Efendisi dizisinde detaylıca anlatılıyor. Escobar’ın hayatıyla ilgili bilgileri en ince ayrıntısına kadar inceleyen ve gerçeğe en yakın şekilde bizlere sunan diziyi Netflix’te izleyebilirsiniz.  Pablo Escobar’ın hayatını anlatan bir çok dizi ve film arasından gerçeğe en yakın ve daha çok detaylı bir anlatımı olan Pablo Escobar: Kötülüğün Efendisi dizisi biyografik diziler listemizde yerini aldı.

TürAksiyon
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenJuana
Uribe
Camilo
Cano
OyuncularAndrés
Parra
Angie
Cepeda
Cecilia
Navia

17. The Crown

Netflix Biyografi Dizileri

Ünlü yönetmen Peter Morgan imzalı Netflix orijinal yapımı başarılı dizide 2. Dünya savaşı sonrasında tahta geçen II. Elizabeth’in tahttaki ilk yılları anlatılıyor. Dünyanın zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde İngiltere Krallığının başına bir kadının geçmesi büyük bir infial yaratırken Elizabeth bir şekilde ayakta kalmayı başarıyor. Siyasi ihtiras, aşk ve rekabet gibi konuları da içerisinde barındıran The Crown dizisi 8.7’lik IMDB puanıyla da dikkat çekiyor.

TürDram
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenStephen
Daldry
Peter
Morgan
OyuncularOlivia
Colman
Tobias
Menzies
Helena
Bonham Carter

18. When They See Us 

Netflix Biyografi Dizileri

Konusu itibarı ile tam olarak biyografi dizisi sayılmasa da 4 kişinin geçmişinden ve geleceğinden kesitler sunan ve gerçek bir hikayeyi konu edinen When They See Us dizisini listemize ekledik. Netflix’in en çarpıcı yapımlarından biri olan dizide 4 siyahi genç henüz küçük yaşlardayken bir kadına tecavüz etmek ve darp etmekten dolayı hapse atılırlar. Yasal olarak bir yetişkin gibi yargılanamayacak yaşıt olan 4 genç suçsuz oldukları halde yıllarca hapis yatarlar. Hayatları ise suçsuz olduklarını ispatlamak için uğraşmakla geçer.

TürDram
IMDb8,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAva
DuVernay
OyuncularAsante
Blackk
Caleel
Harris
Ethan
Herisse

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum