Freud Hakkında Bilgi, Oyuncu Kadrosu ve İzleyici Yorumları

Sigmund Freud’un hayatına odaklanan suç dizisini detaylıca inceledik. İşte “Freud” dizisinin incelemesi, oyuncuları ve yorumlar...
Freud Hakkında Bilgi, Oyuncu Kadrosu ve İzleyici Yorumları

Freud Dizisi Hakkında Bilgi - Oyuncular ve İzleyici Yorumları

Netflix Orijinal dizi içeriklerine dahil olan 2020 yapımı “Freud” dizisi ana merkezinde ünlü nörolog ve psikanalist uzmanı Sigmund Freud’un hayatını anlatmaktadır. Dizinin hikayesi 19. Yüzyıl Viyana’sında geçmekte olup o dönemlerde yaşanan kaybolma ve cinayet vakalarının çözüme kavuşmasını konu edinmiş bir suç dizisidir. Freud dizisinin 8 bölümden oluşan ilk sezonu 23 Mart 2020 tarihinde yayınlanmıştı. Eleştirmenlerden ve izleyicilerden tam not alan Freud, Romy Awards 2020 ödülüne aday gösterilmişti. Resmi bir açıklama yayınlanmasa da Freud dizisinin ikinci sezonu 2021 yılının Mart ayında yayınlanması bekleniyor. Bu inceleme dizi içeriğimizde uzunca bir süredir merakla beklenen Freud dizisi hakkında tüm bilinmesi gerekenleri araştırdık ve diziyi detaylıca inceledik. İşte çok izlenen Netflix dizileri arasında yer alan Freud dizisi konusu, oyuncu kadrosu ve izleyici yorumları…


Freud Dizi İncelemesi

1. Ünlü aktör Robert Finster’in başrolünde yer aldığı dizide Ella Rumpf, Georg Friedrich ve Christoph F.Krutzler rol almıştır. Walking on Sunshine ve Krieg gibi ses getiren yapımlarda da rol alan Robert Finster dizide Sigmund Freud karakterine hayat vermiştir.

netflix


2. Avusturya yapımı Netflix Orijinal dizisi Freud’un yaratıcılığına yapan isimler ise Marvin Kren, Benjamin Hessler ve Stefan Brunner’dir. 8 bölümlük ilk sezonunun tamamı yayınlanan “Freud” dizisinin bölümleri ortalama 55 dakikadır.

netflix


3. Dizinin konusu 1800’lü yıllarda yaşayan ve başarılı bir genç olan Sigmund Freud’un bazı gizemli kaçırılma olayları ile cinayetleri aydınlatabilmek için bir medyum ve bir dedektif ile işbirliği yapmasını anlatmaktadır.

netflix


4. Genç nörolog Freud kimsenin kendisine inanıp değer vermediği bir dönemde kendi muayenehanesini kurarak ve kendine özgü tedavi yöntemleriyle hastalarını iyileştirmeye çalışmaktadır. Benimsediği tedavi yöntemi ise hipnozdan başka bir şey değildir. Ancak bu konuda da pek başarılı olabildiği söylenemez ama zamanla çalışmalarının meyvelerini alacaktır ve psikanalitik kuramının öncüsü olacaktır.

netflix


5. Bir cinayet vakası ile ilgili olarak yetkilileri bilgilendirmek isteyen Freud bu konuda kendisini dinlemeyeceklerini düşünerek işbirliği yapabileceği kişiler aramaktadır.

netflix


6. Katıldığı bir ruh çağırma seansı sırasında yaşanılan garip olaylar sonrasında sihir ve büyü ile uğraşan medyum ile tanışan “Freud” çözülmesi gereken cinayet ve diğer olaylarda medyumla işbirliği yapar. Ayrıca Freud’un bir amacı da öldürülen kadının dosyasına bakan iki dedektifle bağlantı kurabilmektir.

netflix


7. Tam bir psikoloji ve suç dizisi olan “Freud” ilk sezon göz önüne alınarak eşsiz bir senaryoya sahip diyebiliriz. Beklenilenin üzerinde bir performans sunan oyuncularda dizi karakterleri için doğru seçim olduklarını gösteriyorlar.

netflix


8. 19. yüzyıl Viyana’sında geçen dizi hikayesi izleyicisini içerisine alıp adeta 1800’lü yıllara götürerek taş duvarlar arasında mükemmel bir gezintiye çıkartıyor. Genel olarak sakin bir hikayeye sahip olan dizi psikolojik anlatımlar ve gerilim türü severler için mutlaka izlenmesi gereken dizilerden biridir.

netflix


Netflix Orijinal Yapımı Freud Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

İzleyici 1:

Dizideki birkaç karakterin ismi gerçekten yaşamış kişilerin isimleriyle aynı, bu gerçekten yaşamış kişilerin gerçek hayat öykülerindeki birkaç olayın dizide kullanılması dışındaysa tamamen kurgu bir dizi. Tamamen kurgu olmasıyla bir derdim yok, hatta dizi gayet sürükleyici ve keyifliydi.


İzleyici 2:

Biyografik dizi bekleyenlerin kesinlikle izleyip zaman kaybetmemesi gereken dizi. freud'un psikanalizi, katil kim? Temasıyla ucuz bir polisiye dizisi içine yedirilmeye çalışılmış.


İzleyici 3:

Freud ile doğrudan ilintili olmayan dizidir. Ancak Freud, Breuer ve histeri hastası Fleur ardındaki ilişkiden esinlenmiş daha çok mistik ve polisiye barındıran bir iyi bir dizi olmuş.


İzleyici 4:

Bilinçaltı ve psikanaliz ile uzaktan olmayan bir alakanız, merakınız varsa bu diziyi izleyin. Şimdiye dek okuduklarınız üzerine güzel bir oyun parkı yapmışlar. Başlarken, kişi ve yapıtları hakkında ön bilginiz dahi yoksa, başlıkları ipucu olarak kullanabilirsiniz. Yok bana ağır gelir, büyük çelişkiler bunlar veya deli saçması diyerek geri çekilmek isterseniz; Freud'un bu davranışlarınızla ilgili de söyleyecekleri var.


İzleyici 5:

Diziyi genel olarak beğendim gibi denebilir. Zira gotik tarzda olması, sürekli bir gizem olması kurgusal olarak iyi bir atmosfer oluşturmuş ve böylece sizi dahil edebiliyor. Vaka çözmek falan da güzel.


İzleyici 6:

Sanırım başlıktaki arkadaşların çoğu Freud'a fazlasıyla yoğunlaşmışlar, dizide farklı konuların (medyumluk, psişik güçler) olmasından rahatsız olmuşlar ve karakterlerin arkasında yatan hikayelerini görememişler. Freud'un görüşleri dizinin birçok noktasına tam tadında serpilmişti. Sırf Freud düşünceleri ve yaşantısı odaklı bir psikoloji dizisi tabi ki güzel olurdu. Ama bu dizinin de hakkını yemeyin yani. Her karakterin farklı travmaları, farklı aile yaşantıları vardı. Bunu çok güzel vermişlerdi.  


İzleyici 7:

İzledim muhteşem bir dizi. Bende birilerini hipnoz etme isteği uyandırdı. Eskiden okuduğum hipnoz kitaplarındaki engin bilgilerim ile birini hipnoz etmek istiyorum.


İzleyici 8:

Yönetmenlik, görüntü yönetmenliği, senaryo ve oyunculuklar açısından beklentimi çok üzerine çıkan bir yapıt olduğunu söyleyebilirim. Psikanaliz, psikoterapi ve psikolojiye ilgisi olanların özellikle izlemesini öneriyorum.


İzleyici 9:

İlginç bir dizi. Bazı sahnelerde anlık olarak soru işareti bırakıyor. Birçok kısmına anlam yükleyemiyorsun. Ama izlettiriyor. Korku sahneleri var. Ama korkutuculuğu yok. Gerilim sahneleri var ama insanı germiyor. Değişik, pek bilinmeyen bir tarzı var.


İzleyici 10:

Bitirene kadar başından kalkamadığım efsanevi bir dizi olmuş. Sigmund karakterini oynayan aktör acayip karizma ve o bakışlarla histerik ölü tavuğu bile tedavi edebilir. Fleur’a ise aşık olmamak elde değil.


Netflix Orijinal Dizisi Freud Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Netflix’in yeni dizisi Freud’un başrolünde yer alan oyuncular ve karakter analizleri…


1. Robert Finster – Sigmund Freud

Freud

Freud dizisinde Sigmund Freud karakterine hayat veren başarılı aktör Robert Finster gösterdiği üstün oyunculuk performansı ile beğenileri kazanmıştır. Sigmund Freud’un karakteristik özelliklerini de hem vücut dili hem de mimikleriyle yansıtmayı başaran Robert Finster Freud dizisi ile birlikte adından uzunca bir süre söz ettirecek gibi gözüküyor.


2. Ella Rumpf – Fleur Salome

freud

Gizemli bir medyum olan Fleur Salome diziyi farklı bir boyuta taşıyarak gerilim ve heyecanı arttırmayı başarmaktadır. Dizide Fleur Salome karakterine hayat veren güzel yıldız ise “Raw” filminden tanıdığımız Ella Rumpf‘dır.


3. Georg Friedrich – Alfred Kiss

freud

Freud’un en büyük dayanağı ve onu her zaman destekleyen eski savaş gazisi Alfred Kiss karakterini canlandıran aktör ise Georg Friedrich’dir. Şimdiye kadar rol aldığı filmlerde ortaya koyduğu performansla iyi bir aktör olduğunu gösteren Georg Friedrich Freud dizisinin ilk sezonu boyunca yine başarılı bir oyunculuk ortaya koyuyor.

Önerilen İçerik: Netflix Orijinal Dizisi Spinning Out Hakkında Bilinmesi Gerekenler

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum