Netflix La Casa De Papel Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Netflix'te yayınlanan diziler arasında adını tarihe yazmış bulunan, bir nesilin asla unutamayacağı dizilerden biri olmayı başarmış La Casa De Papel hakkında tüm merak edilenleri bu içeriğimizde sizler için bir araya getirdik.
Netflix La Casa De Papel Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Netflix’in İlmek İlmek İşlenmiş Soygun Dizisi; La Casa De Papel

Netflix dizileri tarihinde akıllara kazınmış olarak kalacağına emin olduğumuz La Casa De Papel, üzerinde çok sıkı çalışılmış bir soygun macerasını anlatıyor. Profesör, Berlin, Tokyo, Rio gibi ikon haline gelen efsane karakterleriyle ve kusursuz senaryosuyla açık açık söyleyebiliriz ki bu dizi ortalığı adeta kasıp kavurdu. La Casa De Papel, en iyi çevirisiyle kağıt evi anlamına gelmektedir ve soygunun yapıldığı yeri işaret etmektedir. Soluksuz izlenebilecek bu muhteşem soygun hikayesini bir de bizim ağzımızdan dinleyin istedik. Bu inceleme dizi içeriğimizde dizinin genel manada konusunu, hikayesini, oyuncularını ve karakterlerini inceleyeceğiz. Ayrıca içeriğimizde sizler için izleyici yorumları da yer verdik. İşte her şeyiyle La Casa De Papel!


La Casa De Papel İncelemesi

1. La Casa De Papel, İspanyol yapımı bir dizi olup, İspanyol TV kanalı olan Antena 3’te yayınlanmış ve toplam 15 bölümde bitirilmiştir. Bizim hayatımıza Netflix ile giren bu dizi Netflix standartlarına çekilerek 45 dakikalık 13 bölümlük hale getirilmiş ve 1. Sezon olarak sunulmuştur. 

ispanyol-yapimi.jpg


2. Bu muhteşem darphane soygununu Profesör lakaplı gizemli bir karakter ilmek ilmek işliyor. Tarihin en büyük soygununu yapma hayaliyle işe koyulan Profesör İspanya Kraliyet Darphanesi’ni soymak için kusursuz bir plan hazırlıyor. 

ispanya-kraliyet-darphanesi.jpg


3. Her aşaması dahiyane bir şekilde planlanmış bu soygun için profesör, kendi alanlarında isim yapmış adamlardan ve kadınlardan oluşan bir ekip oluşturuyor. Hepsi sabıkalı ve oldukça başarılı suçlulardan oluşan bu ekip başta bu soygun için biçilmiş kaftan gibi görünse de dizinin ilerleyen bölümlerinde onların zayıf noktaları elbette ki bir bir ortaya çıkıyor.

soygun-005.jpg


4. Bu muhteşem soygun ekibi beş ay boyunca bir eve kapanarak, başlarına gelebilecek her ihtimali hesaba katarak, ikinci üçüncü dördüncü planları hazır bir şekilde bu soygun üzerine çalışıyorlar. 

muhtesem-soygun-ekibi.jpg


5. Beş ay boyunca üzerinde çalıştıkları plan beş ayın sonunda başlıyor. İşin içinde insan ilişkileri ve duygular girdiğinde hesaba katılmayan durumlar ortaya çıkıyor. Bu dizide hep son anda kurtuluşlara ve bir anda dibe vuruşlara sıkça şahit oluyoruz. 

la-casa-dde-papel-netflix.jpg


6. Spoiler vermeden diziyi sizlere anlatmaya çalışsak da dizinin ilerleyen bölümlerinde gerginlikten tırnaklarınızı yiyeceğinizi söylemeden geçemeyeceğiz.

la-casa.jpg


7. İlk ve ikinci sezonu çoktan biten La Casa De Papel’de ana hikaye bitmiş gibi görünse de bu kadar başarıdan sonra üçüncü sezon için bir beklenti oluşturmuştu. Bu beklentiler üzerine Netflix bir tanıtım yayınladı. Yeni sezonun ne zaman yayınlanacağı açıklanmasa da dizinin hayranları için heyecan verici bir video oldu. 

la-casa-de-papel’de-ana-hikaye.jpg


8. Yeni yayınlanan tanıtım videosu üzerinde karakterlerin isimlerinin yazılı olduğu koltuklarla başlıyor. Buradan anladığımız kadarıyla ekipte hayatta kalanları yeni sezonda da izleyebileceğiz. Videoda Denver ile aşk yaşayan ardından ekibe Stockholm lakabıyla katılan Monica’yı da Stockholm olarak izliyoruz. 

Netflix La Casa De Papel Dizisi


9. Tokyo’nun yeni sezon saç stilini de tanıtım videosunda net bir şekilde görebildiğimize göre etrafınızda bu tarz saçlı kızları görmeye şimdiden hazırlıklı olun deriz.

tokyo’nun-yeni-saci.png


10. Dizinin 3. Sezon tanıtımında yeni birini daha görüyoruz. Ancak dizi yapımcıları şimdilik bu ismi gizlemeyi tercih ediyor. Tabiki bizim gönlümüzden geçen İstanbul…

3.-sezon-tanitimi.png


11. Biraz da diziye yeni girecek isimlerden bahsedelim. Duyduğumuza göre; diziye yeni katılan isimlerden biri Bogoto ve bu karakteri Lübnan asıllı aktör Hovik Keuchkerian canlandıracak. Yeni karakterlerden Alicia’yı ise Najwa Nimri’nin anlandıracağı söyleniyor. Etrafta dolaşan bilgilere göre Fernando Cayo da Tamayo isimli bir karaktere can verecek. 

diziye-yeni-girecek-isimler.jpg

BONUS: 3. Sezon tanıtımının sonunda ikinci sezonun sonunda öldüğünü gördüğümüz Berlin’i görüyoruz. Yakışıklılığıyla ve çekiciliğiyle bizi bizden alan Berlin’i tekrar görünce açıkcası hepimiz heyecanlandık. Berlin, 3. Sezonda geçmiş sahneleri ile mi karşımıza çıkacak, onun hikayesini mi izleyeceğiz yoksa Berlin aslında ölmedi mi sorularının cevabı henüz belli değil. 

berlin.png


La Casa De Papel İzleyici Yorumları

1. Profesor, tokyo, moscow, berlin, nairobi, rio, denver, helsinki, oslo.. ben mi çok gazım bilmiyorum ama izlediğim en iyi dizilerdendi. ilk 3 garanti. Abartılı yanlarını, mantık hatalarını falan tamamen görmezden gelebilecek kadar beğendim. Bence kusursuz bir sistem eleştirisiydi. Dizide kullanılan dali maskeleri ve kırmızı tulumlar tamamen bilinçli tercihler. Dali bütün ahlak kurallarına, doğru yanlış dayatmalarına karşı çıkan bir ressam. Öte yandan çokça kullanılan ciao bella parçası...


2. İspanyol yapımı bir soygun dizisi. Olaylar güzel kurgulanmış, güzel düşünülmüş ve en önemlisi de bir sonraki adımın tahmin edilemez olması iyiden iyiye insanda merak uyandırmıştır. Çoğu yazarın da söylediği gibi evet mantık hataları var. Ama biz çatışmalarda asla ölmeyen polat alemdar’a, vurulup ölmeyen başrollere alışkın olduğumuz için bu mantık hataları tolere ediliyor çünkü dizinin işlenişi sarıyor. 


3. İlk bölümlerde bazı açıklar görüyorsunuz kafanızda oturtamadığınız soru işaretleri var .Ancak ilerleyen bölümlerde bu soru işaretleri öyle güzel cevap buluyorki aslında hepsinin planın bir parçası olduğunu görüyorsunuz. İlk 8-9 bölüm için tavsiye etmediğim ekşideki yorumlara şaşırdığım bir dizi iken şu an nerdeyse ilk sezonu bitirdim ve harika olduğunu düşünüyorum . Kesinlikle izlenmeli . Zaten ispanyol filmlerinde de anlam veremediğim bir bilimkurgu başarısı var.örnek ;ceset(el cuerpo).bu dizide onlardan biri.


4. ’V for vandetta' tadında yeni bir kült. Usulün esastan önce geldiğini bilen bir profesörün önderliğinde çarpık sisteme bir başkaldırı, yani bu aşamada usul ve prensipler baştan belirlenip ihlal edilmemesi gerekir ki yola çıktığımız an belli olan ayak izlerimiz yolun sonunda düşmanın ayak iziyle karışmasın. Barış istiyorsak kan dökülmeden olacak, özgürlük istiyorsak faşistliğe bulaşmadan olacak. 


5. Soluksuz izlenildigi halde tirt bulunan dizi. sirf mantik hatalarini bulmak, karakterlerin sacmaligini insanlarin yuzune vurmak icin izledigimiz dizi. ciao bella ile cosmak icin bile izlenir. Flashbacklerdeki goruntuler super. Eglenceli, duygusal ve tablo gibi.


6. Dalga dalga yayılan suç dizilerinden bir tanesi. Narcos, el chapo ve daha birçokları.. Bu tür dizilerin bu kadar yayılması, konuların suça yoğunlaşması ilgi çekici bir nokta. İnsanlar seviyor veya sevdiriliyor. suçun şehveti bence hep var olan bir duyguydu. Bu duygu bu dizilerle de daha şiddetli bir hale dönüşüyor. İlerleyen zamanlarda bu dalga mutlaka üzerine kafa yorulacak bir konu olacak. Diziye dönecek olursak, bir bölüm seyrettim ve bok atmak için can atıyorum. Poyraz karayelden daha iyi bir dizi değil.


7. Böyle bahar rüzgarı gibi tatlı tatlı yedirmişler verecekleri mesajı hikayeye. Soygun dizisi gözüyle bakamadım açıkçası, biraz acele yazılmış bir manifesto gibi bi yandan. Böyle üst notalarda bencilleşmiş, hayata karşı sertleşmiş, kendi adaletini kendi için arayan karakterler, alt notalarda ise güzel yedirilmiş, tadında bi sosyalizm tınısı var. 


8. Diziye başlarken, ilk bölümlerde politik bir tavır olmamasına rağmen, süreç içinde verilmiş olduğunu düşündüğüm bir kararla biraz politik sos barındıran dizi. tabii hapçılarla, katillerle başladığı için, çok da çevirememişler; sadece profesör ile kardeşi sol direnişçi olabilmiş.


9. Tamamını izleyip diziyi beğenenlerdenim. oldukça güzel vakit geçirtti. Ben başka bir konuya dikkat çekeceğim. İspanyol dizileri, filmleri izliyoruz bir süredir. özellikle gerilim türünde güzel filmler var. Ama, ispanyolca dilinin doğasından mıdır yoksa ispanyol kardeşlerimizin heyecanından mıdır bilemiyorum, sürekli bir hızlı hızlı konuşma, acele anlatım, inanılmaz detay ve uzun yapımlar var. çok şey anlatmak, sığdırmak istiyor gibiler. Bir de hani fıkra anlatırsın, sonra anlamadılar zannedip açıklarsın ya, en ince ayrıntıya kadar böyle bol açıklamalı, flashbackli bir tarz. Seviyorum ama bunları da demeden geçemem.


10. Öncelikle dizi ilk olarak ispanyol televizyon kanalı antena 3’te yayınlanmış. Dizi tamamen olmuş bitmiş. netflix, dizinin global yayın haklarını alıyor. Teşekkürler netflix sayende enfes ve yıllarca unutmayacağımız bir dizi ile buluşturdun bizi. Breaking bad'in heisenberg'i tadında, narcos ile özlediğimiz ispanyolca dizi açlığımızı bir nebze olsa da doyurduk!


La Casa De Papel Karakter İncelemesi

Dizinin konusu ve hikayesinden sonra herkesin bayıla bayıla izlediği bu hikayenin kahramanlarını daha yakından inceleyelim. 

1. Profesör - Alvaro Morte

profesor---alvaro-morte.jpg

Profesör soygun ekibinin en önemli ve en kritik parçası diyebiliriz. Soyguna bedenen dahil olmuyor belki ama planı ve yönlendirmeleri ile her şeyin kusursuz ilerlemesini sağlıyor. Onun için tam bir hayalet diyebiliriz. Neredeyse her karakterin başı sıkıştığında o zaten bunu çoktan çözmüş oluyor. Soygun ilerledikçe kendini bambaşka bir konumda bulan Profesör verdiği sözleri tutması ile ünlü bir karakter. 


2. Berlin - Pedro Alonso

berlin---pedro-alonso.jpg

Dizinin açık ara en sevilen karakteri diyebileceğimiz Berlin, aynı zamanda dizinin en acımasız karakteri! Soygun başladığı andan beri soğukkanlı duruşu ve keskin kararları ile seyircinin tepkisini alan ama buna zıt bir oranda bir o kadar da kendini sevdiren bir tip. Soygunun iç kısmında lider olan Berlin’e bu görev ilk baştan Profesör tarafından veriliyor. Aralarında farklı bir bağ olan bu ikilinin kimi yerlerde sizi duygulandıracağı sahneler bulunuyor.


3. Tokyo - Ursula Corbero

tokyo---ursula-corbero.jpg

La Casa De Papel tüm bölümlerde Tokyo tarafından anlatılıyor. Asi bir kadın olan Tokyo ile bütün soygun ekibi mutlaka karşı karşıya geliyor. Aklına eseni yapmayı seven ve çoğu zaman ekibi zor durumda bırakan Tokyo bazı anlarda sınırlarını bir hayli fazla zorluyor. Kabarık bir suç geçmişi olan bu genç kadının duygusal olduğu anları en zayıf olduğu zamanlar olarak belirtebiliriz. Kafasına koyduğunu yapan Tokyo dizi boyunca gelgitli davranışları ile karşımıza çıkıyor.


4. Rio - Miguel Herran

rio---miguel-herran.jpg

Dizinin en genç, en aşık ve en zeki karakteri olan Rio, gençliğinin verdiği asiliği çoğu zaman kontrol etmekte zorlanıyor. İlerleyen bölümlerde aşkının ve duygusallığının onun ve bütün ekibin zarar görmesine sebep olacağını az çok tahmin edebilirsiniz. 


5. Nairobi - Alba Flores

nairobi---alba-flores.jpg

Dizinin en sakin, bir o kadar da eğlenceli karakterlerinden biri Nairobi. Bazı zamanlar acımasız görüntüsünün altına sakladığı duygusallığı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Önceki yaşantısında uyuşturucu satıcılığı yapan bu genç kadının yüreklere dokunan bir hikayesi var. Güçlü bir kadın imajını gayet güzel bir şekilde çizen Nairobi en sevilen karakterler arasında. Çünkü onu bazen çılgın bir kadın, bazen içten bir dost, bazen öfkeli bir soyguncu bazen ise korumacı bir abla gibi göreceksiniz. 


6. Denver - Jaime Menendez Lorente

denver---jaime-menendez-lorente.jpg

Acımasız gibi görünen ama saf bir kalbe sahip olan bu genç adamın geçmişi hayli karanlık. Babası Moskova ile harika bir ilişkiye sahip olan Denver’in her olayda farklı bir yüzüyle karşılaşabilir, ona bazen kızıp bazen de sempati duyabilirsiniz.


7. Raquel Murillo - Itziar Ituno

raquel-murillo---itziar-ituno.jpg

Raquel olaylara bakış açısı ve zekası sayesinde en ince detayları görebilen, her sahnede kendine hayran bırakan bir polis. İlerleyen bölümlerde profesörle olan yakınlaşmasından ötürü işler kötüye gidiyormuş gibi görünse de dizinin akışında bizi izlemeye sevk eden bir aşk hikayesi de başlamış oluyor.Tüm soygun süreci boyunca sayısız olay atlatan Raquel’in soygundan sonra hayatı bir daha eskisi gibi olmayacak.


8. Monica Gaztambide - Kiti Manver

monica-gaztambide---kiti-manver.jpg

Rehinlerden biri olan Monica dizide en çok dikkat çeken isimler arasında geliyor. Narin ve kırılgan yapısı ile bir soygun dizisinde dikkat çekmeyi başaran bu isim dizi ilerledikçe güçlü bir tavır sergilemeye başlıyor. Yaptığı son dakika çıkışları ile insanları hayrete düşüren Monica, rehine olarak başladığı soygunu çok başka bir şekilde bitiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.