Netflix Aşk 101 Dizisi Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

Türk dizisi olan Aşk 101’i detaylıca inceledik. İşte Aşk 101 dizisi hakkında bilinmesi gerekenler, dizi konusu, oyuncu kadrosu ve izleyici yorumları…
Netflix Aşk 101 Dizisi Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

Aşk 101 Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve Dizi Eleştirisi

Netflix online dizi ve film izleme platformu bünyesinde ortaya çıkan Aşk 101 dizisi Türk yapımı olup Atiye ve Hakan Muhafız dizilerinin yolundan gidiyor. Uzunca bir süredir merakla beklenen ve verilen fragmanlarıyla bizleri heyecanlandıran Aşk 101 dizisi sonunda yayınlandı. Daha şimdiden dizi hakkında Türk yapımı en iyi gençlik dizisi diye söylentiler çıktı bile. Peki gerçekten Aşk 101 o kadar iyi mi? Aşk 101’in konusu ne? Aşk 101 dizisi hakkında bilinmesi gereken tüm detayları bu inceleme dizi içeriğimizde NeOldu.com okurları için bir araya getirdik. Ayrıca Aşk 101 dizisini hakkında izleyici yorumları da içeriğimizde yer alıyor. İşte Türk yapımı Netflix dizileri arasında adeta bir yıldız gibi parlayan Aşk 101 dizisi hakkında bilinmesi gerekenler…


Aşk 101 Dizi İncelemesi

1. 2020 yılında Netflix’in izleyicilerine sunduğu Aşk 101 dizisi lise çağlarında hayata tutunmaya çalışan 5 haşarı arkadaşın hikayesini anlatıyor. 1998 yılından başlayarak günümüze doğru uzanan bir hikayeyi anlatacağı bilinen Aşk 101’de arkadaşlık, kardeşlik, aşk, sevgi, ihanet, yaşam kaygısı ve aile baskısı gibi duyguların sıkça verildiğini görüyoruz.

Netflix Aşk 101 dizisi


2. Aşk 101 dizisinin senaryosunu Kiralık Aşk ve Ufak Tefek Cinayetler gibi sağlam dizilerinde senaryosunu yazan Meriç Acemi yazmıştır. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Ahmet Katıksız ve Deniz Yorulmazer yer almışlardır. Başarılı bir kamera arkası olduğunu söyleyebileceğimiz dizide görsel anlamda yaratılan başarılı sahneler ve kurgunun mükemmelliği bu kanıyı destekliyor.

Netflix Aşk 101 dizisi


3. Netflix’in Hakan Muhafız ve Atiye’den sonra üçüncü Türk yapımı dizisi olan Aşk 101’in oyuncu kadrosunda ise Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, Kubilay Aka, İpek Filiz Yıldız ve Selahattin Paşalı gibi sektörün genç yüzlerini görmekteyiz. Genellikle yaz dizilerinde veya sezonluk dizilerde boy gösteren dizi oyuncuları beklenenin çok üstünde bir oyunculuk performansı sergiliyorlar. Tabii Kubilay Aka’yı biraz ayrı tutuyoruz.

Netflix Aşk 101 dizisi


4. Aşk 101 dizisinde konu şöyle ki 4 lise öğrencisinin okula devam edebilmeleri için tek çıkar yolları olan ve onları çok sevdiğini bildikleri Burcu öğretmenin tayinini iptal etmektir. Okulu birbirine katan her şartta yaramazlık yapmayı başaran bu 4 genç okulda hiçbir öğretmen tarafından sevilmez ve okuldan atılmak istenir.

Netflix Aşk 101 dizisi


5. Burcu öğretmen bu 4 öğrencinin okulda kalabilmesinin tek yoludur çünkü ne kadar yaramaz olsalar da bu 4 öğrencinin içindeki temizliği ve saflığı bir o görmektedir. Ancak Burcu öğretmenin tayininin çıkmasıyla işler karma karışık bir hal alacaktır. Acil bir plan yapıp Burcu öğretmeni okulda tutmak isteyen Sinan, Eda, Kerem ve Osman sınıfın en zekilerinden Işık’ı da yanlarına alarak Burcu hocayı yeni gelen Basketbol koçuna aşık etmeye çalışırlar.

Netflix Aşk 101 dizisi


6. Okula yeni gelen basketbol koçuna aşık etmeye çalıştıkları Burcu öğretmenin kısa sürede kapıldığını görüyoruz ancak Basketbol koçu biraz kapalı kutu gibi. Her neyse genel olarak dizide anlatılan konu bu ancak asıl anlatılmak istenen bu aşk operasyonuyla birlikte başlayacak.

Netflix Aşk 101 dizisi


7. Öğretmenlerini aşık etmeye uğraşan gençler bu süreçte kişisel hayatlarında yaşadıkları sorunları bir kenara bırakarak gerçek dostluğun farkına varıyorlar. Aralarında oluşan sevgi bağı onları güçlendirirken aşkın nasıl bir şey olduğunu da yavaş yavaş öğreniyorlar.

Netflix Aşk 101 dizisi


8. Hayatımızın en güzel yıllarına renkli bir hikayeyle geri dönmemizi sağlayan Aşk 101 dizisinin ana fikrinde ise genç olmanın mükemmelliği, dostluğun ve aşkın önemi yatıyor.

Netflix Aşk 101 dizisi


9. Dizi hakkında eleştirebileceğim bir konu neredeyse yok. Ufak tefek boşluklar bu olmasaydı daha iyi olurdu dediğim yerler olmadı değil. Ancak oyuncuların başarılı performansları, tahmin edilebilir olsa da duygu dolu bir anlatımla sunulan senaryo dizi hakkında kötü eleştirebilme imkanını bana tanımıyor.

Netflix Aşk 101 dizisi


10. Netflix’te izleyebileceğiniz yabancı veya Türk fark etmeksizin en iyi gençlik dizilerinden biri olan Aşk 101 uzun yıllar boyunca da adından söz ettireceğe benziyor. 8 bölümlük ilk sezonuyla Netflix’te yayınlanan Aşk 101 dizisini mutlaka izlemenizi öneriyorum.

Netflix Aşk 101 dizisi


Netflix Orijinal Yapımı Aşk 101 Hakkında İzleyici Yorumları

Netflix’te yayınlanan ve kısa sürede büyük bir izleyici kitlesi edinen Aşk 101 dizisi hakkında en net fikirleri alabileceğiniz izleyici yorumlarını içeriğimize ekledik. İşte Aşk 101 dizisi hakkında izleyici yorumları…

İzleyici 1:

Eğer lise yıllarındaki arkadaşlığı hiçbir şeye değişmem diyorsanız, bir oturuşta izlemelik dizidir kendileri. Okuldan atılmak üzere olan 5 gencin yaptıkları planı hayata geçirirken bir bütün olmalarını anlatır.


İzleyici 2:

Gençlik dizilerini seven ve bir sürüsünü izleyen biri olarak ben gayet beğendim. Muhafız ve Atiye'yi izleyememiştim ama bunu bir oturuşta izledim. Müzikleri çok beğendim, hikaye basit ama yeterli başı sonu yerinde, temel aşk klişeleri bolca var ama farklı olacağız diye saçmalanmasındansa klişeleri doğru dürüst işlemeleri daha akıllıca.


İzleyici 3:

Gayet de olmuş dizidir. Cast çok iyi, hepsine ısınıyorsunuz. Akıcı ve müzikler çok güzel. Gerçek lise ilişkilerine çok benzer. Uçuk kaçık çok az şey var. Vadettiği konuyu dallandırıp budaklandırmadan anlatıyor.


İzleyici 4:

Beğendiğim dizi. 2. sezonu merakla bekliyorum. Müzikler, görüntüler, mekanlar çok başarılı. Özellikle İstanbul dizinin içinde ayrı bir dizi gibi. Oyunculuklar da tam olması gerektiği gibi. Liseliler liseli gibi. Olaylar da aşırı gelmedi bana. İyi bir lisede kötü bir dönemle okumuş olduğum için olabilir bu kadarı da olmaz ama demedim. Ufak bir eleştirim 90'ların iyi yansıtılamamış olmasına olabilir. 1998 yazısını kaçırsanız günümüzde geçiyor filan zannedebilirsiniz. Halbuki Türkiye'de 90'lı yılların çok özel bir dokusu var, üzerinde biraz daha durabilirlermiş.


İzleyici 5:

Netflix'teki en iyi Türk dizisidir. İlk bölümü açayım muhtemelen sonuna bile gelmeden kapatırım dedim. Bitirine kadar yatmadım. Ben merak ettim, kah üzüldüm kah güldüm. Kendi kulvarında bence gayet de olmuş dizidir. Hatta müzik seçimleri bile o kadar doğruydu ki, bir kaç yeni parça koparıp aldım içinden. İzledim, bitirdim ve en sonunda dedim ki "ulan sonunu hiç düşünmeden, yarını hiç hesap etmeden, birine koşulsuzca kendini bırakmayı, sevsin sevmesin cesur adımlar atmayı, o heyecanı her damla kanımda hissetmeyi öyle özlemişim ki" gerçekten hiçbir şey zamanında yaşandığı gibi güzel olmuyor.


İzleyici 6:

Lise dizisi olduğunu duyunca yine arka sıradakiler dizisindeki gibi 45 yaşında lise öğrencileri olur diye düşündüm. Bu yüzden beklediğimin üstünde çıktı. Nedense sonraki bolumu merak ediyor insan, sizi kendisine doğru çekiyor dizi. Sürükleyiciliği var yani.


İzleyici 7:

Bizim için 3. yerli, ay yapımın ise ilk netflix projesi. Düşük beklentiyle izlemeye başlarsanız benim gibi bir anda ardı arkasına izlerken bulursunuz kendinizi.


İzleyici 8:

Sezonun geri kalanına bakınca aslında ilk bölüm büyük bir fiyasko. İnsanlar bu bölüme göre diziyi yargılayıp devam etmeyecekler büyük ihtimalle. İlk bölümde karakterlerin okuldaki aşırı karikatürize özellikleri diğer bölümlerde kaybolup gidiyor. Bu yüzden eğer ilk bölüm tekrar kurgulansaydı ya da yeniden çekilseydi çok daha iyi olabilirdi.


Netflix’in Yeni Dizisi Aşk 101’in Oyuncu Kadrosu ve Karakter Analizleri      

Netflix’te yayınlan ve Türk yapımı gençlik türünde bir dizi olan Aşk 101 dizisinde rol alan oyuncuları ve hayat verdikleri karakterleri sizlere tanıtıyoruz. İşte Aşk 101 dizisi oyuncuları ve karakter analizleri…


Kubilay Aka – Kerem

Netflix Aşk 101 dizisi

Türkiye’nin fenomen dizilerinden Çukur’da boy gösteren başarılı genç aktör Kubilay Aka Netflix’in yeni dizisi Aşk 101’in başrol karakterlerinden birine hayat veriyor. Dizide Kerem karakteriyle gördüğümüz Kubilay Aka rol aldığı her sahnede karakterinin gereklerini çok güzel bir şekilde ortaya koyarak oyunculuğunu adeta konuşturuyor. Öyle ki Kerem karakteri öfkelerine hakim olamayan ve saldırgan biri. Bu ruh halinin sebebi ise kendi hayat hikayesi…


Mert Yazıcıoğlu – Sinan

Netflix Aşk 101 dizisi

Kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde rol alan başarılı genç aktör Mert Yazıcıoğlu Aşk 101 dizisinin en iyi ve en başarılı aktörlerinden biri. 2016 yılında yayınlanan Umuda Kelepçe Vurulmaz dizisinden tanıdığım Mert Yazıcıoğlu yıllar önce başarılı bir oyuncu olacağının sinyallerini veriyordu. Dizide Sinan karakterine hayat veren Mert bu karakter için biçilmiş kaftan. Sinan karakteri ailevi sorunları yüzünden biraz içine kapanık görülse de aslında kalabalığın içinde yalnız diyebiliriz. Gerçekten acıklı bir hikayeye sahip olan Sinan’ın bir de alkol bağımlılığı var. Her ne olursa olsun hem karaktere hem de oyuncuya hayran kalacağınıza eminim…


Alina Boz – Eda

Netflix Aşk 101 dizisi

Aşk 101 dizisi yerli bir yapım olsaydı belki de bu oyuncuya sıcak yaklaşamazdık ancak bir internet dizisi olması ve Netflix’te yayınlanması sebebiyle Alina Boz tam da bu dizinin oyuncusu. Şimdiye kadar rol aldığı yapımlarda da gördüğüm kadarıyla Netflix’te yayınlanan her gençlik dizisinde rol bulacak bir yüz olduğuna eminin. Aşk 101 dizisinde de oyunculuğu gayet iyi görünüyor. Eda karakteri ise aslında arkadaş grubundaki tek kız. Güzelliğiyle işlerini yürütmeye çalışan Eda aşk ile tanışınca bir hayli derin duygulara dalacak…


Selahattin Paşalı – Osman

Netflix Aşk 101 dizisi

Şimdiye kadar birkaç yerli dizide rol alan ancak çokta tanınmayan Selahattin Paşalı Aşk 101 dizisiyle adını duyurmayı başardı. Tabii bunda hayat verdiği Osman karakterinin payı büyük. Kısa bir dönem sosyal medyada Osman karakteri trend olmuştu. Osman bence grupta aklı gerçekten yaramazlığa çalışan tek isim diğerleri ruh hali veya doğaçlama olarak okulu birbirine katsalar da Osman’ın daha zekice planlar kurduğunu görüyoruz. Ancak bunca karakterle uğraşmaktan yönetmenlerin biraz da olsa bu karakteri boşladığı da belli.


İpek Filiz Yazıcı – Işık

Netflix Aşk 101 dizisi

Dizi ve film dünyasında yeni yeni gördüğümüz yüzlerden biri olan İpek Filiz Yazıcı Aşk 101 dizisinde Işık karakterine hayat veriyor. Genç oyuncunun performansı ise bana göre tartışılmayacak derecede iyi. Işık karakteri ise ekibin son üyesi ve hikayenin ana kahramanı. Işık’ın bu ekipte olmasını sebebi birleştiriciliği ve aşk konusunda fikir alınabilecek tek kişi olmasıdır. Uzun zamandır bu kadar tatlı bir karakter görmüyorduk dizilerde…


Önerilen İçerik: Netflix Dizileri - IMDB Puanı Yüksek En İyi 61 Netflix Dizisi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum