Hapishane Dizileri 2024 - Mahkumiyet ve Firar Konulu 23 Dizi

Heyecan verici senaryoya sahip hapishane dizlerini araştırdık. İşte akıl almaz kaçış operasyonlarının konu edildiği en iyi hapishane konulu diziler...
Hapishane Dizileri 2024 - Mahkumiyet ve Firar Konulu 23 Dizi

Hapishane Konulu En İyi ve En Yeni Diziler

Dünyanın en korunaklı hapishanelerinden kaçan mahkumlar, suçsuz yere hapse düşenler ve hapishanede hayatta kalmaya çalışanların hikayelerinin anlatıldığı en iyi hapishane dizilerini listeledik. İşte hem oyunculuk performansları hem de etkileyici senaryolarıyla dikkat çeken tüm zamanların en çok izlenen hapishane dizileri...

En İyi Hapishane Dizileri Önerileri;

1. For Life (Yaşam İçin)

Hapishane Dizileri

Bir adam işlemediği bir suçtan dolayı ömür boyu hapis cezası alır. Kendisini bir türlü yetkililere anlatamayan adam avukat olursa kendisini rahatlıkla savunabileceğini düşünür ve harekete geçer. Mahkumken avukat olur, mahkemesine itiraz eder ve büyük bir özgürlük savaşı başlar.

TürSuçDramBiyografi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRussell
Lee Fine
OyuncularNicholas
Pinnock
Indira
Varma
Joy
Bryant

2. Happy Jail

Hapishane Dizileri

Netflix’te yayınlanan bu belgesel dizide Filipinler’in en tehlikeli hapishanelerinden birinin eski bir mahkumun müdürlüğünde büyük dönüşümü anlatılıyor. Dizide birçok eleştiri ve tartışmaların eşiğinde mahkumların iyi bir şekilde yönetildiğini ve her birinin sosyal faaliyetlerde bulunduğunu görüyoruz.

TürSuçHapishaneBelgesel
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMichele
Josue
Oyuncular

3. El Recluso

Hapishane Dizileri

El Recluso ABD’li bir yargıcın kızının kaçırılması olayının çözülmesi için eski bir deniz piyadesinin ceza evinde geçirdiği gerilim dolu anları izleyicisine sunuyor. Büyük bir suç çetesi tarafından kaçırılan genç kıza ulaşmanın tek yolu cezaevindeki çete mensuplarının arasına sızmak olacaktır.

TürSuçAksiyonGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMarcela
Sevilla
OyuncularIgnacio
Serricchio
Claudia
Talancón
Flavio
Medina

4. Escape at Dannemora (Dannemora'dan Kaçış)

Hapishane Dizileri

Escape at Dannemora dizisinde hapishaneden kaçmak için plan yapan ve bu plana bir cezaevi personelini de dahil eden iki mahkumun hikayesini konu ediniyor. Tüm planları kafasında kuran Richard yanına bir kişiyi daha almak ister. Ayrıca görevlilerden de birini tarafına çekmek isteyen Richard tüm planlarında başarılı olabilecek midir?

TürSuçDramPolisiye
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBrett
Johnson
OyuncularBenicio
Del Toro
Patricia
Arquette
Paul
Dano

5. Girls Incarcerated: Young and Locked Up (Hapsedilen Kızlar: Genç ve Kilitli)

Hapishane Dizileri

Reality Show tarzında bir program olan Girls Incarcerated Indiana’da bulunan iki ıslah evindeki genç kızları ve hayat hikayelerini konu ediniyor. Zorlu günler geçiren kızlar her şeye rağmen ayakta kalmaya ve geleceklerini değiştirmeye çalışıyorlar.

TürSuçBelgesel
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJordana
Hochman
OyuncularBrianna
Guerra
Taryn
Twine
Polly
Crawle

6. Prison Playbook

Hapishane Dizileri

En iyi Kore dizileri arasında yer alan Netflix yapımı bu dizide Beyzbol oyuncusu genç bir adam kariyer başmaklarını hızlıca çıkarken bir anda hapse düşüyor. Genç adam bu bilmediği yerde hayatta kalabilmek için büyük çabalar veriyor.

TürSuçHapishanePolisiye
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2017
Yönetmen-
OyuncularPark
Hae-soo
Jung
Kyung-ho
Krystal
Jung

7. The Night Of (Gece)

Hapishane Dizileri

New York’ta bir cinayet işlenir. Polis, olayın faili olarak bir kişiyi gözaltına alır. Mahkemeye çıkacak olan adam bir avukatla tanışır ve olaylar gelişmeye başlar.

TürSuçDramPolisiye
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenRichard
Price
OyuncularRiz
Ahmed
John
Turturro
Bill
Camp

8. 60 Days In (60 Gün İçinde)

Hapishane Dizileri

60 Days In dizisinde 7 sıradan insan 60 günlüğüne Clark Country hapishanesine girer ve burada yaşayan mahkumların hayatlarına değişik bir bakış açısı getirir. Bu gönüllü projede yer alan 7 kişi ve izleyiciler hapishane yaşantısının zorluklarını yaşayarak görüyoruz.

TürSuçBelgesel
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2016
Yönetmen-
OyuncularZachary
Holland
Baker
Monalisa
Johnson
Tami
Ferraiuolo

9. Making a Murderer (Bir Katil Yaratmak)

Hapishane Dizileri

Dizi belgesel tadında bir anlatım sunuyor. Tam 10 yıl boyunca çekimleri süren seride Steven Avery’nin yaşadıkları anlatılıyor. Steven, babasının sahip olduğu hurdalıkta ağabeyi ile çalışmaktadır. DNA araştırmalarının iyi olmadığı dönemde, bir gün bir kadın sahile giderken tecavüze uğrayıp, darp edilir. Suç Steven Avery’nin üzerine atılır. Tam 18 yıl hapis yatan Steven’ın suçsuz olduğu sonunda anlaşılır ancak Steven hakkında farklı bir konuda yeni bir dava açılır.

TürSuçBelgesel
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenLaura
Ricciardi
OyuncularDolores
Avery
Steven
Avery
Laura
Nirider

10. Beyond Scared Straight

Hapishane Dizileri

Hapishanelerin anlatıldığı belgesel tadındaki seride özellikle çocuk suçlulara müdahale programı izleyiciye yansıtılmıştır.

TürSuçBelgesel
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenRussell
Lee Fine
OyuncularCeciliaEmilyLeanna

11. Breakout Kings

Hapishane Dizileri

ABD’de bir hapishanede bazı mahkumlar kaçmıştır. Polisler ve savcılar da kaçmayan mahkumlara, kaçanların isimlerini söylemeleri karşılığında serbest bırakılacaklarını söyler. Polis ve mahkumların ortak çalışmaları anlatılmaktadır.

TürSuçDramGerilim
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenGuy
Ferland
OyuncularDomenick
Lombar
-dozzi
Brooke
Nevin
Malcolm
Goodwin

12. Alcatraz

Hapishane Dizileri

Tarihin gördüğü en korunaklı hapishane olan Alcatraz büyük bir kaçış operasyonuna sahne olacaktır. 1963 yılında Alcatraz'dan kaçmayı başaran tam 302 adam yıllar sonra ortaya çıkarlar. Olayın üstünden geçen 48 yılın ardından sokaklara çıkan eski mahkumlar yıllar boyunca nerede nasıl yaşadılar? İşte tüm bu soruların cevabını muhteşem senaryosuyla bizlere sunan Alcatraz dizisi J.J Abrams’ın senaristliğinde ve Steven Lilien’in yönetmenliğinde çekilmiştir.

TürSuçBilimkurguGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenBryan
Wynbrandt
OyuncularSarah
Jones
Jorge
García
Sam
Neill

13. Jailbirds (Hapishane Kuşları)

Hapishane Dizileri

Netflix dizileri listesinde çok fazla kişinin bilmediği yapım, Sacramento Bölge Hapishanesi’nde yatan mahkumlar arasındaki dostlukları, anlaşmazlıkları, kavgaları ve aşkları anlatmaktadır. Erkek mahkumlarla illegal yoldan bağlantı kuran kadın mahkumlar bu sayede hem daha rahat bir hapishane hayatı geçirirler hem de aşık olabilecekleri yeni insanlarla tanışırlar.

TürSuçGerilimKomedi
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen-
OyuncularGaylon
Beason
Taylor
Coatney
Andrea
Gunderson

14. Unite 9

Hapishane Dizileri

En iyi hapishane dizilerinden biri olan Unite 9 başarılı senaryosunun yanı sıra muhteşem oyunculuk performanslarıyla da dikkat çekmiştir. Başrolünde Eve Landry’nin rol aldığı dizinin konusu babasıyla bir tartışma içerisinde olan Quebecois isimli bir kadının kaza sonucu babasını öldürmesi üzerine hapse girmesini, içeride geçirdiği 7 yılı ve mahkumların hayatlarını anlatmaktadır.

TürSuçDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenJean
-Philippe
Duval
OyuncularÈve
Landry
Guylaine
Tremblay
François
Papineau

15. Prisoner (Mahkum)

Hapishane Dizileri

Ana karakterler Bea, Doreen ve Lizzie’nin etrafında gelişen dizi hikayesi başta bu üç mahkum olmak üzere Wenworth hapishanesine gelen mahkumların buraya nasıl geldiklerini, hapishane hayatlarını ve yaşadıkları zorlukları Prisoner dizisinin senaryosunu oluşturmuştur. Mahkumlar arsında yaşanan sürtüşmelerde bir kadının ne kadar cani olabildiğini göreceğimiz dizide dram dolu sahneler ağır basmaktadır.

TürSuçDramGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1979
YönetmenKendal
Flanagan
OyuncularElspeth
Ballantyne
Betty
Bobbitt
Sheila
Florance

16. Orange Is The New Black

Hapishane Dizileri

Henüz üniversite öğrencisi olan Piper Chapman hem ailesi hem de arkadaşları tarafından sevilen ve konforlu bir hayat süren birisidir. Ancak işlediği bir suç onu hapishaneye götürecek ve hayatını tamamen değiştirecektir. Hapishane hayatının başladığı ilk günlerde uyum sorunu yaşayan Piper bir zaman sonra yeni hayatına alışacak ve ayakta kalabilmek için dışarıdaki hayatı unutacaktır. Dizi senaryosu genel olarak diğer hapishane dizilerine benzese de Orange Is The New Black’in farkı tüm bu olayları mizahi bir anlatımla sunmaktır.

TürSuçDramKomedi
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJenji
Kohan
OyuncularTaylor
Schilling
Laura
Prepon
Natasha
Lyonne

17. Vıs A Vıs

Hapishane Dizileri

Patronuna sırılsıklam aşık olan genç kadın Macarena Ferreira zimmete para geçirme suçundan hapishaneye düşmüştür. Ancak bu olayda genç kadının hiçbir suçu yok, tüm suç erkek arkadaşınındır. Aşkı yüzünden hapishaneye düşen Macarena Ferreira 7 yıllık mahkumiyetinin daha en başında birçok sıkıntıya katlanmak zorunda kalır. Ancak Cruz Del Sur hapishanesinden yatmakta olan Macarena hayatta kalabilmek için bu acımasız dünya da büyük bir savaşın içine girecektir. Dizi hakkında merak edilenleri öğrenmek için İspanyolların Kaliteli Yapımı: Vis A Vis dizisi içeriğini ziyaret edebilirsiniz.

TürSuçDramGerilim
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenÁlex
Pina
OyuncularMaggie
Civantos
Najwa
Nimri
Alba
Flores

18. Prison Break (Büyük Kaçış)

Hapishane Dizileri

Tuzağa çekilerek bir cinayetin üzerine yıkılması sonucu hapse giren Lincoln Burrows sadece birkaç gün sonra idam edilecektir. Tüm çabalarına rağmen abisini hukuksal yollarla kurtaramayan Michael Scofield ise gözünü karartıp abisini kurtarmak için hapishaneye girer. İşte şimdiye kadar hiçbir yerde göremediğimiz mükemmel bir kaçış operasyonu da bu şekilde başlıyor. Muhteşem senaryosu ve başarılı oyuncu kadrosuyla gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler arasında gösterilen Prison Break’in oyuncu kadrosunda Wentworth Miller, Dominic Purcell ve Sarah Wayne Callies rol almıştır.

TürSuçDramGerilim
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenPaul
Scheuring
OyuncularWentworth
Miller
Dominic
Purcell
Sarah
Wayne
Callies

19. Wentworth

Hapishane Dizileri

Hapishane konulu en iyi dizilerden biri olan “Wentworth” küçük kızından ayrı düşen ve hapishane hayatının zorlu şartlarına alışmaya çalışan Bea Smith’i ana merkezinde anlatıyor. Frankie Doyle ve Jacs Holt isimli mahkumların arasında geçen hapishane liderliği büyük çatışmalara sebep olurken henüz acemi olan Bea Smith iki grubun arasında sıkıntı bir süreç yaşar.

TürSuçDramGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenReg
Watson
OyuncularKate
Atkinson
Katrina
Milosevic
Robbie
Magasiva

20. Locked Up Abroad

Hapishane Dizileri

Yurtdışına çıkarken yasadışı işler yapan insanları ya da yurtdışında kaçırılan kişilerin hayatlarının anlatıldığı belgesel serisidir.

TürSuçDramBelgesel
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenKatinka
Newman
OyuncularYoussef
Tounzi
Manuel
Villasenor
Jerry
Murillo

21. The Oz

Hapishane Dizileri

Hapishane hayatının karmaşık ve çatışmalarla dolu bir ortam olduğunu gözler önüne seren dizide kan, vahşet, uyuşturucu, kumar ve güç savaşı başarılı bir senaryoyla birlikte anlatılmıştır. Her bölümün başında engelli bir mahkumun bölüm hakkında birkaç bilgi vermesi bu bölümde hangi karakterin sıkıntılarla boğuşacağı ve bölüm sonunun nasıl olacağı konusunda izleyicilerde bir merak uyandırmaktadır.

TürSuçGerilimAksiyon
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenTom
Fontana
OyuncularErnie
Hudson
J.K.
Simmons
Lee
Tergesen

22. Buried (Toprak Altında)

Hapishane Dizileri

Ölüm ve yaşam arasında sıkışıp kalan Lee aile bireylerinden birini şiddetten korumak amacıyla hapishaneye girmeyi kabul eder. Ancak hapishanenin acımasız ortamı Lee’nin hayatında yaşayacağı en zor günleri ona yaşatacaktır. Cezaevlerinin yaşam koşullarının ne kadar zor olduğu gözler önüne seren dizinin yönetmenliğini Jimmy Gardner ve Robert Jones rol almıştır.

TürDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenRodrigo
Cortés
OyuncularRyan
Reynolds
Erik
Palladino
Robert
Paterson

23. Bad Girls (Kötü Kızlar)

Hapishane Dizileri

Karanlık bir hapishane hikayesinin anlatıldığı dizide G bölümünün kadın mahkumlarının zorlu hayat hikayesi gözler önüne serilmiştir. Hapishane içerisinde dönen uyuşturucu ticareti, mahkum-gardiyan ilişkisi, cinayetler ve tecavüzler bu karanlık dünyanın gerçeklerini ortaya koymaktadır. Dizinin oyuncu kadrosunda Kika Mirylees, Victoria Alcock ve Helen Fraser rol almıştır.

TürSuçDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenJonathan
Tiger
OyuncularMadeleine
Stowe
Mary
Stuart
Masterson
Andie
MacDowell

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum