Sex Education Dizisini Özgün Kılan 7 Özellik

Bu içeriğimizde her bölümde değindiği farklı konularla izleyenlerin sevgisini kazanan Sex Education dizisi hakkında merak edilenleri derliyoruz.
Sex Education Dizisini Özgün Kılan 7 Özellik

Netflix'in Başarılı İngiliz Yapımı; Sex Education Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Sex Education, Netflix’in Ocak 2019’da yayınladığı İngiliz komedi drama dizisidir ve her bölümde farklı konulara değinerek öğretirken düşündürtmektedir. Çocukla, ergenle ve yetişkinle ilgilenen her bireyin kendine birkaç fikir çıkartabileceği Sex Education dizisi, okullarda şiddet ve zorbalığın rehberlikte işlenmesi gereken konularda baş sıraları alması noktasında da ders çıkarılabilecek konuya sahip bir yapımdır. Bu içeriğimizde Netflix’in başarılı yapımı Sex Education hakkında tüm merak edilenleri sizler için bir araya getiriyoruz.


1. Annesi ve babası seks terapisti olan bakir bir ergenin okulda seks kliniği açarak yaşıtlarıyla fikir alışverişinde bulunmasını konu alan Sex Education, Netflix’in başarılı bir İngiliz yapımıdır. 

ingiliz-yapimi;-sex-education.jpg


2. Sex Education dizisinin ana ekseninde bir ergenin, diğer ergenlere cinsellik hakkında bilgi vermesi yer alsa da siber zorbalık, lgbti+ bireylere yapılan fiziksel, duygusal ve psikolojik zorbalık gibi çeşitli ayrımcı ve saldırgan tutumlara da yer veriliyor.

sex-education-dizisi-hakkinda.jpg


3. Netflix’te yayınlanan ve kendine haslığıyla dikkat çeken dizi aynı zamanda cinsel sağlık eğitiminin çocukların gelişim düzeyine göre verilmesinin önemini, çocukların kendi vücutlarına yabancılaştığı, neyden hoşlandıklarını bilmedikleri gibi konulara değinmesiyle de örnek oluşturuyor.

sex-education-netflix.jpg


4. Sokağa hakimiyeti ve ailesinden gördükleriyle hayat hakkında tam bir uzman olan Maeve Wiley ile bakir olmasına rağmen seks terapisti annesi sayesinde konu hakkında epey bilgi sahibi olan Otis Thompson’un tatlı iletişimi de diziye muhteşem bir aura kazandırıyor.

otis-thompson.jpg


5. Sorunlu gençlerin cinsel hayatlarında yaşadıkları problemleri zaman zaman eğlenceli, zaman zaman dramatik olarak yansıtan Sex Education dizisinde aynı zamanda kendinizi sevmenin önemine de değiniliyor. 

sex-education-dizisi-ile-ilgili-bilgi.jpg


6. Rengarenk giyinmesine rağmen bir o kadar da içine kapanık olan Eric’in Otis ile olan karşılıksız arkadaşlığı diziye sıcaklık katarken izleyenlere de eşcinsel bireylere karşı ayrı bir sempati kazandırmayı başarıyor. 

netflix-sex-education.jpg


7. Sahnelere eşlik eden şarkılar, derin hikayelere sahip karakterler, mekan seçimleri ve renkleri açısından da oldukça doyurucu olan dizi için bir oturuşta bitirilebilecek çerezlik dizilerden birisi desek hiç de yanlış olmaz.

sex-education-dizi-muzikleri.jpg

Önerilen İçerik; Netflix’in Zaman Yolculuğuna Çıkartan Dizisi; Dark Hakkında 7 Detay

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.