Netflix YOU Dizisi İzleyici Yorumları ve Detaylı İncelemesi

Caroline Kepnes’in 2014 yılında yayınlanan yine aynı isimli romanından uyarlanan YOU, Netflix izleyicilerinin gözdesi olmayı başaran bir gerilim dizisi.
Netflix YOU Dizisi İzleyici Yorumları ve Detaylı İncelemesi

Netflix’in Yeni Gerilim Dizisi; YOU, Hakkında Tüm Merak Edilenler

Yayınlandığı tarihten itibaren Netflix izleyicilerini kendisine bağlayan dizi ‘YOU’ paranoyak ve saplantılı gencin ağzından anlatılan bir aşk hikayesi… Gossip Girl veya Pretty Little Liars izleyip keyifle bitirdiyseniz bu gerilim dolu aşk hikayesi tam size göre! Bu inceleme dizi içeriğimizde spoiler vermeden en iyi Netflix dizileri arasına giren You dizisinden bahsedeceğiz. Ayrıca Netflix’in en beğenilen dizilerinden biri olan You’nun 2. Sezon fragmanı yayınlandı. Uzun zamandır merakla beklenen yeni sezon 26 Aralık’ta Netflix’te yayınlanacak. İşte Netflix’in yeni gerilim dizisi ‘YOU’ ile ilgili izleyici yorumları ve tüm merak edilenler…


You Dizi İncelemesi

1. Dizimizin baş rollerini inceleyecek olursak; Gossip Girl’den tanıdığımız, bir zamanlar genç kızlarımızın sevgilisi olmuş Penn Badgley’i ‘Joe’ rolünde, Elizbateh Nail’i ise ‘Beck’ rolünde görüyoruz. Joe ve Beck arasında yaşanan ilişkinin başlangıcına ve daha da öncesine şahit olduğumuz bu dizi bizi kelimenin tam anlamıyla gerim gerim geriyor. 

penn-badgley.jpg


2. Gayet sıradan insanlar olan Beck ve Joe’nun öyküsü başta romantik başlasa da; Beck, bir kitapçının sahibi olan sessiz sakin ve gayet hoş bir beyefendi olan Joe’nun onu gizli gizli takip eden saplantılı bir adam olduğunun henüz farkında değildir. 

beck-ve-joe’nun-oykusu.jpg


3. Günlerden bir gün Joe’nun müdürü olduğu kitap mağazasına uğrayan Beck, güzelliği ve çekiciliği ile yakışıklı baş rolümüz Joe’nun dikkatini çekmeyi başarır. Bu dizide, aralarında gayet sıradan gelişen flörtü saplantılı ve paranoyakça bir hale getiren Joe’nun, Beck’i elde etmek için karşısına çıkan tüm engelleri tek tek ortadan kaldırma hikayesini izliyoruz. 

you-dizisi.jpg


4. Joe karakterinin ağzından dinlediğimiz dizide, Beck’in hayatına aşırı müdahalesine ve onu gizli gizli takip ettiğine, ortak noktalar bulmak için tam bir ‘stalker’ gibi tuhaf tuhaf hareketler yaptığına şahit oluyoruz. Başta bunları izleyici olarak şirin bulsak da sonrasında Joe’nun karakterinin ürpertici bir hal alması bunu ise sadece aşka bağlaması bizi tepetaklak ediyor. 

netflix-you-dizisi.jpg


5. Zamanla Beck’in hayatını, evini, arkadaşlık ilişkilerini, eşyalarını ve hatta sosyal medya hesaplarını tamamen abluka altına alan Joe giderek tehlikeli bir hal almaktadır. 

gerilim-dizisi-you.png


6. Yakışıklı baş rolümüz Joe’nun takıntılı ve saplantılı hali bizi ona karşı bir süre sonra itmeye başlasa da, onun Beck’e karşı düşünceli, nazik ve aşırı romantik bir adam oluşu ise hikayeyi çekici hale getiren detaylardan birisi oluyor. Dizi her ne kadar bizi gerçek anlamda gerse de diziyi izlemeyi bırakamıyoruz.

joe.jpg


7. Oldukça sorunlu bir ilişki yaşayan kapı komşusunun sevimli ve kitap kurdu oğluyla olan samimi ilişkisinden dolayı Joe karakteri bir noktada da bize sıcak bir his vermeye devam ediyor. İzleyici zamanla Joe’nun yaptığı tüm olumsuz davranışları aşkıyla kıyaslayarak bir noktada bu karaktere ısınmamak için kendini zor tutar hale geliyor. 

you.png


8. Bir de Peach Salinger karakteri var ki, işin rengine renk katıyor. Beck’in en yakın arkadaşı Peach’i ise Pretty Little Liars’dan tanıdığımız Shay Mitchell canlandırıyor. Joe; Peach’in Beck’e olan yakınlığını ve ilgisini farkettiğinde işler karışıyor. 

peach-salinger.jpg


You Dizisi 2. Sezon 26 Aralık'ta Geliyor!

İlk sezonuyla büyük ses getiren You’nun 2. sezon fragmanı yayınlandı. Uzun zamandır izleyenlerini bekleten You dizisinin 2. Sezonu 26 Aralık’ta izleyiciyle buluşacak. Beck’in kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazır olan Joe’nun, zamanla Beck’i takıntı hâline getirmesi ve işlerin sarpa sarması şeklinde gelişen dizinin ikinci sezonunda neler olacak merakla bekliyoruz. 2. Sezonda Joe’un hayatı, Candace’i mahvetmek için geri dönüşüyle altüst oluyor. Kendine yeni bir hayat kurmak isteyen Joe, Los Angeles’ yerleşiyor ve yeni bir takıntı orada onu bekliyor. Bu sefer Love adında şef olma hayali olan bir kadına aşık olan Joe, kendini nasıl bir tehlikenin ortasına attığından habersiz seyirciye gerçek aşkı bu sefer bulup bulmadığını sorgulatacak. 2. Sezonda Love karakterine The Haunting of Hill House dizisinden hatırladığımız Victoria Pedretti hayat veriyor. Ayrıca bu soluksuz izlediğimiz diziye yeni sezonda Amber Childers, James Scully, Jenna Ortega, Carmela Zumbado, Chris D’Elia gibi isimlerde katılıyor. 

you-dizisi-2.-sezon.jpg


YOU Dizisi İzleyici Yorumları

1. İlk bölümleri izlerken erkek karakterin zekası ve sevimliliği ile dikkatleri üzerine toplayan son bölümde ise bildiğiniz bedduaları aynı erkek karaktere saydırabileceğiniz dizi. Günümüzün sorunlarından biri olan sosyal medyanın tehliklerini anlatışıyla kendinizi bir an içinde bulabiliyorsunuz. sonra diyosunuzki çık çık çık. Karışık duygular eşliğinde keyifle izledim diyebilirim. 2. sezon için ise meraktan ölmem ama izlemeden de geçmem.


2. 2 günde bitirdiğim , psikolojimi mahveden bir yapım. basit bir ask hikayesini anlattığı düşünülse de, hastalıklı düşüncelerin insanları mahvedebildigi hatta obsesif bir katil olmayı surukleyebildigini anlatan bir dizi. 


3. Şuanda 9. bölümdeyim bu diziyi izlerken ilk bölümden itibaren kendimi gördüm öldürmek dışındaki tüm hislerim yaşadıklarım neredeyse aynı , seven kişinin nelere katlandığına kadar herşey aynı her defasında affetmesi ama o paranoid yapının asla gitmemesi , baş rol oyuncusunun yengeç burcu olduğunu düşünüyorum bu kadar takıntılı duygusal ve affedici başka bir burç olamaz çünkü film içerisinde geçen sözlerde ayrı bir gerçek , diziyi yazan kişiye ayrı bir saygı duydum. “Hayatımda haksız çıkmayı bu kadar istememiştim, haksız çıkmak için yalvarıyordum" her defasında bu durumu yaşadım sadece haksız çıkmak istedim ama her defasında haklıydım . “İyi insan seçmek konusunda kötüydüm ama kötü insanları suç üzeri yakalamada iyiyim" Beni aldatan kadınları hep içgüdülerimle yakaladım , evet acı bir durum ama acı bir gerçek. Aşırı paranoyak bir film yengeç burçlarının severek izleyeceğini düşünüyorum.


4. Çok dizi izleyen biri olmama rağmen fragmanına denk gelip başlamamla bir oturuşta bitirebildiğim ve zevkle izlediğim alışılmışın dışında olan dizi.


5. Günümüz ilişkilerinde sosyal medyanın hayatımızdaki etkisini ve getirdiği sonuçları, stalk-stalker ve sosyopat gibi kavramları romantizm gerilim ve dramatik yollarla harmanlayıp gözlerimizin önüne süren mükemmel bir dizi. hastalık derecesinde saplantılı insanların sevdikleri uğruna ne kadar ileri gidebileceğini, gerekirse önüne çıkan ve engel olarak gördüklerini cinayetle ortadan kaldırabilecek -hatta buna sevdikleri insan da dahil- psikoloji halinde bulanabileceği ihtimalini her ne kadar kurgu adı altında da olsa bir kez daha hatırlatıyor bize “you”. ana karakterimizin iç sesine yer verilmesi diziyi akıcı ve sürükleyici kılan etmenlerin en başında geliyor bence ki bunu daha dizinin ilk dakikalarından itibaren hissedebilirsiniz. vakit kaybetmeden ilk bölümü izleyin derim ki sonra ister istemez zaten devamını getirirsiniz. ben şimdiden ikinci sezonu merakla bekliyorum, dizide mantık hatası bulanlar da olmuş gerçi ama muhtemelen akılda kalanların hepsi ikinci sezona ayrılmış olabilir, çözülecek yarım kalan çok şey var ki bunların başında joe’nun işlediği cinayetler geliyor umarım senaristler ikinci sezonda güzel bir dönüşle düzgün bir yerlere bağlamış olarak dönebilirler.


6. Sosyal medyanın hayatımızda hangi noktada olduğunu bariz bir şekilde gözüme sokuyor bu dizi. güzellik-çekicilik kavramlarına atıfta bulunmuş tabi yine sosyal medyayı da işin içine katarak bir parça. Zira diziyi izlediğiniz vakit ne kadar tanıdık geliyor, etkileşim ve iletişimler. Ben karakterleri daha önce izlemedim fakat rollerin güzel giydirildiğini düşünüyorum kişilere. Esas oğlanımız entelektüel bir vitrin içinde nasıl da zıt bir ruh dünyası ile örülü aslında. Ve elde etmek dürtüsü. Gerek esas kızımız, gerekse onun için dağları delip deşen joe karakterinin asıl peşine düştükleri elde etmek. Yeni dünya düzeninde adaletsizliğin en belirgin temeli bana göre hırs ve dizginlenemez hali. Mikro çevrede ise nasıl zuhur ettiğinin yanıtlarını görüyoruz aslında. En azından ben birkaç bölüm için böyle bir haleti ruhiye içine girdim.


7. 20 saatte bitirdiğim, new york'u güzel gösteren, ucundan gerilimli ve bol sürükleyiciliğe sahip bir netflix dizisi. başroldeki 1992 doğumlu elizabeth lail, amber heart'a benziyor ama bir üst sürümü gibi.


8. Tipik bir aşk hikayesi beklerken ilk bölüm finaliyle "başlıyoruz." dedirtti bana. Beck'e bir türlü ısınamadım. Aşırı flörtöz hareketleri beni irite etti açıkçası; ama böyle bir sonu da hak ettiğini söyleyemem. Joe, sorunlu ve soğukkanlı bir acayip tip. gerçekten beyaz atlı prens havası çizen bir manyak olması bazı kadınlarca sevilmesine neden olmuş. Çünkü bazı kadınlar beck gibi hayatının kolaylaştırılmasından hoşlanıyor maalesef. Bir insanı severken her yönüyle sevip sevemeyeceğimi sorgulattı bana bu dizi. 9. bölümü en beğendiğim bölüm oldu. finali ortalamaydı. 


9. İlk bölümü ile epey aklımı alan dizi. cümle saplantılarımı bazen de aşkı güzel ifade eden dolu dolu ilk üç bölümden sonra bu dizi de diğerleri gibi beklentinin altına düşmeye başladı ve öylesi bir final verdi. İkinci sezona onay almış. izleriz elbet. romantizim akımına yaptığı göndermeler bir ara aklımı almadı değil. Ama bir yerden sonra fi'nin yandan yemişi ile dexter'ın olamamışı gibi hissiyatlar bıraktı bende. Durrenmatt'ın fizikçiler metninde vardır böyle bok yoluna giden kadınlar dizgisi ile karışık saçma cinayetler serisi. Neyse ama yazın sahilde okumalık romantikli gerilimli kitaplar hafifliğinde akıp gidiyor dizi. o hissi güzel.


10. Sonu merak edilen ve aşırı tatlı beck ile akıp giden dizi.ben sevdim bu diziyi, sonuçta dünyanın şifrelerini bulmayı beklemiyorduk. Ama kafama takılan 1-2 şey. bu kadar teknolojinin girdiği, twitter'in,face'in google maps vs. çerez olduğu dizide new york sokaklarında, evlerde, çiftlik evinde alarm sistemi yada kamera olmaması bana saçma geldi. Joe elini kolunu sallaya sallaya giriyor, bilgisayarı alıyor, tekrar girip bırakıyor. Çiftlik evinde şeftaliyi öldürüyor, ne sokaklarda ne evde 1 kamera yok mu ? 2. sezonu merak ediliyor, bence beck'de bir gün bir yerlerden çıkıp gelecektir.


Netflix’in Yeni Gerilim Dizisi YOU; Oyuncuları ve Karakterleri

Yönetmenliğini Greg Berlanti ve Sera Gamble’nin birlikte yaptığı YOU dizisinin karakterlerini inceliyoruz.


1. Joe - Penn Badgley

joe---penn-badgley.jpeg

New York'lu zeki ve hoş bir adam olan Joe, bir kitapçı işletmektedir. Saplantılı ve takıntılı bir aşık olarak karşımıza çıkan Joe, geçmişte yaşadığı ilişkinin sır perdesini aralayan yeni aşkı Beck’in hayatına dahil olma çabasıyla dizinin baş rolüdür. İleri bölümlerde yaşanacakları ise sadece aşkı ile bağdaşlaştıran bu karakter sizi diziye bağlayacak. 


2. Guinevere Beck - Elizabeth Lail

guinevere-beck---elizabeth-lail.jpg

Beck, üniversitede bir profesöre asistanlık yapan başarılı bir yazar olma hayali kuran genç ve çekici bir kadın. Büyük bir geliri olmasa da büyük harcamalar yapmayı ve zengin arkadaşları ile takılmayı seviyor. Sosyal medyada her yaptığı şeyi, her gittiği yeri paylaşan tiplerden. Olduğu gibi görünmek yerine görünmek istediği gibi görünmeyi tercih eden biri.


3. Peach Salinger - Shay Mitchell

peach-salinger---shay-mitchell.jpg

Guinevere’in en yakın arkadaşı Peach rolünde Pretty Little Liars dizisinden tanıdığımız Shay Mitchell. Aşırı kıskanç, zengin ve hırslı Peach, dizide Beck’e hep destek olurmuş gibi görünen fakat onun arkasından hep bir takım işler çeviren bir karakter. Peach için dizinin kötü karakteri diyebiliriz. 


4. Paco - Luca Padovan

paco---luca-padovan.png

Joe’nun 11-12 yaşlarındaki küçük dostu Paco rolünde ise Luca Padovan karşımıza çıkıyor. Paco da Joe gibi kitapları çok seviyor ve buradan bir bağ yakalıyorlar. Annesi ve sevgilisinin şiddetli hayatından etkileniyor ve daha çok merdivenlerde kitap okurken görüyoruz onu.


5. Dr.Nicky - John Stamos

dr.nicky---john-stamos.jpeg

İlerleyen bölümlerde Guinevere’in terapisti Dr. Nicky rolünde John Stamos’u görüyoruz. Aynı zamanda Beck’i takip eden Joe’nun da terapisti olan Dr. Nicky ilerleyen bölümlerde odak noktası oluyor.

Önerilen İçerikler;Netflix Dizileri – Gelmiş Geçmiş En İyi Orijinal Netflix Dizileri

NeOldu.com / Sinema

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum