Anne With An E Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler - İzleyici Yorumları ve Oyuncular

Netflix’te kolayca bir dizi bulayım ve bu dizi benim keyfimi yerine getirsin diyorsanız Anne With An E tam da aradığınız dizi olabilir. Bu içeriğimizde merak edenler için Anne With An E dizisinin konusunu, oyuncularını ve izleyici yorumlarını inceliyoruz.
Anne With An E Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler - İzleyici Yorumları ve Oyuncular

Anne With An E Dizi İncelemesi - Oyuncuları ve İzleyici Yorumları

anne-with-an-e-.gif

Dizi arayışında olanlar için yeni bir yabancı dizi önerimiz var! Mutluluk verici, hayatınıza ilham olacak sevimlilikte bir dizi arıyorsanız Anne With An E dizisi bu aralar tam size göre! Verdiği mesajlarla, sıcak tonlarda renkleriyle ve özenle seçilmiş kostümleriyle gününüzü veya akşamınızı keyiflendirecek en iyi Netflix dizileri arasında yer alan Anne With An E dizisi hakkında izleyici yorumları ve bilmeniz gerekenleri bu inceleme dizi içeriğimizde sizler için bir araya getiriyoruz. 


anne-with-an-e-netflix.jpg

1. Netflix’te de yer alan CBC yapımı Anne With An E; dönem dizilerine, kadın haklarına göz kırpan dizilere ve büyüme öykülerine değinen dizilere bayılanlar için kesinlikle en güzel içeriklerden birine sahip diyebiliriz. Ailece izlemeye de uygun olan bu dizi, sonuna kadar merakla izleyebilme garantisi verdiğimiz dizilerden! 


cbc-yapimi-anne-with-an-e.jpg

2. Netflix’in en beğenilen içeriklerinden olan Anne With An E dizisi E, L.M. Montgomery’nin 1908’de yazdığı ‘Anne of Green Gables’ kitabının bir uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. Tamı tamına 3 sezon süren bu dizi 2017’de başladı ve 2020’de 3. Sezonuyla final yaparak sevenlerini üzdü. 


anne-with-an-e‘in-konusu.jpg

3. Kanada-ABD ortak yapımı olan Anne with an E‘in konusu ise hepimizi içine alan bir dramayı ekranlara aktarıyor. Anne, annesi ve babasının ölümünün ardından amcası ve yengesinin yanına verilmiş sevimli mi sevimli bir kızdır. Amcasının vefatı ardından yengesiyle birlikte şehre taşınır ve çeşitli aileler için hizmetçilik yapmaya başlar. Daha sonraları yaşadığı yetimhanede yaşanan bir karışıklık sonucu kendini Green Gables kasabasında Cuthbert kardeşlerin yanında bulan Anne, nihayet sıcak bir yuvaya kavuşur. Dizi boyunca Anne’in bu kasabada zekası ve eşsiz hayal gücüyle olayların üstesinden gelmesine şahit oluyoruz.


amybeth-mcnulty.jpg

4. Dizinin en dikkat çeken yanı ise Anne karakterinin inanılmaz hayal gücünün yanı sıra kesinlikle pozitif karakteri diyebiliriz. Realist bakış açısının yanında izleyiciyi mutluluğa sevkeden ve izleyiciye huzur veren pozitifliği sayesinde bu diziye bağlanmamak neredeyse imkansız! Enerjisiyle, güzelliğiyle ve gülümsemesiyle Anne karakterine Amybeth McNulty’den başka kim hayat verebilirdi diye düşündük düşündük bulamadık. Bu sebeple dizinin oyuncu seçimi de kesinlikle Anne with an E hakkında dikkat çeken detaylardan.


anne-with-an-e-oyuncular.jpg

5. Amybeth McNulty’in yanında dizinin başrollerinde Aymeric Jett Montaz, Lucas Jade Zumann, Jonathan Holmes, Kyla Matthews gibi başarılı oyuncuları da izleme fırsatı buluyoruz. En az Anne karakteri kadar iyi çizilmiş bir diğer karakter olan Gilbert Blythe karakterini de anmasak olmaz. Efendiliğiyle, tatlılığıyla akılı ve olgun bir karakter olan Gilbert ile Anne arasındaki çekimi izlemek kesinlikle çok zevkli!


anne-with-an-e-oyunculari-ve-karakterler.jpg

6. Kadın haklarının savunucu bir dizi olan Anne with an E, 2. Sezonunda LGBT haklarını da ele alışıyla gönlümüzü çeliyor. Bunun yanısıra feminizme, ifade özgürlüğüne ve çocukların bakış açılarına da çoğunlukla yer veren bu tatlı dizi izleyenlerin kafasında ampül yakmayı da ihmal etmiyor diyebiliriz. 


anne-with-an-e-dizisi-izleyici-yorumlari.jpg

7. Kısacası 3 sezonluk Anne with an E, değindiği konular, mutluluk veren renkleri, seçilen kıyafetler ve pozitifliğiyle hepimizin ihtiyacı olan o ruhu bize yaşatmak için Netflix’inizin bir köşesinde sizleri bekliyor. Keyifli bir hikayeye şahit olmak isteyenler için bu şirin diziyi sizlere öneriyoruz. 


Anne With An E Oyuncuları ve Karakterler

1. Anne Shirley - (Amybeth McNulty)

Annesini ve babasını ölümcül bir hastalık sonucu kaybetmesinin ardından çeşitli evlerde hizmetçi olarak çalışan Anne 12 yaşında sevimli bir kızdır. Okumayı ve yazmayı çok seven Anne’in en belirgin özelliği hayal gücü ve hayat veren pozitifliğidir. Sevgi dolu, akıllı ve iyi kalpli Anne kısa sürede kendini bulduğu Green Gables kasabasında herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor.

anne-shirley --(amybeth-mcnulty).jpg

2. Marilla Cuthbert - (Geraldine James)

Hiç evlenmemiş olan Marilla Anne’in yeni annesidir. Oldukça sert, ağırbaşlı olan bu karakter erkek kardeşi Matthew ile birlikte yaşamaktadır. Bir karışıklık sonucu birden Anne’in sorumluluğunu alan Marilla ilk başlarda ona soğuk davranan bir karakter olsa da sonraları ona bir anne şefkatiyle yaklaşıyor.

marilla-cuthbert---(geraldine-james).jpg

3. Gilbert Blythe - (Lucas Jade Zumann)

Derslerinde başarılı, genel olarak da akıllı, nasıl davranması gerektiğini bilen, efendi bir çocuk olan Gilbert, dizinin en az Anne kadar iyi tasarlanmış bir diğer karakteridir.

gilbert-blythe---(lucas-jade-zumann).jpg

4. Matthew Cuthbert - (R.H. Thomson)

Matthew, kardeşi Marilla ile birlikte çiftlik işleriyle ilgilenen Anne’in yeni babası rolündeki karakterdir. Marilla’ya göre en başından beri Anne’ye şefkat besleyen bu karakter dizinin en sakin karakterlerinden birisidir.

matthew-cuthbert---(r.h.-thomson).jpg

5. Diana Barry - (Dalila Bela)

Anne kasabaya geldikten sonra Dalila Anne ile kısa bir zamanda arkadaş oluyor. 12 yaşında olan ve oldukça akıllı olan Dalila sadıklığıyla ve arkadaşını zor durumda bırakanlara karşı hep yanında oluşuyla dikkat çeken bir diğer tatlı karakter diyebiliriz.

diana-barry---(dalila-bela).jpg


Anne With An E Dizisi İzleyici Yorumları

1. uzun zamandır beni bu kadar etkileyen bir dizi izlememiştim. o kadar derinime işledi ki hikaye tarif etmesi mümkün değil. neredeyse 110 yıl önce yazılmış bir kitaptan uyarlanmış bu dizi. bu hikaye bir asırdan fazladır buralardaydı ve ben ancak tanışabildim onunla. kim bilir keşfedilmeyi bekleyen daha ne hikayeler vardır. gözüm kulağım ikinci sezon onayında.

2. netflix, bu harika diziyi yaparak gönlümü fethettin. son zamanlarda bu kadar kalbime dokunan bir şey izlememiştim. aslında çocuk kalbime demeliyim... o kadar sıcak ve içten ki ağlamak ve gülmek arasında ince bir çizgi bırakılmış. ağlarken gülmeye başlıyor insan.

anne'in iç dünyasındaki zenginliği yansıtmayı çok iyi başarmışlar. oyuncu seçimleri de bir o kadar başarılı. anne'in hislerini abartılı bir şekilde ifade edişi hiç sırıtmamış bu yüzden. diğer karakterler de son derece profesyonelce resmedilmiş. o kadar emek vermişler ki anime versiyonundan sonra bu diziyi hiç yadırgamadım. 7-8 sezon devam etmesini temenni ediyorum.

3. mükemmel ötesi güzellikte bir dram. hem mutlu eden, hem hüzünlendiren hikayesiyle peri masalı gibi akıp gidiyor. son dönemde izlediğim en naif dizilerden biri. hayatın doğal akışını öyle güzel işlemişlerki, oyunculuklar ve mekan-sanat çalışmalarıyla takdir edilesi, sinemada edebiyat severler için de örnek alınası bir yapım.

4. şu ana kadar izlediğim en tatlı dizi. insanın içini ısıtan, sıcacık, bir tutam da dram serpiştirilmiş kaliteli bir netflix dizisi. bir yandan gülümserken bir yandan da gözleriniz dolu dolu oluyor, ama içinizdeki umut hiç eksilmiyor. küçükken böyle bir çizgi film seyretmiştim sanki. o atmosfer, mekan, oyunculuklar her şey o kadar mükemmel ki. yüzümde kocaman gülümseme ile veda ettiğim dizi oldu.

5. 3 sezonun su gibi akıp gittiği netflix dizisi. yalnız final bölümünün biraz fazla sıkışık bir çözümlenme senaryosuna sahip olduğunu düşünüyorum.

6. son bölümünü gözyaşları içinde izlediğim inanılmaz minnoş bir dizi. matthew, marilla, diana, jerry, cole, gilbert, aunt josephine, miss staci hepinizi çok seviyorum. en çok da seni matthew, keşke gerçek olsan ve akrabam falan olsan.

7. çok duygusal, sevgi dolu, barış dolu, arkadaşlık dolu, kabul dolu bir dizi. hatta o kadar bunlarla dolu ki gerçekçiliğini sorgulamadan edemedim bazı sahnelerde. (mesela marilla ve mathew dizi boyunca iyi ebeveynliği öğrendiler. "biz yapamadık o yapsın", "onu kabul etmezsek dışlanırız" vb. o yüzyılda bir ebeveyn için bunları akıl etmek ne kadar gerçekçi? veya köylü beyaz kadınların siyah birini kabul etmesi... kasabanın dışına hiç çıkmamış bir kızın lezbiyen bir kadını hemen kabul etmesi... bunlar o yüzyılda ne kadar mümkündü, ne kadar gerçekçi, bunları da merak ettim izlerken.) yine de izlemesi çok keyifliydi.

8. henüz birinci sezonun 7. bölümündeyim ama ruhumu bu kadar doyuran bir dizi izlememiştim uzun süredir. sanırım benim kafa ve ruh 30 yaşıma gelsem de 10 yaşımın ötesine geçemedi. zaten bulunduğum konum da hala 10 yaşımda olduğum yerde, belki bunun da etkisi vardır:)

9. çok zor bir süreç içerisindeyim. son 3 gündür bir şekilde ölmek istiyordum. hayatım boyunca intihar etme fikrine çok uzak olmuştum taa ki şu son 3 güne kadar.

bu süreçte de kafamı sürekli meşgul eden düşüncelerden kurtulmak için bu dizeye başlamıştım. daha doğrusu yarım bıraktığım bu diziye sığındım diyebilirim.

10. netflix’in 4. sezonunu iptal ettiği güzelim dizi. çocukluğum boyunca animesini izlerdim ve diziye başladığımda herşeyin birebir aynı olduğunu farketmiştim. karakterlerin yüzleri bile tıpkı animedeki gibiydi. netflix neden iptal etti böylesi güzel yapımı akıl sır erdiremedim. kendimce bir tepki olarak önümüzdeki ayki sözleşmemi iptal ettim. belki benim gibi diğer izleyenler de böyle bir yöntem uygularsa, netflix kararını gözden geçirir.

Önerilen İçerik; Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 60 Netflix Dizisi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum