Netflix Yapımı Narcos Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu yazımızda NeOldu.com okurları için Narcos Dizisini araştırdık. Narcos dizisinin konusu, izleyici yorumları ve incelemesini yaptık ve içerik haline getirdik.
Netflix Yapımı Narcos Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Narcos Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Uyuşturucu temalı dizilerin başında gelen yapım milyonlar tarafından izlenerek olumlu yorum yağmurlarına tutuluyor. Sizler için araştırdığımız bilgileri içerik haline getirerek Narcos hakkında merak ettiğiniz soruları yanıtladık. İzleyenler ve izlemek isteyenler için hazırladığımız içeriğimizin detayları.


1.  1 Eylül 2017 yılında yayınlanmaya başlayan dizi 3 sezon ve toplam 30 bölümden oluşuyor. Bir bölümü ortalama 55 dakika olan dizi Netflix’te %93 eşleşme almış bulunmakta.

narcos-01


2. Uyuşturucu ve suç temalı dizinin konusu ise; Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi’nde görev yapan ünlü bir ajan olan Meksika’lı Javier Pena Birleşik Devletler tarafından kaçakçı Pablo Escobar’ı yakalaması için Kolombiya’ya gönderilir. 80’lerin sonunda uyuşturucu kartellerinin zirveye ulaşması, siyasi olaylar, siviller, kolluk kuvvetleri ve siyasiler arasında geçen çatışmalara kadar değinen gerçeği neredeyse tamamen aktarmayı başarıyor.

narcos-02.


3. Gerçek tarihi yansıtan dizi tüm dünya tarafından bilinen ve yayılan uyuşturucu şebekesinin zalimce, acımasızca ve kanlı işlerini engellemek için çalışan ekibi konu ediniyor.

narcos-03


4. Dizinin yapımcı koltuğuna ise Agora, Jack ve Jill ve Gizli Hedef gibi prodüksiyonların yapımcısı olan Jose Luis Escolar, Oxford mezunu olan ve Tropa da Elite filmiyle +8 IMDB puanına sahip olan Jose Padilha ve Andres Calderon oturuyor.

narcos-04


5. Netflix yapımı Narcos dizisinin oyuncu kadrosu ise şu şekilde; Pedro Pascal (Javier Pena), Wagner Moura (Pablo Escobar), Boyd Holbrook (Steve Murphy),  Alberto Ammann (Pacho Herrera),  Paulina Gaitan (Tata escobar), Juan Murcia (Juan Pablo Escobar), Jorge Monterrosa (Trujillo), Damien Alcazar (Gilberto Rodríguez Orejuela),  Francisco Denis (Miguel Rodríguez Orejuela), Raul Mendez (Cesar Gaviria), Juan Sebastian (Calero Navigator), Paulina Garcia (Hermilda Gaviria),  Diego Cataño (Quica), Brett Cullen (Arthur Crosby), Julian Diaz (Blackie),  Joanna Christie (Connie Murphy), Maurice Hesabı (Horacio Carrillo), Maria Jose Sanchez (Manuela), Stephanie Sigman (Valeria Velez), Matias Varela (Jorge Salcedo), Arturo Castro (David Rodriguez),  Manolo Cardona (Eduardo Sandoval), Bruno bichir (Fernando Duque), Andrea Londo (Maria Salazar), Leynar gomez (Limon), Juan Pablo Raba (Gustavo Gaviria), Richard T. Jones (DEA ajanı), Taliana Vargas (Paola Salcedo), Mauricio Cujar (Don Berna)

narcos-05


6. Bu dizide Pedro Pascal tarafından hayat verilen Javier Pena, Pablo Escobar ve Medellin kartelini gerçek hayatta yakalamada büyük rol oynamıştır.

narcos-06


7. Netflix Genel Top 10 sıralamasından düşmeyen ve IMDB’den 342.824 kişinin oyuyla 8.8 puan alan yapımı izlemediyseniz şiddetle tavsiye ediyoruz.

narcos-07


Netflix Yapımı Narcos’un İzleyici Yorumları

👤 Bu, yakın tarihe olgun ve farklı bir bakış sağlayan (bunun sonuçları hala devam ettiği için bugün yoğun bir şekilde alakalı olan) mükemmel bir dramadır ve bazı anların hikâye amacıyla basitleştirilmesine rağmen eğlendirici ve genel olaylara sadık kalır. Bu gösteri, gerçek olayları doğrudan izleyiciye anlatmayı seçen noktalarda bile (ajan Kiki Camerania'nın ölümü gibi) kaynak materyaline çok ilgi çekici ve saygılı.

👤 Neresinden tutsan enfes bir yapım. Rahatsız eden tek tarafı sözlükte de dillendirildiği gibi Amerika'ya daha yakın olması. Aslında bu 10 saatte/bölümde Amerika da eleştirilerden nasibini almıyor değil. Amerika'nın büyükelçiliği, CIA, ajanlarıyla bir ülkenin içişlerine nasıl da rahat karışabildiğini, ülkede operasyonları rahatça yapabildiğini gösteriyor. 


👤 Steve dizinin merkezinde. Anlatıcılığı da o üstleniyor. Dizi onun Kolombiya'ya gelmesiyle başlıyor ve sonra onun ağzından Pablo Escobar, Kolombiya'nın 80'leri, uyuşturucu dünyası, uyuşturucu kartelleri arasındaki çatışmalar, hükümetlerin birer birer çökmesi, sivil katliamları, iç savaş Vs. anlatılıyor. Adım adım Escobar'ın yükselişi anlatılıyor. Öyle sürükleyici bir kurgusu var ki 10 saati iki güne kalmadan bitirebiliyorsunuz. Netflix bu diziyle birlikte Bbo'nun en güçlü rakibi olacağını, belki de olduğunu kanıtladı. 


👤 Yönetmenlik çok iyi. Bilhassa ilk iki bölümü çeken Jose Padilha çok iyi bir iş ortaya koymuş. hannibal'ın bazı bölümlerini çeken Guillermo Navarro da oldukça iyiydi. Padilha'nın ünlenmesini sağlayan tropa de elite ve tropa de elite 2 filmlerinde izlediğimiz oyuncuları burada da görmek başta şaşırttı ama sonra crew kısmında Padilha adını görünce o denli şaşırtmadı. Tropa'da rol alan Wagner Moura, Escobar'ı oynuyor. Ki bayağı iyi oynuyor. 


👤 Gerçek olayları sanatı doğru kullanarak Breaking Bad ve benim diyen çoğu dizinin üstüne çıkmış bir dizi. Bir bio-dizi de diyebiliriz. Yani bir nevi bir donemin Kolombiya günlükleri. Bu da diziyi orijinal kılıyor gibi. Türkiye’nin de yapılsa enfes olur. Oyunculuklar daha çok Pablo Escobar ve kankileri tarafında gözüküyor. Dedektiflerin oynadığı süreler çok kısa. Daha çok anlatıma odaklanıp oyunculuk sürelerini kısa ama yoğun, kaliteli olmuş. Latin Amerikalı oyuncular enfes. Carillo karakteri çok sağlam.


👤 Narcos'u izlerken hem '80 darbesinin izlerini görebilirsiniz hem 90'lı yıllardaki devlet-mafya ilişkilerinin zirvesi olan Susurluk'u, hem de Türkiye'deki terör örgütlerinin uyuşturucu ile hemhal olma ihtimallerini. Bir de ABD'nin inceden inceye pislikleri var tabi. Narcos bana sadece bunları düşündürdü. Dizinin ilk bölümünde de söylendiği gibi, o zamanlar ne internet vardı ne akıllı cep telefonları ne de diğer izleme-gözetleme aygıtları. Yeni yüzyıl öncesi, bir bakıma her şey daha kolay ve daha acımasızdı. 


👤 Dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçısı Pablo Emilio Escobar Gaviria'nın hayat hikayesini anlatan müthiş ötesi dizdir. Bir Netflix yapımıdır. 1 gün içerisinde silip süpürmüştüm bütün bölümlerini. Netflix yine yapmış yapacağını her zamanki gibi. Dizinin ilk sezonu biraz hızlıca gelip geçiverdi diye düşünüyorum. İlk sezonun içinde, dizinin devamına dair yayınlanabilir sezonlara malzeme çıkabilecekken; biraz daha üstünkörü geçiştirilme tercih etmişler.


👤 Dönem dizisi seviyorsanız ve seksenli yıllarda yaşamı ve yaptıkları ile epey konuşulmuş ve olay olmuş Pablo Escobar'ın sıfırdan başlayarak mafya babalığına kadar yükselişini görmek istiyorsanız kesinlikle kaçırılmayacak dizi. Dizide zaman zaman Pablo Escobar'ın o dönemde çekilmiş resim ve videolarına da yer veriliyor ki bu sayede esas Pablo Escobar'ı da tanımış oluyorsun. 


Netflix Yapımı Narcos’un Oyuncu Kadrosu ve Başrolü

Pedro Pascal – Javier Pena

HBO’nun Game Of Thrones adlı prodüksiyonunda Oberyn Martell rolü ile ünlenen ve tanınan oyuncu Pedro Pascal 2016 yılında Matt Damon ile beraber The Great Wall’da rol alarak iyice tanındı. Şu anda 45 yaşında

narcos-08-


Wagner Moura – Pablo Escobar

Oyunculuğunun yanında Sua Mae adlı grubun söz yazarı ve vokalistliğini yapan ünlü oyuncu kendini Narcos dizisinde tanıttı. Şu anda 44 yaşında.

narcos-08


Boyd Holbrook – Steve Murphy

Amerika kökenli Boyd Holbrook oyunculuğun yanında mankenlikte yapıyor. Süt (2008), Kardeşim İçin (2013), Kayıp Kız (2014), Kanunun Ötesinde (2014), Gece Takibi’nde (2015) rol alan ünlü oyuncu Narcos dizisinde kendini bir kez daha göstermiş oldu.

narcos-09


Yayın Tarihi: 1 Eylül 2017

Kategori: Biyografi – Suç – Dram - Gerilim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.