IMDb Puanı Yüksek En İyi ve Güncel Kore Dizileri | 2024

Dizi tavsiyeleri listesinde en yeni ve en iyi kore dizileri ile sizleri buluşturuyoruz. Bu içeriğimizde izlenmesi gereken en iyi kore dizileri yer alıyor.
IMDb Puanı Yüksek En İyi ve Güncel Kore Dizileri | 2024

Kore Dizileri

2022 yılı ve öncesinde yayınlanmış dünyaya damga vuran en iyi Kore dizileri ile karşınızdayız. İçeriğimizde Netflix Kore dizileri başta olmak üzere online dizi izleme sitelerinde bulabileceğiniz aksiyon, dram, romantik komedi ve tarih türünde en güzel Kore dizileri yer alıyor. Kore dizileri ne izlemeli? diye düşünüyorsanız 44 dizilik en çok izlenen kore dizileri öneri listemize mutlaka göz atmalısınız.

En iyi Kore dizileri;

1. Bussiness Proposal

Kore Dizileri
Kore yapımlarında romantik-komediler her zaman insanların sevgisini kolayca kazanabilmektedirler. Bu dizimiz ile Ha-ri’nin arkadaşını kurtarayım derken kendi hayatını değiştirişini en iyi şekilde izleyeceksiniz. Young-seo’nun babası sürekli olarak evlenmesi için erkek adayı bulsa da kızının en yakın arkadaşı Ha-ri randevulara giderek adamları kendilerinden soğuturlar. Bu böyle devam ederken günün birinde Young-seo’ya ayarlanan adam Ha-ri’nin patronu çıkar ve işler hiç de beklenildiği gibi ilerlemez.

TürRomantikKomedi
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPark
Seon-ho
OyuncularAhn
Hyo-seop
Kim
Se-jeong
Kim
Min-kyu

2. Forecasting Love & Weather

Kore Dizileri
Jin Ha-kyung, her şeyi kitabına göre yapan ve işlerini profesyonel bir şekilde yürüten birisidir. Soğuk tavırları ve kuralcı olmasıyla çevresinde çok fazla insan bulunduramaz. Le Shi-woo ise kalıpların dışına çıkmayı seven eğlenceli bir ruhtur. Shi-woo’nun hayata karşı tek umursadığı şey hava durumudur. Bu ikili hiç beklemediği bir anda karşı karşıya kaldıklarında ise beklenmedik bir aşk doğmaya başlar.

TürRomantikKomedi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCha
Young-hoon
OyuncularAndrew
Grace
Garrison
Xu
Keisuke
Hoashi

3. Cherry Blossoms After Winter

Kore Dizileri
Henüz 17 yaşındayken ebeveynlerini kaybeden Hae-bom, Tea-seong adında aynı yaşında küçük bir oğlanın ailesinin yanına taşınır. Beraber büyüyen ikiliden Hae-bom, Tae-seong’a hayranlık beslemeye başlar. Büyüdükleri her anda yan yana olan bu çift lisede de aynı sınıfa düştüğünde işler değişmeye başlar. Aralarındaki kardeş sevgisi ilerledikçe ikisinin arasında bir aşk kıvılcımı başlar.

TürRomantikKomediGençlik
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenYoon
Joon-ho
OyuncularJinwook
Ok
Kang
Hui
Shin
Ji-won

4. Blind

Kore Dizileri
Soong-joon’un hayali dünya üzerinde var olan kötülüklerin hepsini cezalandırmaktır. Haksız yere kurban haline gelmeye başlayan masum insanlar için rahatsız edici gerçeklikler ortaya çıkmaya başlar. Rahatsız edici gerçeklere herkes gözlerini kapatırken gerçek faili bulmak için ise büyük bir mücadele verilmesi gerekmektedir.

TürGerilimGizem
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKwon
Ki-Kyung
OyuncularTaecyeonHa
Seok-jin
Jung
Eun-ji

5. Narco-Saints

Kore Dizileri
Sivil bir iş adamı olan In-gu’nun Koreli bir uyuşturucu baronunu yakalamak üzere gizli bir casusluk teşkilatına katılır. Uyuşturucu kaçakçılığında Kore’nin bir numarası olan Yo-hwan ülkeyi avucunun içerisinde tutmaktadır. Lakin In-gu ve arkadaşları Ulusal İstihbarat Servisi tarafından görevlendirerek bu adamın elindeki tüm gücü almaları gerekmektedir.

TürGerilimSuç
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenYoon
Jong-Bin
OyuncularHa
Jung-woo
Hwang
Jung-min
Park
Hae-soo

6. If You Wish Upon Me

Kore Dizileri
Yoon Gye-ree ölümden kaçan ve hayatın zorluklarını anlasa da çözemeyen bir adamdır. Ortaya aniden çıkan bir olay ile bakım evinde gönüllü olarak çalışması gerekmektedir. Bu bakim evinde çalışmaya başlasa da çalışırken karşısına çıkan ölümcül hastalıkların son dileklerini yerine getirmeyi kendisine görev belirler.  

TürDram
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKim
Yong-wan
OyuncularJi
Chang-wook
Choi
Sooyoung
Sung
Dong-il

7. A Model Family

Kore Dizileri
Para sıkıntısı ve iç çatılmalar ile boğuşma içerisinde olan bir aile, çöküşün eşiğine sürüklenir. Dong-ha uyuşturucu çetesine karışarak para dolu bir araba bulur. Bu araba onun çöküş eşiğinde olan ailesini kurtarabilecekken bir başka büyük olaya daha sürüklemeye başlar. Karmaşık olan aile hayatı arabada bulduğu iki ceset ve tonla para ile daha da karışık hale gelmeye başlar.

TürGizemSuçAile
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKim
Jin-woo
OyuncularWoo
Jung
Park
Hee-soon
Seo
Yoon-jin

8. Bad Girlfriend

Kore Dizileri
İş yerinde kendisinde üstte olan Tae-oh ile, Ji-soo sevgili olurlar. Mükemmel görünen ilişkileri ve Ji-ho’nun günlük hayatı ise her geçen gün daha da kötü hale gelmeye, çökmeye başlar. Ji-soo tüm bunlarla baş etmeyi düşünen ve sevdiği birisi ile çıkma arzusundan yanıp tutuşan birisidir. Peki, tüm bu olumsuzluklar ikili için de iyiye dönüşecek mi?

TürDramRomantik
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularByeon
Seo-yoon
Park
Young-woon
Yang
Hyuk

9. Adamas

Kore Dizileri
İki kardeş, üvey babalarının öldürülmesi ile suçlanan öz babalarını bulmak üzere hareket etmeye başlarlar. Attıkları her adımda ortaya çıkan korkunç sırlar, iki kardeşin hayatını ise mahvetmeye başlar. Üvey babalarının öldürülmesine tanık olan kişileri bulabilmek için uğraşsalar da öz babalarının suçsuz olduğunu kanıtlayabilecekler mi?

TürGerilimGizemDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPark
Seung-woo
OyuncularSeong
Ji
Seo
Ji-hye
Lee
Soo-kyung

10. Becoming Witch

Kore Dizileri
Ma-ri; Kocası ve kızıyla kusursuz bir hayat yaşaayn bir kadındır. Chae-Hee ise evliliği iyiye gitmeyen ama yüksek rütbeli bir ailenin gelinir. Jin A’da iyi bir insan olması için elinden geleni yapan ama en sonunda kocasının ölümünden faydalanan bir kadındır. Bu üç kadının farklı geçmişleri onları öldürmek isteyen düşmanlarla karşı karşıya kalmalarına neden olur.

TürKomediDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKim
Yoon-Cheol
OyuncularLee
Yu-ri
Lee
Min-young
Yoon
So-yi

11. All of Us Are Dead

Kore Dizileri

2022 yapımı bir Kore dizisi olan All of US Are Dead'da hızla yayılan zombi salgını sebebiyle hayatta kalma mücadelesi veren bir grup öğrenciyi izliyoruz. Okul içerisinde bulaş hızı gittikçe artan bu salgın insanları zombiye dönüştürürken henüz hastalığı kapmayanlar adeta köşe bucak kaçarak ölmekten kurtulmaya çalışırlar. Sağlıklı öğrencilerin tek amacı zombilere yem olmadan okuldan kaçabilmektir.   

TürGerilimKorku
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSung-il
Chun
OyuncularChan
-young
Yoon
Ji-ho
Park
Yi-Hyun
Cho

12. The Silent Sea (Sessiz Deniz)

Kore Dizileri

Netflix orijinal yapımı en iyi kore dizileri arasında yerini alan The Silent Sea bilimkurgu ve gerilimi birarada sunan esrarengiz bir senaryoya sahiptir. Dizide Ay üzerindeki bir araştırma merkezinden örnekler almaya giden bir grup bilim insanının yaşadıkları anlatılıyor. Yakın gelecekte geçen senaryoya göre Dünya yok olmaya yüz tutmuş ve bu bilim insanlarına verilen görev hayati önem taşımaktadır ancak onları uzay üssünde hiç beklemedikleri birşey bekliyor.

TürGerilimBilim Kurgu
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSung-il
Chun
OyuncularDoona
Bae
Gong
Yoo
Joon
Lee

13. Squid Game (Kalamar Oyunu)

Kore Dizileri

Son yılların en iyi Kore dizilerinden biri olan Squid Game gizem ve gerilim dolu sahneleri ile dikkat çekiyor. Dizide borç batağına giren insanların gizemli bir yarışmaya katılarak para kazanma umutları anlatılıyor. 450 kişilik bir ekibin olduğu yarışmada oyuncular bir üst tura geçmek için çocukken oynadıkları oyunları hata yapmadan tamamlamaları gerekmektedir. İlk bakışta kolay ve tehlikesiz gibi görünen oyunların sonunda elenenlerin anında öldürülmesi yarışmaları adeta bir hayatta kalma mücadelesine döndürecektir.

TürGerilimBilim KurguDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDong-hyuk
Hwang
OyuncularJung
-jae Lee
Park
Hae-Soo
Heo
Sung-Tae

14. It’s Okay to Not Be Okay

Kore Dizileri

Dizinin hikayesinde, oldukça trajik bir geçmişse sahip sağlık çalışanı, günün birinde kişilik bozukluğu sorunu yaşayan bir çocuk kitabı yazarı ile tanışır. İkili birbirini tanıdıkça aralarında duygusal ve romantik bir bağ oluşmaya başlar. Drama Kore dizileri arasında yer alan yapım aynı zamanda, New York Times gazetesinin 2020’nin en iyi uluslararası TV dizisi listesinde yer aldı.

TürDramRomantikKomedi
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPark
Shin Woo
OyuncularKim
Soo-Hyun
Seo
Ye-Ji
Oh
Jeong-Se

15. Sweet Home

Kore Dizileri

Korku türünde harika bir Kore dizisi Sweet Home… Netflix’in Kore dizileri kategorisinde oldukça dikkat çekici konuya sahip olan yapım, özellikle zombi türünü sevenler için iyi bir tercih olacaktır. Cha Hyun-Soon bir trafik kazasında ailesini kaybetmiş ve apartman dairesinde tek başına yaşamaktadır. Her şey bir anda değişmeye başlamış ve şehirdeki insanlar korkunç birer varlılara dönüşmüştür. Cha, kendisi gibi halen daha dönüşüme uğramayanlarla bir araya gelmek zorundadır.

TürFantastikKorkuDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenYoung
-woo Jang
OyuncularSong
Kang
Lee Jin
-Wook
Lee Si
-young

16. Vagabond

Kore Dizileri

En popüler Kore dramaları arasında 2019 yılına damga vurmuş efsanevi bir yapım Vagabond… Başrolde yer alan Lee Seung’un yeğeni bir uçak kazasında hayatını kaybeder. Olayı soruşturmaya başlayan Lee, derine indikçe tehlikeli bir yolsuzluk ve terör ağını deşifre eder.

TürGerilimGizemAksiyon
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenYu
In-sik
OyuncularLee
Seung-gi
Bae
Suzy
Jung-hee
Moon

17. Itaewon Class

Kore Dizileri

Netflix’in 2020 yılında izleyicilerine sunduğu dikkat çekici yapımlardan biri olan Itaewon Class dizisi izleyicisine güzel bir Kore draması sunuyor. Dizide eski bir mahkum arkadaşıyla birlikte Seul’un en canlı sokağında bar açmaya çalışan ana karakterimiz ve bu süreçte karşılaştığı sorunlar konu edinilmiştir. Dizi özellikle duygusal sahneleri ve oyunculuk performanslarıyla izleyicisini büyülemeyi başarmıştır.

TürDramDuygusal
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenKim
Seong-yun
OyuncularPark
Seo jun
Kim
Da-mi
Know
Na-ra

18. Hospital Playlist

Kore Dizileri

Son yıllarda artan hastane konulu dizilerden biri olan Hospital Playlist eğlenceli ve renkli senaryosuyla Netflix’in 2020 yılında en çok izlenen kore dizilerinden olmayı başarmıştır. Dizide yıllar önce aynı tıp fakültesinden mezun olan 5 arkadaşın şimdi de aynı hastanede görev yapmaları ve hastalıklara karşı mücadeleler konu ediniliyor. 2020 yılının sağlık açısından zorlu geçen günlerinde sağlık personellerinin uğraşlarını görebilmek için muhteşem bir dizi diyebiliriz.

TürDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenShin
Won Ho
OyuncularJo Jung
suk
Yoo Yeon
Seok
Jung
Kyoung- Ho

19. My Holo Love

Kore Dizileri

Netflix Kore dizisi önerileri arasında yer alan yapımlarından biri olan My Holo Love yalnız bir kadının yeni tanıştığı bir yapay zeka ile değişen hayatını konu edinmiştir. Son derece renkli ve eğlenceli sahneleriyle dikkat çeken dizide komedi unsurlarına da sıklıkla yer verilmiştir. Netflix üzerinden izleyebileceğiniz My Holo Love dizisi 12 bölümlük bir mini dizidir.

TürKomediDramBilim Kurgu
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLee Sang
Yeob
OyuncularYoo Hyun
Min
Ko Sung
Hee
Choi
Yeo jin

20. Love Alarm (Aşk Alarmı)

Kore Dizileri

Hoşlandığınız kişinin yanından geçtiğiniz bu duygularınızı hoşlandığınız kişiye haber veren bir uygulama hayal edin. Netflix dizileri arasında yer alan bu yapımda, konu tamda bu olay üzerine kurulu. Başrolümüz Kim Jojo gençlik yıllarının verdiği zorluklarla mücadele ederken aşk alarmı sayesinde hayatının aşkı ile karşılaşır.

TürDramKomediBilim Kurgu
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLee Na
Jeong
OyuncularKim So
Hyun
Jung Ga
Ram
Song
Kang

21. Kingdom (Krallık)

Kore Dizileri

Tarihi kore dizileri arasında yer alan "Kingdom" etkileyici hikayesi ve oyunculuk performanslarıyla ön plana çıkıyor. Netflix’te yayınlanan Kingdom dizisinde kralın hastalığına dair dedikodularla ve salgın hastalıkla çalkalanan bir ülkeyi izliyoruz. Başrolde yer alan kahramanımız ise halk tarafından kurtarıcı olarak görülen veliaht prenstir.

TürDramTarih
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKim Eun
Hee
OyuncularJu Ji
hoon
Ryu Seung
Ryong
Bae
Doona

22. The King Eternal Monarch (Kral: Sonsuzluğun Hükümdarı)

Kore Dizileri

2020 yılının aksiyon ve bilim kurgu türünde en dikkat çekici dizilerinden biri olan The King Eternal Monarch eski zamanlardan gelen bir kore imparatoruyla cesur bir dedektifin hikayesini konu ediniyor. Bir şekilde paralel evrenden günümüze gelen İmparator karşılaştığı bu yeni dünyaya alışmaya hayli zorlanacak. The King Eternal Monarch isimli Güney Kore dizisini Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

TürAksiyonKomediBilim kurgu
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenKim Eun
Sook
OyuncularLee Min
Ho
Kim Go
Eun
Jung Jee
- Hyun

23. The K2

Kore Dizileri

Ülkemizde Netflix sayesinde en çok izlenen Kore diziler arasında yer alan The K2, devlet başkanlığına aday olan kişinin kendisi ve ailesi için koruma görevi üstlenen kaçak bir askerin hikayesini anlatır. Sadece koruma görevi için tutulan bu asker, bir anda kendisini kişisel ve siyasi entrikaların arasında bulur. Dizi biraz olsun İngiliz yapımlı Bodyguard’ı andırmaktadır.

TürSuçFantastikAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenKwak Jung
Hwan
OyuncularJi Chang
Wook
Song Yun
Ah
Im Yoon
Ah

24. Stranger

Kore Dizileri

IMDb'de 8.6 puan almayı başarmış oldukça etkileyici bir Kore dizisi... Konusuna kısaca değinecek olursak, empati duyma yetisini kaybetmiş bir savcı ve cesur bir kadın dedektifin, yozlaşmış siyasetin ortasında meydana gelen bir cinayeti araştırmaktadır. Bu ikilinin işi hiç kolay değildir. Yaşadıkları her olayın sonrasında yepyeni bir olayla karşılaşacaklardır.

TürAksiyonGerilimSuç
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenPark Hyun
Suk
OyuncularCho Seung
Woo
Bae
Doona
Jhon Hyuk
Lee

25. W - Two Worlds Apart

Kore Dizileri

Güncel Kore dizileri listemizde 2016 yılında izleyiciyle buluşan W - Two Worlds Apart (W - Du gaeui segye ) bilim kurgu, dram, romantik ve komedi türünü içerisinde barındıran bir yapım. Ülkemizde en çok izlenen ve en iyi Kore dizileri arasında yer alan W – Twp Worlds Apar, 30 yaşlarında iki insanın yaşadığı aşk hikayesini anlatmaktadır. Bu hikaye aynı zaman diliminde ancak farklı dünyalarda geçmektedir. Konusu ile dikkatleri üzerine çeken ve En popüler Kore dizileri arasında yer alan bu yapımı listemizde değerlendirebilirsiniz.

TürDramRomantik
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDae Yoon
Jung
OyuncularHan Hyo
Joo
Lee Jong
Suk
Jeong
Eu Gene

26. Cheese in the Trap

Kore Dizileri

2016 yılında ekranlara gelen ve komik Kore dizleri arasında oldukça beğenilen bir yapım olan Cheese in the Trap, üniversite öğrencisi Hon Seol ile Yung Yoo arasında yaşanan komik ve aşk dolu hikayeye anlatmaktadır. Hong Seol üniversitenin sıradan bir öğrencisiyken, Youn Soo ise okulun en popüler öğrencisidir. IMDb’de 7.5 puan alan dizinin oyuncu kadrosunda Kore dizileri hayranlarının yakından tanıdığı Hae-Jin Park, Go-eun Kim ve Kang-Joon Seo bulunmaktadır.

TürKomedi
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenYoon Jeong
Lee
OyuncularPark Hae
Jin
Kim Go
Eun
Seo Kang
Jeon

27. Good Doctor

Kore Dizileri

2013 yılında izleyiciyle buluşan, birçok ülkede uyarlaması yapılan harika bir Kore dizisi… 2019 yılında Türk dizileri arasında “Mucize Doktor” ismiyle uyarlaması yapılan Good Doctor, otizm ve gelişimsel bir engeli bulunan Park Shi-On isimli kahramanımızın başında geçen olaylara odaklanmaktadır. Normal bir insandan zeka yaşı olarak düşük olsa da çocuk cerrahı olmaya başarır. Ülkemizin dışında birkaç ülkede daha uyarlaması yapılan son yılların en çok izlenen Kore dizileri arasındaki Good Doctor isimli yapımı mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

TürDramRomantik
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJae Beom
Park
OyuncularJoo
Won
Chae Won
Moon
Sang
Uk Joo

28. Pinocchio (Pinokyo)

Kore Dizileri

Gençlik Kore dizilerini tercih etmek isteyen okurlarımız için oldukça güzel ve etkileyici bir yapım… Son yılların en çok izlenen Kore dizileri arasında yer alan Pinocchio, yerel bir gazetede muhabir olarak çalışan genç arkadaşların hayatlarına odaklanmaktadır. Gençler arasında Choi in-ha, oldukça güzeldir ancak Pinoccho hastalığına sahiptir. Bu hastalığa sahip insanlar yalan söyleyemez, söylediklerinde ise hıçkırık tutmaya başlar. Son derece ilginç bir konuya sahi bu Kore dizisini mutlaka izlemelisiniz.

TürDramRomantik
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenSoo Won
Jo
OyuncularLee Jong
Suk
Park Shin
Hye
Kim Hae
Sook

29. Descendants of the Sun (Güneşin Torunları)

Kore Dizileri

Mutlaka izlenmesi gereken iyi Kore dizileri arasında bulunan Descendants of the Sun, kurgu ve romantik türde oldukça etkileyici ve başarılı bir yapım. Yönetmen koltuğunda Eung-bok Lee otururken, senaryo ise Eun-sook Kim Won-Suk Kim tarafından oluşturulmaktadır. Dizide, Birleşmiş Milletlerin barış askeri kuvvetinde görev yapan Yüzbaşı Yoo Shi-Jin ve Ordu Doktoru Kang Mo-Yeon arasındaki aşk hikayesini anlatmaktadır.

TürRomantikFantastik
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenEung
bok Lee
OyuncularJoong-Ki
Song
Hye-Kyo
Song
Jin
Goo

30. The Lonely and Great God – Goblin 

Kore Dizileri

2016-2017 yıllarında ekranlara gelen ve dizi eleştirmenlerinden tam not almayı başaran The Lonely and Great God – Goblin dizisi, bir Goblin olan ve ölümsüz hayatını sona erdirebilmesi için insan genine ihtiyaç duyan Kim Shin’in başından geçen olayları anlatmaktadır. 19 bölümden oluşan dizide, Goblin yüzyıllardır gelinini aramaktadır. Yeğenini ortalığı karıştırması sonrasında ise Azrail ile evini paylaşmak zorunda kalır. Ortaya çıkan hayaletler Eun Tak’ın Goblin’in gelini olduğunu söylerler. Eun Tak bunu kanıtlamak zorundadır. Fantastik Bilim Kurgu ve dram türünde oldukça başarılı bir yapım olan Goblin’i Kore dizileri listesinde mutlaka izlemelisiniz.

TürFantastikRomantikDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenKim
Eun
Sook
OyuncularGong
Yoo
Lee
Dong
Wook
Kim Go
Eun

"Kore dizilerini çok seviyor ve Güney Kore'yi daha yakından görmek istiyorsanız buradan en ucuz Güney Kore uçak bileti fiyatlarını bulabilirsiniz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
168 Yorum