Yerli ve Yabancı En Yeni 38 Gençlik Dizisi 2024

IMDb puanlarına göre gençlik dizilerini sıraladığımız listemizde komedi, dram, bilim kurgu ve fantastik türde gençlik dizilerini derledik.
Yerli ve Yabancı En Yeni 38 Gençlik Dizisi 2024

Genç İnsanların Hayatını Yansıtan Tüm Zamanların En İyi Gençlik Dizileri

Diziseverlerin izlerken keyif aldığı ve genç insanların dünyalarına adım attığı en iyi gençlik dizilerini listeledik. Gelmiş geçmiş en iyi ve en çok izlenen gençlik dizilerini sıraladığımız listemizde farklı tür ve konularda 38 yerli ve yabancı diziler yer almıştır. İşte Netflix başta olmak üzere gelmiş geçmiş en iyi gençlik dizileri...

Gençlik Dizileri; 

1. Heart Break High

Gençlik Dizileri
Duvar çizimleri yapan Amerie, bir gün Hartley Lisesinin duvarına yaptığı çizim ile herkesin foyasını döker. Öğrencilerin seks hayatları ve geçmişleri hakkında detaylı bir haritayı çizen Ameria, okulda bir anda yapayalnız kalır. Ameria ise bu yalnızlığın tesellisini Malakia adli yeni bir çocukta bulur.

TürAvusturalyaGençlikDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHannah
Carroll Chapman
Ben
Gannon
OyuncularAyesha
Madon
James
Majoos
Chloe
Hayden

2. Boo, Bitch!

Gençlik Dizileri
Lisenin son haftalarıydı ve tüm okul boyunca Riley Erika’yı sürekli dışlar. Ancak Erika’nın en iyi arkadaşı Gia, bir şekilde Erika’yı partiye gitmeye ikna eder. Erika o akşam tüm utangaçlığını yener ve Riley’in yeni eski sevgilisi Jake’in dikkatini çeker. O akşam Erika’nın kolyesi kaybolur lakin akşamdan kalma oldukları için kolyenin nerede olduğunu hatırlamazlar. Sabahına her şeyi tek tek araştırırlarken Erika beklenmedik bir yönde sürüklenmeye başlar.

TürGençlikKomedi
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenErin
Ehrlich
Lauren
Iungerich
Tim
Schauer
OyuncularLana
Condor
Zoe
Margaret Colletti
Mason
Versaw

3. Alma

Gençlik Dizileri
Alma, sınıf arkadaşlarının çoğunun ölümüne sebep olan bir otobüs kazasında sağ kurtulan nadir insanlardan birisidir. Uyandığında olaylara ve geçmişine dair hiçbir hatıra olmaz, ailesini bir yabancı gibi görür ve yaşadığı ev sırlarla dolu bir yer haline gelir. Etrafındaki herkesin yalan söylediğine ve Alma’nın başka birisi haline gelmesi üzerine çalışıldığı hakkında şüpheler ortaya çıkmaya başlar.

TürİspanyaDramGençlik
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSergia G.
Sanchez
OyuncularMireia
Oriol
Alex
Villazan
Pol
Monen

4. Heartstopper

Gençlik Dizileri
Nick ve Charlie tamamı erkek bir gramer okulunda okurlar. Gergin ve eşcinsel olan Charlie ile neşeli, yumuşak kalpli Nick günün birinde aynı sınıfta birlikte oturmak zorunda kalırlar. Arkadaşlıkları her geçen gün büyürken, eşcinsel olan Charlie Nick ile aralarında bir aşk olabileceği hakkında bir gram inancı var olmaz. Lakin Nick’in Charlie’ye karşı var olan duyguları boş değildir.

TürBritanyaRomantikGençlik
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAlica
Oseman
OyuncularJoe
Locke
Kit
Connor
Yasmin
Finney

5. School Tales The Series

Gençlik Dizileri
Ölümüne atlayan bir kız, perili bir kütüphane, insanların etinden yapılan yemeklerin satıldığı bir kantin, okul deposunda başsız bir hayalet, şeytan istilasına uğramış bir oda, terk edilmiş bir binada intikamcı bir iblis, sadece ölü öğrencilerin derse katıldığı bir sınıf… Sizlere saydığımız her şey bu dizide yer almaktadır.

TürTaylandGençlikKorku
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularKay
Lertsittichai
Suppapong
Udomkaerkanjana
Wachirawit
Ruangwiwat

6. First Kill

Gençlik Dizileri
Juliette, güçlü bir vampir ailesinin arasında yerini alabilmek için ilk öldürmesini yapması gerekmektedir. Gözünü kasabada bulunan Calliope adındaki bir kıza dikse de, bu kız vampir avcısı ailesinin soyundan gelen bir kızdır. Her ikisi de bir diğerini öldürmek için hareket ederken, sürekli bu şekilde birbirlerine yaklaşırlarken aşk aralarında sızmayan bir duvar haline gelir.

TürFantastikRomantik
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenV.E.
Schwab
OyuncularSarah
Catherine Hook
Imani
Lewis
Elizabeth
Mitchell

7. Bambaşka Bir Yaz

Gençlik Dizileri
New York’da mükemmel bir okulda okuyan lakin okulda yaptığı şeylerden dolayı Avusturalya’ya sürgün edilen bir genç sizlerle. Arkadaşlarının hepsi New York’da kalan genç kız, sürgün edildiği yere geldiği anda kendisine yeni arkadaşlar arar. Bir sörfçünün yakın çevresi ile arkadaş olurken bu çevrede dalgalanmalar ortaya çıkan ve büyük bir karmaşa doğar.

TürAvusturalyaAileGençlik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJosh
Mapleston
Joanna
Werner
OyuncularKai
Lewins
Sky
Katz
Lilliana
Bowrey

8. Back to 15

Gençlik Dizileri
Hayatından bir gram memnunluk duymayan Anita, 14 yaşına geri dönerek yanlışlarını telafi edecek bir yol bulur. 15 yaşına döndüğü anda yaptığı ilk şey Küçük Imperatriz kasabasından ayrılarak dünyadaki birçok yeri gezmeye başlar. Özellikle de kız kardeşi Luiza’nın düğünü için doğduğu şehre geri dönerek kendisi için yeni bir yolculuk çizer.

TürBrezilyaGençlik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularMaisa
Silva
Amanda
Azevedo
Katie
Anne Moy

9. Summer Heat

Gençlik Dizileri
Korkusuz Catarina, anlayışlı Yasmin, hayalperest Diego ve kıdemli Miguel sizlerle. Lüks bir tatil beldesi olan Maersia otelinde çalıştıkları bir yazda dördü de karşı karşıya gelir. Dört genç hayatları hakkında yeni keşifler yaparlar ve aşkı bulmak üzere hareket ederken. Aynı zamanda dört gencin arasında var olan dostluklar ve sırlar ortaya çıkar.

TürBrezilyaDramGençlik
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMichel
Carvalho
Ana
Pacheco
Natalia
Piserni
OyuncularFelipe
Rocha
Jorge
Lopez
Giovanna
Lancellotti

10. Fenomenlerin Evi

Gençlik Dizileri
TikTok, Türkiye’de dahil olmak üzere herkesi ünlü yapan ve ünlendikçe dedikodular doğurtan bir sanal ağdır. Öyle ki dizimizde TikTok evreninde var olan birkaç fenomenleri aynı çatı altında görmeniz mümkündür. Bu insanlardan şöhretin basamaklarını ve kazandıkları ün ile neleri elde ettiklerine dair ilginç detayları sizlere sunuyor.

TürGençlikReality
IMDb2,2
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularLarrayAlex
Warren
Kouvr
Annon

11. Chosen

Gençlik Dizileri
17 yaşındaki Emma, büyüdüğü kasabada kendisini sürekli yabancı gibi hissetmektedir. Meteorun çarptığı kasaba, Emma hariç herkesin sevgisini barındırmaktadır. Sahte meteor hikayesi ortaya çıktığında ise Emma artık her şeyi kendisine daha da ilginç hale getirmeye çalışırken gerçek hikayeyi araştırmak üzere hareket eder.

TürDanimarkaBilim KurguGençlik
IMDb4,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJannik Tai
Mosholt
Kaspar
Munk
Christian
Potalivo
OyuncularMalaika
Mosendane
Andreas
Dittmer
Mohamed
Djeziri

12. All of Us Are Dead (Hepimiz Öldük)

Gençlik Dizileri

Gerilim dolu bir gençlik dizisi olan All of us Are Dead hayatta klama mücadelesi veren bir grup liseli gencin hikayesini anlatıyor. Okulda hızla yayılmaya başlayan bir salgın bulaşanları zombiye dönüştürürken hayatta kalmayı başaranlar zombilerin arasından geçerek çıkış kapısına ulaşmak zorundadırlar.  

TürGerilimKorku
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSung-il
Chun
OyuncularChan-young
Yoon
Ji-ho
Park
Yi-Hyun
Cho

13. Ginny & Georgia

Gençlik Dizileri

2021 yılının en çok izlenen gençlik dizilerinden biri olan Ginny & Georgia'da henüz 15 yaşında genç bir kız olan Ginny'nin hikayesianlatılıyor. İçine kapanık bir kız olan Ginny genellikle annesi Georgia'dan daha olgun davranarak aile içi kararlarda etkili olmaktadır. Georgia ise son derece hareketli ve geçmişi tehlikelerle dolu bir annedir.  

TürKomediDramRomantik
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSarah
Lampert
OyuncularBrianne
Howey
Antonia
Gentry
Diesel La
Torraca

14. How to Sell Drugs Online Fast (İnternette Uyuşturucu Nasıl Satılır)

Gençlik Dizileri

Okulda popüler olmak ve sevdiği kızı geri kazanabilmek için uyşturucu işine bulaşan bir gencin hızlı yükselişi bu dizinin konusu olmuştur. Son derece zeki olan Moritz en yakın dostu ile birlikte bir program tasarlar ve internet üzerinden uyuşturucu satmaya başlarlar. Kısa sürede popüler olan bu uygulama onlara hayal bile edemeyeceklerinden çok para kazandırır.

TürKomediDramMacera
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMatthias
Murmann
OyuncularLena
Klenke
Damian
Hardung

15. Sexify

Gençlik Dizileri

Netflix’in eğlence dolu yeni Netflix dizisi Sexify’de üniversiteli 3 genç kızın cinsellik üzerine ürettiği yeni dijital programları ve yapım aşaması konu ediniliyor. Cinsellik konusunda hiçbir deneyimi olmayan Natalia yeni tasarlayacağı programı için yakın arkadaşları Monika ve Paulina’dan yardım ister.

TürKomediDramRomantik
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenPiotr
Domalewski
OyuncularEwa
Szykulska
Sandra
Drzymalska

16. Aşk 101

Gençlik Dizileri

Okuldan atılmamak için hocalarını birbirlerine aşık etmeye çalışan gençlerin hikayelerini anlatan Aşk 101 dizisi, 90’lar da geçmektedir. Okulda sürekli bir olay çıkartan gençlerin bir gün yolu kesişir. Gençler, okuldan atılmak için öğretmenler tarafından oylanır. Bir öğretmen hayır cevabını verdiği için gençler okuldan atılmaz. Bu öğretmenin tahini çıkmasıyla gençler yeni gelen basketbol hocasını öğretmenlerine aşık etmeye çalışır.

TürKomediRomantik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMeriç
Acemi
OyuncularKubilay
Aka
Mert
Yazıcıoğlu
Alina
Boz

17. Locke & Key

Gençlik Dizileri

Babalarının ölümünden sonra Maine’de ki eski evlerine dönen 3 kardeşin hikayesini anlatan ve Netflix dizileri arasında da yer alan Locke & Key Dizisi, soluksuz izleyebileceğiniz yeni çıkmış bir dizidir. Kardeşler eve döndükten sonra kendilerine özel güçler veren anahtarlar keşfederler. Bu anahtarların peşinde olan şeytan onlara ulaşana kadar durmaya niyetli değildir.

TürFantastikMacera
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCarlton
Cuse
OyuncularDarby
Stanchfield
Connor
Jessup
Emilia
Jones

18. You

Gençlik Dizileri

Netflix'in en çok izlenen gençlik yapımlarından bir tanesi de harika hikayeye sahip You Dizisi. Bir gün kitapçıya gelen Beck isimli kadın, ana karakterimiz Joe’nun dikkatini çekmiştir. Joe, sevdiği kızı kazanmak için her şeyi yapmayı göze almış, gözü kara bir gençtir. Uzun süre sosyal medyadan Beck’i takip eden Joe sonunda erkek arkadaşı olmayı başarır. Takıntılı bir genç olan Joe Beck’i kaybetmemek için daha önce hiç yapmadığı işlere kalkışacaktır.

TürGerilimDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenGreg
Berlanti
OyuncularPenn
Badgley
Elizabeth
Lail
Ambyr
Childers

19. The Rain

Gençlik Dizileri

Yağmur’un bir damlası bile insan vücuduna temas etse ölümcül bir virüse yakalanacağınız bu dizide hayatta kalmayı başarmış iki kardeş ele alınmıştır. Uzun süredir yer altında yaşayan, yeni bir dünya kurmak için yola çıkan kardeşler, kendilerine güvenli bir yer bulmaya çalışır. Bu yolculukta diğer hayatta kalan gençler onlara eşlik eder. 

TürBilim kurguDramGerilim
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJannik
Tai
Mosholt
OyuncularAlba
August
Sonny
Lindberg
Johannes
Kuhnke

20. Dark

Gençlik Dizileri

Dizi, kayıp bir çocuk ve yanıt bulmak için sürekli çabalayan dört aileyi anlatmaktadır. Bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar küçük kasabanın kaderini değiştirir. Netflix'te Alman yapımı olan ve her sezonu ile büyük ses getiren Dark dizisi, kesinlikle izlenmesi gereken gençlik yapımları listesinde eklenmeli.

TürGerilimBilimkurguDram
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBaran bo
Odar
OyuncularLouis
Hofmann
Lisa
Vicari
Maja
Schöne

21. La Casa de Papel

Gençlik Dizileri

Profesör olarak adlandırılan suç dehasının amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Buraya girmek için akla gelemeyecek her türlü seçeneği düşünür. 8 suçludan oluşan bir ekip kuran profesör ekibi 5 aylık eğitim sürecinden geçirir. Soygunu kusursuz bir hale getirmek için her gün çalışan profesör için her şey hazır olmuştur. Ekip kusursuz bir planla içeri girmeyi başarır ve rehinelerle birlikte kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kitleyip içeride para basmaya başlarlar. 

TürGerilimDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenÁlex
Pina
OyuncularÁlvaro
Morte
Úrsula
Corberó
Pedro
Alonso

22. Riverdale

Gençlik Dizileri

Dışardan her şeyin sorunsuz gibi gözüktüğü Riverdale kasabasında insanların görmediği esrarengiz olaylar gerçekleşmektedir. Kasabada yaşayan Jason, serinlemek için girdiği nehirde boğularak ölür. Ceset, tüm aramalara rağmen bulunamaz. New York’tan Rivadale kasabasına gelen Veronica Lodge, Jason’ın arkadaş grubuna katılır ve bir takım olaylara karışır.

TürGerilimDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenRoberto
Aguirre
-Sacasa
OyuncularK.J. ApaLili
Reinhart
Camila
Mendes

23. Lucifer

Gençlik Dizileri

Los Angeles’ta bulunan Polis Departmanı için suçluları yakalayan Lucifer aslında yer yüzüne düşmüş bir melektir. En iyi netflix dizileri listemizde de yer alan Lucifer dizisi kesinlikle izlemenizi öneriyoruz.

TürPolisiyeDramFantastik
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTom
Kapinos
OyuncularTom
Ellis
D.B.
Woodside
Lauren
German

24. Teen Wolf (Genç Kurt)

Gençlik Dizileri

Ormanda dolaşırken bir kurt adam tarafından ısırılan Scott McCall artık bir kurt adam olmuştur. Bu gerçeği kabullenmesi biraz zor olsa da en yakın arkadaşı Stiles Stilinski ve kurt adam Derek Hale sayesinde toparlar. Scott’un bu gerçeği arkadaşlarından ve ailesinden saklayarak bir hayat geçirmeye çalışır.

TürFantastikDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJeff
Davis
OyuncularTyler
Posey
Dylan
O'Brien
Holland
Roden

25. The Society (Toplum)

Gençlik Dizileri

En iyi netflix gençlik dizileri listesinde olan The Society'de bir grup genç yaşadıkları kasabaya çok benzeyen başka bir yere götürülürler. Ancak burada ne ailelerinden biri ne de herhangi bir insan bulunmaktadır. Ne yapacaklarına dair fikir yürüten ve korku içerisinde olan gençler öncelikle hayatta kalmanın yolunu bulmalıdırlar. Dizi sinema filmlerine de konu olan William Golding imzalı “Sineklerin Tanrısı” romanından esinlenerek senaryolaştırılmıştır.

TürGençlikDramGizem
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChristopher
Keyser
OyuncularKathryn
Newton
Gideon
Adlon
Sean
Berdy

26. Scream

Gençlik Dizileri

Korku ve gerilim dizileri türünde en iyi gençlik dizilerinden biri olan Scream çevresindeki genç insanları acımasızca katleden bir katili ve bu ölümlerden kurtulmaya çalışan bir grup genci anlatmaktadır. Lise öğrencisi olan Casey aldığı bir telefonda tanımadığı bir ses tarafından tehdit edilir. Aynı günlerde sıralı birkaç ölümde gerçekleşince Casey iyice korkmaya başlayacaktır.

TürKorkuGerilim
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
1996
YönetmenWes
Craven
OyuncularNeve
Campbell
Courteney
Cox
David
Arquette

27. Gossip Girl (Dedikoducu Kız)

Gençlik Dizileri

En iyi yabancı gençlik dizilerinden biri olan Gossip Girl döneminin en popüler yapımlarından biri olmuştur. Başarılı dizi The O.C. ‘nin de yapımcılığını yapan Josh Schwartz tarafından yapımcılığı üstlenilen dizi ünlü yazar Cecily von Ziegesar’ın kitabından uyarlanmıştır. Dizinin konusu ise New York’un zengin semtlerinden birinde yaşayan bir grup lise öğrencisinin günlük hayatlarını, duygu ve düşüncelerini bir blog üzerinden aktarmalarını anlatmaktadır. Dedikodularla dolu bir maceranın anlatıldığı dizide hem senaryo hem de prodüksiyon bir hayli özenle yapılmış ve dikkat çeken detaylardandır.

TürGençlikDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenStephanie
Savage
OyuncularBlake
Lively
Leighton
Meester
Penn
Badgley

28. Pretty Little Liars (Sevimli Küçük Yalancılar)

Gençlik Dizileri

4 yakın kız arkadaşın başına gelen bir takım gizemli olayların anlatıldığı yabancı gençlik dizisi Pretty Little Liars’ın başrollerinde Lucy Hale, Ashley Benson ve Troian Bellisario rol almıştır. Ünlü yönetmen I. Marlene King’in eseri olan dizide 4 kızın ortak tanıdıkları Alison’un ölümünden sonra bazı sırlar ortaya çıkacaktır. Kızların birbirlerinden sakladığı bu sırlar gün gelip de açığa çıktığında bu büyük arkadaşlığa da zarar verecektir.

TürDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenI. Marlene
King
OyuncularTroian
Bellisario
Ashley
Benson
Lucy
Hale

29. The O.C.

Gençlik Dizileri

Başrollerinden Ben McKenzie ve Adam Brody’nin rol aldığı yabancı gençlik dizisi The O.C 2000’li yılların en popüler dizilerinden biri olmuştur. Dizide Orange County isimli bir sahil kentinde yaşayan avukat Sandy Cohen’in ve yeni tanıştığı Ryan Atwood’un hayat hikayesini anlatmaktadır. Sıradan bir aileden gelen Sandy eşinin babası tarafından pek sevilen biri değildir. Ancak Sandy oğlu ve eşi için burada yaşamak zorundadır. Gönüllü avukatlık yaptığı sırada karşılaştığı ve dürüstlüğüne inandığı Ryan Atwood’a reddedemeyeceği bir teklif yapar. İlk başta Ryan tarafından kabul görmeyen teklif daha sonrasında Ryan’a mantıklı gelecektir ve Ryan artık Cohenler ile birlikte yaşayacaktır.

TürGençlikDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenJosh
Schwartz
OyuncularMischa
Barton
Adam
Brody
Peter
Gallagher

30. Love Alarm (Aşk Alarmı)    

Gençlik Dizileri

En iyi Kore dizileri listesinde Love Alarm’ın oyuncu kadrosunda Kim So-Hyun, Song Kang ve Ga-ram Jung yer almıştır. İnsanların birbirinden hoşlandığını haber veren bir uygulama eğer hoşlanan kişi yakınlardaysa hemen alarm çalmaya başlıyor. Kim jojo’da bu uygulamayı kullananlardan biri olup telefonu ilk defa aşk alarmı verdiğinde heyecandan bayılacak gibi olur. Artık duygularını saklamanın imkansız olduğu bu güzel durum beraberinde bir kaos ortamı da getirecektir.

TürGençlikRomantik
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLee Na
-Jeong
OyuncularKim So
-Hyun
Song
Kang
Ga-ram
Jung

31. Elite

Gençlik Dizileri

Carlos Montero ve Dario Madrona’nın birlikte yönetmenliğini yaptığı en iyi netflix dizileri arasında yer alan “Elite” ülkenin en seçkin ve zengin insanlarının okuduğu bir okula gitmeyi hak kazanan alt tabakadan 3 gencin hikayesini anlatmaktadır. Yaşanan büyük bir deprem sonrası okulları yıkılan öğrenciler çevre okullara gönderilirler. Bu sırada 3 yakın arkadaş ta ülkenin en iyi okulu Las Encinas’a kabul edilir. Birbirlerinden başka bir dayanağı olmayan bu üç genç zengin çocuklarına karşı büyük bir mücadele vereceklerdir.  

TürGençlikDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDarío
Madrona
OyuncularItzan
Escamilla
Miguel
Bernardeau
Arón
Piper

32. The 100

Gençlik Dizileri

Fantastik ve bilim kurgu dizileri türünde en iyi yapımlardan biri olan The 100 dizisi, dünyanın nükleer bir yok oluş sonrasında uzun yıllar boyunca insanlar tarafından terk edilmiş halde bırakılmasını ve devamında gelişen olayları anlatmaktadır. Dünyadan kaçmayı başaran bir grup insan 97 yıl sonra dünyanın hala yaşanabilecek bir yer olup olmadığını test etmek ve yeni bir dünya düzeni kurmak düşüncesiyle geri gelirler. Ancak ilk etapta sadece 100 genç insan dünyaya gelirler. Muhteşem senaryosu ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çeken gençlik dizisi Kass Morgan’ın aynı isimli romanından uyarlanmıştır.

TürMaceraDramBilim kurgu
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJason
Rothenberg
OyuncularEliza
Taylor
Bob
Morley
Marie
Avgeropoulos

33. 13 Reasons Why

Gençlik Dizileri

Son yılların en popüler ve en iyi gençlik dizilerinden biri olan 13 Reason Why dizisi, Clay isimli lise çağlarındaki bir gencin bir gün okuldan eve gelip odasında bulduğu kaseti dinlemesi üzerine gelişen olayları konu edinmiştir. Kasette duyduğu ses daha iki hafta önce intihar eden sevgilisinin sesidir ve genç kız neden intihar ettiğinin 13 sebebini anlatmaktadır. Son derece başarılı bir senaryoya sahip olan dizi Jay Asher’in aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

TürDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBrian
Yorkey
OyuncularDylan
Minnette
Katherine
Langford
Christian
Navarro

34. The End of the F***ing World

Gençlik Dizileri

Ünlü yönetmen Jonathan Entwistle imzalı dizinin oyuncu kadrosunda Alex Lawther, Jessica Barden ve Naomi Ackie yer almıştır. Dizide psikopat ve ruhsal bozuklukları olan 17 yaşındaki James’in hikayesi anlatılmaktadır. Çocukluğundan beri kötü işlere kalkışan ve uyumsuz bir genç olan James hiç istemese de daha çok kurban bulabileceğini düşünerek okula gider. Henüz yeni tanıştığı Alyssa isimli kızı kendine kurban seçer. Kurbanına ilk olarak güven vererek ona aşık rolü oynayan James kız arkadaşıyla birlikte baş başa çıktığı bir yolculukta öldürmek yerine Alyssa’ya gerçekten aşık olacaktır.

TürKomediDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJonathan
Entwistle
OyuncularJessica
Barden
Alex
Lawther
Steve
Oram

35. Skins

Gençlik Dizileri

En iyi Netflix gençlik dizilerinden biri olan Skins arkadaşlık ve aşkın ön planda olduğu bir grup gencin okullarının son iki yılını anlatmaktadır. Her bir karakterin hikayesine ayrı ayrı değinen geniş ve kusursuz senaryo Jamie Brittiain ve Bryan Elsley yaratıcılığında oluşturulmuştur. Dizinin başrollerinde Kaya Scodelario, Hannah Murray ve Jack O’Connell yer almıştır.

TürGençlik
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenJamie
Brittain
OyuncularKaya
Scodelario
Nicholas
Hoult
Joe
Dempsie

36. Sex Education

Gençlik Dizileri

Sex Education dizisi, başta ana karakterler Otis ve Maeve olmak üzere ergenlik dönemlerini geçiren liseli öğrencileri anlatmaktadır. İçine kapanık ve okulun ezik tiplerinden biri olan Otis kendini kanıtlama ve korkularıyla yüzleşmek için uğraşırken bu sırada kendine has tarzı ve yaşam biçimiyle herkesin çekindiği Maeve ile tanışır. Birlikte okuldaki öğrencilere sosyal terapi yardımı veren ikili hem para kazanacaklardır hem de daha da sosyalleşmeye başlayacaklardır. Ancak Otis ve Maeve yavaş yavaş da olsa birbirlerine yaklaşmaya başlarlar.

TürKomediDramGençlik
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLaurie
Nunn
OyuncularAsa
Butterfield
Gillian
Anderson
Ncuti
Gatwa

37. Stranger Things

Gençlik Dizileri

Matt Duffer ve Ross Duffer’in yönetmenliğini yaptığı Stranger Things dizisi oyuncu kadrosunda Winona Ryder, Millie Bobby Brown ve Finn Wolfhard yer almıştır. Dizinin ana merkezinde kaybolan ufak bir çocuk ve onu bulmak için her şeyi yapan annesi anlatılmıştır. Tuhaf olayların da yaşandığı senaryoda 80’li yılların korku filmlerine de değinilmiştir. 4 sezondur ekranlardaki yerini alan yabancı gençlik dizisi Stranger Things hala devam etmektedir.

TürGençlikFantastikGerilim
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMatt
Duffer
OyuncularMillie
Bobby Brown
Finn
Wolfhard
Winona
Ryder

38. Friends (Sıkı Dostlar)

Gençlik Dizileri

Gelmiş geçmiş en iyi sit-com dizilerden biri olan Friends 6 kişilik bir arkadaş grubunun mizah ve eğlence dolu hikayelerinin anlatıldığı dizi 10 sezon boyunca yayınlanmıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda Jennifer Aniston, Courteney Cox ve Lisa Kudrow yer almıştır. Ünlü yönetmen Davidd Crane’in Marta Kauffman ile birlikte yönettiği dizi 90’lı yılların en iyi ve en çok izlenen gençlik dizilerindendir.

TürKomediGençlik
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenDavid
Crane
OyuncularJennifer
Aniston
Courteney
Cox
Lisa
Kudrow

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum