Korku Dizileri 2024 - Gizem ve Gerilim Dolu 39 Korku Dizisi

Korku türünde dizi izlemek isteyenlere şiddetle tavsiye ettiğimiz en çok izlenen ve IMDb puanı yüksek korku dizilerini listeledik.
Korku Dizileri 2024 - Gizem ve Gerilim Dolu 39 Korku Dizisi

En Yeni ve İyi Korku Dizileri

Dizi tarihine damgasını vuran ve korku dolu sahneleriyle akıllara kazınan gelmiş geçmiş en iyi korku dizilerini sizler için bir araya getirdik. IMDb puanı yüksek en iyi ve en çok izlenen korku dizilerinin yer aldığı listemizde en popüler yabancı korku dizileri yer almıştır. İşte korku türünde dizi severlerin mutlaka izlemesi gereken en iyi 39 korku dizisi...

En İyi Korku Dizisi Önerileri;

1. 1899

Korku Dizileri
Bir göçmen vapuru eski kıtayı terk etmek için batıya doğru yola çıkar. Avrupa kökenli karma bir grup yolcuları, yeni yüzyıla ve yurtdışındaki geleceklerine dair umutlarını ve hayallerini birleştirirler. Ancak açık denizde yüzen başka bir göçmen gemisini keşfettiklerinde beklenmedik şeyler ortaya çıkmaya başlar. Gemide karşılaşacakları şey herkesin hayatını kabusa çevirmeye başlar.

TürDramKorkuTarih
IMDb9,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBaran bo
Odar
Jantje
Friese
OyuncularAnton
Lesser
Emily
Beecham
Aneurin
Barnard

2. Resident Evil

Korku Dizileri
Hikayemiz iki zaman çizgisinde ilerlemeye başlar. İlk zaman çizgisinde 14 yaşındaki Jade ve Billie kardeşler New Raccoon City’te taşınırlar. Babalarının dünyayı yok edebilecek olan karanlık sırları fark ettiklerinde ise işler onlar için farklılaşır. İkinci zaman çizgisinde ise, 6 milyardan fazla hayvan ve insan T-virüsü ile enfekte olduğu için çok azınlıkta bir kesim hayatta kalır. Bu hayatta kalan insanlar yaşam mücadelesi verirken enfekte olanlardan da kaçmaları gerekmektedir.

TürAksiyonKorkuBilim Kurgu
IMDb4,0
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularElla
Balinska
Tamara
Smart
Siena
Agudong

3. The Midnight Club

Korku Dizileri
Bir grup ölümcül hasta genç Brightcliffe Darülaceze’de yaşamaktadır. Bu durum altında kendilerine Geceyarısı Kulübü’nü oluşturuyorlar. Korku hikayelerini anlatmak için gece yarısı gizlice buluşarak birbirlerine sırlarına kadar her şeyi anlatırlar. Grup bir gün bir anlaşma yapar. Kim ilk ölürse Midnight Club üyelerinin geri kalanıyla mezarın ötesinden iletişime geçmek için çaba gösterecektir.

TürDramKorkuGizem
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMike
Flanagan
Leah
Fong
OyuncularSamantha
Sloyan
Zach
Gilford
Igby
Rigney

4. Exception

Korku Dizileri
Uzak gelecekte, insanlık Dünya’dan sürülmüştü ve nüfusun geri kalanı başka bir galaksiye taşımak zorunda kalır. Bir keşif edibinin üyeleri, terraforming için uygun bir gezegen aramaya gönderilir. Ancak sistemin arıza çıkartması, mürettebat üyelerinden birisi olan Lewis’in deforme olmuş durumda ortaya çıkmasına neden olur.

TürAnimasyonDramKorku
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenYuzo
Sato
OyuncularTakahiro
Sakurai
Atsumi
Tanezaki
Yuko
Kaida

5. The Watcher

Korku Dizileri
Yeni evlenmiş olan Julia ve Francis, Bükreş’te bir daireye taşınırlar. Her şey normale giderken bir seri katilin serbest kalması herkesi panik haline sokar. Yeni evlerine alışmaya çalışan çift bu paniğe aldırmasa da ikiliyi sürekli olarak birilerinin izlediğinin farkına varmaya başlarlar. Bu durum altında ne yapacaklarını bilmezlerken işler gerilmeye başlar.

TürKorkuGizemDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenIan
Brennan
Ryan
Murphy
OyuncularNaomi
Watts
Bobby
Cannavale
Luke
David Blumm

6. Monstrous

Korku Dizileri
Küçük bir kırsal kasabada dev bir Buda heykeli ortaya çıkar. Belediye başkanı, kasabayı önemli bir turist merkezine dönüştürdüğüne inanır. Ancak bu durum büyük bir felaket haline gelmeye başlar. Heykelden bir asırlık lanet serbest kalır ve insanların ruhlarını yemeye başlar. Onları insan dışı bir yaratığa dönüştürdüğünde ise bir arkeolog bu durumun altında yer alan gerçeği aramaya başlar.

TürFantastikKorkuGizem
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRyoo
Yong-Jar
Yeon
Sang-Ho
OyuncularKoo
Kyo-hwan
Shin
Hyeon-bin
Kim
Ji-yeong

7. The Baby

Korku Dizileri
38 yaşındaki Natasha, beklenmedik bir şekilde bebek onun dünyasına gelir, istediğini istediği zaman hapmaya başlar. Kontrolcü, manipülatif ve şiddetli güçlere sahip bir bebek olan Natasha’nın hayatı bir korku şovuna dönmeye başlar. Bu bebeğin nereden geldiği ve ne istediği konusunda büyük bir şüphe barındırırken Natasha bu bebeği istemediğini fark eder.

TürKomediKorkuGizem
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLucy
Gaymer
Sian
Robins-Grace
OyuncularAlbie
Hills
Arthur
Hills
Michelle
de Swarte

8. From

Korku Dizileri
Orta Amerika’da herkesi tuzağa düşüren bir kabus kasabanın üzerine düşer. İsteksiz sakinler, normallık duygusu sürdürmek ve bu kara buluttan çıkmak için büyük bir savaş altına girerler. Çevredeki otmandan gelen tehditlerden de kurtulmaları gereken bu kasaba sakinleri için güneş battığı anda ortaya korkunç yaratıklar çıkmaya başlar.

TürDramKorkuGizem
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJohn
Griffin
OyuncularScott
McCord
Harold
Perrineau
Eion
Bailey

9. The Midwich Cuckoos

Korku Dizileri
Küçük bir İngiliz banliyö kasabası olan Midwich, aileler ve varlıklı sokaklar tarafından doldurulan bir şehirdir. Pek bir şeyin olmadığı bu yerde Midwich’in uykulu bir köşesinin paniğe kapıldığı anda işler değişmeye başlar. İnsanlar uyarmadan, sebepsiz yere baygınlık geçirmeye başlar. Gizemli bir elektrik kesintisi ortaya çıktığında ise hayat bir sürelik normale döner. Lakin bir anda bölge içerisindeki çocuk doğurma yaşındaki her kadın aniden hamile kaldığında her şey karmaşık bir hale bürünür.

TürDramKorkuGizem
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenWolf
Rilla
OyuncularUkweli
Roach
Keeley
Hawes
Aisling
Loftus

10. All of Us are Dead (Hepimiz Öldük)

Korku Dizileri

Güney Kore yapımı bu fantastik dizide okul içerisinde korkunç olaylar yaşayan birgrup öğrencinin macerasını anlatıyor. Sıradan bir günde okula giden öğrenciler okulun içerisinde hızla yayılmaya başlayan zombi virüsü ile karşı karşıya kalıyorlar. Virüs öğrencilerin en yakın dostlarını zombiye çevirirken hayatta kalanlar bir yolunu bulup okukdan dışarı çıkmaya çalışacaklardır.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSung-il
Chun
OyuncularChan-young
Yoon
Ji-ho
Park
Yi-Hyun
Cho

11. Archive 81

Korku Dizileri

Netflix orijinal yapımı en iyi korku dizileri arasına girmeyi başaran Archive 81 dizisi geçmişe ait video kayıtlarını arşivleyen genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Dan Turner isimli genç adam bozulmuş video kasetleri düzenleme işi için teklif alır. İşini yaptığı sırada videoları inceleme fırsatı bulan Dan yıllar önce yaşanılmış korkunç bir hikayeyi öğrenir. 25 yıl önce yaşanan bu olayda belgesel yapımcısı Melody Pendras'ın bir tarikata dair yaptığı araştırmalar yeniden gün yüzüne çıkacaktır.

TürKorkuGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRebecca
Sonnenshine
OyuncularMamoudou
Athie
Dina
Shihabi
Martin
Donovan

12. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Korku Dizileri

Yüksek gerilim barındıran en iyi korku dizilerinden biri olan bu yapımda hayattan bıkkın bir kadın olan Anna'nın evinin penceresi önünde geçen hikayesi anlatılıyor. Hayatı monotonluk içerisinde geçen Anna elindeki şarap bardağı ile evinin penceresinden sürekli olarak caddeyi izlemektedir. Bir gün karşı dairesine yakşıklı bir adam ve güzel kızı taşınır. Bu çifti gören Anna güzel bir hayata dair umutlandığı sırada gizemli bir cinayetin şahidi olacaktır.

TürKorkuGerilimKomedi
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRachel
Ramras
OyuncularKristen
Bell
Tom
Riley
Michael
Ealy

13. The Outsider (Yabancı)

Korku Dizileri

Flint şehrinde Terry Maitland isimli adam iyi bir eş, iki kız babası, İngilizce öğretmeni ve Küçükler Ligi koçudur. Kasabada herkes tarafından sevilmektedir. Bir gün kasabada katledilmiş vaziyette çocuk cesedi bulunur. Cesedin üzerinde Terry’nin parmak izleri vardır ve tüm kanıtlar Terry’yi işaret etmektedir. Terry tutuklanır ancak özgürlük savaşından vazgeçmez.

TürKorkuGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRichard
Price
OyuncularBen
Mendelsohn
Bill
Camp
Jeremy
Bobb

14. Paranormal

Korku Dizileri

Netflix’in korku türündeki en popüler yapımlarından bir tanesi olan Paranormal dizisi, Orta Doğu’da Netflix’in gerçekleştirilmiş olduğu üçüncü dizidir. 1960’lı yıllarda geçen dizi birçok olağanüstü olayla karşılaşan Dr. Refaat Ismail’in hayatını anlatmaktadır.

TürKorkuGerilimDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAmr
Salama
OyuncularAhmed
Amin
Razane
Jammal

15. Sweet Home

Korku Dizileri

Ailesini felaket bir kazada kaybeden lise öğrencisi Hyun, evini terk etmek zorunda kalır. Tüm canavarların insanları yok etmeye uğraştığı bir dönemde yaşayan Hyun, dünyayı kurtarmak için zamana karşı savaşmalıdır.

TürKorkuGerilimAksiyon
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLee Eung
-Bok
OyuncularSong
Kang
Lee Si
-Young
Lee Do
-Hyun

16. The Haunting of Bly Manor

Korku Dizileri

Zengin bir yaşam süren ve bir kızları bulunan çift trajik bir kaza sonucu hayatını kaybeder. Kimsesi bulunmayan çiftin kızları için yaşadığı malikanenin görevlileri devreye girer ve kendisine bir bakıcı tutar. Bakıcı işe girdikten sonra korkunç olaylar yaşanmaya başlar.

TürKorkuDramGizem
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCiarán
Foy
OyuncularVictoria
Pedretti
Oliver
Jackson Cohen
Amelia
Eve

17. Unsolved Mysteries (Çözülmemiş Gizemler)

Korku Dizileri

Belgesel dizisi olan Unsolved Mysteries’te korkunç olaylar yaşayan kişiler anlatılmaktadır. Olaylar; dedektifler, gazeteciler, görgü tanıkları ve olayların kahramanları ile izleyicilere aktarılır.

TürSuçBelgeselGizem
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenClay
Jeter
OyuncularPistol
Black
Myrtle
Carter
Jane
Green

18. Lovecraft Country (Lovecraft Ülkesi)

Korku Dizileri

1950’li yıllarda geçen dizide Atticus Black, kayıp babasını bulmak için çıktığı yolculuğa arkadaşı Letitia’yı ve amcası George’u yanına alır. Uzun, yorucu ve olaylı geçecek olan bu yolculukta dönemin ırkçı insanları nedeniyle çok fazla zorlanacaklar.

TürKorkuDramFantastik
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJordan
Peele
OyuncularJonathan
Majors
Jurnee
Smollett

19. Locke & Key

Korku Dizileri

Locke & Key dizisi, babalarının öldürülmesinden sonra Maine’deki evine geri dönen 3 kardeşin hikayesini anlatmaktadır. Bu kardeşler eve döndükten sonra kendilerine özel güçler veren anahtarlar keşfeder. Bu anahtarlarla ne yapacaklarını düşünen kardeşler, acımasız ve korkusuz şeytanın anahtarların peşinde olduğunu henüz bilmemektedir.

TürMaceraFantastik
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCarlton
Cuse
OyuncularDarby
Stanchfield
Connor
Jessup
Emilia
Jones

20. The Twilight Zone (Alacakaranlık Kuşağı)

Korku Dizileri

1959 – 1964 yılları arasında geçen dizide 5 sezon boyunca birbirinden bağımsız hikayeler anlatılmaktadır. Neredeyse tüm türleri işleyen dizide her bölümde farklı oyuncular ve konular işleniyor.

TürKorkuBilim KurguFantastik
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJordan
Peele
OyuncularMarco
Ramirez
Simon
Kinberg
Jordan
Peele

21. The Order

Korku Dizileri

Sihir ve canavarlarla dolu bir evrene giriş yapan Jack Morton kendini keşfetme yolculuğunu anlatmaktadır. The Order evreninde derinlere daldıkça ailesine dair sırları keşfeden Jack, bu sırada kurt adamlar ve büyülü güçler arasındaki savaşa dahil olmak zorunda kalır.

TürKorkuDramFantastik
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDennis
Heaton
OyuncularJake
Manley
Sarah
Grey
Adam
DiMarco

22. Servant

Korku Dizileri

Servant dizisi, gizledikleri bir trajedinin yasını tutan karı ve kocanın hayat hikayesini anlatmaktadır. Çift, yaşadıkları travmanın etkisinden bir türlü kurtulamayınca yaşanan olaylar evliliklerine zarar vermeye başlar.

TürKorkuGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTony
Basgallop
OyuncularLauren
Ambrose
Toby
Kebbell
Nell
Tiger Free

23. Kingdom

Korku Dizileri

Hanedanlığını etkisi altına almış salgından kurtulmanın yollarını arayan prens kötülüğe karşı savaş açmıştır. Güney Kore’de bulunan krallık açlık ve yozlaşma karşısına silahsız kalır. Krallığın başına gelen felaketler sadece bununla sınırlı değildir. Bulaştığı insanı korkusuz bir canavara dönüştüren virüste hızla yayılmaktadır.

TürKorkuTarihGerilim
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKim
Seong
-hun
OyuncularJi-hoon
Ju
Ryu
Seung-Ryong
Doona
Bae

24. Love, Death & Robots (Aşk, Ölüm ve Robotlar

Korku Dizileri

18 kısa öyküden oluşan robot dizisinde her bölüm farklı bir konu ele alınmaktadır. Animasyon türündeki bu dizi bilimkurgudan komediye, korkudan fanteziye kadar tüm türleri işlemiş başarılı bir yapımdır. Dizinin en tuhaf yanı ise 18 bölümden oluşması ve bu bölümlerin 10 dakika olmasıdır.

TürKorkuAnimasyonBilimkurgu
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTim
Miller
OyuncularSentient
Dairy Products
Werewolf
Soldiers
Robots
Gone Wild

25. Legacies

Korku Dizileri

Okulda eğitim gören genç vampirler, kurt adamlar ve cadıların hikayesini ele almıştır. Salvatore Okulu’na yeni gelmiş olan öğrencilerin hepsinin içinde ortaya çıkmaya hazırlanan kötü ruhlar vardır. Öğrenciler içlerindeki kötü ruha yenik mi düşecek yoksa olmak istedikleri kahramanlara mı dönüşecek?

TürKorkuFantastikDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJulie
Plec
OyuncularDanielle
Rose Russell
Aria
Shahghasemi
Kaylee
Bryant

26. Castle Rock

Korku Dizileri

Stephen King’in korku dolu romanlarından tanıdığımız Maine kasabasında geçen dizi hikayesi muhteşem bir kurguyla birlikte Castle Rock dizisinde izleyicilere sunulmuştur. Ünlü yönetmen Dustin Thomason’un Stephen Hawking’in eserlerinden uyarlanarak oluşturulmuş olup dizinin oyuncu kadrosunda Lizzy Caplan, Paul Sparks ve Barkhad Abdi yer almıştır.

TürKorkuGerilimDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSam
Shaw
OyuncularLizzy
Caplan
Paul
Sparks
Barkhad
Abdi

27. Chilling Adventures of Sabrina (Sabrina'nın Ürpertici Maceraları)

Korku Dizileri

Fantastik bir hikayeye sahip olan dizide yarı cadı yarı ölümlü olan Sabrina karanlık güçlere karşı kendini korumaya çalışırken bir yandan da ailevi sorunlarıyla baş etmeye çalışır. Korku dolu sahneleriyle dikkat çeken Chilling Adventures of Sabrina dizisinin oyuncu kadrosunda Kiernan Shipka, Miranda Otto ve Ross Lynch rol almıştır.

TürKorkuFantastikDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenRoberto
Aguirre Sacasa
OyuncularKiernan
Shipka
Miranda
Otto
Ross
Lynch

28. Evil

Korku Dizileri

Ünlü yönetmenler Robert King ve Michelle King’in 2019 yılına damga vuran korku dizileri “Evil” rahip olmak için eğitim alan ve zorlu bir süreçten geçen David DaCosta’nın hikayesini anlatmaktadır. Kilise tarafından atandığı görevin başına geçen David sebebini bilmediği gizemli ve dehşet verici bir takım olay yaşar. Bunun üzerine harekete geçen rahip adli psikolog Katja Herbers ile birlikte olayların bilimsel kaynağını araştırırlar.

TürKorkuGerilimFantastik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMichelle
King
OyuncularKatja
Herbers
Mike
Colter
Aasif
Mandvi

29. Ash vs Evil Dead

Korku Dizileri

İnsanlığı ölümcül bir salgın virüsü sarmıştır ve büyük tehdit oluşturmuştur. Ash bu salgına yakalanmayan nadir insanlardandır ve insanlığı kurtarmayı kendine görev edinir.

TürKorkuAksiyonFantastik
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenTony
Tilse
OyuncularBruce
Campbell
Ray
Santiago
Dana
DeLorenzo

30. The Living and the Dead (Yaşayanlar ve Ölüler)

Korku Dizileri

Genç bir çifte, akrabalarından çiftlik miras kalır. Çiftliği başarılı bir işletmeye dönüştürmeyi düşünen çift, son derece kararlı bir şekilde ilerlemektedir ancak bir anda olağanüstü olaylar yaşanmaya başlar.

TürKorkuGerilimDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenSamuel
Donovan
OyuncularColin
Morgan
Charlotte
Spencer
Malcolm
Storry

31. The Vampire Diaries

Korku Dizileri

Vampir dizileri türünde 8 sezon boyunca yayınlanan The Vampire Diaries dizisi ünlü yönetmen Julia Plec’in en uzun soluklu yapımlarındandır. Paul Wesley, Ian Somerhalder ve Candice King’in oyuncu kadrosunda yer aldığı dizi büyücülerin, cadıların, vampirlerin ve hatta ölüp dirilenlerin yaşadığı korkunç bir kasabada yaşananları anlatmaktadır. Mystic Falls ismiyle anılan kasaba iyiliğin ve kötülüğün temsilcisi olan iki vampir kardeş Damon ve Stefan’ın savaşına sahne olur.

TürKorkuFantastik
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJulie
Plec
OyuncularPaul
Wesley
Ian
Somerhalder
Candice
King

32. American Horror Story

Korku Dizileri

Her sezonunda farklı bir hikayeyi konu edinen dizi muhteşem senaryosu ve usta oyuncu kadrosuyla dikkat çekmektedir. Dizi, senaryosunda lanetli evleri, akıl hastalarını ve paranormal olayları anlatmakta olup korku dolu sahneleriyle en iyi korku dizilerinden biri olmuştur. American Horror Story’nin oyuncu kadrosunda Emma Roberts, Sarah Paulson ve Kathy Bates yer almıştır.

TürKorkuDramFantastik
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenRyan
Murphy
OyuncularSarah
Paulson
Emma
Roberts
Evan
Peters

33. Penny Dreadful

Korku Dizileri

Ünlü yönetmen John Logan imzalı korku ve polisiye dizileri türünde bir efsane olan Penny Dreadfull dizisi, Viktoryan döneminde geçmekte olup Dr. Frankenstein, Dracula ve Dorian Gray gibi korku türünün en bilindik karakterlerine yer vermiştir.

TürKorkuPolisiyeDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJohn
Logan
OyuncularEva
Green
Josh
Hartnett
Timothy
Dalton

34. The Walking Dead

Korku Dizileri

11 sezon boyunca ekranlarda kalan The Walking Dead, gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler listesinde yerini almış bir yapım. Büyük bir izleyici kadrosuna sahip The Walking Dead’ın konusu insan etiyle beslenen zombilere karşı hayatta kalma mücadelesi veren bir grup insanı anlatmaktadır. Robert Kirkman’ın aynı isimli çizgi romanından dizi senaryosuna uyarlanan yapımın yönetmenliğini Esaretin Bedeli ve Yeşil Yol gibi sinema tarihinin en iyi filmlerine imza atan ünlü yönetmen Frank Darabont yapmıştır.

TürKorkuDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularAndrew
Lincoln
Norman
Reedus
Jeffrey
Dean Morgan

35. The Originals

Korku Dizileri

Netflix dizileri arasında oldukça popüler bir korku dizisi The Originals ile listemize devam ediyoruz. 5 sezon boyunca yayınlanan dizinin konusu ise Vampir Günlükleri dizisinin devamı niteliğinde olup Mikaelson ailesinin yıllar sonra tekrar New Orleans ‘a taşınmasını ve şehri tekrar yönetmek için cadılarla işbirliği yapmasını anlatmaktadır. The Originals isimli korku dizisinin oyuncu kadrosunda Joseph Morgan, Daniel Gillies ve Phoebe Tonkin yer almıştır.

TürKorkuDramFantastik
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJulie
Plec
OyuncularJoseph
Morgan
Claire
Holt
Daniel
Gillies

36. Supernatural (Doğaüstü)

Korku Dizileri

15 sezondur yayınlanan ve dizi tarihinin en çok izlenen yapımlarından biri olan Supernatural dizisi, Dean ve Sam Winchester adlı kardeşlerin doğa üstü güçlere sahip olan yaratıklara karşı verdikleri mücadeleyi anlatmaktadır. Henüz küçük yaşlardayken annelerini kaybeden iki kardeş babalarıyla birlikte avcılık yaparak büyürler. Ancak Sam genç yaşında farklı bir hayat yaşamak isteğiyle ailesini geride bırakıp üniversiteye gider. Bir süre sonra abisinden bir mektup alan Sam babasının kayıp olduğunu öğrenir ve abisiyle birlikte babasını aramaya koyulur.

TürKorkuGerilimFantastik
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenEric
Kripke
OyuncularJared
Padalecki
Jensen
Ackles
Misha
Collins

37. Hannibal

Korku Dizileri

Sinema tarihinin en korkunç ve dehşet verici karakterlerinden Hannibal Lecter’in yer aldığı dizi de kendisine Red Dragon ismini veren bir seri katilin peşine düşen FBI ajanı Will Graham’ın hikayesi anlatılmıştır. Dizinin başrollerinde Hugh Dancy, Mads Mikkelsen ve Gillian Anderson rol almışlardır.

TürKorkuGerilimDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenBryan
Fuller
OyuncularHugh
Dancy
Mads
Mikkelsen
Gillian
Anderson

38. The Haunting of Hill House (Tepedeki Ev)

Korku Dizileri

Netflix korku dizileri listesinde Shirley Jackson’un aynı adlı romanından The Haunting of Hill House, uzun zamandır birbirlerinden ayrı olan 5 kardeşin yıllar sonra doğdukları eve yani Tepedeki eve dönmeleriyle başlayan bir takım olayları anlatmaktadır. Herkes tarafından perili köşk olarak anılmaya başlanan evde gizemli yaratıklar ve hayaletlerin olduğu söylenmektedir. Bu sırada yolları tekrar kesişen 5 kardeş evlerine dönerek geçmişten gelen olaylarla ve hayaletlerle yüzleşirler.

TürKorkuDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMike
Flanagan
OyuncularMichiel
Huisman
Carla
Gugino
Henry
Thomas

39. Stranger Things (Tuhaf Şeyler)

Korku Dizileri

Matt Duffer ve Ross Duffer ikilisinin yönetmenliğini yaptığı Stranger Things dizisi son yılların en iyi ve en popüler yapımlarından... Dizinin ana merkezinde anlatılan konu küçük bir çocuğun kaybolması üzerine annesinin her yerde onu aramasını anlatmaktadır. Ayrıca sebebi bilinmeyen olaylar ve gerilim dolu sahneler dizide dikkat çeken diğer detaylardandır. Winona Ryder, David Harbour ve Cara Buono’nun oyuncu kadrosunda yer aldığı dizi muhteşem senaryosunda 80’li yılların korku türü yapımlarına da değinmiştir.

TürKorkuGerilimFantastik
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMatt
Duffer
OyuncularMillie
Bobby Brown
Winona
Ryder
Finn
Wolfhard

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum