Fantastik Diziler 2024 - Mistik, Tarihi ve Büyülü 31 Dizi

İzlenmesi gereken en iyi fantastik dizileri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte IMDb puanı yüksek en popüler 31 fantastik dizi önerisi...
Fantastik Diziler 2024 - Mistik, Tarihi ve Büyülü 31 Dizi

Tüm Zamanların En Çok İzlenen Fantastik Dizileri

Dizi dünyasına damgasını vuran ve unutulmaz sahneleriyle akıllara kazınan en iyi fantastik dizileri araştırdık. Yüksek IMDb puanlarıyla öne çıkan ve muhteşem oyuncu kadrolarıyla dikkat çeken fantastik dizileri bu içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte şiddetle izlemenizi tavsiye ettiğimiz en iyi 31 fantastik dizi...

Fantastik Diziler;

1. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Fantastik Diziler
Tolkein hayranlarının umut ile beklediği kutsal dizi sizlerle. Orta dünyanın ikinci evreninde yaşanan her şeyi tanımanız ise bu dizi ile mümkün hale geliyor. Büyük güçler yeniden ortaya çıktığında, krallıklar yeniden kurulup çöktüğünde ve hiç tanımadığınız sürpriz kahramanlar ile tanıştığınızda dizinin bölümlerini her geçen gün daha da merak ile bekleyeceksiniz.

TürFantastikMaceraAksiyon
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPatrick
McKay
John D.
Payne
OyuncularMorfydd
Clark
Ismael C.
Cordova
Markella
Kavenagh

2. Wolf Like Me

Fantastik Diziler
Duygusal bir enkaz olan Gary, karısının ölümü ardından kızının geçimini sağlayabilmek için mücadele etmeye çalışır. Mary’nin kimseyle paylaşmadığı sırları bulunurken kader Gary ile Mary’i bir araya getirir. Onların bu buluşması ile evrenin onlara sundukları işaretleri takip etmeleri gerekmektedir. Bu işaretler onları beklemedikleri bir yolculuğa sürükleyecektir.

TürFantastikKomediDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAbe
Forsythe
OyuncularIsla
Fisher
Josh
Gad
Ariel
Donoghue

3. Léa'nın 7 Yaşamı

Fantastik Diziler
Her sabah farklı bedenlerde uyanarak yaşadığınız dönemdeki var olan tüm sorunları çözmeye çalışır mıydınız? Dizimizde genç bir kadın her uyuduğu ve uyandığı günce farklı bir kadının bedeninde kendisini bulmaktadır. Bilmediği şekilde yaptığı bu beden değişimi onu aynı zamanda bir zaman yolculuğuna da sürüklemektedir.

TürFantastikSuçDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCharlotte
Sanson
OyuncularRaika
Hazanavicius
Khalil Ben
Gharbia
Marguerite
Thiam

4. God's Favorite Idiot

Fantastik Diziler
Sıradan bir adam olan Clark, Tanrı’nın kötülükler ile savaşması üzerine seçeceği son kişidir. Ne var ki günün birinde Tanrı, tüm dünyaya yaymak üzere bir mesaj belirler. Clark bu görev için biçilmiş bir kaftan görevini alırken, çalışma arkadaşı Amily ile de yakınlaşmaya başlar. Bu yakınlaşmalarla birlikte tanrının verdiği kutsal görevini yerine getirmesi gerekmektedir.

TürFantastikKomedi
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBen
Falcone
OyuncularMelissa
McCarthy
Ben
Falcone
Usman
Ally

5. Moon Knight (Ay Şövalyesi)

Fantastik Diziler

Marvel dizileri arasında yer alan 2022 yapımı Moon Knight dizisinde ABD'li eski bir asker ve boksör olan Marc Spector'un fantastik yolculuğunu izliyoruz. Mısır'da bir görev sırasında ölüme terk edilen Marc Ay tanrısının himayesi altına girer ve Tanrı'nın dünyadaki tek temsilcisi olur. Marc edindiği fantastik güçler sayesinde Marvel evrenin yeni süper kahramanlarından biri olur. 

TürFantastikMaceraAksiyon
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJeremy
Slater
OyuncularOscar
Isaac
Ethan
Hawke
May
Calamawy

6. Shadow and Bone (Gölge ve Kemik)

Fantastik Diziler

Fantastik bir dünyanın konu edildiği 2021 yapımı bu dizide Grisha evreninde geçen bir hikayeyi izliyoruz. Shadow and Bone'da ikiye bölümnüş evrende birbirleri ile mücadele eden yaratıklar ve insanlar anlatılıyor. İki ülkeyi birleştirmeyi hayal eden bir asker sihirli güçlerin varlığı ile harekete geçer ve çetin bir savaşın içerisine girer.

TürFantastikDramAksiyon
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenEric
Heisserer
OyuncularJessie
Mei Li
Archie
Renaux
Ben
Barnes

7. Fate: The Winx Saga (Winx Efsanesi: Kader)

Fantastik Diziler

Ünlü çizgi film serisinden uyarlanan bu dizide 5 genç perinin yetişkinliğe adım atma sürecini izliyoruz. Yeteneklerini ortaya çıkarmak ve öğrenmek amacıyla kendi türlerinin olduğu bir yatılı okula giden bu 5 kız burada canavarlar, aşka ve insanlara karşı bir mücadele vereceklerdir.

TürFantastikMacera
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenEric
Heisserer
OyuncularAbigail
Cowen
Hannah van
der Westhuysen
Precious
Mustapha

8. The Irregulars (Düzensizler)

Fantastik Diziler

19. yüzyılda geçen bu hikayede esrarengiz olaylar ve bu olayların peşinde sürüklenen bir grup insanın macerası anlatılıyor. londra'da yaşayan bu grup dünyada yaşanan esrarengiz ve doğaüstü suç olaylarını araştırmaya başlarlar. Sherlock Holmes efsanesinin de yer aldığı bu hikayede grubun çalışma stratejisi onun talimatları ile ilerlerken insanlığı yok etmekle tehdit eden karşıt gruba karşı büyük bir savaş vereceklerdir.

TürFantastikTarihiPolisiye
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTom
Bidwell
OyuncularThaddea
Graham
Darci
Shaw
Harrison
Osterfield

9. Ragnarok

Fantastik Diziler

Başarılı yönetmen Adam Price’nin 2020 yılına damgasını vuran yeni dizisi Ragnarok küçük bir Norveç kasabasında yaşanan fantastik olayları konu edinmiştir. Ancak iklim değişiklikleri ve ılık havalar kasaba için kıyametin yaklaştığını göstermektedir. İnsanların bu gidişattan dolayı oldukça zor durumda kalırlar ve birinin bu duruma müdahale etmesi gerekmektedir. Dizinin oyuncu kadrosunda David Stakston, Jonas Strand Gravli ve Herman Tommeraas yer almıştır.

TürFantastikDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAdam
Price
OyuncularDavid
Stakston
Jonas
Strand
Gravli
Herman
Tømmeraas

10. The Gift (Atiye)

Fantastik Diziler

Netflix'in Türk yapımı ikinci orijinal dizisi olan Atiye fantastik hikayesi ile izleyenlerini büyülemeye devam ediyor. Türkiye ve yurt dışında büyük bir izleyici kitlesi yakalan Atiye dizisinde ana karakterimizin göbekli tepe ve burada gelişen fantastik olaylarla birebir ilişkili olduğunu izliyoruz. Atiye dizisi geçmiş ve gelecek ile ilgili yapılmış en iyi dizilerden birisidir. Popülerliğiyle en iyi fantastik diziler listemizde yerini almayı başarmıştır. Atiye dizisinin de yer aldığı Netflix Türk Dizileri adlı içeriğimizi dilerseniz inceleyebilirsiniz.

TürFantastikDramAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenEric
Heisserer
OyuncularBeren
Saat
Metin
Akdülger
Melisa
Şenolsun

11. Titans

Fantastik Diziler

Bir grup süper kahraman adayı gencin aksiyon dolu maceralarının anlatıldığı Titans dizisinde konu, korkusuz ekibin başından geçen olaylardır. Dizide, Dick Graydon karakterinin kurduğu ekibin hayatlarına da göz atacağız.

TürFantastikAksiyon
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenGreg
Berlanti
OyuncularBrenton
Thwaites
Anna
Diop
Teagan
Croft

12. Arrow

Fantastik Diziler

Öldü sanılan bir deniz kazasından kurtulan Oliver Queen uzun bir süre adada tek başına yaşamak zorunda kalmıştır. Adada geçirdiği sürede kendini tanıyan ve artık bambaşka bir insan olan Oliver Queen 5 yılın sonunda evine döner. Oliver eve döndüğünde geçmişteki günahlarından arınmak için suçlularla mücadele etmeye karar verir ve Arrow kişiliğini yaratır. En iyi DC dizileri arasında yer alan Arrow dizisini kesinlikle izlemelisiniz.

TürFantastikDramAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAndrew
Kreisberg
OyuncularStephen
Amell
Katie
Cassidy
David
Ramsey

13. Teen Wolf (Genç Kurt)

Fantastik Diziler

Scott McCall ormanda dolaşırken bir kurt adam tarafından ısırılır ve kurt adama dönüşür. Hayatı boyunca artık kurt adam olarak yaşayacak Scott için hayat daha da zordur. Bir kurt adam ve en iyi arkadaşı Stiles Stilinski sayesinde artık yeni haline alışabilmiştir. Scott bu gerçeği ailesinden ve arkadaşlarından saklayarak normal bir hayat sürmeye çalışır.

TürFantastikDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJeff
Davis
OyuncularTyler
Posey
Dylan
O'Brien
Holland
Roden

14. The Flash

Fantastik Diziler

Geçmişte kötü olaylar yaşamış Barry Allen, Polis biriminde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktığı izleri toplayan bir laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası sonucunda süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünerek kötü adamları yakalamayı kendisine görev edinir.

TürFantastikAksiyon
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenGreg
Berlanti
OyuncularGrant
Gustin
Candice
Patton
Danielle
Panabaker

15. The Magicians (Sihirbazlar)

Fantastik Diziler

Ünlü yazar Lev Grossman’ın aynı adlı romanından dizi senaryosuna uyarlanan yapım Quentin Coldwater isimli anan karakterin sihirli güçleri olmasını keşfetmesiyle başlayan maceraları anlatmaktadır. Genç Quentin özel güçlerini fark ettikten sonra hemen büyük bir büyücülük okulu gitmeye başlar. Dizinin oyuncu kadrosunda Jason Ralph, Stella Maeve ve Hale Appleman yer alırken yönetmenlik koltuğunda John McNamara ve Sera Gamble oturmuştur.

TürFantastikDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenJohn
McNamara
OyuncularStella
Maeve
Jason
Ralph
Olivia
Taylor
Dudley

16. Once Upon A Time (Bir Varmış Bir Yokmuş)

Fantastik Diziler

Başrollerinde Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin ve Lana Parrilla’nın yer aldığı dizi muhteşem senaryosuyla dikkat çekmektedir. Bildiğiniz neredeyse tüm masal karakterlerine yer veren fantastik dizide 28 Yaşındaki Emma ve onun 10 yaşındaki oğlu Henry’nin bu lanetli dünyada yaşadıkları maceralar anlatılmıştır.

TürFantastikDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenAdam
Horowitz
OyuncularJennifer
Morrison
Ginnifer
Goodwin
Lana
Parrilla

17. True Blood

Fantastik Diziler

Anna Paquin, Stephen Moyer ve Sam Trammell gibi isimlerin başrolünde yer aldığı dizi vampirlerin insanlarla beraber yaşadığı bir dünyada Sookie Stachhouse karakterinin hayatını ve maceralarını anlatmaktadır. Sentetik Kan sayesinde insanların arasında özgürce yaşayabilen ve kimseye zarar vermeyen vampirler özgürlüğünde tadını çıkarırlar. Bu sırada Sookie’nin yaşadığı kasabaya taşınan 174 yaşındaki vampir Bill Compton hem Sookie’nin hem de diğer inşaların hayatını değiştirecektir.

TürFantastikRomantik
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenAlan
Ball
OyuncularAnna
Paquin
Stephen
Moyer
Sam
Trammell

18. The Umbrella Academy (Şemsiye Akademisi)

Fantastik Diziler

Henüz küçük yaşlardayken yetenekleri fark edilerek bir adam tarafından evlat edinilen 6 kişi olağan üstü süper güçleriyle dünyayı kurtarmak için harekete geçeceklerdir. Yaşları bir hayli büyüyen kardeşler hem komedi hem aksiyon hem de fantastik bir dünyayı bizlere sunuyorlar. Ünlü yönetmen Steve Blackman imzalı The Umbrella Academy en iyi fantastik dizilerden biridir.

TürFantastikMaceraAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSteve
Blackman
OyuncularElliot
Page
Tom
Hopper
Aidan
Gallagher

19. Penny Dreadful

Fantastik Diziler

Dr. Frankenstein, Dracula ve Dorian Gray gibi dizi ve film dünyasının ilginç karakterlerine yer veren dizinin oyuncu kadrosunda Eva Green, Josh Hartnett ve Timothy Dalton rol almıştır. Dizide yer alan bu ikonik karakterler Londra’da gerçekleşen bir takım fantastik olaylara karşı birlikte hareket edeceklerdir. Ünlü yönetmen John Logan imzalı dizi en iyi fantastik ve polisiye türü dizlerdendir.

TürFantastikKorkuPolisiye
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJohn
Logan
OyuncularEva
Green
Josh
Hartnett
Timothy
Dalton

20. Lucifer

Fantastik Diziler

Cehennem meleği Lucifer’ın fantastik hikayeleri dizinin konusu olurken başarılı senarist Neil Gaiman hem karakterin hem de hikayenin yaratıcısı olmuştur. Los Angeles polis departmanı için suçluları yakalan Lucifer aynı zamanda kendi yöntemleriyle de birtakım işler çevirmektedir. Başrollerinde Tom Ellis, D.B. Woodside ve Lauren German’ın rol aldığı fantastik dizinin yönetmenliğini Tom Kapinos yapmıştır.

TürFantastikPolisiye
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenTom
Kapinos
OyuncularTom
Ellis
Lauren
German
D.B.
Woodside

21. The Originals

Fantastik Diziler

Netflix’in başarılı yapımlarından biri olan The Originals yüzyıllardır ayakta kalmayı başaran bir vampir ailesinin güç ve hakimiyet için verdikleri uğraşlar dizinin konusu olmuştur. The Vampires Diaries’e olan benzerliğiyle de dikkat çeken dizi 5 sezon boyunca ekranlardaki yerini almıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda Joseph Morgan, Daniel Gillies ve Claire Holt yer almıştır. Her sezonu izlenme rekorları kıran dizi hakkında forum sayfalarında birçok komplo teorisi ve ilginç bilgiler paylaşılmıştır.

TürFantastikDramKorku
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJulie
Plec
OyuncularJoseph
Morgan
Daniel
Gillies
Claire
Holt

22. Sense 8

Fantastik Diziler

Netflix'in başarılı yapımlarından viri olan Sense 8 fantastik bir biçimde birbirine bağlı 8 insanın yaşamını konu ediniyor. Dünyanın farklı kentlerinde yaşayan bu 8 insan zihinsel ve duyusal olarak birbirine bağlılar. Dolayısıyla birbirlerinin yaşadıkları acıları, üzüntüleri ve sevinçleri görebiliyorlar. IMDb alıdğı 8.3'lük puanla öne çıkan dizi 2018 yılında final yapmıştır.

TürFantastikDramBilim Kurgu
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenLilly
Wachowski
OyuncularDoona
Bae
Jamie
Clayton
Tuppence
Middleton

23. The Witcher

Fantastik Diziler

Lauren Schmidt Hissrich’in dizi alemine damga vuran uyarlama yapımı The Witcher dizi severler tarafından da uzun zamandır beklenen bir yapımdı. Başrolünde Henry Cavill’in rol almasıyla bizleri heyecanlandıran dizide Freya Allan ve Anya Chalotra’da rol almıştır. Cücceler, Devler ve insanların arasındaki barışın bitmesiyle yeniden bir kaos ortamı oluşur. Bu sırada Gerald of Rivia vadedilen çocuk gelene kadar dünyayı korumaya çalışır.

TürFantastikMacera
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLauren
Schmidt
Hissrich
OyuncularHenry
Cavill
Freya
Allan
Anya
Chalotra

24. Outlander (Yabancı)

Fantastik Diziler

Bilim kurgu ve aşkın mükemmel birlikteliğini anlatan bir dizi olan Outlander’da Claire Randall isimli kadının 1945 yılından bir anda 1743 yılına gidişiyle gelişen olayları anlatmaktadır. Savaş sırasında hemşirelik yapan genç kadın aynı zaman da evlidir. Ancak fantastik bir şekilde bir anda kendini 1743 yılında bulur ve bir İskoç savaşçısıyla evlenmek zorunda kalır. Duygusal bir adama olan savaşçı Jamie Frasier’e bir zaman sonra iyi hisler besleyen Claire aynı zamanda çok sevdiği kocasını da düşünmektedir. Dizinin yönetmenliğini Ronald D. Moore yapmıştır.

TürFantastikBilim KurguRomantik
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRonald D.
Moore
OyuncularCaitriona
Balfe
Sam
Heughan
Tobias
Menzies

25. The Walking Dead

Fantastik Diziler

Poliş şefi Rick Grimes bir gün vurulur. Vurulduğunda hastaneye kaldırılan Rick uzun süre komada kalır. Komadayken geçen sürede dünya yaşanamayacak kadar kötü bir haldedir. İnsan etiyle beslenen zombiler tarafından ele geçirilen dünyada hayatta kalmaya küçük bir insan topluluğu kalmıştır. Rick bu topluluğun başına geçer ve onları yönetir.

TürFantastikDramKorku
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenGlen
Mazzara
OyuncularNorman
Reedus
Andrew
Lincoln
Jeffrey
Dean
Morgan

26. Supernatural (Doğaüstü)

Fantastik Diziler

Doğa üstü bir fantastik ve aksiyon dizisi olan “Supernatural” Dean ve Sam Winchester kardeşlerin fantastik canavarlara karşı verdikleri savaşı anlatmaktadır. Küçük yaşta annelerini canavarlara kurban veren kardeşler babalarıyla birlikte avcılık yaparak yetişirler. Ancak Sam normal bir hayat sürmek istediğini söyleyerek abisi ve babasını bırakarak üniversiteye gider. Bir zaman sonra babasının kaybolduğunu öğrenen Sam abisiyle birlikte olağanüstü bir maceraya atılır. Dizinin başrollerinde Jared Padalecki, Jensen Ackles ve Misha Collins yer almıştır.

TürFantastikDramKorku
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenEric
Kripke
OyuncularJared
Padalecki
Jensen
Ackles
Misha
Collins

27. Daredevil (Korkusuz)

Fantastik Diziler

Görme duyusunu kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer özellikleri insanlardan daha fazla gelişmiştir. Suçsuz insanları savunmayı kendine görev bilen Murdock, Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlu insanlardan korumaktadır.

TürFantastikDramAksiyon
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenSteven S.
DeKnight
OyuncularCharlie
Cox
Deborah
Ann Woll
Elden
Henson

28. Dark

Fantastik Diziler

Son yılların en iyi fantastik dizilerinden biri olan “Dark” başarılı yönetmen Baran bo Odar imzalı olup oyuncu kadrosunda Louis Hofmann, Maja Schöne ve Oliver Masucci yer almıştır. Hikaye bir kasabada geçmekte olup kayıp bir çocuğu arayan 4 ailenin yeni sırlar ve fantastik olaylarla karşı karşıya kalmasını konu edinmektedir. 2017 yılında ekranlara gelen dizi hala devam etmektedir.

TürFantastikBilim Kurgu
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBaran
bo Odar
OyuncularLouis
Hofmann
Maja
Schöne
Lisa
Vicari

29. Stranger Things (Tuhaf Şeyler)

Fantastik Diziler

Matt Duffer ve Ross Duffer ikilisinin dizi dünyasına kazandırdığı fantastik bilim kurgu dizisi Stranger Things ana merkezine kaybolan çocuğunu arayan bir anneyi almış olup geniş senaryosunda 80’li yılların korku filmlerine de değinmiştir. Başrollerinde Winona Ryder, David harbour ve Cara Buono’nun yer aldığı dizi 4 sezondur yayınlanmakta olup halen devam etmektedir.

TürFantastikDramGerilim
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMatt
Duffer
OyuncularMillie
Bobby
Brown
Winona
Ryder
Finn
Wolfhard

30. Black Mirror

Fantastik Diziler

Her bölümde başka bir hikayeyi anlatan dizide ilk bölüm sosyal medyanın başa bela olacağını, ikinci bölüm televizyon yarışmalarının çok farklı noktalara varabileceğini, üçüncü bölüm ise yakın gelecekte insanların hafızalarına çip takılacağı ve tüm hayatlarını depolayabilecekleri anlatılmaktadır.

TürFantastikGerilimBilim Kurgu
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenCharlie
Brooker
OyuncularDaniel
Ings
Marc
Menchaca
Nicole
Beharie

31. Game of Thrones (Taht Oyunları)

Fantastik Diziler

2011 yılında vizyona giren dizi 8 sezon boyunca dizi dünyasının en çok izlenen ve en dikkat çekici dizisi olmayı başarmıştır. Dizide ülkenin kralı olabilmek için köklü ailelerin verdiği mücadeleler ve büyük savaşlar anlatılmaktadır. Ancak bu iç savaşların dışında bir de buzul diyarında yaşayan ve kışın gelmesiyle ortaya çıkan fantastik yaratıklar insanlığı tehlikeye sokmaktadır. Ana karakter Jon Snow ve Khaleesi gibi karakterlerin diziye kattığı mükemmelliğin yanı sıra muhteşem senaryosu ve görüntü kalitesi de dikkat çeken detaylardandır.

TürFantastikDramAksiyon
IMDb9.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenD.B.
Weiss
OyuncularKit
Harington
Peter
Dinklage
Emilia
Clarke

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum