Zaman Yolculuğuna Çıkartan Dizi; Dark Hakkında 7 Detay

Dark; 2017 yılının Aralık ayında Netflix'te yayınlanmaya başlayan 3. sezonuyla da gündeme bomba gibi düşen bir zamanda yolculuk hikayesi!
Zaman Yolculuğuna Çıkartan Dizi; Dark Hakkında 7 Detay

Netflix’in Zaman Yolculuğuna Çıkartan Dizisi; Dark Hakkında 7 Detay

Netflix’in 2017 Aralık ayında yayınlanmaya başlayan dizisi Dark; Stranger Things’in Alman ve daha korkunç versiyonu olarak tanıtılmıştı. Alman yazar ve oyuncu Jantje Friese ve İsveçli yönetmen Baran bo Odar işbirliğinde yaratılan bu dizi 3. Sezonunun yayınlanmasıyla IMDB listelerini alt üst etmeyi başarmıştı. Büyük bir ilgiyle ve merakla beklenen Netflix'in en başarılı dizilerinden Dark'ın 3. sezonu ise 27 Haziran'da izleyiciyle buluştu. Diziyi tam olarak anlamak için elinizde soy ağacı listesiyle izlemeniz gerekse de bu beyin yakan diziyi şiddetle öneriyoruz! Bu içeriğimizde ise Dark dizisi hakkında bilinmeyen gerçekleri, detayları ve ilginizi çekebilecek bilgileri sizler için derledik. İşte Dark dizisi hakkında 7 ilginç detay!


Dark Dizi İncelemesi

1. İlk sezonuyla kafamızı inanılmaz bir şekilde karıştıran Dark dizisinde ortada bir kayıp çocuklar sorunu var fakat, asıl meselenin kim tarafından ve neden kaçırılıldıkları değil de, ne zaman kaçırıldıkları olduğunu biraz sonradan farkedebilirsiniz. Konusu itibariyle Stranger Things, The OA veya Mindhunter dizilerinin sevenleri için Dark hakkında aşırı doz uyarısı verebiliriz. 

dark-netflix.gif


2. Dark’ın yönetmeni pek çoğumuzun yine izlerken beynini yakan, izlemeyenlerin de mutlaka izlemesi gereken ‘Who Am I’ filminin de yönetmenliğini üstlenen Baran bo Odar! Zaten eğer bu filmi izlediyseniz Dark’ı izlerken size  filmi anımsatması hiç de anormal olmazdı. Dizinin de filmin de her sahnesinin kartpostal niteliğinde ve kasvetli oluşunun dikkatinizi çekmemesi imkansız!

‘who-am-i’.gif


3. Dark dizisi, adını Grimm Masalları’nın da ilham kaynağı olduğu devasa Siyah Orman ile çevrili “Winden im Elztal”dan alan ‘Winden’ adlı hayali bir distopyada geçiyor. Bu özenle yaratılmış dünya gözlerinizi alamayacağınız görüntülerle büyülenmemize sebep oluyor.

“winden-im-elztal”.gif


4. Beynimizi eriten bu muhteşem dizideki o büyüleyici orman sahnelerinin hepsi Berlin yakınlarındaki ‘Kallinchen’ isimli bölgede çekiliyor. Bu bölge aslında askeri bir bölge ve dizinin çekimleri için çok fazla izin alınmış çok farklı kişilerle görüşülmüş ve büyük sorumluluklar alınmış!

‘kallinchen’.gif


5. Dizide sıkça seyirciye gösterilmeye çalışılan ‘Raider’ markalı çikolata gerçekten varolan bir marka. "Raider" ingilizcede kötü anlamlara geldiği için firma çikolatanın adını değiştirip "Twix" yapmıştır. Evet o meşhur "İkisini de dene, tarafını seç" mottosuyla bildiğimiz çikolatanın adı eskiden Raider’imiş.

‘raider’-markali-cikolata.png


6. Dark dizisinde sıkça zoom yapılan fotoğraflarda Mads’in üzerinde birçok kez gördüğümüz sarı sewatshirt üzerindeki yazıda "Atomenergie Nein Danke" yazması dikkat çekiyor. Bu cümlenin 1980’lerde Alman Nükleer karşıtı örgütün sloganı olduğunu biliyor muydunuz? O dönem uzun yıllar boyunca üzerinde "Atomenergie Nein Danke" yazan tişörtlerle binlerce insan Nükleer enerjiye karşı durmuş.

 atomenergie-nein.png


7. Chernobyl dizisi IMDB’deki tüm dengeleri değiştirdiğinde daha iyi ne çekilebilir diye düşünürken Dark bomba gibi gündeme düşmeyi başardı. Her bölümüyle IMDB’de 9 üzerinde puan alan Dark, kartların yeniden dağıtılmasına sebep oldu!

imdb-001.gif


Önerilen İçerik; Yabancı Diziler - Türkiye'de En Çok İzlenen Yabancı Diziler Listesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.