Marvel Dizileri İzleme Sırası 2024 - 16 Dizi Önerisi

Marvel evrenini en iyi şekilde anlamamıza yardımcı olan tüm dizileri listeledik. Aşağıda marvel filmleri ile bağlantılı en iyi marvel dizileri yer alıyor.
Marvel Dizileri İzleme Sırası 2024 - 16 Dizi Önerisi

Marvel Dizileri İzleme Sırası

Marvel Evreni’ne katkı sağlayan daha önce yayınlanmış ve 2022 sonrası yayınlanacak Marvel dizilerini bu listede bir araya getirdik. Marvel filmleri ile bağlantısı bulunan mutlaka izlenmesi gereken en iyi Marvel dizileri ve hikaye sırası…

Marvel Dizileri;

1. Moon Knight (Ay Şövalyesi)

Marvel Dizileri

Marvel'in 2022 yılında izleyicilerine sunduğu bu mini dizide Moon Knight karakterinin varlığı ve kimliği hakkında bilgiler ediniyoruz. Eski bir ABD askeri ve boksör olan Moon Knight Marvel sinematik evrenin yeni Batman'i olup Ay tanrısının himayesine giren Marc Spector'un ta kendisidir.

TürMaceraFantastikAksiyon
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJeremy
Slater
OyuncularOscar
Isaac
Ethan
Hawke
May
Calamawy

2. The Falcon And Winter Soldier

Marvel Dizileri

Marvel’ın Disney’i satın almasıyla beraber Disney+ platformunda 2021 izleyiciyle buluşan The Falcon And Winter Soldier, Avengers kahramlalarından Falcon ve Winter Soldier’in birlikte rol aldığı aksiyon ve macera dolu bir yapım... Marvel filmleri hayranlarının çok iyi bileceği gibi Avengers Endgame sonrasında ortadan kaybolanlar 5 yıl sonra Thanos'un yenilmesiyle geri gelmiş ve dünyada bir kargaşa hakim olmuştur. Bu sırada Falcon bir süre orduda görev almış, Winter Soldier ise yalnız bir hayat yaşamıştır. Ancak dünyada kargaşa hakimdir ve son derece tehlikeli bir grup adeta terör estirmektedir. Falcon ve Winter Soldier bir araya gelip yeni ortaya çıkan düşman gruba karşı büyük bir mücadele verecektir.

TürMaceraFantastikAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMalcolm
Spellman
OyuncularAnthony
Mackie
Sebastian
Stan
Emily
VanCamp

3. WandaVision

Marvel Dizileri

Marvel sinematik evreni Avengers: Endgame ile sona ermiş ve 4. faz olarak belirtilen yeni bir seriyle karşımıza çıkmıştır. Yeni Marvel evrenine ilk giriş ise 2021'in ilk günlerinde izleyiciyle buluşan Wandavision ile başladı. Thanos yenilmiş ve dünyanın yarısı 5 yıl sonra tekrardan bir anda geri gelmiştir. Wanda, yaşananlar sonrasında büyük bir çöküş yaşamış ve kendisine yeni bir hayat kurmuştur. İlk iki bölümünde bir sitcom havası olsa sonraki 4 bölümde gizem, aksiyon ve gerilim yükselerek artıyor. Yapımcılar bir nevi Wandavision dizisiyle birlikte Avengers: Endgame'den bir hafta sonra yaşananları ele alıyor. Yayınladığı ilk günden itibaren büyük merak konusu olan dizi aynı zamanda IMDB puanı ile birlikte en iyi yabancı diziler listesine de adını altın harflerle yazdırıyor.

TürKomediFantastikAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJac
Schaeffer
OyuncularElizabeth
Olsen
Paul
Bettany
Kathryn
Hahn

4. Loki

Marvel Dizileri

Loki… Marvel filmlerinin en çok sevilen karakteri… Milyonlarca Marvel hayranının en çok merak ettiği ve beklediği bir yapım. Son olarak Avengers: Endgame’de gördüğümüz Loki, bilindiği üzere Thanos tarafından öldürülmüştü. Avengers: Endgame filminde geçmişe zaman yolculuğu yaptığı sırada Loki, Space Stone’u içinde barındıran Tesseract’ı alıp ortadan kaybolmuştu. Sonradan ortaya çıktı ki, bu Marvel Evreni’nin bir planı… Yeni marvel dizileri ilk olarak Wandavision ile başlamış sonrasında ise The Falcon And Winter Soldier ile devam etmiş. İşte, bu iki yapımdan sonra ekranlara gelecek olarak dizi Loki olacak.

TürMaceraFantastikAksiyon
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMichael
Waldron
OyuncularTom
Hiddleston
Gugu
Mbatha-Raw
Owen
Wilson

5. Hawkeye

Marvel Dizileri

Marvel dizileri arasında bir başka merak edilen yapım Hawkeye… Avengers kahramanları içerisinde süper güçleri olmayan Hawkeye, Avengers Infinity War ve Endgame arasında kalan 5 yıllık süreyi ele alıyor. Dizide, Hawkeye’ın genç Kate Bishop’ı kendisi gibi okçu olarak yetiştirmesi anlatılacak.

TürMaceraFantastikAksiyon
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJonathan
Igla
OyuncularJeremy
Renner
Hailee
Steinfeld
Vera
Farmiga

6. What IF…?

Marvel Dizileri

Yeni dönemde animasyon türünde yayınlanacak olan “What IF…?” 2021 yılında izleyicilerin beğenisine sunulacak. Avengers kahramanlarının seslendirme yapacağı dizide yeni boyutun Marvel evreninin alternatif olarak belirlenen hikayelerine yer verilecek.

TürMaceraAnimasyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenA.C.
Bradley
OyuncularJeffrey
Wright
Hayley
Atwell
Josh
Brolin

7. Agent Carter (Ajan Carter)

Marvel Dizileri

Agent Carter, Marvel dizi evreninde ve aynı zamanda Marvel filmleri evreninde de oldukça önemli bir karakterdir. Agent Of Sheild dizisini izleyenler bu diziyi izlediğinde eskiden ajanların nasıl seçildiğini daha iyi anlayabilirler. Bize göre Agent Carter oldukça kısa süren bir yapımdır ve istediği değeri bir türlü bulamamıştır. Marvel dizileri arasında filmlerle bağlantılıdır ve ilk sırada izlenmesi gereken dizidir.

TürCasuslukAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenStephen
McFeely
OyuncularHayley
Atwell
James
D'Arcy
Chad
Michael
Murray

8. Agents of S.H.I.E.L.D.

Marvel Dizileri

Marvel dizileri arasında şimdiye kadar en uzun süre yayında kalan ve oldukça başarılı bir yapım olan Agents of Shield ABC kanalı için çekilen bir ajan dizisidir. Marvel Sinematik Evreni içerisinde filmlerle bağlantılı ve iç içe bir yapımdır.

Marvel filmleri ile Marvel dizilerinin aynı konuyu içerdiği ender yapımlardır. Eğer Marvel evreninde dizilerin izlenmesi sırasını merak ediyorsanız bu yapımı kesinlikle sezon içerisinde farklılıklar gösterse de kesinlikle 2 sıraya koymalısınız. Marvel filmleri ile direkt olarak bağlantılı olan Agent Carter'dan sonra izlenmesi gereken bir dizidir.

TürDramFantastikAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJoss
Whedon
OyuncularClark
Gregg
Ming-Na
Wen
Brett
Dalton

9. Marvel’s Daredevil (Korkusuz)

Marvel Dizileri

Bir dönem Marvel'ın Netflix dizileri arasında oldukça beğenilen bir yapım olan Daredevil serisi, her anı heyecan dolu bir yapımdır. Dizide sokağın içerisinden çıkan kahramanların efsane hikayesi canlandırılıyor. 2015 yılında Netflix ekranlarına gelen Daredevil, IMDB sıralamasında da en iyi Marvel dizileri arasında yer almaktadır. Eğer tam bir Marvel hayranıysanız bu yapımı kesinlikle izlemelisiniz.

TürDramFantastikAksiyon
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenSteven S.
DeKnight
OyuncularCharlie
Cox
Deborah
Ann Woll
Elden
Henson

10. The Punisher (İnfazcı)

Marvel Dizileri

Marvel dizileri arasında en az Daredevil kadar beğenilen bir yapım olan The Punisher dizisi, kuralları olmayan bir süper kahramanı canlandırmaktadır. Kısaca belirtmek gerekirse, The Punisher anti kahraman olarak gözümüze canlandırılmaktadır. En iyi yabancı diziler listesinde de kendisine yer bulan Punisher, aksiyon dolu anlar yaşatırken, zaman zaman da olsa duygusallaştırmaktadır.

TürDramPolisiyeAksiyon
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSteve
Lightfoot
OyuncularJon
Bernthal
Ben
Barnes
Amber
Revah

11. Marvel’s Jessica Jones

Marvel Dizileri

Marvel’ın sokak kahramanları arasında yer alan yeni karakter Jessica Jones, 2015 yılında yayın hayatına girdi. IMDB listesinde oldukça başarılı bir sıralamada olan ve güzel bir puan alan Jessica Jones, Kimyasal bir sızıntı sonucu Jessica Jones, insanüstü bir güce ve dirence, ek olarak da ses hızına yakın hızlarda uçma yeteneğine sahip olur. Netflix platformunda yayınlanan Jessica Jones, kesinlikle izlemeniz gereken bir yapım.

TürDramFantastikPolisiye
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenMelissa
Rosenberg
OyuncularKrysten
Ritter
David
Tennant
Rachael
Taylor

12. Luke Cage

Marvel Dizileri

Marvel dizileri arasında 2016 yılında yayınlanmaya başlayan Luke Cage, hapishanede geçirdiği günlerde, üzerinde bazı deneyler yapılan bir süper kahramandır. Üzerinden yapılan deneyler sonucunda Luke Cage, her türlü darbeye ve sıcaklığa karşı koyabilen bir karakterdir. Sokak kahramanları arasında çıkan ilk dizi olan Daredevil’in ardından ekranlara gelen bir dizidir. Luke Cage, diğer birçok Marvel dizisi gibi Netflix ekranlarında yayınlanmaktadır.

TürFantastikAksiyon
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenCheo
Hodari
Coker
OyuncularMike
Colter
Mahershala
Ali
Simone
Missick

13. Iron Fist (Demir Yumruk)

Marvel Dizileri

Netflix ekranlarında yayınlanan bir başka marvel dizisi olan Iron Fist, gücünü nerede ve ne zaman kullanması gerektiğini konusunda profesyonel olan süper sokak kahramanıdır. Kahramanımız dövüş sanatları konusunda uzmandır.

TürFantastikAksiyon
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenScott
Buck
OyuncularFinn
Jones
Jessica
Henwick
Tom
Pelphrey

14. The Defenders (Koruyucular)

Marvel Dizileri

Marvel dizileri arasında son dönemler çıkan en iyi yapımlardan bir tanesi olan Defenders (Koruyucular) bütün Marvel dizisi sokak kahramanlarının birleştiği ve yeni bir hikayenin başladığı dizidir. Koruyucular dizisinde Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist ve Luke Cage karakterleri yer almaktadır.

TürFantastikAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDouglas
Petrie
OyuncularCharlie
Cox
Krysten
Ritter
Mike
Colter

15. Marvel's Inhumans (Nainsanlar)

Marvel Dizileri

Otoriteler tarafından çok fazla beğenilmeyen bir yapım olan Marvel Inhumans, izleyici dikkate alındığında oldukça fazla izlenen bir yapım olarak karşımıza çıkmaktadır. Marvel dizileri hikaye sırasında çok fazla bir yeri yoktur ve marvel filmleri ile de bağlantılı değildir. Bu yüzden Inhumans dizisini sonlara bırakmak istedik. Oldukça aksiyon dolu bir yapımdır ve eğer MCU yapımı konulardan hoşlanıyorsanız sizde Inhumans’a fırsat vermelisiniz.

TürDramFantastikAksiyon
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenScott
Buck
OyuncularSerinda
Swan
Anson
Mount
Iwan
Rheon

16. Marvel’s Runaways (Marvel'in Kaçakları)

Marvel Dizileri

2017 yapımı Marvel dizisi olan Runaways'in konusu: Anne-babalarının kılık değiştirmiş süper kötü insanlar olduklarını keşfettikten sonra, bir grup genç ailelerinin eylemlerini telafi etmek ve kökenlerinin sırlarını keşfetmek için evlerinden kaçar ve bir araya gelirler. Marvel yapımlarına bakıldığın oldukça değişik konusu olan bir dizi olarak karşımıza çıkmaktadır. İyi vakit geçireceğinizi söyleyebiliriz.

TürDramFantastikAksiyon
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJosh
Schwartz
OyuncularRhenzy
Feliz
Virginia
Gardner
Lyrica
Okano

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum